Allegri: „A Juve nem tartozik Európa 6 élcsapata közé”

allegri_massimiliano_melegitoben_mosolyog_bajnoki_elotti_sajtotajekoztaton.jpgAz Öreg Hölgy a Venezia ellen nyert, majd a Roma döntetlenjének köszönhetően matematikailag is bebizonyosodott a jövő évi BL-szereplése, így a Genoa elleni pénteki meccsnek nagy tétje nincs, a Juventus számára a legfontosabb vagy egyetlen fontos meccs az Inter elleni római kupadöntő maradt.

„A lehető legtöbb pontot kell szereznünk, sikerült három meccsel a vége előtt bebiztosítani a legjobb négy közötti helyezést, és fel kell készülnünk az Olasz Kupa-döntőre. Jó teljesítményre van szükségünk holnap, a legjobb csapatot fogom a pályára küldeni.” - mondta a mester a szokatlan, csütörtök déli sajtótájékoztatón.

„Danilo pihenőt kap, Luca Pellegrini bokaproblémával küzd, Juan Cuadrado visszatért, s ugyanúgy Mattia De Sciglio, bár a római meccsen nem játszhat majd eltiltás miatt. A mai nap során fogok dönteni a kezdőcsapatról.”

A mestert többször is kérdezték Fabio Miretti kapcsán, s végül konkrét választ kaphattunk:

„Játszani fog holnap, rendben van? Nem tudom még, hogy hol, de játszani fog. Ugyanezt remélem Mattia De Sciglio kapcsán is. Adrien Rabiot is a kezdőcsapatban lesz, ahogy Wojciech Szczęsny is.

Az Olasz Kupa megnyerése célkitűzéseink egyike, ahogy a bajnokság és a BL is az volt. Ugyan tudjuk, hogy nagyon nehéz megnyerni a sorozatot, de mindig ugyanazzal az ambícióval vágunk neki.

Mindenki a szerdai meccset várja, de előtte van még egy mérkőzésünk. Nyugodtan kell megérkeznünk a döntőre. Egy Derby d'Italia lesz, és Olaszország legjobb csapata ellen fogunk pályára lépni.”

Dušan Vlahović és Massimiliano Allegri csatáját a szurkolók élőben láthatták, hiszen a mester és a játékos kapura lövésekben versenyzett a Juventus nyílt, közvetített edzésének a végén.

„Az utolsó lövésem gólt ért, szóval én nyertem. Ő akkor szerzett gólt, amikor már nem számított.” - értékelt mosolyogva a mester. „Elégedett vagyok Dušan Vlahović munkájával, nem gondoltam, hogy ennyire jól fog teljesíteni egy ilyen nagy klubnál, mint a Juventus. Január végén érkezett, meg kellett ismernie a csapattársait, és elérhetőnek kell lennie a csapat számára. Jól teljesített, és még képes javulni. Holnap a kezdőcsapatba kerülhet.”

Leonardo Bonucci részben a fiatalokra fogta a gyengébb szezonkezdetet, s természetesen a fiatalokról is kérdezték a mestert.

„A fiatal játékosok megkapják a lehetőséget, ha elég jók hozzá. Minél többet futballloznak, annál inkább javulnak, mint minden egyes munkánál. Amikor Önök elkezdték újságírói karrierjüket, nem voltak olyan jók, mint a mai napon. Egy bizonyos utat be kell járni a tapasztalatgyűjtés érdekében. Kíváncsi lennék, hány fiatal játékos játszik külföldön. Létezik egy tendencia az általánosításra ennek a kérdésnek a tekintetében. Mintha külföldön mindig mindenben jobbak lennének nálunk.”

Ezt követően a tegnap esti Real Madrid és Manchester City közötti mérkőzésre terelődött a szó.

„Csodálatos meccs volt. Először is szeretnék gratulálni Daniele Orsatónak, aki karakteresen vezette a meccset. Számomra ő a legjobb bíró. A Real Madrid bizonyította, hogy a meccseknek soha nincs vége. A tartás és a személyiség jelenti a különbséget, ahogy a technika és a fizikai erő is.

A Juventus az elmúlt tíz évben kétszer játszott döntőt, természetesen sokat változtunk, és nem lehet mindig ugyanazt az eredményt elérni.

Sokszor elmondtam, hogy hat csapat sokkal erősebb a többieknél: a Real Madrid, a PSG, a Bayern München, a Manchester City, a Chelsea és a Liverpool. Mindig a döntőbe akarunk jutni, de a valóság más. Ha elfogadjuk a valóságot, akkor könnyebb jól teljesíteni. Ennek a realitásnak motivációként kell szolgálnia, hogy visszatérjünk adott szabványokhoz.

Gratulálni szeretnék Carlo Ancelottinak, kivételes dolgot vitt véghez. Kapott kritikát a számos megnyert trófeája ellenére, nem tűnt divatos edzőnek, de amint mindig mondom, a trendek ideiglenes dolgok, a klasszikus opciók fölött nem jár el az idő. Amilyen a kék vagy a szürke öltöny. Carlo Ancelotti klasszikus edző, aki rengeteget bizonyított a karrierje során. Öt bajnoki címet nyert öt különböző bajnokságban. Csak gratulálni lehet az ilyesmihez.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6017824475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikster91 2022.05.05. 15:16:00

A fiataloknak be kell járni egy utat valóban Mister, azonban az említett csapatoknál valahogy mindig előmernek húzni a tarsolyból 1-2 fiatalt, akit mernek folyamatosan játszatni es érdekes módon megszerzik a kellő tapasztalatot.
Éppen elég romos néhány csapatrész, ahol lehetne "kísérletezni", mert azt a szintet akár meg is ugraná egy sikerre éhes, bizonyítani vágyó fiatal.

Mark Szabo 2022.05.05. 16:30:27

Na nem mondod fater....

Galbandi 2022.05.05. 17:39:27

A Villarreal is messze van a vilàgelittől, ők mégis elődöntőt jàtszottak a BL-ben. Nem mindig ez dönt. Az viszont szép gesztus, hogy gratulàlt Ancelottinak a spanyol bajnoki címhez, tényleg rendkívüli dolgot hajtott végre Carlo.

babo0410 2022.05.05. 17:41:47

Maxi már te nem tartozol oda, a Juve még visszakapaszkodhat oda, és fog is, csak sajnos amíg itt vagy, ez nehéz lesz ilyen bunker focival.

Dzsákkeríni 2022.05.05. 20:03:10

@Rikster91: Tökéletesen egyetértek veled! Sosem értem miért gondolják egyesek, hogy 10 érett, felnőtt játékos mellett 1 fiatal miért ne lehetne tagja a kezdőnek legalább a bajnokság második felében található csapatok ellen. Még véletlenül megtalálnánk a magunk Musialáját, Fodenjét, Mountját, Alexander-Arnoldját, ne adj Isten Kimpembéjét vagy Nachoját...

Dzsákkeríni 2022.05.05. 20:15:04

@venember83: Bizony, ne is mondd... Igazából csak az Allegri által megemlített 6 csapatból hoztam direkt példát, hogy náluk van "hazai termék", pedig az Európa 6 legjobb csapata a mester szerint.

2022.05.05. 20:42:38

@Dzsákkeríni: De ezek a felsorolt fiatalok sem véletlen kapták meg az esélyt. Egy Portanovát hiába játszattunk volna sokat, nem vált volna belőle hirtelen Foden. A mostani fiataljainkból valóban kötelező lenne beépíteni néhány játékost a csapatba (és aggódom is, hogy sikerülni fog-e), de az utóbbi 10 évben nem nagyon hallottunk Mirettikről, Soulékról, Fagiolikról az akadémiánkon.

Dzsákkeríni 2022.05.05. 21:02:01

@Pjanista: Azért ha sztárokat nem is, de 1-2 kiegészítő embert kinevelhettünk volna (pl: Lirola), mert valljuk be megfordultak itt közben olyan emberek akiktől a hideg kirázott minket (nekem hirtelen Lemina vagy Hernanes jut eszembe pl.). De a lényeg az, hogy most vannak értékes fiatalok a klubnál és muszáj lenne erre is odafigyelni, mert ezek a srácok többségében juventinok is ráadásul, ami nagyon nem mindegy, amikor kell egy kis plusz még a pályán. Amúgy nálunk van a legtehetségesebb olasz jobb oldali szárnyvédő is Mulazzi személyében a Primavera csapatban.

Type-R 2022.05.05. 23:38:30

tényleg ez a szerencsétlen Real játssza megint a döntőt???

steven.h 2022.05.06. 09:52:20

@Type-R: Nagyon nem szeretem a Real-t és Ancelottit sem, sőt, de sokkal inkább ők játszák a döntőt mint a City. Ettől az Ederson, Foden, Grealish hármastól már akkor elkap a rosszullét, ha csak meglátom őket.

babo0410 2022.05.06. 10:13:09

@steven.h: Én is így vagyok ezzel. A focit végleg szétverő arabok a BL-ben ne nyerjenek semmit. Ezzel is igazolva, hogy az, hogy az aktuális sztárokat felvásárolják, nem jelenti azt, hogy bármit érnének csapatként. Dugják fel a pénzüket maguknak. PSG is sokra ment a sztáralakulatával, meg azzal, hogy a tulaj a Szuperliga megfúrása után megkapta az európai futball kiskirályi címét.

bianconeri83 2022.05.06. 10:18:38

"Gratulálni szeretnék Carlo Ancelottinak, kivételes dolgot vitt véghez. Kapott kritikát a számos megnyert trófeája ellenére, nem tűnt divatos edzőnek, de amint mindig mondom, a trendek ideiglenes dolgok, a klasszikus opciók fölött nem jár el az idő."

Valamiért úgy érzem, hogy ezekkel a jelzőkkel magára is célzott... :)

ZED! 2022.05.06. 21:00:41

@bianconeri83: Azt viszont nem említette, hogy a City visszaállt védekezni és beszopták..
Bárcsak mi is úgy játszanánk mint azon a meccsen a Reál...

FeriGjuve 2022.05.06. 22:06:04

De mêg csak a top 10-ben sem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1848) bajnokság (3350) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (891) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9845) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2417) meccsek (4116) mercato (4118) nyilatkozat (7378) Olasz Kupa (314) összefoglaló (403) pletyka (4148) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (285) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása