Conte a Juventus idei teljesítményét méltatta

conte_antonio_valogatott_02.jpgA zsinórban elért negyedik bajnoki címe felé robogó Juventus idén az európai kupaszíntéren is tartja magát, s a Borussia Dortmund elleni kettős győzelem után, a csapat ismét verhető ellenfelet kapott, így az AS Monaco legyőzésével megnyílhat az út a Bajnokok Ligája elődöntője felé. 

A klubot nyáron elhagyó, s az olasz válogatott élén munkát vállaló Antonio Conte elsimerő szavakkal szólt egykori csapata, s utódja munkájáról.

"A Juventus erősebbnek mutatta magát minden szempontból." - nyilatkozta Conte a Bulgária elleni válogatott mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"A többieknek, ezért vagy azért, akadtak gondjai ebben a szezonban. A második, a harmadik és a negyedik mind közel áll egymáshoz, s izgalmas csatát vív.

A Juventus valami kivételeset nyújtott idén, s ez nem volt egyszerű három sikeres szezont követően. Elismerés illeti a játékosokat, a klubot és az edzőt. Idén nagy dolgokat művelnek Európában, továbbjuthatnak, s valami különlegeset érhetnek el.

Az olasz csapatok, az elmúlt évek hagyományaival szakítva, idén jól szerepelnek az Európa Ligában is, amelynek legjobb nyolc alakulata között Itália két versenyzővel is képviselteti magát. 

"Örülnünk kell. Bizakodó vagyok, hiszen más országok, mint például Anglia, visszaestek. Ez örömmel tölthet el bennünket, s bízunk abban, hogy ezek a csapatok olyan messzire jutnak, amennyire csak lehetséges, hiszen ez növeli a bajnokságunk tekintélyét."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1007295007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benssz 2015.03.23. 17:19:08

ez mi? korrigálja az előző nyilatkozatát ?:D

rockitbaby 2015.03.23. 17:45:58

@benssz: Mintha szóltak volna neki, hogy Olaszország zászlóshajóját nem kellene piszkálni :) Viccet félretéve, eléggé olyannak tűnik, mintha előre méegírták volna és ő csak felolvassa. Sok az örülnünk kell, elismerés és különleges szavakból alkotott mondat. A korábbi nyilatkozatúból úgy érződött, kicsit durci, amiért a Juventus nem omlott össze a távoztával, sőt. És így építeni válogatottat nem lehet...

MdewC 2015.03.23. 18:34:47

Ezzel a nyilatkozattal minden ok.

danimester1 2015.03.23. 19:04:57

Szerintem Conte túl makacs,ha nem úgy megy valami ahogy ő elképzeli/képzelte,akkor durcás lesz és inkább odébb áll.Szerintem ha kicsit engedékenyebb,türelmesebb lenne és mert volna változtatni,akkor vele is elérhettük volna ezeket az eredményeket.Szerintem van benne némi hiányérzet és olyannak tűnik mintha savanyú lenne neki a szőlő,mert az ő irányítása alatt nem jött ki a lépés.Egyébként meg eléggé idegennek tűnik tőle ez a nyilatkozat az utóbbihoz képest.Azzal egyetértek,hogy idén az olasz csapatok (eddig9 jól teljesítenek,megérdemlik a dícséretet.

KysBé 2015.03.23. 21:03:24

@danimester1: Teljesen egyetértek! Szerintem kicsit savanyú a szőlő.
Amúgy Conte, ha kevésbé makacs és marad 2 évet, ami alatt feltételezek még 2 bajnoki címet (zsinorban 5), egy Bl top 4-et és egy Olasz kupát (ezüstcsillag), akkor végleg és kitörölhetetlenűl beírta volna magát a Juve történetének edzői közé.

ToTTy-Juve 2015.03.23. 22:36:52

@danimester1: Igazad van, Conte makacs, önfejű és öntörvényű. Viszont szerintem pont ezekre a tulajdonságaira volt a legnagyobb szükség, amikor átvette azt a pocsék, majdnem derékig a kakiban és egyre tovább süllyedő Juvét. Azt nem tudom ki érkezett az ő és ki a vezetőség kérésére, de a kérdés adja magát: Hol volt azelőtt Bonucci, Barzagli, Lichsteiner, Caceres, Pirlo, Vidal, Asamoah, Tevez? (és nem sorolom, kik távoztak, jobb nem emlékezni rájuk (kivétel a Capitano)). Ezek a játékosok az ő keze alatt fejlődtek oda, ahol vannak/voltak és még ma is ők a csapat gerince. Szóval ne akard, hogy megváltoztatni a műltat, mert a legmegfelelőbb ember volt, akit találhatott Angnelli és Marotta nekünk. Pl. ha akkor Allegri érkezett volna, nem biztos, hogy itt tartanánk, de ezt már sosem fogjuk megtudni.
"vele is elérhettük volna ezeket az eredményeket" - részre meg csak annyit, hogy vele nyertünk már valamit, de Allegrivel még semmit. Ha a BL-re gondolsz, akkor jön egy nagy "HA, akkor nem a Bayern kapjuk" vagy a másik "Ha a bayern megint kiüt majd esetleg minket..."(mert ha sikeresen vesszük a Monacot, akkor velük találkozunk megint). Addig meg Forza Juve! :) Ja és Conte már megette a maga 3 fürt mézédes szőlőjét. Allegrinek meg még csak az els is zöld, na az még savanyú! :)

A poszthoz meg annyit, hogy szerintem is az előző nyilatkozta korrekciója, de lehet az is firkászok általi kifigurázás volt és csak arra reagált.

ToTTy-Juve 2015.03.23. 22:42:13

ja és el ne felejtsük, hogy a mi Padoinunk is az ő kérésére érkezett :D

babo0410 2015.03.23. 23:13:29

@danimester1: Ez a mert volna váltani dolog kicsit sántít. Elméletileg változtatni Conte is akart. A kérései is erre engednek következtetni. Ő 4-3-3-at szeretett volna. Neki nem állt a rendelkezésére Pepe, Pereyra, Morata vagy Coman. Most ők is itt vannak, így Allegri tudott formációt váltani. Conte viszont a tavalyi kerettel mire tudott volna? Kp-n volt Marci, Vidal, Pogba és Pirlo, aztán ha nagyon kellett volna akkor Padoin. Még Asamoah-t se tudta volna betenni, mert nem volt a szélen kivel pótolja, illetve Padoin maximum. Így nem állja meg szerintem a helyét az, hogy ha változtatott volna. Azt meg nem tudjuk már meg, hogy ezzel a kerettel mit kezdett volna. De érzésem szerint, ha marad, akkor ő is próbált volna változtatni, mert azt érezte ő is, hogy a 3-5-2-vel a BL-ben nem tudunk semmit kezdeni. És erre enged következtetni a Real elleni 4-3-3-as kényszermegoldása is Marchisioval a szélen.

JuveWinC 2015.03.23. 23:43:59

@ToTTy-Juve: Egyetértek. "Amikor idejöttem, olyan csapatot találtam, amelyik mindenkihez kedves volt. Amilyen gyorsan csak lehet, szemétládákká kell válnunk, mert a győztesek mindig szemetek". - Conte. Ez a mentalitás kellett akkor. Egy duplahetedik csapatból veretlen bajnokot csinálni is van olyan feladat, mint egy háromszoros bajnokot átvenni, saját képünkre formálni és robbantani vele Európában.

rockitbaby 2015.03.24. 07:50:31

@babo0410: A távozása miatt - nem mellesleg innen és ezért is pacsi - nem jött Iturbe. Morata és Evra pedig jól meggondolta. Szóval a balhátvéd a center és a szélső posztra is voltak érkezőben játékosok, mikor lelépett. Innentől pedig bukik a többi része is.

Valamint már máskor is leírtam, de HA akart volna, a nyári érkezők nélkül is csinálhatott volna 4-3-3-at. A védelemben csak Cácerest ki kellett volna pakolni balra. A középpályát rád bízom, rakd össze, ahogy tetszik. A csatárok pedig Tévez-Llorente-Gio hármasban szaladgálhattak volna. Azt aláírom, hogy a csatársor nem ideális, de még Vucinic-Llorente-Gio hármast is összepakolhatta volna akár. Ami egy fokkal talán jobb. Ő kérte a keretet univerzális játékosokkal feltölteni, mert azokba volt szerelmes, de ki nem használta pont ezt az univerzalitást.

Amit elért megsüvegelendő, de a változtatás csak és kizárólag rajta állt, azaz bukott.

danimester1 2015.03.24. 08:11:08

@ToTTy-Juve: Ezzel semmi baj nincs,mert valóban egy "vasököl" edző kellett az akkori bagázsnak.Conte ennek a megtestesítője,de mind a játékosok esetében,úgy az edzőnek is ugyanúgy fejlődnie kellene.Tény a keret változott,sőt ki merem jelenteni,hogy a csatár poszton erősödött egy Morata-val,de gyakorlatilag a keret maradt,sőt van egy formán kívüli Vidal és Asa (is) sérült, Romulora egész évben nem számíthattunk.Tehát olyan nagy változás nincs,ezért ez nem von le semmit Allegri és a csapat érdemeiből.Az idei szezonban tényleg nem nyertünk semmit,de jó úton vagyunk.A "ha" meg edzőtől függetlenül mindig ott van.(ha nem havas a terep,ha Chiellini nem csúszik el,indián nem hibázik...ect.)Ugyanezek a srácok égtek az EL-ben pont a makacssága miatt és a lehetősége adott volt a változtatásra,amit időnként meg is lépett.Igaz mondhatjuk hogy a sorsolásunk jól sikerült,de ez igaz a Conte érára is,ahol két kimondhatatlan nevű dán csapattal szenvedtünk.Az én véleményem az,hogy ha a Bayern vagy Barca elüt minket a továbbjutástól az nem feltétlenül az edző sara,mert a keretünk sovány,ráadásul most sérültek is nehezítik a helyzetet ami az ő regnálása alatt csak elvétve fordult elő.Itt feltehetném a kérdést szerencsétlenség, korosodó játékosok vagy az edző miatt?!Az esetleges félreértés elkerülése végett nem Allegri-t akarom magasztalni vagy bármit is levonni Conte érdemeiből.Utólag könnyű okosnak lenni,de azt nem tudhatjuk mi lenne,lett volna "ha".(kíváncsi lennék változtatott volna ha marad)

pedronegroo 2015.03.24. 08:18:17

Sablon nyilatkozat, amit ugyanúgy lenyilatkozott mindenki a Dortmund legyőzése után. Persze mikor meg kiesünk meg majd jönnek a szokásos gyenge a Juve nemzetközileg, meg szar az olasz bajnokság, nincsenek klasszisok, stb. nyilatkozatokkal. Ami persze igaz is , engem csak az zavar hogy egyszer így egyszer úgy nyilatkoznak és ez nem csak Conte-re igaz, ha nem Lippi és más ex-juvésok is mindig "szembe köpik" magukat a nyilatkozataikkal. Nyugodtan vissza lehet keresni a BL csoport meccsek alatti megnyilvánulásaikat amikor kikaptunk az Atletico-tól meg a görögöktől is hogy akkor miféléket mondtak.....

danimester1 2015.03.24. 08:21:06

@babo0410: Nekem a te hsz-ed sántít.Rendben hogy most van Coman és Pepe,de csak epizód szereplők,időhúzó csereként kapnak lehetőséget.Egyik sem tudott annyi pluszt hozzátenni hogy érdemben lehessen velük számolni a szezon egészét tekintve.Az általad említett "kényszer megoldás" igenis megállta a helyét pl. a Real ellen,sőt még a nápolyi feltámadáskor is.Lehetett volna így is játszani,mert volt egy Gio aki pont a széleken lehetett volna hasznosabb nem a colos Lóri mellett.Igaz ilyen találgatásokba felesleges belemenni,mert csak feltételes mód és biztos meg volt az oka és a miértjei.Ellenben azt is meg kell tudni látni,hogy érkezett Pereyra és Morata,de a keretünk jelenleg sérült Romulo kuka egész évben,ezért olyan nagy változás nem történt.Az igazolásaink pedig még a mai napig nem derült ki miért és hogyan.Szerintem volt akit kért volt aki olcsó volt,de nem posztra kért igazolásokat hanem az ott is tud játszani alapon érkeztek,így pedig nehéz.

danimester1 2015.03.24. 08:28:18

@KysBé: Szerintem elég merész kijelentés a zsinórban 5,de nem kivitelezhetetlen pláne ha megnézzük a riválisokat.A nyáron minőségi erősítésekre lesz szükség,mert anélkül nehéz lesz.Valamint én úgy vagyok vele,hogy most már inkább a Bl-re kellene rágyúrni.Igazad van beírhatta volna magát a történelem könyvünkbe (amit egyébként így is megtett),de ha még kivár szerintem is vihette volna még többre.

ToTTy-Juve 2015.03.24. 08:50:39

@danimester1: Én sem Allegri "érdemeit" akarom kétségbe vonni, csak a hozzászólásodban azt éreztem, hogy Conte és az elmúlt 3 év csapateredménye sz@rt sem ér, mert nem sikerült minden, de majd idén Allegrivel fog. Meg mondom őszintén Allegri nekem nem szimpi, de a csapat tény, hogy fejlődött vele (na de Conte éra alatt is óriási volt a fejlődés). Én is csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ugyan várjuk már meg a szezon végét, mielőtt ez a félisten főistenné válna, mert ha történetesen mondjuk a Monaco 10-1-re kiver minket, akkor rohadtul másként nézzük majd a történéseket. (hú, de pocsék érzés volt ezt leírni, remélem csak nevetni fogunk ezen az utolsó mondaton). :)

danimester1 2015.03.24. 11:30:24

@ToTTy-Juve: Rendben ezt megbeszéltük.:-)Elismerem nem szimpatikus nekem sem (főleg a Juventus-t illető nyilatkozatai miatt még a milán edzőjeként),sőt én még írtam is,hogy a Conte által felépített csapatból él.Azt viszont elismerem,hogy szerkezetet váltott és Tevez-nek nagyon eltalálta a helyét,úgy alapból szimpatikusabb ez a 4312 mint a 352.Tény játszatja az utóbbit is,de ez inkább a minőségi játékosok hiánya miatt van.Jól taktikázott a németek ellen,megérdemelten jutottunk tovább,a bajnokság szinte zsebben,a kupában meg bármi megtörténhet.Az igazi énjét majd most láthatjuk,kedve szerint küldheti ki a játékosokat hétvégén azaz megláthatjuk képes lesz-e rotálni pihentetni több lehetőséget adni az epizódistáknak.

Roli984 2015.03.24. 14:39:10

Szerintem Conténak örökké hálásak lehetünk az első bajnoki címhez. Az első évében csodát tett. Ezt követően azonban pont ő nem fejlődött tovább. Kitalált egy taktikát és azt játszottuk 3 évig mindig mindenki ellen. Ez jó volt a Serie A-ban, de kevés a BLben. Sajnos Conte nem fejlődött a csapattal, a válogatott élére kinevezni meg hiba volt. Neki a napi munka az erőssége.
Egyébként idén már egy dolgot mindenképpen nyertünk. Újra foglalkozik velünk a média, részben napi Pogba hír, részben BL sikerek, ami pénzt és szurkolókat hoz.

ToTTy-Juve 2015.03.25. 11:50:30

@danimester1: mi több, ki is veséztük. Mindegy nekünk ki irányítja a csapatot, amíg jönnek az eredmények. :DD
Forza Juve!

MDaniel98 2015.03.26. 09:43:28

Nekem is az az érzésem, hogy kompenzálni akarja az előző nyilatkozatát. Vagy csak látta a Dortmund ellleni 2. meccset, és a sorsolásunkat, és okosabbnak érezte, ha tesz egy ilyen nyilatkozatot, nehogy túlságosan rosszul jöjjön ki ebből az egészből.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása