Moggi: „A kevés lőtt gól oka a középpálya, nem Allegri”

allegri_massimiliano_landuccival_hazai_palyan.jpgLuciano Moggi a minap a Libero Quotidiano hasábjain osztotta meg véleményét a Juventus jelenlegi helyzetéről és a Massimiliano Allegrit illető kritikákról.

„A pletykák szerint Massimiliano Allegri mellékszereplő, aki továbbá felkészületlen is, de érdemes tisztázni pár dolgot, mielőtt a 31. forduló eseményeiről beszélünk. Kezdjük ott, hogy a csapat szurkolóinak mindig támogatniuk kell a mestert. A klubnak a feladata az edző kritizálása, vagy az edző menesztése eredmények híján, valamint ugyanúgy a klub feladata támogatni az edzőt az öltözőben, illetve megvédeni őt a szurkolók támadásaitól. A köztes álláspontok mindig félreértéseket eredményeznek, a kapcsolatok egyértelműsége alapvető fontosságú.

Kezdésnek azt is elmondanám, hogy nem védünk senkit, főleg nem Massimiliano Allegrit. Mindazonáltal érdemes kiemelni, hogy milyen fokig elfogadhatók a kritikák, illetve mi a valóság. Különösen mivel úgy tűnik, hogy Massimiliano Allegri, aki a legsikeresebb olasz edző, a leginkább vitatott (és sértegetett) edző a bajnokságban, méghozzá pontosan a Juventus szurkolói részéről. Ugyanakkor ezzel a klubbal az edző nyert öt bajnoki címet, emellett elveszített két BL-döntőt, ami megmutatja, hogy a Juventus azokban az években Európa legjobb csapatai közé tartozott.

Massimiliano Allegrit még a bére miatt is kritizálják, és igaz, hogy nagyon magas bérrel rendelkezik, de a kritikát ezért nem ő érdemli, hanem akik ezt biztosították neki. A szurkolók szemében Massimiliano Allegrinek a saját jellemzői miatt nyernie kellene, a csapat korlátait a szurkolók nem veszik figyelembe. Ugyanakkor a cikkírót arra tanították, hogy egy edző szerencséjét a csapat csinálja meg, a csapatot pedig a klub határozza meg. Az edző egy olyan középpályát kapott, ami nem felel meg a követelményeknek, hiszen nem képes játékra, ráadásul nem nyújt védelmet a védősor számára, nem képes gyors futballra, ráadásul sérülékeny az ellentámadásokkal szemben, ha az edző két vagy több támadót küld a pályára. A csoportban nincs vezér a pályán, aki támogatást nyújtana a csapattársaknak a kritikus pillanatokban.

Az egyetlen győzelmet eredményező nyolc meccs a fenti jellemzőkről tanúskodik. A Juventus tartotta a lépést az Interrel szemben, azonban az Inter ellenében már elgyengült: a célkitűzés és az önbecsülés elpárolgott. Most lassan kezdenek ismét visszatalálni a helyes útra. A Lazio elleni Olasz Kupa-meccsen való győzelem után azt írtuk, hogy ez a forma és az önbizalom lassan vissza fog térni, és megerősítést adott erre a Fiorentina elleni meccs, amely kiváló első félidőt hozott, három góllal, amelyet leshelyzet miatt érvényesített a játékvezető, a gólok pedig az újfent megtalált frissességről tanúskodnak. Most pedig a Torino elleni derbi újabb bizonyossággal szolgálhat.

A tény változatlan marad, és a táblázatra nézve egyet kell értenünk Massimiliano Allegrivel, a harmadik hely a Juventus számára az Inter és a Milan mögött a legmegfelelőbb pozíció figyelembe véve a jelenlegi erőviszonyokat. A támadósor hatodik a bajnokságban 45 góllal, ami a harmonikus középpálya hiányát mutatja. Mindazonáltal védekezés tekintetében a teljesítmény adott, hiszen a csapat csak 24 gólt kapott (csak az Inter rendelkezik kevesebbel). Az adatok azt bizonyítják, hogy a játékosok adott posztokon játszatása helyes és racionális, figyelembe véve többek között azt is, hogy a padon számos fiatal foglal helyet.

Ezen a ponton felmerül egy kérdés Massimiliano Allegri kapcsán, vajon leginkább azért nem kedvelik őt sokan, mert az ismétlődő sajtótájékoztatókon a toszkán emberekre jellemző iróniát használja, amit egyesek arroganciaként értelmeznek?”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1318376525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JohnRossEwing 2024.04.10. 09:44:26

hát azért nehéz belekötni a szavaiba

Lanzafame 2024.04.10. 10:42:05

@JohnRossEwing: azért én teszek egy próbát.

"Kezdjük ott, hogy a csapat szurkolóinak mindig támogatniuk kell a mestert."

Tehát a szurkolónak nem lehet véleménye?

"Ugyanakkor ezzel a klubbal az edző nyert öt bajnoki címet, emellett elveszített két BL-döntőt, ami megmutatja, hogy a Juventus azokban az években Európa legjobb csapatai közé tartozott."

Igen, az lassan 8-10 éve volt, nem lehet ezzel évtizedekig mentegetni valakit. Ha bármelyikünk 8-10 évvel ezelőtti sikerekre mutogatna a saját munkájában, azzal azt húzná alá, hogy hosszú évek óta nem csinál semmi érdemlegeset. Azóta a futball sokat változott, a Juventus gyengébb lett, Allegri pedig semmilyen kihívást nem vállalt a menesztése óta. Ha a kihívás a gyengébb Juve felemelése volt, akkor azt is elbukta.

"Az edző egy olyan középpályát kapott, ami nem felel meg a követelményeknek"

Nem úgy volt, hogy Allegri azzal a feltétellel jött vissza, hogy bele akar szólni végre érdemben az igazolásokba és a játékospolitikába?

"A csoportban nincs vezér a pályán"

Minek van az edző, ha nem képes öltözőt kezelni és építeni?

"leginkább azért nem kedvelik őt sokan, mert az ismétlődő sajtótájékoztatókon a toszkán emberekre jellemző iróniát használja"

Ez remélem, hogy csak egy vicc/trollkodás.

alexGicamo 2024.04.10. 10:46:17

Többnyire egyetértek vele , de ezúttal nem .
Ne ő mondja már meg, hogy a szurkoló kit támogathat és kit nem !

venember83 2024.04.10. 11:32:37

@Lanzafame: "Nem úgy volt, hogy Allegri azzal a feltétellel jött vissza, hogy bele akar szólni végre érdemben az igazolásokba és a játékospolitikába?"

Nyilván nem szólhatott bele, hisz sem Pereyra, sem Bonaventura nem csatlakozott télen a kerethez. A vezetőség még ezzel sem segítette a mestert. Botrány.

venember83 2024.04.10. 11:34:20

@Lanzafame: "Ez remélem, hogy csak egy vicc/trollkodás."

Moggi is toszkán, Sienában született.

babo0410 2024.04.10. 11:48:17

Moggi kezd megbolondulni. Ezek szerint Capellonak is sz.r volt a közèppályája, hogy a meccseinket 1-0-ra nyertük? És a Fior ellen a kp miatt ragadtunk be a térfelünkre a 2. felesben, miközben az elsőben 3 gólt is lőttünk?

Evoken 2024.04.10. 11:54:57

@Lanzafame: "Az edző egy olyan középpályát kapott, ami nem felel meg a követelményeknek"

Nem úgy volt, hogy Allegri azzal a feltétellel jött vissza, hogy bele akar szólni végre érdemben az igazolásokba és a játékospolitikába?

"A csoportban nincs vezér a pályán"

Minek van az edző, ha nem képes öltözőt kezelni és építeni?

"leginkább azért nem kedvelik őt sokan, mert az ismétlődő sajtótájékoztatókon a toszkán emberekre jellemző iróniát használja"

Ez remélem, hogy csak egy vicc/trollkodás."

Látszik a mindenáron Allegri nyakába varrás, megint. Amikor már az is az ö hibája amihez tényleg semmi köze.

1. De, valoszinüleg kért olyan játékosokat akikkel meg tudta volna valositani a fociját, legalábbis a jelenleginél biztosan jobban. Az már a klub sara, hogy nem tudta megszerezni öket. Az mindegy, hogy anyagi okok miatt vagy a játékos nem akart jönni, a lényeg ugyanaz.

2. A pályán lévö vezéri szerepet nem Allegri tölti be, de eleve hogy jön ide a keret épitése és kezelése? Ezt a szerepet nem az edzö neveli ki, ilyen játékosod vagy van vagy nincs, esetleg ha idövel beér egy. De semmiképp nem az, hogy Allegrire vársz, hogy mikor csinál már végre egyet.

3. Mivel ezen a blogon állandoan megy a höbörgés Allegri teljesen nyilvánvalo trollkodó nyilatkozatain, ugy látszik tán mégis igaz ez az állitás...

Wizzurah 2024.04.10. 12:10:34

86 évesen mond már hülyeségeket bőven az ember, de sebaj, kihal ez a generáció lassan, nem hiába lett kitiltva mindenhonnan.
1. hallegri finoman fogalmazva sem a legsikeresebb olasz edző, semmilyen tekintetben sem.
2. Aki nem bírja elviselni a kritikát egy ilyen melóban, az keressen mást, az még gázabb, ha valakit másnak kell megvédenie.
3. A kritikák jogosak.
4. Szerintem nem ő a legsértegetettebb edző az olasz bajnokságban, bár teljesen jogosan lehetne az a letett teljesítmény és a fizetését összemérve.
5. Nem ő az első és nem értem, hogy ezt miért csinálják az egymást védő patkányok, egyáltalán hogy merészelik, hogy az összes kvázi lehülyézi és elküldi a szurkolókat a f@szba. Kicsit elfelejtik, az ilyen semmire kellők, mint Moggi pl. pláne, hogy a foci a szurkolókért van és nem fordítva, mert ha a kutya nem lenne kiváncsi a meccsekre és járna ki a stadionokba, akkor megnézhetné magát.

De biztos az edző és a játékosok miatt erőltetik ezt az elkúrt logós brandépítést is. A szurkolók nagyon jól tudják azt is, hogy az edző mellett a középpálya is egy rakás szar, nem hülyék. De ez nem menti fel az edzőt, sőt!
A bologna, aki kb. ugyanott tart mint mi, annak mitől jobb a középpályája? Ne bondolulj már meg ennyire öreg...
Hogy nincs vezér, az igaz, ill. volt, erre a szerepre szánták szerintem Pogbát, aki volt ugyanolyan hulladék, mint a Moggi bácsi és eltiltatta magát.
Ha jól értem, az, hogy elpárolgott az önbecsülés, szarul kezdtek játszani a szezon második felétől, nincs vezér, stb. az a játékosok hibája, de amikor jó volt minden az meg az edző érdeme volt? Érdekes egy hozzá állás.
A harmadik helyet egyelőre ne kiabáljuk el.
De akkor amúgy Chiesa is hülye, aki inkább nem hosszabbít, ha az a félkegyelmű marad az edző, aki elvileg, az ő állításuk szerint az egyik legtehetségesebb olasz futballista.
Hovatartozásától függetlenül én nem hiszem, hogy hallegri arrogáns lenne. Én alkalmatlannak tartom a feladtra és butának, aggresszívnek tartom. Ne fogjuk rá az arroganciára, az szánalmas lenne.

Pavel1988 2024.04.10. 12:27:14

Ritkán értek egyet Moggival nyilatkozatainak tartalmával, most viszont teljesen.

Allegri engem azzal irritál a legjobban, úgy beszél, mint egy politikus. Persze megértem miért teszi, egy Juventus edző azonnal 10x annyi támadást kap sikertelenség esetén, mint bármelyik más csapat edzője. Ettől függetlenül baromira fárasztó.

Én a blogon tudom nagyjából követni milyen érzelmek és kritikák futhatnak át egy szurkolón az edzővel kapcsolatban, ezek többségével nagyon nem tudtam egyetérteni.

Moggihoz hasonlóan én is azt érzem, hogy egy átlag szurkoló a hibák 90%át Allegri nyakába varr, megfeledkezve az abnormális körülményekről és arról milyen kéréssel érkezett Ő ide.
Allegri azzal az elvárással érkezett, hogy juttassa be a BL-be a csapatot és adjon lehetőséget a next gen fiataljainak(mint utólag kiderült). Ő ennek igyekezett megfelelni, szerintem ez sikerült.
Innentől kezdve lehet kritizálni őt a stílusáért, a dühkitöréseiért de a nap végén Ő a vezetőség felé tartozik elszámolással, nem a szurkolók felé.
A vezetőség tartozik elszámolással a szurkolók felé, az Ő feladatuk megfogalmazni egy megfelelő víziót és ehhez toborozni olyan emberi erőforrást ami ezt szerintük végre is tudja hajtani.

Allegri a szócső a szurkolók felé, szerintem emiatt keverik sokan a szezont a fazonnal. Ugyanaz a jelenség, mint amikor az ügyintézővel kiabálsz amikor nem működik otthon az internet.

Evoken 2024.04.10. 12:47:38

@Wizzurah: eszerint a logika szerint amikor a Leicester PL-t nyert akkor jobb volt a középpályája mint a Citynek, Livernek és társainak... :) Ki ne bolonduljon meg?

Ha nem értünk valamihez, ne okoskodjunk.

Wizzurah 2024.04.10. 12:59:52

@Evoken: Igen, ezt írtam én is, a középpályát szidja az öregember, holott igen, nem jó, de azért ne hárítsuk a felelősséget, ahogy teszik. Akkor a Bolognánál a középpálya világ klasszis? Vagy a Leicester-ben az volt? Nem. Ez az edző felelőssége.
Bár a hozzászólásodból nem egyértelmű, hogy kinek címezted az utolsó sort, ha nekem, akkor javasolnám az interpretáló olvasás gyakorlását, ha Mogginak, akkor oké, bár nem hiszem hogy ezt látni fogja.

Lanzafame 2024.04.10. 13:11:17

@Evoken: @Wizzurah: véletlenül nem attól lesz valaki jó edző, ha Leicester-féle kerettel bajnokságot nyer vagy ha a Bolognával versenyben van a top 4-ért?

Tényleg az a jó edző, aki top 4-es kerettel a top 4-ért harcol, hulladék játékkal?

Evoken: "A pályán lévö vezéri szerepet nem Allegri tölti be, de eleve hogy jön ide a keret épitése és kezelése?"

Minek edző akkor? Alakuljanak maguktól az emberközi viszonyok az öltözőben, igaz? Ennyi erővel csapatkapitány sem kell. A szabadrúgásokat is az végezze el, aki épp úgy érzi, hogy. Minek vezető az öltözőbe?

Pedro32 2024.04.10. 13:15:14

Nagyon sajnálom,hogy elolvastam ezt a nyilatkozatot.Jól felb.sztam magam…

Attilio79 2024.04.10. 13:18:04

Moggi véleménye megfelelő iránymutató a szakmai kérdések majdnem mind helytállóak!
Azonban Allegri megítélése nem ezeken a pontokon keresztül kérdőjeles.
Pl. a rendszerében visszafogja a támadások építését, a gyors kontrákat. Aszélekre helyezi a támadásokat, amik lassúak, olvashatóak az ellenfelek számára. Inkább hátra és oldalra történik játék, ha nincsen Chiesa a szélen. Nincs középen olyan játékosa, aki váratlant húzna, pedig egyszer-egyszer betehetne valakit a darálóba, már csak azért is, hogy ne legyen kiismerhető a széljátéka.
Az öltözőben pedig a pedagógia érzéke kevés lehet, mert nem tudta maga mögé állítani a kulcsjátékosokat (Chiesa és Vlahovic is többet érne egy megfelelő rendszerben).
Nincsen szisztematikus, látványos játék csak a hígf*s.
Egy szó, mint száz Moggi kerüli azokat a pontokat, ami miatt ellenséges Allegrivel szemben a szurkoló és domborítja ami nehézség lehet.

gomorra21 2024.04.10. 13:19:43

@Evoken:

1, De kik ezek a játékosok?
Allegri nyögvenyelős győzelmeit az biztosítaná, ha idehoznánk a világ minden pénzéért a legnagyobb klasszisokat, hogy a jól megszokott domináns játékfelfogásuk helyett segítsenek betolni a buszt, és megtapasztalni a kiscsapatos játék izgalmait. Nem csak pénzünk nincsen erre, de ezeknek a játékosoknak mi a buli ebben?

2, Meglepő kijelentés, szerintem vezéreket igenis lehet faragni, ha van egy koncepció, amit egy-egy játékos nagyon pontosan ért, és segít végig verni a csapaton. Nálunk nincsen ilyen koncepció.
"Mindig mondom, a foci egyszerű játék" - mondja Allegri. Persze, a fantasztikus magyar edzők is mind ezt gondolják, aztán azért nyer egy ideje a magyar válogatott erőn fölül, mert végre jött egy igazi (olasz) edző, aki ennél többet gondol a fociról.

3, Hát, ez a Moggi gondolat elég primitív. Vajon ha lenne egy határozott játékunk, akkor az embereket zavarná Allegri stílusa? Egyáltalán ha lenne egy határozott játékunk, Allegri ironizálgatna? A 4-2-3-1 idején az volt a megszokott, hogy folyton ironizálgat? Szerintem nem.
Engem a sajtótájékoztatós viselkedése elsősorban azért aggaszt, mert kísértetiesen emlékeztet a másik buszsofőrre, Mourinhora. Az újhullámos edzők egyszerűen jobban teljesítenek, mire ők sértődötten mutogatnak vissza a múltra, meg kikérik maguknak a hangnemet.
Eljárt felettük az idő.

gomorra21 2024.04.10. 13:21:55

@Lanzafame: "Minek edző akkor? Alakuljanak maguktól az emberközi viszonyok az öltözőben, igaz? Ennyi erővel csapatkapitány sem kell. A szabadrúgásokat is az végezze el, aki épp úgy érzi, hogy. Minek vezető az öltözőbe?" XD
Abszolút egyetértek!

Evoken 2024.04.10. 13:24:40

@Wizzurah: dehát pont ez a lényeg, hogy egy Leicester, egy Girona, egy Bologna középpályája (de igazábol az egész csapat) nem elsösorban az egyéni minöség miatt müködik annyira jól. A kommentedben pedig pont azt probáltad összemosni, hogy a bajnoki helyezés és az adott csapatrész minösége között egyenes arányosság van (hiszen ugye ez nincs igy), ezzel tolva a felelösséget Allegrire. Pont nem Moggi hárit, hanem te akarod csak Allegriben látni a hibát (a folyamatos hallegrizésben elég jól testet öltö utálatod mellett).
Holott akár szerényebb képességü játékosokkal egy kompakt összeállitásban többet lehet kihozni, mint egy egyénileg (valamivel) erösebb, de össze nem illö csapatrészböl/keretböl. Ha Bologna Juve középpálya összevetésben te nem ezt látod, akkor más csapatot nézünk.

Wizzurah 2024.04.10. 13:26:39

@Lanzafame: De, az a jó edző, ill. nagyon passzol az adott csapathoz, jókor van jó helyen, mert volt olyan edző, aki hasonló sikert ért el egy "kiscsapattal", máshol viszont nem tudott bizonyítani. De a foci ilyen, nem jön ki mindig a lépés, nem lesz attól valaki egyből jó edző, mert egy helyen 1 szezonban kiemelkedőt ért el, ahogy attól sem lesz valaki rossz edző, ha egy csapatnál nem jött ki a lépés.
Én ezért sem értem azokat az edzőket amúgy, akik ilyenkor egyből lépnek, szintet ugranak vagy akarnak ugrani, ezért is nagyon tisztelem most Xabi Alonsot, akiért nyilván sorban állt volna az összes top csapat, de ő kijelentette, hogy igenis marad a következő szezonban is a Leverkusen padján és szerintem ez is volt a lehető legjobb döntés.
A Juvénál szeretném ha történne edzőváltás, felőlem Motta is jöhet, de úgy érzem, azért vele is igencsak kockázatot vállal a klub, bár igazából már lassan lényegtelen, csak jöjjön valaki és reméljük a legjobbakat.

A sok jó játékos is egy dolog, azokat akkor is össze kell kovácsolni csapattá. Szerintem nincsenek annyira szar játékosai a Juventusnak, hogy ilyen szintű vissza esés és mutatott játék párosuljon hozzá, szimplán nem keltik csapat benyomását és jönnek az ilyen emberek nyilatkozatai, mint Moggi, aki nem is értem mit akar védeni Allegrin, semmi igazi normális érvet nem mondott.

Viszont lenne nekem is egy kérdésem feléd, vagy felétek. Mikor lehetséges új edzőkről van szó, nyilván jó edzőt szeretnénk. Sokszor volt szó és sokan szeretnék Zidane-t is látni a padon akár. Na most, ő jó edző? Mert egy real-nak volt az edzője, tele klasszisokkal.... sokan mondogatják is mindig, hogy az a csapat pl. edző nélkül is nyert volna blt. De azért hármat zsinórban...

Akárhogy is... Nemsokára vége ennek a szezonnak (hála égnek).

Evoken 2024.04.10. 13:32:32

@Lanzafame: ha nincs vezérre alkalmas játékosod akkor mégis mit csinálsz? Ez is egy olyan profil kérdés mint, hogy hogyan passzol vagy lö szabadrugást. Buffon és Chiellini idejében, hogy hogy nem, korábban Allegri alatt nem volt gond ezzel, de nyilvan most hirtelen ez is az ö hibája lett.

Wizzurah 2024.04.10. 13:36:36

@Evoken: Evoken, én nem utálom hallegrit, mivel nem ismerem. Nem szimpatikus, az alapján, ahogy megnyilvánul, ahogy beviharzik az öltözőbe rendszeresen a mérkőzés vége előtt, nem vállalja a felelősséget soha semmiért, csak hárít, így ez a része, mint ember, számomra ellenszenvet vált ki.
Aztán, mint edző, nem tartom sokra és mivel ez egy fórum a Juventusról, aminek ő az edzője, így mindig is középpontban és célkeresztben van.
Elolvastam újra a hozzászólásomat, nem láttam benne elírást, nem értem, hogy mi a gond vele.
Mivel egy jó edző, egy gyengébb középpályából is ki tud hozni közel olyan eredményt, amit hallegri egy papíron sokkal jobb középpályával épp hogy el tud érni.
A Juventus középpályája közel sincs a csapat régmúlt játékosaihoz, de ettől függetlenül szerintem kiemelkedő az olasz bajnokságban, mégis, mióta a toszkán úriember az edző, a legszarabb csapatrész és most Moggi is a játékosokra hárítva a teljes felelősséget védi az edzőt.
Egy ilyen játékosokból álló kerettől elvárnád alap esetben, hogy a bajnokci címért küzdjön és ne "csak" a bl helyért. Egy jó edző ezt meg is valósítja, de minimum a végsőkig harcban van és nem 20 pontos hátrányt szed össze. 20 pontos hátrány... Ilyet el sem lehet, el sem szabadna képzelni.
Nyilván ez nem egy ember hibája, de minden egyes esetben ilyenkor az edző issza meg a levét, őt veszik elő és lesz kirúgva. Szóval nem, nem csak Allegri a hibás, de döntő szerepe van benne és neki kell elvinnie a balhét.
Ha továbbra sem tudod értelmezni, amit írtam, akkor nem csak hogy más csapatot, de más fórumot is nézünk és szerintem le is zárhatjuk.

Lanzafame 2024.04.10. 13:37:33

@Wizzurah: Zidane-nal elfogult vagyok, miatta lettem Juve-szurkoló. Nekem vele nem az a fenntartásom, hogy azzal a Madriddal bárki nyert volna 3 BL-t, ez teljesen agyhalott mondás szerintem, igenis volt mögötte edzői teljesítmény (pl. a jó Allegrit is csúnyán lemeccselte Cardiffban, pedig az a két csapat egy szinten volt, sőt).

Zidane-nal kapcsolatban nekem az a rossz megérzésem van, ami Allegriről bebizonyosodott: kellenek alá a klasszisok, könnyen lehet, hogy nem tud szarból várat építeni. Ide most egy olyan edző kellene, aki mankókat, játékelemeket, rendszert ad a sajnos nem topszintű játékosainknak. Mindezt egy világos, reális, hosszú távú sportszakmai stratégiába ágyazva: legyen vége a vezetői szintű kapkodásnak. Giuntoliban bízom, hogy van elképzelése és tudja mit akar.

Lanzafame 2024.04.10. 13:42:05

@Evoken: ezek az edzők 10-15 fős stábbal dolgoznak, köztük pszhichológusokkal, de nekik is fontos skilljük, hogy tudjanak bánni az emberekkel, tudjanak csapatot, közösséget építeni. Ha nincs vezér, akkor nem hátradőlök, hanem kihozom az arra leginkább alkalmas játékosból. Ha nincs csapategység, akkor teszek azért, hogy kiépüljön.

Ne mentsük már fel az eredmények után a munkája alól is.

Evoken 2024.04.10. 13:47:47

@gomorra21: pl Pogba elég egyértelmüen key playernek lett szánva. Az, hogy mellette kiket kért és kapott, fogalmam sincs. De laikus szemmel is látszodnia kéne, hogy milyen kvalitások hiányoznak a keretböl. Pl ütközö/landaszerzö (egyedül! Rabiot képes rá valamelyest) vagy box to box a középpályán, de hosszasan lehetne sorolni. Ez a totális lehúzás felé akkor is megvolt amikor bl döntökbe vitt minket? Csak, hogy mit csinálna jobb játékosokkal, ugye...

2. Én ezt nem gondolom igy. Buffon, Chiello vagy Delpo sem az edzöik miatt lettek olyanok, amilyenek. Nyilván sokat tanultak tölük, de ennek a képességnek/hajlamnak meg kell lennie a játékosban. Van pszichologiai profilozás is a futballban.

3.amilyen össztüzet kap, én nem csodálkozom annyira, hogy "sértödös". Egyszerüen ilyen a stilusa. De ez is tök szubjektiv, hogy tetszik e vagy sem. És ugye onnan indult az egész, hogy Moggi szavába kötöttél bele. De tudod mit, bárcsak ez lenne a legnagyobb gondja.

venember83 2024.04.10. 14:09:21

@Lanzafame: "Ne mentsük már fel az eredmények után a munkája alól is."

Az egész szubjektív megítélés kérdése. Teljesen felmenthető bárki és mindenki a körülmények miatt.

gomorra21 2024.04.10. 14:19:12

@Evoken:
1. volt anno egy Pogba, aki jó volt, hozzuk vissza, talán megint jó lesz...
Hát, nem hiszem, hogy bárki számára garanciát jelentett az a Pogba, akit visszahoztunk.
Vagy te komolyan bíztál benne? Te azzal számoltál, hogy Pogba pl. idén fog hozni stabilan 30 meccset?

Én tényleg nem látom, hogy a jelenlegi csapathoz ki az az 5 játékos, akire Allegrinek szüksége van arra, hogy nagy, meggyőző csapata legyen. Ha megnézzük, hogy kik mozdíthatóak, vajon kik jelentenének valódi erősítést neki. Szerintem már ő sem tudja. Annyira véletlenszerű a játéka, hogy elképesztő lutri bárkibe is beletolni nagy pénzeket.

" Ez a totális lehúzás felé akkor is megvolt amikor bl döntökbe vitt minket?" Nem. Akkor nem volt. De figyi, amúgy visszahozhatnánk Lippit, vagy Trapattonit is, ők még meg is nyerték a döntőket..

2. Buffon, Chiellini, Del Piero okos, jól felépített csapatokat vezettek. Most a Juventus kifejezetten egy buta korszakát éli. Töredékből összerakott, noname csapatok tudnak meglepni minket. Ha van egy határozott csapat, abban meg tudnak születni a vezérek.
De fordítsuk meg a kérdést. Ha Allegri marad, hogyan lesznek neki vezérei? Azokat nem lehet, csak úgy szerezni.
Klónozunk?

3. "És ugye onnan indult az egész, hogy Moggi szavába kötöttél bele." Mi? Onnan indult? Na most elvesztettem a fonalat..

babo0410 2024.04.10. 14:25:47

@Evoken: Kért játékosokat. Januárban Bonaventurát és Pereyrát. az elmúlt szezonban meg Di Maríát, Pogbát, Miliket, Paredest, Kosticot, Bremert Gattit. Korábban meg kérésére jött De Sciglio. Ennyit Allegri kéréseiről. Nincs vezér a kp-n? Miért nem kért? Kérte Pogbát, aki kidőlt. Utána nem kért senkit a pótlására.

Gaben Smith 2024.04.10. 15:03:31

Gyerekek mi a tokomrol megy itt a vita?
Mindenkit a tettei es eredmenyei minositenek.
Teny alapon tudunk valos kritikat velemenyt alkotni.
A teny eleg sok keletkezett 3 ev alatt.
Teny Allegri edzoi reputacioja ,felhozott multbeli eredmenyei amivel fejedelmi fizetes parosul a 3 eves ciklusa alatt ha vegigbongeszed az eredmenyeit talan meg is lehet bekelni ( ki kinek a vermerseklete szerint) ha nem csak olvastad hanem lattad is a merkozeseket akkor mar eros a ketely benned .
Az elert eredmenyeken tul vagy azon kivul a csapat indulohelyzete es jelenlegi helyzete kb ugyanaz tehat majdnem 1200 nap es kb 150-200 merkozes sem volt eleg ahhoz hogy egy epitkezesi fazis lepcsofokai kezdjenek kirajzolodni.
Egyszerubben ugyanott toporgunk ahol elindultunk.
Amit hozott Allegri az egy viszonylagos stabilitas a vedekezes teruleten ezt mondjatjuk allandonak ezen kivul viszont nem tud egy szezonon at fenntartani egy adott jo format.
Akarhonnan is nezem egy aktualisan jonak tarto edzo azert jo mert egy adott versenynaptar egeszeben hoz egy atlagtol jobb /jo/kivallo szezont .
Igen a multban jo volt a szezon balanszirozas nala ,de en az 5 evet inkabb 4-nek mondanam marmint ami kivalo volt, viszont itt is a kezdoszezonhoz kepest 3 evig volt javulas aztan a negyedik ugyan szepen sikeredett mar egy lejtmenet eloszele volt .
Igen elismerem a keret nem egy 2006-os ugye Moggi papa? A vezetoseg a pre Gintonic era pedig egyszeruen kopedelem ennek a kovetkezmenyeit mind-mind evek ota tolja maga elott a klub.
A kepet tovabb arnyalja , hogy ez a regi vezetoseg ostoba modon ket teljesen nem ide illo edzot hozott Allegri utan igy aztan sokan ugy gondoljak ,hogy ez a keret evek ota higfos.
A keretet az edzo alakitja,formalja a taktikat,meccstervet,szezontervet szinten az ,hogy egy edzo nem felelos inkabb a keret a szar ez abszolut nem helytallo.
Erdemes ilyenkor a tavalyi es a mostani Napolyt osszehasonlitani nagyjabol egy edzonyi a kulonbseg.
Erdemes a Tuchel-Bayern viszonyt elemezni valoban ilyen gyenge a Bayern ?
Erdemes a mai hipster vonalat Xabi Alonsot figyelni vajon mas edzovel is itt tartana a Leverkusen?
A Bologna kerete a BL helyekre jogositja fel a csapatot? kotve hiszen.
Allegri a multban ragadt ,gorcsosen ragaszkodik az elkepzeleseihez ,nem hajlando valtoztatni belatni a hibait nincs onkritikaja.
En elhiszem ,hogy nyert 5 bajnoki cimet de az egy emlek azzal Te ma nem rugsz labdaba. Jose meg nyert 2 BL,bajnoksagokat ,EL-t,Konfettit,stb megis jobb nelkule a Roma.
A keret pedig ugyanaz.
Szoval lehet vedeni Allegrit csak semmi nem szol mellette Maximum az altala felepitett gyenge csapat narrativa.

gomorra21 2024.04.10. 15:45:23

@Pavel1988: "Ugyanaz a jelenség, mint amikor az ügyintézővel kiabálsz amikor nem működik otthon az internet."
Az ügyintézőnek semmi felelőssége nincsen abban, hogy nem megy az internet. Magyarán szerinted az edzőnek nincsen köze ahhoz, hogy nem jó a foci? Akkor mi az ő szerepe? (Lehet, hogy félreértettelek.)

Amúgy abban igazad van, hogy ő a vezetőség felé tartozik elszámolással, és nem felénk. Közöttük volt egy deal, aminek a részleteit mi sosem fogjuk tudni. De azért következtetni lehet, hogy a vezetőség sem elégedett, ha most majd lapátra teszik.

@Gaben Smith: +1

Shyr Kahn 2024.04.10. 16:08:14

@Lanzafame: @Gaben Smith: ++

Van igazsag abban, amit Moggi mondott, de kicsit egyoldalu az ertekelese es kicsit sokat merit a multbol. Az elozo harom ev alapjan nem lehet a csapatot es a keretet hibaztatni. Volt itt gond Dybalaval (aki a Roma-ban koszoni szepen, jol erzi magat, bar valoban serult kb. 10 merkozesen idenyenkent), a kozeppalyaval esatobbi... mikozben a szlogen az volt, hogy harom eve csapatot epitunk.

Ha ez igy volt, akkor valoban jogos a kerdes: mifele epitkezesrol beszelhetunk? A harmadik hely, a talan-talan megszerzett egy olasz kupa iden (persze meg erosen kerdeses), vajon epitkezesnek mondhato? Most tekintsunk el az elozo szezonban levont pontokrol, hiszen pontokkal sem lettunk volna sokkal elorebb, mint iden. Valoban csak a keretet kell hibaztatnunk, a kp-t?

Nem mondom azt, hogy nem lehet elovenni a jatekosokat. Sot, elo is kell venni oket, de az edzo felelossege a motivacioban (vagy annak hianyaban), a palyan latott strategiaban (es annak hibaiban) igen magas.

alexGicamo 2024.04.10. 17:36:54

@Gaben Smith: Teljesen egyetértek veled !

alexGicamo 2024.04.10. 17:41:19

@Shyr Kahn: Úgy - úgy !
Röviden szerintem, újfent bebizonyosodott, hogy felmelegítve csak a káposzta jó !
( Én nem hoztam volna vissza Maximust . )

Pavel1988 2024.04.10. 18:43:29

@gomorra21: Persze, hogy van ebben felelőssége, én sem érzem úgy, hogy Allegrivel kéne folytatnunk.
Megtudtunk részleteket, Allegri és Giuntoli is nyilatkozta korábban, hogy ezzel a két elvárással szerződtették.
Ő ezeknek próbált megfelelni, azt nem kérték tőle ezek szerint, hogy legyen jó foci és egyúttal nem is kellett ennek a szempontnak megfelelnie. Ezt az elvárást a szurkolók támasztották felé.

De amennyiben a vezetőség azzal a szándékkal választotta Allegrit, hogy majd Ő jó focit fog játszatni akkor úgyszint a vezetőség érdemli a kritikát.
Mindenki tudta mire lehet számítani Maxtól, ennek ellenére és épp ezek miatt döntöttek mellette.

alexGicamo 2024.04.10. 19:49:04

@Pavel1988: És milyen rosszul döntöttek ! Szerintem !

gomorra21 2024.04.10. 21:29:38

@Pavel1988: én el tudom fogadni, hogy nálunk nem prioritás a "szép játék". Amúgy a szép relatív, én szépnek tudom azt tartani, amikor egy defenzívebb csapat egy nagy nyomás ellenében elképesztő higgadtsággal képes hátul passzolgatni, és elegánsan kihozni a labdát. Gondolom, a joga bonito, meg a gólzápor a "szép", és az nem kitűzött cél. Oké.
De hogy nem fontos a "jó játék"? Ez nem volt elvárás? Ez olyan, mintha vennél egy autót, és van, amit elvársz az autótól, de azt nem hogy működjön XD

" Mindenki tudta mire lehet számítani Maxtól" A menesztése előtt behúzogatta a scudettókat, meg a kupákat. Lehetett panasz a mutatott játék "szépségére", vagy a fejlődésre, de Allegrinek volt egy nagyon erős ellenérve a fanyalgóknak: a tabella. Szerintem tőle ezt vártuk. Nem lesz domináns, határozott játékunk, nem nyerünk BL-t a közeljövőben, de kiszenvedjük a scudettót. De már a tabellára sem mutogathat. Ami maradt, a a kiscsapatos szenvedés, és a "toszkán emberekre jellemző irónia".

venember83 2024.04.11. 07:47:49

@gomorra21: "Szerintem tőle ezt vártuk. Nem lesz domináns, határozott játékunk, nem nyerünk BL-t a közeljövőben, de kiszenvedjük a scudettót."

A legőszintébben mondhatom, hogy én nem vártam tőle scudettót. Nyilván BL-győzelmet sem. De ennél sokkal-sokkal tudatosabb játékot vártam, és vicc volt az is, hogy több tucat felállást is kipróbált, amíg talált valamit, ami működhet. Nem tudom, hogyan férhet bele ez az egész fejetlen, ám hosszú időtartamú kapkodás egy (elvileg) olasz élklubnál.

Zsupi44 2024.04.11. 08:11:00

@ Evoken

Az a baj , hogy ez egy ördögi kör.
Ilyen játék mellett mitől is jönne ide bármely sztár.
Ahhoz, hogy befektetők legyenek, ahhoz egy komoly brand és szurkolók kellenének, szurkolókból egyre kevesebb globálisan, és már egy Jeep-et sem tudunk megfelelően helyettesíteni.
Mitől lesz több szurkolód, hogy sikeres és élvezhető focit játszasz. Allegrié melyik is?
A stabil védekezéshez azért túl sok gólt kapunk .
Az eredményes támadójátékhoz meg túl keveset lövünk.
A felállás mindig ugyan az , csak ugyan azon posztokra rak 6 különböző játékost. Majd csodálkozunk , hogy mindenki formája ingadozik.
Fizikailag a csapat nem tud konstans teljesítményt nyújtani egy egész mérkőzésen, a meccseink nagy részében vagy az első , vagy a 2. felesünk értékelhetetlen, rosszabb esetben mindkettő. Idén a kupát leszámítva nem volt 5 db élvezhető jó meccsünk.

Az, hogy menniyre szólhat bele az igazolásokba azt nem tudom, de kötve hiszem, hogy Giuntoli Allegir véleménye nélkül vagy ellenére igazolta volna le főleg ilyen konstrukcióval Alcarazt, vagy Djalot.
Ebből az előbbi játszott eddig kb. 100 percet, a másikról sokan azt sem tudjuk, hogy a csapatnál van.
Ellenben egész szezonos sérülés után egyből kezdőbe kaptuk a világklasszis DeSciglio-t.
Én tudom, hogy ez mind a mi szurkolók hibája. És igenis végig kellene kínlódni minden meccsünket, venni kellene a mezeinket (amik egyre szarabbul néznek ki , és egyre kevésbé viselik a klub tradicionális jegyeit), sőt ilyen horror árak mellett is kutya kötelességünk lenne kimenni a meccsekre is. Majd persze egy egy arcpirító vereség után is tapsolni a csapatnak....

Szerintem te picit el vagy tévedve....!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása