Conte: " Folytatni akarjuk az építkezést"

A Juventus mestere, Antonio Conte a La Gazzetta dello Sport újságíróinak adott hosszú nyilatkozatot, amely során számos kérdésről, így a soron következő szezonról, az esetleges kihívókról és a csapat taktikájáról is szó esett.

Conte Antonio_4.jpg"A klubok minősége változik, s a riválisaink erősödnek." - kezdte mondandóját Conte. "Nagyon nyitott bajnoki küzdelem várható."

"A Juve, a Milan és az Inter a cím hagyományos várományosai. A Napoli 75-80 milliót költött, s Rafael Benitez személyében egy kiváló edzővel erősítettek, aki már mindent megnyert."

"A Fiorentinának reális esélyei vannak. Nem csak Mario Gomezről van szó, hiszen ott van még Giuseppe Rossi is, akit néhányan alul értékelnek." 

"A Lazio is megerősítette keretét, ráadásul kemények és taktikailag erősek."

"A Roma közben megpróbálja hasznosítani azt a pénzt, ami Marquinhos eladásából folyt be. Dicséret illeti őket ezért, remek üzletet kötöttek."

A zsinórban harmadik alkalommal elhódított bajnoki cím lehet a csapat legfontosabb célkitűzése az új szezonban, azonban Conte egyértelművé tette, hogy nem a győzelem az egyetlen szempont.

"Klubként is fejlődni akarunk, s ez nem feltétlenül azonos a győzelemmel. Az Inter triplázott ugyan, de semmit sem építettek abban a szezonban."

"Bizonyos vagyok benne, hogy tovább fejlődünk majd ebben a szezonban. Közelítünk ahhoz a gazdasági egyensúlyhoz, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben kinyissuk a pénztárcánkat."

"Jelen pillanatban ez nem lehetséges számunkra, s továbbra is kevesebbet költünk, mint a riválisaink."

A Bayern München nemrég kinevezett szakvezetője, Josep Guardiola a közelmúltban Európa labdarúgásának egyik erős gazdasági hatalmának nevezte a Juventust, s Conte ezzel kapcsolatosan is véleményt nyilvánított.

"Guardiola alighanem megragadt abban az időszakban, amikor a Brescia csapatát szolgálta. Egy olyan klubhoz igazolt, amelynek alig akad pénze, vagy tévedek? Szerencsésebb lenne, ha mindenki a saját portájával foglalkozna." 

"A nagy európai csapatokhoz viszonyítva, felzárkózásban vagyunk, s reménykedünk abban, hogy utolérjük őket. Mindenesetre a terveink előtt járunk. Amikor megérkeztem a Juventushoz, az volt a cél, hogy a harmadik szezonban elhódítsuk a Scudettót."

"Mióta megérkeztem, az igazolásokra költött pénz, s az eladásokból befolyó pénz közötti különbözet csökkent."

"Az első bajnoki győzelmünk évében nyolc kezdőjátékos érkezett két hetedik helyezéssel végződött szezonból. Arturo Vidalt 9 millió euróért igazoltuk, míg a Napoli 18 millió eurót költött Gökhan Inlerre ugyanazon a nyáron."

"Nem szeretem, mikor képtelenségeket beszélnek arról, hogy sok pénzt költünk."

A nyári átigazolási időszak során a Juventus nagyjából 25 millió eurót költött Carlos Tévez, Fernando Llorente és Angelo Ogbonna leigazolására.

"Tévez rendkívüli játékos. Hatalmas profi, csodálatos ember, aki a rendelkezésemre bocsátja magát. Kivételes módon dolgozik." 

"Llorente egy példás atléta. A megfelelő mentalitással rendelkezik, s élvezet nézni az edzéseken."

"További igazolások? Meglátjuk. Beszéltem a klubbal, de természetesen nem árulom el, hogy mit mondtam. Pontosan tudom, hogy előbb az eladásoknak kell megtörténniük ahhoz, hogy vásárolhassunk."

"Emanuele Giaccherini feláldozása nehéz volt. Senki mást nem adtunk el eddig, de tudjuk mit kell tennünk."

A nyár során számtalanszor pletykáltak már róla, hogy Conte szerkezeti, taktikai váltást fontolgat, annak érdekében, hogy csapata még eredményesebb lehessen az európai színtéren.

"A játékunk alapelvei változatlanok: labdabirtoklás, magas intenzitás, csapatként való mozgás, szervezettség, agresszió és kiegyensúlyozottság."

"Az alakzat változhat, de a 3-5-2 a leginkább megfelelő a csapat számára, ez erősíti a játékosok jellemvonásait."

"Közhely azt állítani, hogy háromvédős felállással nem lehet nyerni Európában. A 4-3-3-hoz viszont nem rendelkezünk a szükséges szélsőjátékosokkal."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr435435454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trieszt120506 2013.07.31. 14:20:20

Hááát... hazudnék, ha azt mondanám, hogy szimpatikus nyilatkozat. Kicsit arrogánsnak érzem!

Gondolok itt az interes vagy a Guardiola-ás részre.

Apuleius 2013.07.31. 14:25:28

@Trieszt120506: Egyetértek, akad benne néhány olyan rész, amelyet én feleslegesen támadó vagy arrogáns megnyilvánulásnak érzek. Szerintem is ilyen a reakció Guardiola nyilatkozatára, főleg, hogy a spanyol az egyik legintelligensebb, legszimpatikusabb edző a labdarúgás világában. Ahhoz sem hiszem, hogy sok közünk lenne, hogy a Napoli mennyit költött Inlerre például.

Trieszt120506 2013.07.31. 14:29:41

@Apuleius: vajon az újságírók forgatták ki a szavát? Vagy ezt kamerák előtt nyilatkozta?
Mert eddig egyáltalán nem volt jellemző rá az ilyesfajta megnyilvánulás.

babo0410 2013.07.31. 15:09:52

@Apuleius: @Trieszt120506: Én nem érzek arroganciát abban, amit Conte mond. Kicsit felhúzta magát a dolgon. Teljesen jogos. Mindenki számonkéri a Juvén, hogy mennyit költ. Főleg Olaszországon belül. De Laurentiis akadt ki nemrég, hogy szórjuk a pénzt, meg nem figyelünk oda az FFP-re, bezzeg ő! És erre jön Guardiola, aki a majdnem 3x akkora bevételekkel rendelkező klub padjáról úgy nyilatkozik rólunk, mintha mi egy gazdasági világhatalom lennénk. És Guardiola nyilatkozata sem szerencsés. Nem szerencsés, ha az a kép alakul ki a Juventusról, hogy sok pénze van. Úgy nehezebb igazolni is.

Apuleius 2013.07.31. 15:23:07

@babo0410: Előbb olvasd el Guardiola nyilatkozatát, s utána alkoss véleményt az ügyről szerintem. Az égvilágon semmi értelme nincsen annak, hogy láthatóan gőzöd sincsen mit mondott a spanyol, s Conte reakciójából próbálsz visszakövetkezni annak tartalmára.

Házon belüli bejegyzés: juventuz.blog.hu/2013/07/05/guardiola_jovokepe_a_juventusrol

Ugyanez angolul a Football Italián:
www.football-italia.net/36076/guardiola-respects-juve-threat

Ebben egy tetves félmondat nincsen, amelyben Guardiola bármit számon kérne a Juventuson, egész konkrétan a seggünket nyalogatja. Én is nagyon erősnek tartom a kijelentést, hogy európai szinten is sok pénzünk lenne, de ez a Juventusra nézve maximálisan pozitív nyilatkozat, baromira értelmetlennek érzem Conte éles visszavágását.

"Nem szerencsés, ha az a kép alakul ki a Juventusról, hogy sok pénze van. Úgy nehezebb igazolni is."

Ezt a gondolatmenetet remélem Te magad sem gondoltad egészen komolyan...

krisszvector 2013.07.31. 15:34:08

Valahol azt érzem, hogy Conte nem kamuzik 3-5-2-vel kapcsolatban.Nagyon makacs a faxi,lásd Padoin,Peluso,Borisz,Gio..Vucinic!Egyiknek se ment igazán(nem is megy), de ő ragaszkodott ezekhez a játékosokhoz, hogy bebizonyítsa....ezek klasszisok na:)Megrögzött, ez a legjobb kifejezés rá.

krisszvector 2013.07.31. 15:37:35

Kicsit az arrogáns részhez..tavaly vagy idén voolt már, de ebben a szezonban,amikor lenyilatkozta azt, hogy ő a legnagyobb rotátor:D,cseppet égett az arcom.Majd kap egy-két Bayern-es pofont,és a helyére kerül.

babo0410 2013.07.31. 15:47:27

@Apuleius: Olvastam Guardiola nyilatkozatát. És nem csak Pep fejtette ki, hogy a Juve milyen gazdag klub, és hogy mennyi pénzt tud költeni. Ezt leginkább az olasz csapatok szokták számonkérni. De nem tudhatjuk, hogy az újságíró hogyan tette fel a kérdést. Azon is sok múlik. De lehet egy kicsit indulatosan válaszolt. És nem biztos, hogy ez Pepnek szólt, hanem lehet az újságírónak.

babo0410 2013.07.31. 15:49:53

@Apuleius: Ja és szerinted ha azt látják, hogy sok a pénzünk, akkor vajon nem fognak többet kérni egy játékosért? A Realt is ezért húzzák le mindig! Ezért nem szerencsés, ha mindenhol azt fejtegetik, hogy a Juve milyen gazdag klub, és mennyit tud költeni. És ezt főleg az olasz csapatok szeretik.

Apuleius 2013.07.31. 16:01:18

@babo0410: Elhiszem, hogy azóta elolvastad Guardiola nyilatkozatát (ezt elősegítendő küldtem a linkeket), viszont előző hozzászólásod napnál világosabban megmutatta, hogy halvány elképzelésed nem volt mit mondott a spanyol. Guardiola semmi nem kért szám, nem vetett semmit senkinek a szemére. Ennyi. Ha ezt változatlanul nem érted, akkor részemről feladtam.

"Ja és szerinted ha azt látják, hogy sok a pénzünk, akkor vajon nem fognak többet kérni egy játékosért? "

Látom ezt sem sikerült maradéktalanul megértened, de arra próbáltam egészen finoman utalni, hogy Guardiola vagy bárki más nyilvánvalóan és maximálisan érthető módon, szarik rá, hogy egy-egy nyilatkozat milyen kihatással lesz Marotta munkásságára. Amúgy számomra tökéletesen gyermekded maga a feltételezés, hogy egy ilyen nyilatkozatnak bármiféle hatása lehet más klubok árképzésére. Szinte látom magam előtt, ahogy a Marottával tárgyaló fél fejét vakarva felidézi, hogy jé, az a Guardiola mintha azt mondta volna, hogy ezeknek sok pénzünk van, akkor írjunk csak még ide egy nullát... Na ne vicceljünk!

NucLeo 2013.07.31. 16:12:34

"A 4-3-3-hoz viszont nem rendelkezünk a szükséges szélsőjátékosokkal." Remélem ezt felvette és beállította a Kobra mobiljába csengőhangnak.

babo0410 2013.07.31. 16:36:33

@Apuleius: Már korábban is olvastam Pep nyilatkozatát. De jeleztem is neked, hogy korábban a fél liga is a mi pénzköltésünkön csámcsogott. És honnan tudod, hogy Conte hallotta, olvasta Pep nyilatkozatát? Mi van ha az újságíró tette fel neki a kérdést kicsit felnagyítva a dolgot, mintha Guardiola beszólt volna? És főleg az olasz csapatok elnökei szeretik lenyilatkozni, hogy a Juve milyen gazdag klub, meg eddig is hogy szórták a pénzt, ezek után is fogják, sz.rnak az FFP-re, stb.

Apuleius 2013.07.31. 16:40:41

@babo0410: A hozzászólásod semmi esetre sem tükrözte, hogy olvastad volna a nyilatkozatot. Hogy mások min csámcsogtak az tökéletesen érdektelen, hiszen nem erről szól a történet, hanem Guardioláról.

"És honnan tudod, hogy Conte hallotta, olvasta Pep nyilatkozatát? Mi van ha az újságíró tette fel neki a kérdést kicsit felnagyítva a dolgot, mintha Guardiola beszólt volna? "

Már ne haragudj, de ez egészen valószínűtlen forgatókönyv, s bizonyos, hogy nem így történt. Conte garantáltan ismerte Guardiola nyilatkozatát.

Drughi Di Bianconeri 2013.07.31. 17:43:32

Fura egy nyilatkozat ez a Mistertől, annyi szent !
Főleg az,hogy így odaszúrt Pep Guardiolanak nem értem, hiszen oda-vissza benyalt a katalán nekünk...
Az meg nem több üres gesztusnál,hogy szerinte a Milan és az Inter a fő esélyesek rajtunk kívül, hiszen az egyértelműen a Napoli és a Fiorentina.
A Vidal - Inler összevetés tetszett, hiszen töredék pénzért vettünk egy sokkal jobb és nagyobb potenciálú, azóta világklasszissá érett játékost.
Csak szerintem feltűnő,hogy Tevezről és Llorentéről áradozik, de Ogbonnát meg sem említi ?
Beszél itt gazdasági stabilitásról, ami valóban fontos, ennek fényében nem értem, hogy gondolhatták Ogbonna és Peluso 20 M árát,mikor még most sincs eredeti,minőségi bal oldalunk, és támadó széljátékunk !
Amit meg is jegyez a végén, tehát nem értem, miért nem olyan posztra és azokat igazolja Barmotta, akiket Ő kérne, pl.: egy 4-3-3hoz...
Kicsit aggasztó ez.
Imádom Conte-t, de Ő sem tökéletes, ő sem tévedhetetlen.
Nagy baromság az,hogy a keretünk csak 3-5-2re képes, és okulhatott volna belőle,hogy egy sokkal modernebb taktikát, nálunk sokkal magasabb fordulatszámon, és sokkal jobb minőségben prezentáló Bayern felmosta velünk a pályát.
A 3-5-2 HALOTT Európában, és szvsz. már a Serie Aban sem fog sokra vezetni.Miért is lenne közhely ? Mutasson már 3 védős rendszerrel nyert csapatot az elmúlt évekből ! Kicsit agyára ment a Mesternek a meleg.
Valamint ebből a nyilatkozatból az jön még le, hogy jövőre is ezt a labda-toszogatós, ócska tiki-taka utánzatot próbáljuk meg majd "játszani" ?
Remélem,hogy nem !
Kövezzetek meg érte, de lehet,hogy nem ártana a Misternek egy pár hónap eltiltás, amennyiben Carrera ülhetne le a padra.
Sokkal tökösebbnek tűnt, és jobb meccseket játszottunk.

Hoods121 2013.07.31. 20:46:36

Ezt egyszeruen en se ertem miert kellett igy odaszurnia Pepnek. Szerintem egy rossz szava se volt rank vajon min kapta fel ennyire a vizet Conte?@babo0410: 4 hozzaszolason keresztul semmi mast se irtal csak ugyanazt a 3-4 mondatot.
@Apuleius: Tokeletesen egyetertek azzal hogy mi koze lenne egy nyilatkozatnak ahhoz hogy mikor mennyit kernek el egy egy jatekosert. Attol mert a real margitot lehuzzak ugyanis egy idiota szar csapat aki minden jott ment "sztarert" mar 50-100 milliokat ad ki attol meg rolunk koztudott teny hogy nem sok penzbol gazdalkodunk evrol evre.
Viszont ez a 4-3-3 aggaszto. Kelett nekunk ogbonna es peluso 20ert ahelyett hogy valami ertelmes szelso jatekosra fektessunk be.

The king of alibis 2013.07.31. 21:09:52

"Közhely azt állítani, hogy háromvédős felállással nem lehet nyerni Európában. A 4-3-3-hoz viszont nem rendelkezünk a szükséges szélsőjátékosokkal."

Akkor igazoljunk szélső játékosokat. Nani-t pl. el lehetne hozni carért-hugyért.

csakajuve111 2013.07.31. 22:50:31

Szerintem valami félreértésről lehet szó. Nem hiszem, hogy Conte ok nélkül bántaná Gardiolát, hiszen ő elméletileg körbenyalt bennünket. Talán csak abban nem volt igaza - ha valóban ezt egyáltalán mondta - hogy a Juve idén is sokat költhet erősítésekre, hiszen ez nem igaz, nem költünk látványosan sokat. Pláne nem a Bayern-hez képest.
Conte a feletteseitől állandóan a pénzügyi egyensúly fontosságát hallgatja, míg a másik oldalon mindenki arról beszél, hogy sokat költ a Juve. Szerintem ez csapja ki a biztosítékot nála.

csakajuve111 2013.07.31. 22:55:01

@Drughi Di Bianconeri: Conte csak annyit mondott, ha stimmel a fordítás, hogy rajtunk kívül az Inter és a Milán a cím hagyományos várományosai. És itt szerintem a hagyományoson van a hangsúly. Bár az én véleményem szerint a Milán és a Nápoly lesz a két legfőbb riválisunk, és ez lesz Conte első olyan éve, hogy vért kell majd pisilni neki is a csapatnak is, ha bajnokságot akarnak nyerni.

csakajuve111 2013.07.31. 22:56:36

@csakajuve111: még a hyományosra visszatérve, arra gondolhatott, hogy az Milán hagyományosan szokott nyerni bajnoki címet, míg az Inter hagyományosan KAPNI szokott bajnoki címet :D

FinoallaFine 2013.07.31. 23:51:20

Teljesen igaza van Conténak, Guardiola ugatot hogy mennyit költhet a Juventus, a Mester meg jól tette hogy odaszúrt egyet. Guardiola akkor ugasson amikor a szarból épít várat mint Conte és nem beleül a jóba ahogy tette azt Barcelonában és Münchenben.

MdewC 2013.08.01. 11:07:19

Forza!
Szvsz Guardiola, aki a spanyol ligában edződött számos nyilatkozathábororúban, pontosan tudja, hogyan kell nyilatkozni, egy esetleges bl kihívócsapatról. Ez a hízelgés kiválóan megágyazhat nekik a jövőre vonatkozóan. A Mister pedig remekül válaszolt. Nem akarom tovább misztifikálni a dolgot, de nekem nagyon szimpatikus Conte nyilatkozata és a hozzá állása. Pep kiváló edző, de a Barca és Bayern is anyagilag és játékos állomány szempintjából is egyedülálló, neki aztán tényleg van merítési lehetősége. Foglalkozzon ezzel. Bravó Mister, rakd össze a csapatot és kend el a kihívók száját! ;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása