Allegri: „Ha nem nyerünk kedden, a Bologna elleni győzelem értéktelen”

allegri_massimiliano_sajto_10.jpgMassimiliano Allegri szerint február végén derülhet ki, hogy a Juventus versenyben van-e a BL-helyekért, Mino Raiola nyilatkozatára pedig nem kívánt válaszolni.

A bianconero csapat a Cagliarit fogadja az utolsó bajnoki fordulóban.

„Ez nehéz mérkőzés lesz, mivel a meccs után kezdődik a szabadság mindenkinek, így mindenki csomagol és ajándékokat vásárol, azonban most kötelezően a Cagliari elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk.

Az ellenfelünk nem érdemli meg a tabellán elfoglalt helyet egyszerűen a technikai érdemeiért. A keretüket erősíti Keita, João Pedro és Pavoletti, akik szerintem a tabella második felének legjobb támadósorát alkotják. A Cagliari jó játékosokkal rendelkezik a középpályán is. Ha úgy gondoljuk, hogy könnyű meccs vár ránk, nagyot tévedünk.

Teljes erőbedobásra lesz szükség, mivel nem követhetünk el több hibát hazai pályán. Az egyetlen dolog, amit tehetünk az, hogy minél több meccset megpróbálunk megnyerni. Sokkal gyakorlatiasabbnak kell lennünk, és folytatnunk kell a kemény munkát. Jól játszottunk a Bologna ellen, nem volt egyszerű meccs. Elégedett vagyok azzal, amit mutattunk, de holnap az elejéről kezdjük a dolgokat.”

Massimiliano Allegri azt mondta, hogy senki nem épült fel a sérülésből, így változatlan kerettel vág neki a csapat a Cagliari elleni meccsnek.

„Akik velünk utaztak Bolognába, azok lesznek most is elérhetők. Paulo, Danilo, Chiesa és Chiellini majd a kerettel fog edzeni 30-án. Danilo kicsit le lesz maradva, de a többiek elérhetők lesznek. Aztán meglátjuk, mi lesz Ramseyvel, aki továbbra sem bevethető. Cuadrado egy sárga lapra van az eltiltástól, majd holnap meglátom, kivel kezdünk. Választanom kell De Sciglio és Cuadrado közül. Bentancur? Döntenem kell, melyik három középpályással kezdünk, s kivel fejezzük be a meccset. A cserék alapvető fontosságúak lesznek.”

Az egyik újságíró gratulált az edzőnek, amiért sikeresen megjósolta, hogy az Inter lesz a bajnokság esélyese.

„Nem volt nehéz kitalálni, hogy az Inter lesz a bajnokság esélyese. Holnap nyernünk kell, aztán majd meglátjuk, meddig juthatunk el. Február 28-án kiderül, hogy versenyben vagyunk-e az első négy hely egyikéért. A következő két hónapban sok mindenen kell dolgoznunk, de a szezon többi része a holnapi meccsen múlik. Ha nem nyerünk, akkor a Bologna elleni győzelem semmit sem ér.”

A következő két hónapban a Juventus a Napoli, a Roma, a Milan és az Atalanta ellen fog pályára lépni, s a mester elmondta, hogy elégedett lenne, ha a tabella nem módosulna a következő két hónapban.

Matthijs de Ligt ügynöke a védőjátékos távozásáról beszélt, s elmondta, hogy a holland védő is már a következő lépésről gondolkodik.

„Most mit kellene mondanom? Ismételjem meg a kérést? Vagy ne válaszoljak? Matthijs számára a következő lépés a következő meccs. Gólt kell szereznie.

Nem hallottam, mit mondott Mino Raiola a védőről. Matthijs fejlődik, nagyon jól játszott a Bologna ellen, ő 22 éves, és nagyszerű minőséget képvisel, de ő is csak fejlődhet, mint bármelyik játékos, kezdve Kuluševskitől Chiesán át Rabiotig. A fejlődést kell célként kitűzni, aztán majd meglátjuk, hogy mit eredményez a piac.”

Paulo Dybala kapcsán az edző sok újdonsággal nem tudott szolgálni.

„Nem edzett a csapattal ma reggel, és semmi értelme újabb kockázatot vállalni. Nem beszéltem a klub képviselőivel a szerződéshosszabbításáról. Tudom, hogy volt egy megbeszélés az ügynökével pár napja, de nem tudom, mik a legfrissebb fejlemények. Szerintem tárgyalnak a felek, és ez természetes ebben a szakaszban. Jelentős szerződésről van szó, a Juventus pedig sokat fektetett be Dybalába.

Hogy a lejáró szerződések befolyásolják-e a szezon végkimenetelét? Egyáltalán nem. Jelenleg még nem született döntés arról, hogy ki marad, s kitől válunk meg. Nincs semmilyen gond ebbeől a szempontból.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1516788846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2021.12.20. 16:19:09

Tehát akkor még mindig nincs szerződése a mester szerint.
Egyébként ez nem feltétlen baj annak tükrébe ,hogy idén már negyedszer sérült ,tehát nem biztos ,hogy érdemes akkora anyagi áldozatot hozni érte.
Igazából mindegyik opció rossz ezt is elbaszta a vezetőség.

Tony. 2021.12.20. 17:30:36

Sokan azt vizionálták, hogy már rég megvan a megállapodás. Persze, poénból nem jelentik be... Allegri mégiscsak a csapat edzője, szerinte csak tárgyalnak. Véletlenül sem mondta, hogy sínen van stb, amit 1-1 újságíró. Továbbra sincs ez lejátszva, engem nem lépne meg, ha végül elengednék. 10 milliót nem fognak adni az utóbbi évek tapasztalatai alapján valakinek aki ennyire sérülékeny.

Lanzafame 2021.12.20. 17:44:40

Úgy megnézném, ezek a nagyon változatos tárgyalások hogyan zajlanak. Hogyan lehet kb. 3 db számról órákig beszélgetni, hónapokon át. Vagy az van, hogy a klub maga sem biztos már abban, hogy építene Dybalára.

venember83 2021.12.20. 18:00:39

@Lanzafame: érdekes módon klubikonok esetében ezek a tárgyalások kifejezetten gyorsan zajlanak, pl. Chiellóval sem kellett sokat egyezkedni. Ahogy anno Del Pieróval sem. Tudom, túlzottak az elvárásaim, ezek igencsak megnehezítik a helyzet reális értékelését.

Galbandi 2021.12.20. 18:47:15

Dybalával kapcsolatban vegyes érzések kavarognak bennem. Egyrészt évi 10-12 milliót szerintem nem ér meg, pláne, hogy a szezon jelentős részében nem áll rendelkezésre, másrészt viszont annyi felesleges játékostól kellene megszabadulni, hogy nem látom, hogyan lenne lehetséges a pótlásuk a rendelkezésre álló büdzséből. Azért annak alaposan utána kellene járni, hogy mi okoz nála rendszeresen izomsérülést, finoman szólva nincs túlterhelve a gyerek.

pott70 2021.12.20. 21:20:05

@Galbandi: Jelenleg pedig egy nemlétező sérülés miatt nem játszik,már egy ideje,és még egy ideig.Sérülés nincs,nem találtak,de pihentetni kell.

FeriGjuve 2021.12.20. 22:19:09

@Galbandi: Üveglábú.
Vannak ilyenek.Szerintem genetika.
A teste/izomzata nem bírja el a terhelést,ezért sérül meg állandóan.
Vigyáznia kéne magára,úgy,hogy közben teljes erőbedobással tudjon játszani,de ezt nem könnyű.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása