Agresti: Di Gregorio, Zirkzee és Greenwood valós célpont

greenwood_mason_getafe_mezben_nyelvnyujtogatas.jpgA mai nap folyamán Romeo Agresti több játékos kapcsán is friss és feltehetően megbízható értesüléssel szolgált, az egyik ilyen játékos Dean Huijsen, és az újságíró szerint a Juventus nem következő évben számít a fiatal védőre, hanem 2025 nyarától számol a jelenleg mindössze 19 éves spanyol válogatottal. Ezt a vezetőség megosztotta a játékos képviselőivel is, most pedig a klub a védő képviselőinek az álláspontjára vár a jövőt illetően, különösen miután az idei évet a Románál tölthette a játékos.

Kaio Jorge viszont egyáltalán nem szerepel a Juventus terveiben, amennyiben ajánlat érkezik érte, a brazil támadó távozhat. Michele Di Gregorio és a Juventus közötti egyeztetést is megerősítette Romeo Agresti, és a Juventus vezetőségének most már csak döntenie kell, hogy kitől köszön el az olasz hálóőr szerződtetéséhez, Wojciech Szczęsny és Mattia Perin közül valakinek távoznia kell, és utóbbitól könnyebb lenne megválni.

Romeo Agresti megerősítette az egyeztetéseket Joshua Zirkzee képviselőivel is, ugyanakkor a holland támadó nem csak az Öreg Hölggyel tárgyal, hanem a Milan, az Inter és a Bayern München szakembereivel is, így több vasat is tűzben tartanak a képviselők.

Mason Greenwood kapcsán is komoly érdekődésről számol be Romeo Agresti, azonban a klubhoz közeli újságíró arról számolt be, hogy Manuel Ugarte kapcsán nem tud semmilyen tárgyalásról, miközben a La Gazzetta dello Sport szerint a PSG játékosát több olasz klubnak is beajánlották egy esetleges kölcsön keretében. 

Nicolò Schira értesülései szerint a Bologna nyitott játékosok bevonására Riccardo Calafiori átigazolása kapcsán, és az olasz védő a Juventus legfőbb kiszemeltje a védelembe.

A Tuttosport pletykái szerint bizalomkeltő egyeztetés zajlott a Juventus és Riccardo Calafiori ügynöke között, és a Bologna 25 millió euróra értékeli a játékost, viszont a torinói lap szerint is lehetőség mutatkozik egyes játékosok bevonására, és a Bologna szívesen látna több fiatalt is a Juventustól.

Egy másik kiszemeltről is pletykáltak a napokban, ám David Ornstein értesülései szerint Jorginho várhatóan hosszabbít az Arsenallal a juvés pletykák ellenére, miután a játékosnak a londoni klub felajánlott egy új szerződést. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4418394011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2024.04.30. 21:42:37

Nem ertem Jorginho-t miert akar az Arsenalban maradni. Statisztikailag csapnivalo ott es egyaltalan nincs meg a posztja.

Azaz lehet ertem... egykori Napoli jatekoskent lehet jonne olaszhonba, de nem hozzank(?). Kar erte. A fiatalok igazolasa fontos, de egy komoly tapasztalt olasz valogatott, aki be tudna nevelni a fiatalokat es peldat tudna nekik mutatna elkellene a haznal. 2 evre igazan meggondolhatna magat.

Pedro32 2024.04.30. 22:33:10

@Shyr Kahn: Jorghinhonak fontos szerepe van az Arsenalban,attólfügg éppen mit szeretne játszani a csapat.Lőw Zsolt kiemelte egy interjuban mennyire intelligens és taktikailag képzett játékos.állandó instrukciókkal látja el a csapattársakat,a körülötte lévők teljseítménye javul vele.
De Énis érzek benne rengeteg kompromisszumot .Nehéz megmondani kinek az érkezése lenne jó,hisz még a rendszert sem ismerjük.de gondoltam nemfogjak elengedni.
Greenwood 10gól 6assistnál jár.az szépecske.A piac alulértékeli a botrány miatt.nyomott áron ha hozzá lehetne jutni …nembánnám

JuveMI 2024.04.30. 23:38:06

Greenwood... na, az ő megszerzése nagyon komoly húzás lenne! Extraklasszis adottságai vannak, jobbszélen-balszélen egyaránt... ha már a szánalmas angol társadalom és a képmutató szponzorbanda nem engedi vissza a Unitedbe, akkor itt a helye!

Rikoo 2024.05.01. 00:24:54

@DelPiero2: 2 évig el volt tiltva szexuális erőszak miatt, végül felmentették.

Wizzurah 2024.05.01. 04:22:09

@Shyr Kahn: Igen, láttuk, hogy Chiellini és Bonucci-ból is mennyit profitáltunk és hogy kinevelték a jövő védelmét. Teljesen felesleges idehozni Jorginhot, a kutya nem fog tanulni tőle, aki mégis, azt utána eladják bagóért. Ahogy el lett pazarolva az a tudás, amit a két előbb említett védő átadott-átadhatott, úgy semmi értelmét nem látom annak, hogy Jorginho-val ugyanerre gondoljunk. Ill. értelme lenne, nem is kevés, csak a Juventus nem így gondolkodik.

venember83 2024.05.01. 04:36:10

@Rikoo: az Öreg Hölgy nem zárkózik el a tettrekész fiatalemberektől, úgy tűnik. CR7 kapcsán is ment egy ideig az erőszakolós műsor a sajtóban.

Shyr Kahn 2024.05.01. 07:49:52

@Wizzurah: Rugani kis tulzassal veluk nott fel es nyakamat tennem ra, hogy meg fog erni annak koszonhetoen, amit latott/tanult toluk (bizonyos dolgokhoz ido kell... lehet elmeletben latsz valamit es ugy gondolod, hogy tudod mi az, de gyakrolatban kell ido ahhoz, hogy igazan megertsd es vegre is tudd hajtani).

Jorginho ugyanez a kategoria. Amikor latod Ot jatszani, nem fogod tudni kapasbol ugyanazt megcsinalni, amit tole lattal, de idovel ez sokat alakithat a jatekodon es a felfogasodon.

Ez az ami kell nekunk.

alexGicamo 2024.05.01. 08:45:21

@Shyr Kahn: Ezt nagyon jól levezetted ! Osztom !

MarcoT 2024.05.01. 08:58:53

@Shyr Kahn: Rugónak a képességeivel van baj. Alapvető hiányosságai vannak, egy komoly csatár ellen teljesen súlytalan. Van, amit nem lehet megtanulni, ha nincs hozzá meg a tehetség. Soha nem lesz belőle klasszis hátvéd. Az egyetlen igazi értéke az hogy már régóta itt van

Galbandi 2024.05.01. 09:51:45

@Pedro32: "Greenwood 10gól 6assistnál jár.az szépecske.A piac alulértékeli a botrány miatt.nyomott áron ha hozzá lehetne jutni …nembánnám"

Nem lehet, nem adja a United. Sir Jim pár hete elmondta, hogy Greenwoodot biztosan visszaviszik Manchesterbe a szezon végén, ugyanis mindenképpen szeretnének neki még egy esélyt adni. A Getaféban nyújtott teljesítményére én inkább a "meggyőző" szót használnám, tekintve, hogy ezt a 10/6-ot úgy érte el, hogy alapvetően jobb szélsőt játszik a spanyoloknál, nem csatárt. Volt már a hónap játékosa is a La Ligában, miközben a csapata abszolút középszer abban a bajnokságban, szóval nem véletlen, hogy az angolok nem akarnak lemondani róla, már csak azért sem mert saját nevelésű játékosuk.

Gaben Smith 2024.05.01. 10:51:29

Ha jogosan ha jogtalanul volt eltiltva akkor is valamiert a negativ a megitelese .
Nekem errol az Arthur,Rabiot,Ramsey, es tarsai a spirito nelkuli kiuresedett zsoldos jut eszembe. Nekunk csapat kell egymasert kuzdeni tudod egy massal jol rezonalo sracok,nem pedig Mason Zolderdo.

venember83 2024.05.01. 13:05:29

@Gaben Smith: ugyan, ezek kihagyhatatlan ajánlatok. Amik persze tartalmaznak némi kockázatot. Ahogy a fenti nevek esetében is így volt, miközben utóbb kiderült, CR7 szerződtetése is qrva nagy kockázatot/bukást hordozott magában.

Pedro32 2024.05.01. 14:01:06

@Galbandi: tényleeeg szélső? Azthittem kapus.

Rikoo 2024.05.01. 14:34:56

@Galbandi: Hát nem tudom. Romano tegnap azt mondta, hogy a United részéről semmi nem változott és továbbra is végleg értékesítenék a játékost.
Nagyjából mindenhol azt lehetett eddig olvasni, hogy a meghurcolások után ő semmiképpen nem akar visszatérni Angliába és külföldön tervezi a karrierjét.

@Gaben Smith: Nem baj, ha negatív a megítélése, ez egy jó lehetőség a Juventus számára. Teljesen esélytelen lenne jelen gazdasági helyzetben egy hozzá hasonló bizonyított tehetséget igazolnia a klubnak, mert az áruk minimum 100 millió-ról indul felfelé, de inkább 150.
Na most jelenleg ő totál a reális értékén alul érkezhetne.
Borzasztóan hiányzik a minőség a jelenlegi keretből, de nyilván emellett a mentalitás is, sajnos. Sok változás kell nyáron.

Leram7 2024.05.01. 15:57:51

Ha Greenwoodot meg lehet szerezni akciósan, akkor érdemes foglalkozni vele.

Azt, hogy erőszakoskodott avagy erőszakolt, esetleg kifogott egy félprosti aranyásót nem fogjuk megtudni.

Szerintem ő akkor nagyon reális, sőt kötelező opció lehet, ha Chiesa távozik.

Greenwood a támadó részleg bármelyik posztján elvan, jó korban van, én leigazolnám.

Akit még nagyon kedvelek és angol, az Connor Gallagher, aki minden középpályás poszton klasszis és eddig még nem hosszabbított.

Calafiori, 1 értelmes kapus, Greenwood, 1 értelmes támadó szellemű középpályás, 1 jobb szélső védő és én elégedett leszek, ha csak mondjuk Bremert áldozzuk be.

Kostic, Weah, Iling, Rabiot, Snadro szerintem fix távozók.

Shyr Kahn 2024.05.01. 16:17:27

@MarcoT: Par evvel ezelott meg ennyit sem neztunk ki belole es huszonevesen az egyik legnagyobb vedotehetsegnek szamitott (mint most mondjuk Huijsen).
Sztem sosem a kepessegeivel volt gond, hanem azzal, hogy tulzottan elegansan akar mukodni hatul, azaz nem eleg agilis, raadasul pozicionalisan, nem tud minden helyzetben optimalis dontest hozni, ami azota valtozott sokat. Ezek a hianyossagok tanulhatok es lathatoan javult is bennuk. Minden mas "kepessege" adott mar jo ideje.
Az persze mas kerdes, hogy 29 evesen mennyivel tud meg agilisebb lenni, de a pozicionalis dolgokban fejlodhet meg sokat, mert az keson erik be egy vedonel Olaszorszagban.
Ha jatszava lesz, akkor - csakugy, mint a tobbi olasz vedo eseteben - olyan 32-33 eves korara varhato a csucson.
Nem azt mondom, hogy Chiellini, Barzagli vagy Bonucci fele magassagokat erhet el, de lehet meg kezdo szintu vedonk, mint ahogyan jelenleg most is annak kellene lennie (mondjuk Danilo helyen, akinel sztem megbizhatobb).

Galbandi 2024.05.01. 20:59:54

@Pedro32: 'tényleeeg szélső? Azthittem kapus.'

Aztán látod, mégsem az. Örülök, hogy segíthettem!

JuveMI 2024.05.01. 23:11:58

@Leram7: "Ha Greenwoodot meg lehet szerezni akciósan, akkor érdemes foglalkozni vele.
Azt, hogy erőszakoskodott avagy erőszakolt, esetleg kifogott egy félprosti aranyásót nem fogjuk megtudni."
...
Bevert egy párat a saját nőjének, a hülye p'csa meg azonnal felrakta a közösségi médiába... nem jelentette fel, de a rendőrség hivatalból megtette (a facebook képek alapján) és berántották előzetesbe... másfél év nyomozás közben a nő felfogta, hogy a csávója több lóvét termel hetente, mint amennyit ő egy élet alatt összeszedne... ismét összejöttek (atóta gyerekük is van)... majd a rendőrség bizonyíték hiányában ejtette a vádakat...
A köcsög képmutató adidas, meg a a FIFA játék gyártója kihátrált mögüle... a végtelenül ostoba, szánalmas libsi angol társadalom tüntetett a visszatérése ellen (két nőnek kinéző lény, meg egy homok)... a United besz@rt és inkább száműzte...
...
Ha Greenwood nem megy vissza, mindenképpen meg kell szerezni! Az egyik legnagyobb tehetség az egész futballban! (játékstílusra kiköpött van Persie)

Kives 2024.05.02. 07:57:40

@Shyr Kahn: Teljesen egyet értek veled Ruganival kapcsolatban. Számomra abszolút szimpatikus, hogy évek óta szó nélkül tűri a padozást és készen áll szinte mindig.
Még egy dolgot kiemelnék vele kapcsolatban: nagyon jó irányítónak tartják. Itt a blogon is, és más forrásokban is olvastam, hogy nagyszerűen irányítja a hátsó vonalat, és van esze a játékhoz. Én mindenképpen kívánom neki, hogy az említett 32-33 éves korára egy meghatározó védő legyen nálunk. A kisebb és közép csapatok ellen pedig állandó kezdő.

dringo 2024.05.02. 08:57:04

@JuveMI: Ha valaki nem szánalmas libsi, azoknak belefér véresre verni egy nőt? És azt mondani, hogy tedd szét a lábad te büdös k*rva? Szerinted az egésszel csak az a probléma, hogy a rendőrség tudomására jutott, és önmagában ezekkel a dolgokkal nincs semmi gond?

Lehet felőlem Lionel Messi szintjén is és érkezhetne hozzánk ingyen is, én akkor sem kérnék belőle!

Pavel1988 2024.05.02. 09:59:34

Én még emlékszem, hogy Tévez egy kezelhetetlen játékosként érkezett a Juvéba a Citytől bagóért.

Teljesen más helyzet ez, alaposan meg kell vizsgálni a srácot az extra kockázat miatt, viszont Olaszországban valahogy nagyon jól szokott elsülni az Angliából kitaszítottak újraélesztése.
Zhegrova a másik kiszemeltünk iszonyat nagy spíler, én mindkét igazolással békében lennék. Sőt azt sem bánnám ha mindketten jönnének a Souléért kapott pénzből.

Di Gregorio csak idő kérdése szerintem, a Zirkzee transzfernek viszont semmi realitását nem látom.
Vlahovic alighanem maradni fog, Zirkzee pedig nem fog eljönni versengeni ha 3 másik klub hívja a kezdőbe.

Gaben Smith 2024.05.02. 12:06:51

@Pavel1988: az angilalibol kitaszitott jatekosok igen de az angliai angol jatekosok meg nem voltak sikeresek olasz honban.

venember83 2024.05.02. 12:14:23

@Rikoo: Longo szerint 30 millió eurót akar érte a United, a Juve pedig kb. ezen összeg felében gondolkodik, mivel a játékos szerződése jövő nyáron lejár.

Pavel1988 2024.05.02. 12:20:41

@Gaben Smith: Smalling, Loftus-Cheek és Tomori szerintem például sikeresek. Az öreg Ashley Youngnak is volt 2 nagyon jó szezonja az Interben.
Ellenpéldaként pedig csak Ashely Cole jut eszembe aki közepes volt a Rómában.

Leram7 2024.05.02. 12:33:42

@JuveMI: Köszi, ezeket a pontos dolgokat nem tudtam. Azt gondolom, ha a csaj megbocsájtott neki, akkor a világ is elindulhat ebbe az irányba.

@dringo: Természetesen az erőszak nem megoldás és elitélendő.

Viszont, ha jobban megnézed a focistákat, színészeket, zenészeket... Akkor jól megfigyelhető, hogy aranyásó plasztik félkurv*k, bulibáró és ingyenélő "barátok", élősködő családtagok és rokonok veszik körbe ezeket az emberek és minden akár valósan vagy nem valósan kikerül a médiába.

Kean apjának a traktora, Maradona sleppje, Neymar tróger haverai és még lehetne ezt sorolni egészen CR állítólagos erőszakolásáig, Michael Jackson ügyekig. A vége szinte mindig az, hogy egy jó nagy adag pénzzel megoldható az eset.

JuveMI 2024.05.02. 12:43:49

@dringo: Lehet, hogy te nem kérsz belőle, de a felesége igen... és a normális futballszurkolók is.

dringo 2024.05.02. 13:08:02

@Leram7: A barátnőjének a jelleme ebben az esetben teljesen lényegtelen! Ő úgy döntött, hogy egyszerűbb neki focista feleségnek maradni, mint hogy saját magának kelljen megdolgoznia a pénzért, és lenyelte azt is, hogy véresre lett verve! Ez az ő döntése, de ettől ezek a dolgok még megtörténtek!

Hangfelvétel van róla, ahogy Mason Greenwood erőszakosan viselkedik vele. Én azért megkérdezném a csapatban futballozó játékosokat, hogy valakinek lenne-e ellenére megosztani egy ilyen emberrel az öltözőt! Mert Jude Bellingham sem véletlen küldte el melegebb éghajlatra az egymás elleni meccsükön ezt a jóembert!

@JuveMI: Nem reagáltál a kérdéseimre!

babo0410 2024.05.02. 15:05:03

@JuveMI: A libsizét hanyagoljuk az oldalon. Szerintem, ha megnézed a nagy keresztény-konzervatív oldalt, ezerszer gusztustalanabb dolgokat művelnek.

Rikoo 2024.05.02. 15:21:14

@babo0410: Inkább a teljes politikát hanyagoljuk.:)
Mindenki döntse el magában, hogy melyik ideológia miatt hanyatlik a világ gazdasági és társadalmi helyzete.

JuveMI 2024.05.02. 15:34:29

@babo0410: Miért fáj neked, hogy lelibsiztem az angol társadalmat? Egyetlen itteni szurkolót sem bántottam!

Rikoo 2024.05.02. 15:39:05

@JuveMI: Ott él és ebben az ideológiában hisz.:)

Viszont blogszabályzat: "A blog a sportról, a fociról, de főleg a Juventusról szól. A tóbbi kommentelőt ne szidalmazd, ne provokálj és ne kötözködj! Kerülj minden politikai felhangú megnyilvánulás, ugyanígy a rasszista, etnikai vagy vallási elveket sértő kommentek is törlésre kerülnek! Reklamációt nem fogadunk el."

JuveMI 2024.05.02. 15:39:18

@dringo: A lány még hajadon volt az eset bekövetkeztekor... ha annyira szörnyű dolog történt volna vele, akkor nem hiszem, hogy folytatni szerette volna, sőt gyereket szülni neki!
Tehát a te értékrended szerint... egy el nem ítélt ember, aki hibázott, de a lehető legkomolyabb körülmények között megoldotta hibáját... a te társaságodból/csapatodból takarodjon! Lelked rajta...

dringo 2024.05.02. 16:24:00

@JuveMI: Hagyjuk ennyiben, nem fogunk egyetérteni. Nekem egy ilyen ember nem fér össze a Juventussal, aminek a DNS-ébe van kódolva az egymásért való küzdés. Conte, Di Livio, Davids, Nedved, stb, stb, mind meghaltak a pályán a csapattársukért. Ezt az embert még a honfitársa is egy "fucking rapist"nek tartja. Biztos vagyok benne, hogy nem Ő az egyetlen... Ilyen emberért nem lehet küzdeni. Nem illik bele a klub szellemiségébe, már ha maradt belőle valami.

gomorra21 2024.05.02. 17:26:30

@Pavel1988: Én a nagy ligák (angol, német, spanyol) nemzeteiből nem is próbálkoznék. Ezek nálam erősen felejtősek, az angollal az élen. El nem tudom képzelni , hogy egy angol játékos elkezdi tanulgatni az olasz nyelvet, és hogy érzi a jelentőségét egy Udinese elleni meccsnek. Egy-egy kivétel akadhat, de szerintem sokkal megérősebb lenne, ha olyan játékosok figyelésébe tolnánk bele pénzt, időt, energiát, akik hagyományosan kompatibilisebb a játékunkkal.

A francia, dél-amerikai (elsősorban az európaibb déli részek: Argentina, Uruguay, Chile), illetve a balkáni játékosokat is ide sorolom (főleg azokat, akik Nyugat-Európában szocializálódtak). A belga, holland szintén lehet kompatibilis, de a skandinávokat megint csak teljesen lehúznám a listáról. Kivétel mindig akad, kérdés, van-e olyan, aki jó korban olasz csapatba igazol, remek idényt fut, és utána ne akarna tovább állni, ha kap egy zsíros ajánlatot.
@Gaben Smith: +1

Leram7 2024.05.02. 18:47:26

@Rikoo: Ez a témához kapcsolódott. Nem volt politizálás.
Azt gondolom erről az egészről, hogy Greenwood hibázott, elég nagyot, de az, hogy a nője szült és megbocsájtott neki és nem ítélték el, azért jelent valamit. Tehát társadalmi nyomás alapján van száműzve. Szerintem teljesen jól van leírva.

Az angolok pedig egy ideje már elég nevetségesek, ez is egy tény.

Shyr Kahn 2024.05.02. 19:21:04

@gomorra21: ++
Sajnos ezek a kompatibilitasbeli szeterotipiak leteznek. Persze mindig akadnak kivetelek, de az sem veletlen, hogy miert nincs jo magyar jatekos a Juveban 100 eve (Hires Ferenc ota).

Olasz, francia, del szlav (szerb, horvat), esetenkent a protugal es a del amcsi vonal relative sikeres volt mindig. Erdemes ehhez huzni, meg annak ellenere is, hogy a vilag valtozik es ezek a dolgok elmosodnak.

Shyr Kahn 2024.05.02. 20:36:28

A football italia-n olvastam, hogy allitolagosan (kezeljuk persze fenntartassal a hirt) Morata vissza akar terni a Juventusba, akar fizu csokkentessel egyutt is.
Az okot nem igazan ertenem, hiszen iden az ATMA-ban 20 golt vagott es 4 golpasszt osztott ki 44 merkozesen, ami szep kis stat, de ha megis igaz lenne a hir, akkor en dobnam Greenwood-ot, hiszen Morata igazan ismeri a kornyezetet, vele szemben szimpatikus, szereny ember/jatekos es egy uj edzovel vegre lathatnank tole valami hasonlot, mint amit akkor nyujtott, amikor Pirlo idehozta (az elso 5-6 merkozesen eleg jol termelte a golokat).
Igaz a csatarok oregednek ki a leggyorsabban, de 2-4 jo ev meg siman benne van.

Nalam Zirkzee az elso, de Morata a masodik es dobnam Greenwood-ot a listarol.

gomorra21 2024.05.02. 21:21:09

@Shyr Kahn: érdekes ötlet lenne visszahozni. Szerethető játékos, és mezőnyben is jól teljesít. Nekem az utóbbi 10-15 év egyik kedvenc gólja, amit Caudradoval összehoztak.
www.youtube.com/results?search_query=morata+cuadrado

Jó a sorrend, támogatom!

Rikoo 2024.05.02. 21:40:30

@Shyr Kahn: Giuntoli szélsőket akar igazolni, mert 4-2-3-1 vagy 4-3-3 lehet jövőre a felállás és gyakorlatilag Chiesa az egyedüli, aki tud a szélen játszani. Illetve még ott van Yildiz, de ő a 10-es mezzel lehet a csatár mögött lesz majd.
2-3 szélső is érkezhet nyáron.
Morata Zirkzee alternatívája.
Az biztos, hogy Morata szívesen visszatérni, híresen nagy Juventino mind a 3 gyereke. Folyamatosan a Juventusos himnuszt és számokat kell játszani az autóban a felesége szerint.:D
pbs.twimg.com/media/E8RqQ4KWYA82J5Z.jpg

Juvino 2024.05.02. 22:19:37

Greenwooddal nagyot nyerhetnenk, relative kis penzert. (Mint Mottaval). Megerdemel meg 1 eselyt, biztos tanult az esetbol, ha van egy kis esze, nekunk meg nagyon kene par tenyleg minosegi jatekos. Szerintem mindannyian talalkoztunk mar olyan novel, akinek szivesen lekevertunk volna egyet(es most nem a himsoviniszta beszel belolem). Tevezrol sem gondolta senki,h ilyen kedvenc lesz a multja alapjan, sőt...

Shyr Kahn 2024.05.02. 22:32:23

@gomorra21: Igen az igen szep osszjatek/gol volt valoban!

@Rikoo: Az oreg Morata... erdekes az O elete. Harom klub korul mozgott mindig felnottkent, de mindig vissza-viszatert a Juvehoz. Remeljuk hazater, ha mar a huerkozok is ennyire juventino-k es raadasul O is leadna a fizu igenyebol.

A Juventus himnusz olyan emlekeket hagyott az idosebb gyerkocokben, hogy gondolom ez eletuk vegeig meglesz bennuk... no meg Torino-ban is eltek egy ideig.

Attilio79 2024.05.03. 07:02:29

@Rikoo: A világ nem politikai nézetek miatt hanyatlik sajnos, a politika egy szegmense az emberiség kudarcának (hazánkban biztosan).
A vélemény különbség és a tisztelet hiánya kéz a kézben jár és emellett megjelent a cinikus konokság, ami észérvekkel sem meggyőzhető, az elképzelés alátámaszthatatlan és inkább az érzelem, hibás meggyőződés, esetleg a gúny vagy anyagi ok vezérli a cselekedetet, ami káros minden tekintetben.
Általában az a leghangosabb, akiben fel sem merül a kétely vagy az, hogy ezzel eltérít a megfelelő megoldástól, mert nem az ész érvek hajtják.

A politikának a közösségért kellene tennie és nem önmagáért vagy a következő választási ciklus hatalom megszerzéséért, azaz ki kellene érdemelnie az egyén szavazatát jó esetben a munkájával.

Kives 2024.05.03. 07:14:15

@Shyr Kahn: egyet értek, hogy nagyon szerethető és Juventino Morata, de én nem szeretném, ha visszatérne... legalábbis a kezdőbe nem.
Sok Atletico meccset nézek minden évben, valóban nagyon szép az idei statisztikája, de úgy gondolom sokkal inkább a csapat érdeme a sok gól. Nagyon sok helyzetet kihagy és lassú is. A Dortmund elleni párharc egy jobb csatárral helyette simán nyerhető lett volna.
Idén nagyon jól jött ki neki a lépés, jókor jó helyen, a tőle megszokott lesipuskás gólok jöttek, kedveljük és Ő is minket ... viszont én inkább egy fiatal feltörekvő játékosban gondolkodnék. Aki gyűjtse szépen a meccs perceket, legyen a jövő építve, legyen új Juventino.
Nyilván tisztában vagyok vele, hogy nem olyan egyszerű találni egy új fiatal tehetséget.
De hátha Giuntoli meglep bennünket. Egyébként én Morata helyett inkább megtartanám Soulét.

Pavel1988 2024.05.03. 11:45:27

@Shyr Kahn: @gomorra21: Szerintem Anglia-Olaszország között inkább a másik irányba létezik ez a jelenség, az olasz játékosok nem tudnak beilleszkedni Angliába. Elfogadom a véleményeteket, de írjatok akkor példát is ami alátámasztja azt, hogy az angol játékosok nem tudnak beilleszkedni a Serie A-ba.
A spanyol példával például egyetértek, mert számos játékost tudnék én magam is írni akinek nem vált be Olaszországban.

gomorra21 2024.05.03. 14:13:18

@Pavel1988: hát, ha az angolt kicsit tágabban értelmezzük (britt, angol-szász), akkor itt volt Ramsey, és itt van a fantasztikus Illing jr. Na, én Ramseyt ki nem állhattam. Motiválatlan volt, és langyos, puha.
De inkább a másik irányból nézem a kérdést. Az a generáció kiment, akiknek a 2000-es évek közepéig tartó Serie-A bűvöletében nőttek fel. Szóval miért jönne ide?

Az angol futball nemzet. Nagy klubok, csodálatos, teltházas stadionok. Kicsit olyan, mintha az ízfokozós gyors kajákon felnőtt gyerek elé lerakod a főzeléket. Rövid távol kudarc. A jelenlegi játékosmozgásoknak pedig már rövidtávon működniük kell. Nehéz elképzelni, hogy kisebb fizuért eljön egy kiváló játékos az angolhoz képest csóró libalegelőkre játszani, és mindezt éveken keresztül jó mentalitással, motiváltan.
Számunkra ez mást jelent. Mi tudjuk, ki volt az a Di Natale, hogy mit jelentenek a kiscsapatok. Hogy mit jelentett a Parma, és mit jelentett a Chievo.

Arról nem beszélve, hogy egy britt játékos tanuljon meg idegen nyelvet? Vicc kategória. Úgy tudom, Bale-nek is a fő problémái közé tartozott Madridban, hogy meg se próbálta megtanulni a spanyol nyelvet, és teljesen elszigetelődött.
Nem egyedi eset, ez elég általános.

Shyr Kahn 2024.05.03. 15:30:22

@Pavel1988: Nekem is Ramsey jutott eszembe elso korben. Azert sem lehet sok peldat felhozni, mert manapsag nem sok angolszasz jatekos jon a Serie A-ba/Juventus-ba. Van egy-ket pozitiv pelda is, de ez nagyon keves. Peldaul Lewis Ferguson a Bologna-bol.

Loftus-Cheek, Tomori Milan es Tammy Abraham Roma... egyikuk sem kimagasloan jo, de nem is a legrosszabbak.
Hallottal-e Davis-rol? Vagy Smallingrol? Esetleg Spence-rol? Doig-rol? Mind Serie A jatekosok (Udinese, Roma, Genoa, Sassuolo), de a gyengebbek, vagy szurkebbek koze tartoznak a kereteikben, ezert nem meglepo, ha nem hallottal roluk.

Kerdezzuk csak meg, hogy melyik angolszasz jatekos repult eddig nepszerusegbe olaszhonban? Egyet nem tudnek megnevezni. Olasz a PL-ben? Mit szolnal Vialli-hoz, Zola-hoz... az elozo evekbol Jorginho-hoz, aki bar sztem iden nem teljesit fenyesen, de a Chelsea-ben eleg kimagaslo volt (egyesek szerint az Arsenalban is meghatarozo jatekos a statja ellenere, mert folyamatos kezdo... modhatni nehezen kihagyhato a kp-rol).

Shyr Kahn 2024.05.03. 15:35:12

@Kives: En sajnos nem kovetem a La Liga-t, de ha te lattad jatszani es nem volt meggyozo elhiszem. Elvegre is 31 eves csatar. Ettol en meg mindig Ot preferalnam Greenwoooddal szemben. Zirkzee a fiatalsaga es temperamentuma miatt ott van Morata elott a sorban, de ha veletlenul elviszi a Milan, nem dolnek a kardomba, ha Morata erkezne vegul Vlaho melle. Az a Morata, akire emlekszem sztem jol teljesitene Motta-val. Joval jobban teljesithetne, mint amit mutatott Allegrivel.

Rikoo 2024.05.03. 15:54:27

@Shyr Kahn: Aaron Hickeyt se felejtsük ki. 19/20 évesen nagyon jó idényt futott a Bolognanál és ő is skót volt, mint Ferguson. Azóta leigazolta a Brentford és az ára az egekben van.

Pavel1988 2024.05.03. 16:16:18

@Shyr Kahn: @gomorra21: Annyi azért látszik a példákon, hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy egy britt nem tud beilleszkedni a Serie A-ba.
Én eleve azzal kezdtem, hogy a PL-ből kitaszított játékosok gyakran találják meg számításaikat a Serie A-ban. Greenwood szerintem ez a kategória, azzal én is tisztában vagyok, hogy egy prime PL játékos nem fog a Serie A-ba igazolni.
Épp emiatt ne keverjük a kategóriákat, olyan játékosokra lehet lecsapni akiknek nagyon jó képességeik vannak, mégsem férnek be a top6 Pl csapatba de túl jók vergődni egy West Hambbe.

Hallottam Spenceről, Doigról és Smallingot példának is hoztam. Spence szerintem egyébként nagyon jó lesz, pár hónapja érkezett mégis kiválóan játszik Genovában. Smalling Mourinho alatt a Roma legjobb játékosai között volt.
Abraham a sérülése előtt bőven kiemelkedő kategória volt, nagyon messze volt az átlagostól (abban a Romában amelyiknek támadójátéka is alig volt).

Arra próbálok kilyukadni, hogy szerintem nincs olyan, hogy britt játékos nem tud beilleszkedni a Serie A-ba. Mindenki egyedi eset, ha Greenwoodot kilökte a Premier League akkor bőven lesz motivációja külföldön felépítenie önmagát, elvégre elment a Getafeba is:) A képességein pedig szerintem felesleges vitatkozni, 2 éve még wonderkid kategória volt.

Shyr Kahn 2024.05.03. 16:26:08

@Pavel1988: "Arra próbálok kilyukadni, hogy szerintem nincs olyan, hogy britt játékos nem tud beilleszkedni a Serie A-ba." - ketten is emlitettuk Ramsey-t es a tobbi emlitett nevbol is meglatjuk ki marad vegul es teljesit jol.

Az en meglatasom viszont az volt, hogy kiamagasloan jo britt jatekosokat nem talalunk a Serie A-ban, sem most, sem korabban.

En sokat adok egy jatekos szemelyisegere (csakugy, mint egyes manager-ek... pl Carlo Ancelotti is ir errol a konyveben). Amennyiben Greenwood hulyeseget csinalt, megbocsathato es remelhetoleg tanult belole, de a valtozas nem ket perces es idot igenyel (ha egyaltalan megvalosul). Amig benne van a pakliban, hogy meg egy hasonloan korulmenyes jatekosunk legyen, mint amilyen Fagioli volt (errol jut eszembe, hogy Tonali is kimagaslo jatekos lehetne a PL-ben, ha nem jatssza el az agyat), addig en sem tamogatom a leigazolasat. Egyebkent Fagioli legalabb hivatalosan beismerte a dolgokat es lathatoan erosen probalkozik a dolgok helyrehozasan, amit nagyra ertekelek.
Visszaterve Greenwoodra, inkabb Morata, akirol tudjuk ki, jol kezelheto, ismeri a kornyezetet, fizuigenyebol is enged es egy (varhatoan) uj edzovel bizonyithat.

Egy jatekos nem csupan a tehetseget hozza ide, hanem a szemelyiseget is, amivel a keretet es a Juve megiteleset is alakitja.

Egy szo mint szaz, nalam Zirkzee es Morata is elotte marad. Remelem elobbi (ha Motta jon) bennunket valaszt vegul.

gomorra21 2024.05.03. 16:44:24

@Pavel1988: kizárni nem lehet - én Ramseynél sem zártam ki. Őszintén reméltem, hogy ő jelenti majd a különbséget.
Nem jött össze:/

Na de van egy másik vonal, amit én többször említettem: én olyan játékosokat látnék szívesen, akik 1-2 erősebb szezon után nem akarnak tovább állni. Smallingnél ettől már nem kell tartania a Romának, 30 évesen átjönni a calcio-ba, az egy okos, élelmes döntés egy hátvédtől.
Spence jó idényt fut? Szuper! Meddig lesz a Genoában? Nyárig?

Leram7 2024.05.03. 16:46:09

@Shyr Kahn: Loftus-Cheek egy kimagasló játékos én simán elfogadnám, a chelseaben világsztárok voltak előtte, de azért ott is játszott. Támad, védekezik, jól lő és mindent tud.

PL ben Vialli, Zola, Di Matteo, Di Canio, Cudicini, Carbone azért lerakták a névjegyüket. Balotellit direkt nem írom, mert egy paraszt volt ott is XD

Szerintem az, hogy mostanában nincsen "jó" olasz játékos a pl-ben azért is van, mert a serie A-ban is alig van lassan.

Pavel1988 2024.05.03. 16:51:31

@Shyr Kahn: Akkor viszont mi két külön témáról írunk.
Morata, Zirkzee és Greenwood összehasonlítását nem értem. Látszik, hogy képben vagy és akkor Te is tudod, hogy teljesen más poszt/szerepkör az angol.
Inkább Greenwood/Zhegrova/Soule lehet itt a dilemma.

"Arra próbálok kilyukadni, hogy szerintem nincs olyan, hogy britt játékos nem tud beilleszkedni a Serie A-ba.". Én ezt így értettem: csak azért mert britt még nem garantált, hogy nem tud beilleszkedni. Találtunk példát mindkét végkifejletre.

A játékosok személyiségét pedig én is nagyon fontosnak tartom, viszont egyáltalán nem tudom megítélni Greenwood hol tart ebben a tekintetben. Lehet, hogy pszichológushoz járt az elmúlt 2 évben és rendbe tette magát de asszonyverő is maradhatott. Abban bízom, hogy ezt az aspektust is kellően megvizsgálják.

Pavel1988 2024.05.03. 17:02:23

@gomorra21: Ez egyébként egy jó szempont amit írsz, nem szívesen látnám a Juvét dobbantónak. Viszont itt is van egy dilemma. Tévez, Vidal, Pogba is olyan játékosok voltak akikről utólag kiderült, hogy pont így gondolkodtak a Juvéról.
Akkor ez most feltétlenül rossz?
Kell a csapatnak egy olasz mag, szerintem ez Calafiorival, Cambiasoval, Gattival, Locatellivel és egyik olasz kapussal megvalósulhat. Kellenek az igazi spílerek, én is nagyon szeretném ha találnánk olyan olaszt akinek minden vágya a Juvéba jönni. Viszont ha nincs meg benne a kellő minőség akkor előbb választok egy Greenwood szintű tehetséget.

gomorra21 2024.05.03. 17:21:16

@Pavel1988: "Tévez, Vidal, Pogba" Előbbi kettő két problémás fickó. Nem vagyok biztos benne, hogy a vezetőség, és maga az edző feltétlen marasztalni akarta őket.
Látható, hogy Allegri nem az ilyen típusú játékosokat szereti (Conte törte be őket, és neki volt egy kiállása az ilyen vérmérsékletű játékosok előtt.) Pogbát biztos, hogy sajnálta Allegri, őt tuti meg akarta tartani, és ezt érezhette Pogba is, mégis elment. Azért nehéz a kérdés, mert mindhárom eligazolás fájdalmas sztori. Én azért azt el tudom képzelni, hogy egy kicsit keményebb típusú edző megküzdött volna Vidallal/Vidalért, és akkor ő megtartható lett volna.

"Viszont ha nincs meg benne a kellő minőség akkor előbb választok egy Greenwood szintű tehetséget."
Senki nem zárkózik el a minőségtől. Menjenek a scoutok a francia bajnokságba nézelődni, ott is van sok minőségi játékos, cserébe Juve kompatibilisek is, kisebb a rizikó.

Leram7 2024.05.03. 19:04:35

@gomorra21: A francia bajnokságban többségében olyan afrikai szerencsevadászok vannak, akik a világ bármely pontjára elmennek egy kicsivel több pénzért.

Én biztos, hogy többségében olasz és európai tehetségeket keresnék, megfűszerezve 1-2 argentín vagy brazil sráccal.

Shyr Kahn 2024.05.03. 22:33:46

@Leram7: "Szerintem az, hogy mostanában nincsen "jó" olasz játékos a pl-ben azért is van, mert a serie A-ban is alig van lassan." - sajnos ez a szomoru valosag.

"A francia bajnokságban többségében olyan afrikai szerencsevadászok vannak, akik a világ bármely pontjára elmennek egy kicsivel több pénzért.

Én biztos, hogy többségében olasz és európai tehetségeket keresnék, megfűszerezve 1-2 argentín vagy brazil sráccal." - egyetertek.

@Pavel1988: "Morata, Zirkzee és Greenwood összehasonlítását nem értem. Látszik, hogy képben vagy és akkor Te is tudod, hogy teljesen más poszt/szerepkör az angol." - oszinten szolva nem kovettem Greenwood palyafutasat es nem tudom milyen szerepkorben jatszik, igy csupan felteteleztem, de ha megnezed Zirkzee-t, O sem egy tipikus prima punta alkat (sokszor huzzodik hatra, tart meg labdat es passzol tovabb) es jatekos, mig Morata igen. Szoval az osszehasonlitas a hivatalos poziciokban nem egyertelmu, de a nem hivatalosban mar van kozos metszet. De valoban nem tudom hol jatszik Greenwood, szoval inkabb kimaradok a pozicionalis osszevetesbol. Ha maradunk az ismert balheknal, akkor sincs dilemma, mert Soule kevesbe balhes (abbol amit tudunk rola), szoval Greenwood megint csak hatrebb szerepel a listan.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3395) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9928) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4174) mercato (4145) nyilatkozat (7453) Olasz Kupa (331) összefoglaló (414) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása