Vlahović: „Ha egy támadó jól játszik, a csapat is jól játszik”

vlahovic_dusan_vilagos_mezben_meztelen_felsotesttel_unnepel.jpgA Lazio elleni Olasz Kupa-elődöntő visszavágója előtt Dušan Vlahović a L'Équipe számára adott riportot, s ebben a nyilatkozatban csalódottságának adott hangot az idei és az elmúlt év kapcsán, de azt is elmondta, hogy szeretne valamilyen fontos trófeát nyerni az Öreg Hölgy mezében.

„A BL-kvalifikáció és az Olasz Kupa-győzelem csodálatos lenne, ám ezzel sem lehetnénk teljesen elégedettek. Ez a klub mentalitása, és mindez a történelem adta követelményekből adódik. Volt lehetőségünk a címért harcolni, de ha csak februárig van harcban egy csapat, az semmit sem jelent, és azt sehol sem jegyzik. Május végén dől el, ki lesz a bajnok. Természetesen van mit megbánnunk, de továbbra is sok mindenért harcolhatunk.

Igor Tudor csapatai ellen mindig nehéz játszani. A csapatok agresszívek, kevés lehetőséget engedélyeznek, és emberfogást alkalmaznak, ami fárasztó dolog. Már láthattuk Igor Tudor stílusát a Lazio elleni meccsen. Nehéz mérkőzésre számítok, de nézzük azt, hogy előnyben vagyunk az első meccs nyomán.

A tavalyi év olyan lett, amilyen, mert nem voltam jól fizikum szempontjából, tényleg szenvedtem. Idén jól érzem magam, ez az egyetlen dolog, ami változott, ezen kívül mindent ugyanúgy csinálok, keményen dolgozok és figyelek a regenerációra. Idén tizenhat gólt szereztem, de sokkal többet is szerezhettem volna. Mindig többet akarok. Olyan játékossá akarok válni, akire az emberek emlékeznek.

Nyilvánvalóan szeretném megnyerni az Aranylabdát, de ehhez először is számos dolog együttállása szükséges. Nyilvánvalóan személyes célom, a játékos a dicsőségért és a trófeákért futballozik.

Olaszországban egy nagyon taktikus világban élünk futball tekintetében, zárt csapatokkal, ez sok mindent megtanít nekem. Erre lehetőségem nyílik azzal, hogy Massimiliano Allegrivel dolgozhatok, aki az elmúlt húsz év egyik legmeghatározóbb edzője, és tudja, hogyan lehet szólni a játékosokhoz. Sokat segít nekem. A Juventushoz érkezve egy eltérő realitással találkoztam, mint amire számítottam. A legbanálisabb, mindennapi dolgok szervezettsége is teljesen meglepő. A sportközpontba lépve az embert áthatja az energia, a sikeréhség, de a családias szellemiség is.

Szerintem a legfontosabb az alapvető technika megtanítása. Számos futballiskolát lehet látni ma, ahol már 8 vagy 10 éves gyerekeknél csak az eredménnyel törődnek, de véleményem szerint ez egyáltalán nem jó irány. A gyerekek jól kell érezzék magukat, s aztán miközben szórakoznak futballozással, elsajátítják a technikát, cselezést, passzolást és a labdával való kapcsolatot. Ha egy gyerek már 9-10 évesen taktikát gyakorol, akkor elvész a kreativitás, és ez sok rendkívüli játékostól megfoszt minket.

A példaképeim? Cristiano Ronaldo, nyilvánvalóan, akit már Manchesterben is követtem, amikor még bal szélső volt. Tetszettek a mozdulatai, a gyilkos ösztöne, szerintem a történelem egyik legjobbja. Nagyon tetszett ezen kívül Zlatan Ibrahimović, valamint Fernando Torres a kicsit hosszabb hajával, amikor a Liverpoolnál futballozott. Ezen kívül Karim Benzema, őt imádom, s Kylian Mbappé is nagyon erős játékos, ő 25 évesen már szinte mindent megnyert, idén negyven gólnál jár. Rajta kívül Olivier Giroud is óriási játékos. A statisztikai adatok mindig egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, de ezek nem tükrözik egy játékos fontosságát.

Én nem vagyok Neymar, Eden Hazard vagy Lionel Messi, olyan futballista, akit meglátva elhűlnek az emberek. De bármilyen profillal is rendelkezik egy támadó, ő alapvető fontosságú a csapat számára. Ha egy támadó jól játszik, a csapat is jól játszik. A futball sokat változott, az emberek azt mondják, sokkal fontosabb lett a fizikum, de a technikának is kiválónak kell lennie. Egyre kevesebb idő van arra, hogy az ember végrehajtson valamit. Azt is mondják, hogy már nincsenek azok a tízesek, akik régen voltak, s mekkora kár ezért. De továbbra is vannak csúcskategóriás játékosok, viszont kevesebbet látunk belőlük, mert minden sokkal gyorsabb.

Múlt nyári átigazolási pletykák a távozásomról? Hallottam a pletykákat, olvastam az újságokat, de nem tudtam semmiről. Leginkább magammal foglalkoztam, hogy felkészüljek egy jó szezonra. A jövő tekintetében azt mondhatom, hogy két éve vagyok itt, és nagyon jól érzem magam itt. Ez a válaszom, valami fontosat szeretnék nyerni a Juventusszal. A jövőt majd meglátjuk, erről majd lehet később beszélni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4518388091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zolika1015 2024.04.23. 13:04:11

Szimpatikus nyilatkozat! Benne látom az akarást és a fejlődést is, bár kicsit lassan. Még bőven fejlődhet. Mondjuk a kapu előtt lehetne pontosabb!
Amúgy sztem nagyon távol játszik a kaputól és ez nem az ő hibája!
Bremert előbb adnám el.

gomorra21 2024.04.23. 13:27:05

"Nagyon tetszett ezen kívül Zlatan Ibrahimović, valamint Fernando Torres a kicsit hosszabb hajával.."
Ezt nem láttam jönni.. XD

Wizzurah 2024.04.23. 14:12:03

Én meg előbb adnám el őt tízszer, mint Bremert, de mindenkinek más a véleménye/kedvence. Biztos, hogy ügyes, hisz a Fiorentinában ezerszer jobban tolta, itt egy suta középszer benyomását kelti, lesüllyedt az edző szintjére, remélem lesz javulás. Az új edzővel, ha jobb eredményeket nem is várok el, pláne az elején, a mutatott játékban óriási javulást várok, ill. szeretnék, nekem annyi már elég is lenne első szezonra a nagy projektépítésben. Így ötödik neki ugrásra.

Leram7 2024.04.23. 14:21:27

@Wizzurah: Bremer 27 éves most, ha kapunk érte egy nagyobb összeget, akkor az eladása reális. Hiába ő a legstabilabb pont, könnyebb pótolni.

Vlahot még 2 évig érdemes lenne itt tartani. A csatárok kerülnek a legtöbbe és rajtuk is lehet bukni a legnagyobbat.

Egyébként én Vlaho eddigi játékával és góljai számával az árához képest nem vagyok megelégedve. Viszont az idei évben felemelkedőben van. Szinte biztos valami ebolás jönne a helyére, ha eladnánk. Nagyon kevés jó csatár van jelenleg.

Davee78 2024.04.23. 14:33:52

Azonnal eladnám ,annyira képzetlen és a testbeszédje a reakciói a társai felé is rohadtul irritál ,mintha akkora király lenne

Shyr Kahn 2024.04.23. 15:30:54

Sztem nincs gond Vlaho-val. A rendszer aldozata O is valahol, egyebkent ennel tobb golt lenne kepes szerezni. Azonfelul O latszik, hogy akar es szeret ittlenni... nem nyal a PL-nek es mas ligaknak.

Nezve a Serie A-t Bremer is igen jo, de kategoriajaban nem erzem annyira jonak, mint Vlaho-t.Azert nezzunk ra arra a gollovo listara. Bremer nem allna a masodik helyen a Serie A-n belul, mint belso vedo... nalam biztos nem. Meg ha ezzel valaki vitatkozna is, a gond azzal van, hogy maga Bremer is - a szerbbel ellentetben - a PL-t magasztalja es oda szeretne menni. Nem lattam tole hasonloan pozitiv nyilatkozatot a Juveval kapcsolatban. Mind Soule, mind Bremer mehet az almai ligajaba, ahol nem kell annyit foglalkozni a taktikaval. Meglatjuk hogy tetszik majd nekik az a vonal.

Wizzurah 2024.04.23. 15:31:58

@Leram7: Szerintem meg ha Bremert eladjuk, nem fogjuk tudni pótolni. A legbiztosabb pontnak tartom a csapatban, ha ő nem lett volna idén, BL helyért nem kellene izgulnunk, persze ez az én véleményem. Csatárt bármikor lehet találni, szerintem rengeteg van, aki megér egy misét, de egy igazán jó, stabil védőt találni... Ha eladod, ugyanúgy kell valakit venni is, mennyiért viszik el 60m? Calafiorit akarjuk, 40m körül lenne? Szóval mi értelme lecserélni a legbiztosabb pontot a csapatban úgy, hogy valakit veszel, akiről csak reméled, hogy szintúgy beválik és keresel rajta 20 misit. Míg Vlahoért nem tudom miért, még mindig el lehetne adni jól, a fizetése brutálisan magas lesz, szóval... Szerintem adja magát, hogy a kettő közül melyiket kellene eladni előbb, számomra legalábbis nem kérdés.
A juventusnak hosszú ideje nincs jó csatára, legalábbis ezt gondoljuk, de igazából támadó játéka nincs.

Thuglife! 2024.04.23. 16:06:42

@Wizzurah: "Ha eladod, ugyanúgy kell valakit venni is, mennyiért viszik el 60m? Calafiorit akarjuk, 40m körül lenne? Szóval mi értelme lecserélni "
Az időzítés.Ha igaz,Bremerért érdeklődik a Mu.
Calafiori olasz válogatott alapembere is lehet.ha nem vesszük meg,megveszi más.
Bremernek még adni kell egyszer egy nagyobb szerződést ha marad.Calafiorinál kezdhetsz egy alacsonyabb fizetéssel amit még emelhetsz később új szerződésnél.
Egyébként meg...a Torino tudta pótolni.nehogy már mi ne tudjuk 60- ból

Attilio79 2024.04.23. 16:18:20

Itáliában egy védőt könnyebb pótolni, mint egy csatárt, de megélni a Juventusnál, hogy erről kelljen csevegni eléggé elszomorító!
Ahogy mondtam korábban a hulladékot kell kiszórni és megvan Bremer ára, fel kell tölteni a keretet fiatalokkal és mehet a köv. szezon. Nem gondolom, hogy a keret azon része, aki soha vagy ritkán lép pályára alkalmas lenne a köv. szezonra!

gomorra21 2024.04.23. 16:31:07

@Wizzurah: full defenzív, előre ötlettelen csapatban logikus, hogy egy védő könnyebben tud jól teljesíteni, mint egy támadó.
Ha átállunk egy labdatartó, magasabban védekező játékra, máris más skillekre lesz szüksége a védőinknek, mint jelenleg. Én nem tudom, hogy Bremer annak a játéknak meg tud-e felelni. Vlaho viszont ezen csak nyerhet.

A másik hozzászóláshoz: Calafiori package-ben érkezne Mottával, persze, lehet, hogy nem válik be. De vajon minek van nagyobb esélye: hogy Calafiori beválik a Motta féle újratekercselt Juventusban, vagy hogy Bremer működik Motta játékrendszerében? Én nem érzem, hogy mindenképpen az utóbbira van nagyobb sansz. 20 milka pedig nem kis pénz.

@Shyr Kahn: én is így érzem. Aki képtelen magában tartani a más csapatok, bajnokságok iránti rajongást, azokat el kell adni. Vlaho szívvel van jelen a pályán, butaság lenne nem megnézni, hogy egy szervezettebb Juventusban mit tud nyújtani.

Davee78 2024.04.23. 20:13:52

@Shyr Kahn: Rendszer áldozata? Más rendszerbe tudna labdát kezelni? De ma tuti lő gólt vagy gólokat ,így szokott lenni ilyenkor. De a véleményem akkor is ez lesz vele kapcsolatban ,rosszul vagyok ha meglátom. Egyébként meg azért sem fogjuk Vlahot eladni mert Bremerrel ellentétben ő nem kell senkinek sem föleg ilyen bérrel .

Shyr Kahn 2024.04.23. 20:22:12

@Davee78: A rendszer aldozata, mert a rendszer rakenyszerit bizonyos dolgokat. Peldaul tobb vedekezest, mozgasokat, amik miatt eppen lehet nem tudod jol vezetni a labdat, de ott van a mentalis resze is a felkeszitesnek. Lattunk mar "kicserelodni" jatekosokat csupan az edzovaltasnak koszonhetoen. Sztem Vlaho is ez a kategoria.
Egy jatekosnak nem feltetlenul kell szimpatikusnak lennie. El kell tudni valasztani magat a jatekost es az embert. En peldaul ha meglatom Lautaro Martinezt, akkor rosszul leszek tole, mert emberileg nem szimpi, de jatekoskent elismerem.

Davee78 2024.04.23. 20:37:29

@Shyr Kahn: Őszintén kívánom, hogy neked legyen igazad .

Juvino 2024.04.23. 23:36:09

Vlaho egy klasszikus kozepcsatar, őt etetni kell jobbrol-balrol labdakkal es nem a sajat terfelunkon birkoztatni az ellenfel vedoivel. Neki nem a penges osszjatek, meg az 50meteres sprint utan vegigvitt tamadas az erossege. Nagyon megneznem egy tamadobb felfogasu Juveben. Egyebkent igy is masodik a gollovolistan, minden benasaga ellenere.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása