Giuntoli: „Szezon végén döntünk a következő célokról”

giuntoli_cristiano_sky_sport_mikrofonnal_juve-reklamfal_elott.jpgCristiano Giuntoli az Udinese elleni meccset megelőzően beszélt a Sky Sport munkatársával, s számos témát érintett múltról és jövőről.

„Fabio Quagliarella? Soha nem tárgyaltam róla, de nagyon szép emlékeim vannak vele kapcsolatban, amikor játszani kezdett a Torino Primavera csapatában. Emlékszem, hogy egy tornán már gyerekként is kivételes képességeket mutatott. Nagyon jól ismerem őt, rendkívüli futballista volt.

Az Inter elleni meccs kapcsán azt mondhatom, hogy edzésen nagyon jól dolgozott a csapat, mint minden héten, az adott meccset pedig egyes epizódok döntötték el. Amint mondtam már a kezdetektől, a rendkívül egyértelműen meghatározott célkitűzésünket próbáljuk megvalósítani. Nagyon egyértelmű elképzeléseink vannak a cél és az odajutás tekintetében. Nagyon nyugodtak vagyunk. Nagyon nehéz meccsre számítunk, ami gyors lesz, és természetesen győzni akarunk, mindig ez a célkitűzés különböztetett meg minket.

Az Inter lekövetése? Jól akarunk teljesíteni, és meg akarjuk nyerni az összes meccset, ez nyilvánvaló. Soha nem bújtunk el a célkitűzéseink elől: minél előbb biztosítani akarjuk a helyünket a legjobb négy között. Sok feladat vár még ránk, 15 meccs van hátra, és ma este nagyon bonyolult és nehéz meccsünk lesz az Udinese ellen, amely csapat nem rendelkezik azokkal a pontokkal, amiket megérdemelne, nagyszerű meccseket játszottak, és sokkal több ponttal kellene rendelkezniük, mivel a csapatuk nagyon jó. Nagyon nehéz meccsünk lesz, a mai meccsre koncentrálunk.

Massimiliano Allegri jövője? Jelenleg nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy vele dolgozhatunk, bizonyította, hogy kiváló edző, és ma is bizonyítja ezt a srácokból álló csapatával. A stábjával kiváló dolgokat érnek el. Még másfél év van hátra a szerződéséből, szeretnénk vele folytatni a munkát. Az év végén majd leülünk, akkor lesz erre időnk, és megtervezzük együtt a jövőt.

2025-ös scudetto? Még egyes dolgokat helyére kell tennünk. Lássuk először, hogyan haladunk, s majd meglátjuk, mi lesz a célkitűzésünk. Jelenleg a jelennel kell foglalkoznunk, mert ez ad bizonyosságokat a jövő tekintetében. Foglalkozzunk az Udinese elleni meccsel, aztán jövőre meglátjuk, milyen célkitűzéseket határozhatunk meg. Jelenleg lépésről lépére kell haladnunk, s a mai lépés az Udinese elleni győzelem.

A megerősítendő legfőbb csapatrész a következő évre? Őszintén azt mondhatom, ha szerepelni fogunk a kupákban és a legfontosabb kupasorozatban, akkor nagyon boldogok leszünk, és valószínűleg növelni fogjuk a keret méretét. Idén úgy döntöttünk, hogy kiszemelünk pár játékost. Bizonyosan minőségi játékosokat fogunk igazolni. Jelenleg nem határozhatunk meg semmilyen tervet azon túl, hogy a ma estével és az idei célkitűzéssel foglalkozunk. A többit majd meglátjuk.

Gabriele Cioffit közel 30 éve ismerem, nagyon jó barátok vagyunk. A lehető legjobbat kívánom neki. Nagyszerű munkát végez Udinében, és a múltban is ezt tette. Szerintem megvannak a kvalitásai ahhoz, hogy nagyszerű edző legyen belőle.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8318324863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.02.13. 07:43:13

Az interjúban a riporter részéről felmerült egy esetleges scudettós célkitűzés 2025-re, de CG elhatárolódott bármiféle cél kinyilvánításától.

SuperTrezi 2024.02.13. 08:44:42

@venember83: Jól meg kell ezt gondolni! Nem szabad dobálózni a szavakkal!
Nálunk van a magasan legjobban fizetett bagázs, szóval az alapelvárás nem is lehet más, mint a 4. helyre való becsusszanás.

Wizzurah 2024.02.13. 10:44:25

A sintér fele annyi összegből rakta össze a mára lassan kétszer annyit érő keretét. Szóval amikor a játékosok meglettek vásárolva, azon felül persze, hogy áron felül, azért annyira nem szarok, hogy ne lehessen kijelenteni, hog a cél a scudettó, aztán természetesen ha szoros versenyben is, de nem jön össze, az még mindig okésabb, mint már az elején kijelenteni, hogy az nem cél és a top 4 a cél csak. Ezt a játékosok sem így fogják, ebben a szezonban sem így fogták fel lehetett látni a nyilatkozataikból, amik óvatosak voltak annak fényében, hogy a fogalmatlan edző teljesen mást mantráz. Ő szeretnék, szeretnék és maguknak azt a célt tűzik ki, ami teljesen érthető, normális, sőt, el is várható egy juventus szintű csapattól.
Érdekes olvasni azonban a mérkőzés előtti nyilatkozatát így utólag.
"Ma is bizonyítja ezt a srácokból álló csapatával". Annyira nem srácok azért és nem, nem sikerült bizonyítania, krva nagy égés lett, a motiválatlan semmi. Ez az, amikor az edző vizíója, célja nem találkozik a játékosokéval és minimálisan sem tudja őket sem motiválni, sem semmit.

Zamboni nem egy tészta 2024.02.13. 10:58:46

@Wizzurah: Sajnos itt nincs koncepció és ez nem feltétlen a vezetést, hanem az edzőt jelenti egy játékos számára. Ki a fasz akarna idejönni? ez mind mind bullshit volt, amit Guintolli mondott

Wizzurah 2024.02.13. 11:10:21

@Zamboni nem egy tészta: Azért szerintem ennyire nem durva a helyzet, ez a másik véglet. Koncepció már van szerintem ill. lenne, csak az edző személye szöges ellentéte annak, mégis azt mantrázzák milyen elégedettek vele és jó vele dolgozni, így valóban megkérdőjeleződhet ez az egész. De szerintem Gintonik érti a dolgát, remélem tökös is és nem fél majd kibaszni hallegrit, ha nem menne magától a nyomorult.
Hogy ki akarna a Juventushoz menni, azért elég sokan. Még mindig az egyik top bajnokság top csapatáról beszélünk, így elég sokan. Ez a kérdés helyén való lenne egy Genovanál vagy Torinonál, ahogy egy Valenciánál, Mönchengladbachnál, Fulhamnél. De a Juventus továbbra is az élmezőnyben tartozik és továbbra is Olaszország legismertebb és a világ egyik legismertebb csapata.
A nagyobb baj, ha komolyan gondolják azt, amikor azt mondják tényleg elégedettek és hosszabbítani akarnak a legnagyobb fékkel.

alexGicamo 2024.02.13. 17:53:14

@Wizzurah: Úgy - úgy !
Bízom Gintonikban és szárazon tartom a puskaport ! :-D

rabsic02 2024.02.13. 17:54:27

Mivel a scudetto elúszott, ezért nyugodt szívvel kereshetik Allegri utódját. Bennem a dilemma "csak" annyi, hogy egy kvázi újonccal vágunk neki jövőre 3 fronton, vagy hosszabb távon egy kipróbált menedzserrel?!
Nekem mindegy csak nézhető legyen a játék.

Gaben Smith 2024.02.13. 19:24:35

Ez igy elkeserito.
A remenykedes kegyetlen dolog es egy kis ideig remenykedhetett az ember. Voltak nagyon jo meccsek a jatek is kezdett osszeallni azt gondoltad ,hogy talan megis ki kellett tartani a mester mellett. Aztan ujra jon a pofara eses es az apatia.
3 evbol volt par honap ami jo en ugy gondolom ez edeskeves.
Remelem ez az utolso szezonja Allegrinek es azt is ,hogy egy ide illo edzot hozunk a helyere nem pedig egy elkapkodott szakmaiatlan valasztas lesz.

west30 2024.02.13. 19:43:10

Remeljuk az elso az lesz,hogy vegre hozunk egy edzot az altalunk tervezet iranyhoz.

Rikoo 2024.02.13. 21:09:28

Azért az elég bíztató, hogy Giuntoli is azt nyilatkozza, hogy minőségi játékosokat fog igazolni a klub.
Hamiltonért is kics@pta a brét a Ferrari, 39 évesen évi 100 millió fog keresni, remélem a Juventusra is ez a jövő vár, természetesen ésszerű igazolásokkal, koncepció szerint.
Bízom Elkannban és Giuntoliban.

Volt egy hír múlt héten valamelyik megbízható forrástól, ami szerint Berardiért egy igen magas értékű ajánlatot küldött a mercato utolsó napjaiban Giuntoli, de a Sassuolo azt elutasította és a Juventus vezetése úgy döntött, hogy inkább a jövő nyári átigazolási piacon vásárol be, ugyanis legjobb esetben 5 fronton kell majd helytállnia a csapatnak. (Serie A, BL, Coppa Italia, Klub VB, Szuperkupa)

gomorra21 2024.02.13. 21:10:05

@Gaben Smith: így van! egyféle játékot játszik Allegri csapata. Ha az ellefél nehéz helyzetben van, a Mister nem tud változtatni.
Amíg abban az egy dimenzióban vagyunk, amiben otthonosan mozog, addig még lehetnek akár parádés meccseink is.
De ez az egydimenziósság hosszú távon édeskevés.

venember83 2024.02.13. 21:20:55

@Rikoo: "Hamiltonért is kics@pta a brét a Ferrari, 39 évesen évi 100 millió fog keresni"

A Ferrari továbbra is bőven nyereséges, igaz? Én amúgy nagyon remélem, hogy nem zeniten túljutott, magas fizetésű játékosokat fog a Juve igazolni, abból már volt elég az elmúlt években.

Rikoo 2024.02.13. 22:22:23

@venember83: Maradjunk annyiban, hogy a Forma 1 inkább egy luxushobbi és presztízs.

Nagyon nagyot mennek a részvények a Ferrarinál is, ATH volt ott is az elmúlt hetekben.

Rikoo 2024.02.13. 22:29:26

@venember83: Igen, egyébként abszolút nyereséges és az USA-ban már lehet Bitcoinnal, Etherrel és stablecoinokkal is Ferrarit vásárolni!
Mondjuk ez lehet csak nekem érdekes.:D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása