Marchisio: „A BL-nek sem tesz jót a Juve hiánya”

marchisio_claudio_hatterben_mole_antonelliana_torony.jpgClaudio Marchisio az Il Giornale számára adott interjúban a Juventushoz köthető számos témáról beszélt, de az első BL-csoportmeccsek nyomán az első kérdés a Juventus idei kimaradásáról szólt.

„Szerintem súlyos veszteség ez úgy a klubnak, mint a sorozatnak. Presztízzsel ruházta fel ez mindkét felet, és nem tudom figyelmen kívül hagyni a Juventus szurkolók csalódottságát világszerte. A Juventus meggyőződéssel küzdött a tízpontos levonás ellenére a BL-helyért, de végül ez elégtelennek bizonyult.

Igen, a múltban előfordult, hogy kritizáltam Massimiliano Allegrit, de próbálok objektív maradni. Akár pozitívumokról vagy negatívumokról van szó, a felelősségen osztoznia kell az edzőknek, játékosoknak és a klubnak.

Ez az új Juventus egyelőre pozitív jeleket mutat, a csapat éhesnek tűnik, s vannak megoldások az egyes játékhelyzetekre.

Az Agnelli család távozását nagy kárként élném meg. A Juventus hagyománya szorosan összefonódik az Agnelli családdal, és ez mindenképpen sikertörténet.

Leonardo Bonucci története másképp kellett volna végződjön. Ugyanakkor azt kívánom Leónak, hogy Németországban találja meg a nyugalmat, amit megérdemel futballistaként és emberként egyaránt.

Luciano Spalletti? Igen, ő a megfelelő ember a válogatott élére, és a legutóbbi meccs megmutatta, hogy jó munkát végez a kerettel. Szerintem adjuk meg neki a szükséges időt a bizonyításra.

A bajnokság tekintetében mindig a címvédő a legesélyesebb, s legfőbb ellenfélnek Simone Inzaghi csapatát tekintem. Egészen az utolsó fordulóig sokan azt mondták, hogy az Inter gyengült az elmúlt évhez képest, de én mindig ellentétes álláspontot képviseltem.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6018218203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2023.09.20. 12:38:09

Vénember kolléga nem unatkozik, ezt szeretjük. :)

babo0410 2023.09.20. 15:44:28

Azért az utóbbi évek Juvéja nem hiányzik a BL-ből. Remélem sikerül Allegrinek újjászerveznie a csapatot és a játékot. Ez a csapat most egész jó, szerintem jövőre a BL-ben sem rossz, ha lesz némi erősítés. Igaz ahhoz, hogy a BL-ben jók legyünk, nem szabad ott ennyire átadni a kezdeményezést, mert el fognak nyomni minket. Erőnlétileg kéne a keretet rendbe tenni, és nagyon jók lennénk.

Shyr Kahn 2023.09.21. 02:14:43

"Igen, a múltban előfordult, hogy kritizáltam Massimiliano Allegrit, de próbálok objektív maradni." - egy jatekos, aki Allegri alatt jatszott eleget, s nem ugy tunik, hogy nagyon nagyra tartana a mestert. Legalabbis a a legutobbi evek munkajaval bizonyosan nem elegedett, amivel nincs egyedul a szurkolok koreben.

Szamomra DP mogott Marchisio testesiti meg a Juvet es rendkivul szimpatikus, valamint erett gondolkodasu embernek/volt jatekosnak tartom. Alulertekelt jatekos volt, de azt azert ki kell emelni, hogy az utolso eveiben mutatott ra hajlandosagot es tudast, hogy Pirlo fele inditasokat produkaljon. Sajnalom, hogy az utolso eveiben leserult es nem tudott ebben kiteljesedni, pedig volt benne potencial, hogy az utso eveiben egy nagy, sikeres valtast eszkozoljon. Ugyanakkor nagyra ertekelem, hogy sosem balhezott a klubbal. Verbeli Juventino es remelem, hogy a gyermekei is hasonlo sikert ernek majd el a klub szineiben. Van kitol tanulniuk es egyelore eleg ugyesek a sracok.

alexGicamo 2023.09.21. 15:54:33

@Shyr Kahn: Osztom a véleményed róla !
Én is mindig nagyon kedveltem őt játékosként .

MdewC 2023.09.21. 22:26:34

Egyik nagy kedvencem volt. Hiányzik.

Ethan Hunt 2023.09.23. 14:37:23

@Shyr Kahn: Szerintem egyáltalán nem volt alulértékelt játékos, ami a tudását és a képességeit illeti, mert ha valaki a szívére teszi a kezét, akkor a Pogba-Pirlo-Vidal-Marchisio négyesből az ő hiánya volt a legkevésbé égető.

Ettől függetlenül mind emberileg, mind a Juventus eszményének megtestesítőjeként egy class act, egy igazi példaképnek tekinthető, aki a megpróbáltatásokat is méltósággal viselte... Kb. minden ő, ami nem Bonucci...

Shyr Kahn 2023.09.23. 18:32:17

@Ethan Hunt: Na latod pontosan ezert volt alulertekelt. Nem logott ki lefele abbol a negyesbol. Valojaban eppen olyan fontos volt, mint barmelyik masik jatekos. A fontossaga azert tunt kisebbnek, mert a szurke munka nagy reszet O vitte veghez. Ami pedig nem latvanyos, az alulertekelte tesz.

Ahogyan irtam, az utso eveiben valtoztattak meg Pirlo elmenetele utan es ott megvillantotta, hogy a kevesbe szurke dolgokhoz is igen jol ert. Sajnos a serulese megakadalyozta abban, hogy az uj regista fele szerepkorben kiteljesedjen.

Ethan Hunt 2023.09.23. 20:23:27

@Shyr Kahn: Szerintem a szürke munka legnagyobb részét Vidal intézte, ha az alapfelállásunkban játszottunk, azaz a PPV kezdett és akkor is, ha mindketten pályán voltak. Ha épp a chileit kellett helyettesítenie, akkor nyilván Marchisio csinálta ezeket...

Abban egyetértünk, hogy regista pozícióban is jól játszott később...

Shyr Kahn 2023.09.23. 21:33:13

@Ethan Hunt: Vidal nem a szürke, hanem a látványos destruktív, romboló munkát végezte + vezetett néhány szép berobbanást, támadást. A passzsávok lezárása és a helyezkedéssel való játék a kp-n nem az Ô játéka volt elsôsorban. Amikor rosszul helyezkedett, akkor pitbull módjára próbálta az ellenfélt megakasztani, Ami miatt kapott is néhány lapot. Helyezkedésben Marchisio jóval okosabb volt, ezért tûnt szürkének és ezért volt alulértékelt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása