A Juventus még a szezon vége előtt menesztheti Allegrit

allegri_massimiliano_kupadonto_mutogat.jpgAz olasz sajtó több, egymással egybecsengő, forrásának értesülése szerint a Juventus a vártnál korábban, még a szezon lezárulta előtt, de akár már ma este menesztheti vezetőedzőjét, Massimiliano Allegrit. A szakember ideje borítékolhatóan lejárt a torinói klubnál, de a Sky Sport Italia újságírója, Fabio Romano szerint erre pillanatokon belül, két mérkőzéssel a szezon vége előtt sor kerülhet.

A pletykák ma reggel keltek szárnyra arról, hogy a klub vezetőségében nem aratott osztatlan sikert Allegri tegnapi kirohanása, amikor a mérkőzés lefújása előtt őrjöngése miatt piros lapot kapott, majd az ünneplés pillanataiban kritikával illette az igazgatókat is, így könnyen lehet, hogy a csapat új mester irányítása alatt lép pályára a Bologna elleni, már tét nélküli bajnoki mérkőzésen.

A sors különös fintora, hogy éppen a Rossoblu csapat mestere, Thiago Motta a Juventus legfőbb kiszemeltje arra, hogy Allegrit váltsa a csapat kispadján. A Juventus sportigazgatója, Cristiano Giuntoli már egy ideje egyeztetéseket folytat a szakember képviselőivel, s a tegnapi kirohanástól függetlenül meg voltak számlálva Allegri napjai a zebramezesek kispadján.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1618406077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2024.05.16. 16:31:21

Hogy egy igazi klasszikust idézzek: a szívetek helyén akkor egy szemetesedény található.

Bennem meg az nem aratott osztatlan sikert hogy még mindig nem sikerült nyugodt körülményeket teremteni és a bírói kart megregulázni, pedig évek óta kapjuk az ívet...

Rocky80 2024.05.16. 16:33:03

Legyen bármilyen döntés, méltatlan kirúgni 2 meccsel a vége előtt a klub egyik legnagyobb edzőjét, a tegnap este ide vagy oda.

Rikoo 2024.05.16. 16:39:02

@Rocky80: A tegnap este után, viszont teljesen jogos. A nyilvánosság előtt alázta a klubvezetést, amit bárki hallhatott, aki a közelben volt.
Nem mellesleg még meg is támadott egy újságírót.:D
Őszintén mondom, hogy ezek után nem csodálom a nyilatkozatait, folyamatos támadásnak volt kitéve az elmúlt években.

Leram7 2024.05.16. 16:40:45

@Rocky80: +++++

Ha ezt megteszik, az maga a tragédia. A realt utasította vissza, amikor a juve már egyszer 5 scudetto után kirakta.

Tény, hogy van bőven felelősége Allegrinek és nem is viselkedett jól, de ha azt mondja nekem valaki, hogy juve edző akkor 3 név létezik: Lippi, Allegri, Trappatoni kb.

Nem szabad ezt megtenni vele, ennél többet érdemel. Természetesen a hibáit fel kell ismerni és be kell látni, ami egy ideje megy az nem jó, de azért tisztelet jár neki.

Rocky80 2024.05.16. 16:51:46

@Rikoo: nem tudok erről a nyilvánosság előtti "alázásról". Mi volt?

@Leram7: így-így.

Amúgy meg éveken át csak tűrte, most meg kirobbant belőle. Ő sincs fából!

Motta elhivatottabb lesz szerintetek? Aligha...

OneT 2024.05.16. 16:54:32

A stáb elhagyta a bázist! :-D Köszönjük Allegri!

alexGicamo 2024.05.16. 17:08:18

Szerintem, semmi értelme nem lenne 2 meccsel a vége előtt kirúgni , most már úgyis mindegy !
Vagy hamarabb kellett volna - vissza se hívtam volna - , kb . a szezon derekán , amikor elkezdődött a lejtmenet ( bár ez már visszatérése óta tart ) vagy majd a szezon végén . A klubunknál amúgy sem dívik idény közben lapátea tenni a mestert .

west30 2024.05.16. 17:10:32

Elvileg egy szovetsegi tagot is betalalt es ossze is tort valamit.Kiengedte a gozt az fix.Nem tudni mi mehetett itt a szinfalak mogott a 3 ev alatt,biztos nem volt kellemes.

Bundesz 2024.05.16. 17:23:21

@Rocky80: Konkrétan Guintolit is odébb rúgta...
Motta elhivatott és, nem mellesleg meccs közben tud reagálni az adott helyzetekre! Ez Allegrinek sajnos rég óta nem megy. Azzal ne jöjjön senki , hogy a keret... A Bologna kerete sehol sincs, mégis egységgé kovácsolta Motta. Igazi újító, szerintem ennél csak jobb lehet.

Rikoo 2024.05.16. 17:25:21

@Rocky80: Dühöngőben beszéltünk erről.

OneT 2024.05.16. 17:32:48

@Bundesz: Sok edzőnek tört bele a bicskája a nagyobb csapatokba. Ne igyunk előre a medve bőrére szerintem. A váltás biztos hogy kellett, de meglátjuk milyen lessz Motta

sleepy8 2024.05.16. 17:33:17

Mondjuk ha most Én lennék Motta helyében, lehet inkább maradnék Bolognában.

Tartok tőle hogy már most is mi vagyunk az olasz MU, és most "küldjük el Josét, mert a 3. hely, meg az El az alap ennek a csapatnak". Aztán ha valaki Én rühellem a Special Onet, de az idő Őt igazolta.

Nehéz egy (bármilyen) klubbot szakértelem nélkül irányítani, nem hogy akkorat mint a Juventus vagy a United.

Shyr Kahn 2024.05.16. 17:36:45

@Rocky80: Az elozo posztok valamelyikeben volt rola szo, amikor is nyilatkozott arrol, hogy nem integetett a vezetoseg fele, vagyis, hogy semmi rosszat nem akart. Ott volt valami... legalabb "Dybala" jellegu integetes, de talan annal meg tobb is.

Onmagaban a zako dobalasa es hasonlok nem indokolnak ezt a dontest. A klubvezetok fele tett barmifele tiszteletlenseg azonban mar indokolna.

Valoban meltatlan elkuldeni valakit az utso ket fordulora. A mult miatt kivetelesen megadhatnak neki ezt a ket merkozest, de azt hiszem ez mar valoban nem oszt nem szoroz.

A kupagyozelem igy is szep lezarasa ennek a korszaknak.

A klubvezetok pedig nem veletlenul voltak az ideny vegen mar "kvazi" ellene. Voltak itt nyilatkozatok, amik nem voltak hizelgoek.

Kapott ket es fel ev totalis bizalmat. Abban volt az elozo ideny zarasa, amikor is tobb feladata volt es respekt amiert bevallalta, de osszessegeben nem hiszem, hogy panaszkodhat, hiszen a 4 evebol harmat vegig tudott tolni, csak eppen nem tudott semmi haladast felmutatni, es trofeat/kupat is csupan tegnap.

Shyr Kahn 2024.05.16. 17:37:52

@Bundesz: A kerettel a tegnapi merkozes utan senki se jojjon. Latszik, hogy a sracok nem is olyan rosszak, ha akarnak valamit.

Pjanista 2024.05.16. 17:40:20

- Giuntoliék februárban eldöntötték, hogy nyáron kirúgják Allegrit. Erről nem szólak Allegrinek.
- Az újságok február óta naponta cikkeznek erről, és hogy Motta lesz az utódja.
- 2 meccsel a szezon vége előtt, még mindig nem szóltak Allegrinek, hogy hamarosan kereshet új munkát.
- Folyamatosan csak annyit mond Giuntoli, hogy szezon végén leülnek vele beszélni. Közben nyilvánvaló (hiszen hónapok óta tényként kezelik az újságok), hogy ki lesz rúgva.

Nekem ez az első feketepont Giuntoli neve mellett. Már februárban ki kellett volna állni (ahogy a Bayern megtette), hogy köszönjük Max, de nyártól új edzővel szeretnénk folytatni. Ehelyett nyilvánvalóan belehazudtak a pofájába, és hónapokon keresztül tartották Őt ebben a "bizonytalanságban". Csoda, hogy elszakadt nála a cérna?

Ha önmagában nézzük a tegnapi történéseket, akkor persze jogosan lehet mondani, hogy Allegri egy idegbeteg állat, ki kell rúgni. De nem tegnap kezdődött ez a sztori. Egy gerinctelen taplóság volt így bánni vele, mondom ezt úgy, hogy 2 éve várom, hogy rúgják ki.

sleepy8 2024.05.16. 17:44:44

@Shyr Kahn: Amugy nem azért, de mi volt a különbség a tegnapi meccs, meg bármelyik között? :D Ember, annyi hogy meglottuk a golt az első 10 percbe, amikor amúgy is mindig letamadunk, meg befejeztuk a kontrakat. Ennyi.

A második félidőben konkrétan ~20%ban volt nalunk a labda.

Érdekes ez is, hogy ha működik a Mister taktikaja, akkor a jatekosok voltak jók, de ha nem akkor a Mister a szar.

Rocky80 2024.05.16. 17:44:48

Generálok egy pár elméletet meg saját gondolatot konkrét infókkal összekutyulva, hozok egy következtetést belőle, aztán vagy igazam van, vagy nem.

Giu érkeztekor még teljes mellszélességgel mögötte állt a vezetőség és Giu is, referenciapontnak tekintették, aztán az utóbbi hónapokban ez eltűnt... A kitűzött eredményeket hoztuk, beevickéltünk a gyenge tavasz ellenére maradjunk ennyiben.
Olvastam valahol hogy valakitől tudta meg aki Giuval ebédelt hogy meneszteni akarják a szezon fele óta; a bizalmat nem érezte már, gyanús hallgatás volt a vezetőségi nyilatkozatokban vele kapcsolatban, a bírók folyamatosan ellenünk fújtak, erősíteni még mindig akkor tudunk ha valakit eladunk, a csapat is összeesett és nem tudott mit kezdeni vele, erre tegnap kijött belőle minden.

Giu megítélése az, ami bennem megváltozott a történtek hatására: eddig 100%-ban bíztam benne, csak bajnokot csinált a Nápolyból okos igazolásokkal, nálunk meg eddig Djalo meg Alcaraz; Allegrinek is benyalt az érkeztekor most meg kihátrált, valami miatt Spaletti is ott hagyta a Napolit, nem tudom hogy mennyire Giu érdeme, de valami bűzlik nekem az egésszel kapcsolatban, nem ő kavar-e, meg hogy olyan jó szakember-e mint ami nekünk kell; plusz ez a Juventus, más elvárásokkal és szinttel.

Lényeg a lényeg, kicsit megreccsentem vele kapcsolatban, ez a nyár árulkodó lesz, az biztos. Meglátjuk!

sleepy8 2024.05.16. 17:48:48

@Pjanista: Max is tudta allitolag február óta, mert ez az afrikai sutyerak elszolta magat Gallianinak január végén egy tárgyaláson a Monzaval. Milyen érdekes hogy pont ekkor jött a visszaesés is. :) (Btw az utolsó mondat nettó konteo)

Shyr Kahn 2024.05.16. 17:54:16

@sleepy8: Sztem mi nem egy merkozest lattunk. Vlahovic-nak volt sok komoly helyzete, a tamadojatekban allando helyzetkidolgozasaink voltak es rendkivul jol forgott a kp kozepe.

A masodik felido eleje nem volt a legjobb, de a masod fele mar hasonlitott az elso felidore. A "lesgol" es a komolyabb helyzeteink, de kulonosen az, hogy az Atalanta-nak nem volt, csaupan 1-2 helyzete bizonyitja, hogy a sracok tudnak focizni.

Ez az Atalanta 10-20 helyzetet dolgozott ki az EL-ben az OM ellen es abbol siman gurithattak volna 6 golt.
Ez az Atalanta a Roma-t is bearazta komolyan.

Na most ha azt mondjuk, hogy a jatekosallomanyunk gyenge, akkor mikent lehet az, hogy tegnap dominaltunk a merkozesen?

Lehet persze azzal jonni, hogy Scamacca miatt etc. de sztem erdemes latni a kulonbseget a kozott, amikor a sracok nem motivaltak (az ideny gyarkorlatilag utolso 3 honapa) es amikor motivaltak (lasd az Inter elleni bajnoki elotti merkozeseket).

Egyebkent sosem a taktikaval volt gond. A Mister nem buta. A gond a motivalatlansaggal, az epitkezes hianyaval es a jatekosok es a Mister kozotti viszonnyal van/volt.

Ettol meg a jatekosok nem rosszak.

Rocky80 2024.05.16. 17:55:51

@sleepy8: nagyon adom amiket írsz.

Ez az olasz MU ez nem kicsit ijesztő...

Tegnapi játék: tényleg ugyanazt toltuk, csak elhivatottan, ez volt a különbség! Amúgy a szezon második felének a megítélése is más lenne, ha a meccsenkénti 3-4 nagy helyzetünknel csak a felét berúgtuk volna. Nem ment...

Motta meg nem tudja hogy mit vállal: beleülni a viperafészekbe csak mert ez a Juventus és élete nagy lehetősége, hát... Hajrá!

Rocky80 2024.05.16. 17:57:53

@Pjanista: sumákol a pali és ez nagyon nem jó. Allegri egy edzőikon nálunk, annyit megérdemelt volna hogy megmondják neki hogy lecsó.

Shyr Kahn 2024.05.16. 17:57:58

@sleepy8: Szoval elszoltak magukat januar vegen, de ez nem motivalta Allegrit, hogy megmutassa mit tud, sot mi tobb meg direkt rosszul is kezdett el teljesiteni a csapattal. Ertem.

Sztem ezt gondold at ujra. Melyik ember vagna maga alatt a fat? Senki sem onmaga ellensege (vagy ha igen, akkor mindenki az).

Pedro32 2024.05.16. 17:57:59

@Pjanista: Szerintem,ha javult volna a csapat meghagyják Őt.
Másrészt a Bayernél erre jól ráb.tak. BL elődöntős csapat edzőjét kellene kirugni…de a padra senki nem akar leülni.De ki akarna oda leülni akik ilyen hamar pálcát törnek egy edző felett?
Most lehet egy olyan edzőt hagynak meg kényszerből,akit kirugtak.De mostmár nemannyira rossz.Nemhiszem ez sokkal jobb

Wizzurah 2024.05.16. 18:00:21

Reméltem is, hogy az agyatlan megnyilvánulásai, idegkifakadásai csak az ilyen fórumokon arathatnak maximum sikert és a vezetőknek visszatetsző és azonnali hatállyal ki is rúgják. Mondjuk ez túl sok jó hír lenne így a hétre.

Rocky80 2024.05.16. 18:00:49

@Shyr Kahn: plusz Loca ennyire fék. Ez egy félkomoly gondolat.

Shyr Kahn 2024.05.16. 18:00:52

@sleepy8: @Rocky80: Maskent latjuk a dolgokat, de sebaj... nekem Giuntoli-val nincs bajom jelenleg, ami persz meg valtozhat, de sztem semmi rosszatt nem csinalt. Persze ha menesztik a szezon vege elott Allegrit az nem lesz szep huzas, de sztem nem fogjak.

sleepy8 2024.05.16. 18:06:19

@Shyr Kahn: Igen, ezek szerint teljesen mást néztünk. :D Kicsit mintha túl akarnád magyarázni a dolgokat, pedig a foci sokkal egyszerűbb dolog annál, mint ahogy ma megpróbálják eladni.

A kpn annyi volt a különbség (ez nelem is feltünt) hogy Hans tegnap koroket vert Locatellire játékban. De ennyi, semmi nem forgott sehova, Cambiaso lépkedett be a szélről, ilyenkor Weston ment ki oda, mint eddig is kb minden meccsen ha a balszelen jatszott.

Illetve tegnap még ami jól sült el, az Iling jatszatása. Elöl Ő is alázta Kosticot.

Rikoo 2024.05.16. 18:08:26

Közben Allegri ügyvédje is megszólalt, ismét hazugságokat terjesztenek róla és semmi nem történt, csak heves verbális interakció a pillanat hevében.

Rocky80 2024.05.16. 18:08:55

@Shyr Kahn: neem, direkt nyilván nem fogta vissza ezeket a száguldó paripákat, de valamilyen módon kihatással volt a szezon második felére. Lehet a játékosok is megneszeltek valamit, vagy látták rajta.

Pjanista 2024.05.16. 18:11:15

@Rocky80: Hasonló búcsút érdemelt volna, mint legutóbb. Ha nem is sajtótájékoztatóval meg búcsúmezzel, de legalább hazai közönség előtt megtapsoltatni. Én kiábrándultam Allegriből, mint edző, nyilvánvalóan cserélni kell. De azt nem lehet róla mondani, hogy ne védené folyamatosan a klubot, és ne tenne meg minden tőletelhetőt. És túl kell látni a bullshit nyilatkozatain, azok nem 99%-ban nekünk szólnak... Kurvára nem ezt érdemli.

@Pedro32: Nem gondolom, hogy azért nem akar leülni senki a Bayernhez, mert bejelentették, hogy elküldik Tuchelt. De ha így is van, nálunk az a különbség, hogy már február óta állítólag az egyezség is megvan Mottával. Ezenkívül Conte is vissza szeretne térni, szóval nálunk nem lett volna ilyen veszély, hogy üresen marad a pad.

Rocky80 2024.05.16. 18:11:55

Közben: ha az Atalanta veri majd a Leverkusent, akkor mi jobb vagyunk mint a veretlen német bajnok? Sőt, európai kupát is nyerhetnénk? Allegri munkája beérni látszik! =)

XD

Rocky80 2024.05.16. 18:13:59

@Pjanista: egyetértek, csak én nem ábrándultam ki viszont meghajlok a többség és a tulajdonosok akarata előtt - persze csak ha ez jobb lesz nekünk.

Rikoo 2024.05.16. 18:15:01

@Wizzurah: Az egyetlen probléma itt az, hogy igaza lehet és a vezetőség ismét a sz@rkavaró, mint azt már megszoktuk az elmúlt években.
Kussban tartotta a száját, miközben folyamatos támadásoknak volt kitéve, most pedig kirobbant belőle.
A Tuttosport és társai szerint rossz a játékosok kapcsolata az edzővel, láthatjuk megannyi videón este, hogy mennyire rossz a kapcsolat...:D
Konkrétan Allegri azt állítja, hogy a klubon belülről akarják lejáratni és nem az igazságot írják meg, hanem amit a klub mondja, hogy megírjanak.
És itt kezdődik a vezetőségi probléma, ugyanis Scanavino kezében vannak a lapok, aki pedig a Juventus vezérigazgatója.

sleepy8 2024.05.16. 18:15:48

@Shyr Kahn: Senki nem írta hogy direkt lettünk szarok. Vannak mentális aspektusai is a sportnak, és ha teged motiválna hogy hatbaszur egy csapat, ami mellett a legnagyobb fostengerben is elkotelezed magad, akkor jó neked. (Megjegyzem, ott volt zárójelben hogy nem gondolom komolyan, csak konteozas :D)

De itt fejezzük is be. Ha neked Giuntolinal belefer a gerinctelenseg (a saját edzojevel szemben), és nincs vele problémád akkor olyan szinten más az értékrendünk, hogy itt engedjük el a beszélgetést.

Leram7 2024.05.16. 18:20:14

@Pedro32: A bayern esete vicc, csakúgy, mint a barcaé. Mind2 csapat bejelentette szezon közben, hogy távozik az edző és jelen állás szerint meg maradnak :)

Egyik csapatot sem szeretem, de adott egy leverkusen, ahol minden összeállt és veretlen bajnokság van, ez nem kudarc a bayernnek egyszerűen jött egy jobb csapat.

A barca meg 16-18 éves játékosokkal játszik, mert a vezetők amit ott összecsináltak.... és rá még a sok sérült... Xavi remek munkát végzett.

Erre nálunk is egy ilyen történik. Van egy inter, egy jó edzővel, egy zseni igazgatóval és egy erős és mély kerettel. Tény, hogy nem szép a focink és pár hónapja nem is eredményes, de nagyon remélem nem teszik ezt meg Allegrivel.

Nálunk amit műveltek Marrottával, amit műveltek a pénzügyekkel és az igazolásokkal...
Most ez az Allegeris ügy. Annyit kellett volna mondani, hogy Max tisztelünk és köszönünk mindent, de más stílusú edzőt akarunk, mert.... ez meg ez meg ez. De ha igaz, hogy februárban már Mottával megegyeztek az elég tré, mert akkor még jók voltunk, február után kezdődtek a gondok. De az lesz az igazán tré, ha ezek után Motta még nemet mond.

Ez undorító és emberileg full Max mellett állok. Max munkája viszont az elmúlt hónapokban visszaesett, le lehet őt váltani, de méltósággal és tisztelettel. A bíráskodás tegnap botrányos volt, csakúgy, mint előző évben a salernitana ellen. Egy kis kirohanás és 1-2 ilyen incidens bele kell férjen.

Guintoli oké, hogy juve szurkoló, de ha igazak a hírek a módszerei nápolyiak.

Rikoo 2024.05.16. 18:20:19

@Shyr Kahn: Titokban kavart az edző háta mögött. Ezt miért nem lehet megcsinálni úgy, mint más kluboknál?
Miért kell ilyen olaszosan csinálni még ezt is?

Nem mellesleg Motta egy darázsfészekbe jön majd. Én is őt nevezném ki, ezt többször is mondtam, de már most kijelenthetjük, hogy túl nagy türelem nem lesz.
Ő is 2+1 éves szerződést kap majd, mint Sarri és Pirlo.

Shyr Kahn 2024.05.16. 18:21:10

@sleepy8: Szoval kezded egy nevvel (Caviglia), aztan hozzaadod Cambiaso-t, de aztan megjegyzed Iling-et is... ez "csupan" harom jatekos a 10 mezonyjatekosbol. Sztem egyebkent McKennie valoban nem volt jobb, mint altalaban, mert alatalaban O jo es annal nem volt jobb tegnap.

A foci valoban relative egyszru jateknak tunik, de valojaban nem az.
A kepernyo elott ulve egyszeru passzokat latunk, de ha a palya kozeleben vagy es latsz kulonbozo korosztalyokat jatszani, akkor mar eleg sokra ertekeled azokat az "egyszeru" passzokat, elso erinteseket, cseleket es legfokeppen a tempot, ami "halando" emberek szamara eleg nehezen elerheto.
A taktikat inkabb ne is vegyuk ide, mert sztem egyikunk sem egy kivalosag (gyanitom te sem vagy eppen top csapat edzoje, ha megis, nyugodtan javits ki).

En hozzaadnam, hogy a Vlahovic kiemelkedoen jol jatszott tegnap. Az atvetelei, a gyors valtasai, harcossaga miatt, ha valaki nem emeli ki, ott valoban egy masik merkozesrol beszelhetunk.

Igen, sok helyzete volt az elozo merkozeseken, de pontosan az a koncentraltsag, technikai pontossag es agilitas hianyzott belole, ami most meg ott volt (a lesgolt is befejezte, pedig nem volt egyszeru feladat az a fejes sem). Ha Vlaho nem jatszott jol, akkor senki sem. Igy maris majdnem kitertunk a kezdo mezonyjatekosok felere, akik jol jatszottak es igy bizonyitottak, hogy nem feltetlenul kepviselik azt az alacsony szintet, amit sok Allegri tamogato aggat a nyakukba.

@Rocky80: A jatekosok megneszeltek valamit? Igen, azt, hogy az Inter elleni merkozes utan elszalltak az almaik a Scudetto-val kapcsolatban.

Rocky80 2024.05.16. 18:24:20

@Rikoo: viszont ha ez igaz, hogy szeretik a játékosok és február óta tudják ők is, hogy ki akarják rúgni, akkor valamennyire magyarázva van a tavaszunk.

Tegnap meg lehet Allegriért játszottak. Na ilyenkor mi van?! Mindenki benyalta az újságok híreit, Giu kavarása miatt leromlott a teljesítményünk, plusz a Juve szurkolók 98%-a ócsárolja folyamatosan a csapatot is meg őt is, egyszer kifakad, erre kirúgják. Profi.

Pedro32 2024.05.16. 18:30:32

@Leram7: Arra próbáltam rátapintani,hogy nehéz jó döntést hozni .Allegrire való tekintettel igen,elkellett volna mondani,de akkor a csapatmorál forog kockán és kínos helyzetbe hozhatja a klubbot és a munkája is veszélybe kerülhet egy sar döntéssel.Giuntoli nem ezt választotta.Hozzon a klubbnak megfelelő és legjobb döntést.

Shyr Kahn 2024.05.16. 18:31:11

@sleepy8: Pontosan a mentalis aspektust emlitettem immar huszadjara, amiben Allegri nem jo es talan sosem volt jo, mert motivalni nem tud. A jatekosok magukat motivaljak es ez nem az elso merkozes volt tnap, amikor ez latszott. Mar Allegri elos edzoskodese soran is igy volt.

Felreertes ne essek, ahogyan irtam nekem sem ferne bele az edzo menesztese ket forduloval a szezon vege elott. Az nem lenne szep, de amugy idaig nem panaszkodom Giuntoli-ra. Kicsit furanak erzem, hogy most Giuntoli-t veszitek nehanyan elo, mikozben az O munkajat maximum Alcaraz es Djalo idehozatalaval tudnatok ertekelni.

Megis mashol mikent megy az edzo levaltasa? Van rengeteg csapat, ahol az ideny kozben tortent/tortenik a csere. Sarri peldaul lekoszont, mert latta O is, hogy nem mukodik a dolog a Lazio csapataval. Mourinho-t kitoltak es betettek DDR-t. Vagy az Udinese? Ott meg Cannavaro-t ultettek a szekre 4 fordulora az ideny vegen, mert nem biztak benne, hogy Gabriele Cioffi kepes erre. A Lazio esetere azt mondom: respekt Sarri-nak, mert volt toke atgondolni, hogy nem alkalmas oda. A Roma esetere azt mondom, hogy kevesbe turelmes dontes, mint az elozo harom ev alapjan Allegri megtartasa. Az Udinese-nel is hasonlokeppen kevesbe turelmes. Ki tudja Gabriele Cioffi mit muvelt volna az utso 4 forduloban (egyelore Cannavaro sem makulatlan).

Szoval Allegri megkoszonheti a turelmet. Kulonosen ugy, hogy az interjui soran csupan nehany alkalommal hibaztatta magat a kialakult eredmenyert az elmult harom evben.

Shyr Kahn 2024.05.16. 18:36:50

@Rikoo: "Titokban kavart az edző háta mögött." - ez mintha Sarrival is igy lett volna nalunk nemde? Meg Pirlo-val.Pedig akkor mas volt a vezetoseg. Ezzel nem azt mondom, hogy ez normalis, csupan azt, hogy nem latok kulonbseget a kozott, ahogyan az elozo edzoinket menesztettek es a kozott, ami most folyik.

"Nem mellesleg Motta egy darázsfészekbe jön majd." - nem hiszem, hiszen Motta idehozatala Giuntoli dontese es igy az olasz/brazil edzo kudarca, Giuntoli kudarca is lenne egyuttal. Marpedig a darazsfeszekben sem tamadod meg a valasztott katonaidat oly konnyen.

Wizzurah 2024.05.16. 18:36:54

@Rikoo: Miben van igaza? Hogy szar a játékvezetés? Minden bajnokság klubjainak 95%-a ezt mondja, a szurkolóknak meg a 100%-a.
Milyen támadásoknak volt kitéve? A sajtó ezt csinálja, most sajnálni kell, védeni a kis lelkét neki is, meg Dárdainak, Erik ten Hag-nak és az összes ilyen embernek, aki ezért-azért, de többnyire azért, mert sikertelen és a feszkót így vezeti le? Ha nem tudják kezelni a kritikát, akkor ne menjenek foci edzőnek.
A sikernek örülnek, ettől függetlenül biztos, hogy nem tökéletes a kapcsolat, pl. Chiesa szerződés hosszabbítása véleményem szerint egyértelműen azért csúszik, mert ki várják, hogy ki lesz az edző.
Másról nem írnak és teljesen jogos a kritika, hogy a csapat egy rakás szar lett, amióta másodszor is ő irányítja a csapatot, az egész csapat reál értéke csökkent, több mint 33%-kal, nem tudja motiválni kellően a csapatot, stb. Ezek jogos kritikák mindazonáltal, hogy a múltbeli sikereit senki sem veheti el tőle, a második része a csapatnál katasztrófális és teljesen jogosan kezdi ki a sajtó, ahogy bármilyen ország bármilyen fociedzőjét kikezdi a sajtó.
Mondjuk szerinted mivel az Exor 4 milliárd bevételt generált, nincs is semmi gond és hogy eszébe se jutna lemondani egyetlen centről sem. Aki szerint ez így működik és képes ilyen összefüggéseket leírni, azzal nem igazán szeretnék eszmecserébe belemenni, bocsi.

sleepy8 2024.05.16. 18:44:00

@Wizzurah: Ebből annyi jogos, hogy nem jó a motiválásban. Az meg hogy Ten Hagokkal, meg Dardaikkal hasonlítgatod össze.. hát sokat elmond.

venember83 2024.05.16. 18:45:30

Ha már eddig nem küldték el, méltatlan lenne most leléptetni.

Shyr Kahn 2024.05.16. 18:50:57

@venember83: ++

@Pedro32: "Arra próbáltam rátapintani,hogy nehéz jó döntést hozni .Allegrire való tekintettel igen,elkellett volna mondani,de akkor a csapatmorál forog kockán és kínos helyzetbe hozhatja a klubbot" ++

OneT 2024.05.16. 18:54:20

@Rocky80: Ha nincs pénz akkor nem csak rajta múlik.

OneT 2024.05.16. 18:56:55

@sleepy8: Ez még komolyan kérdés írt hogy szar-e a Mister? Nagyon lejárt lemez.

FAF 2024.05.16. 19:00:57

@sleepy8: Ezek a játékosok eddig is a rendelkezésére álltak, ha szerinted ennyi volt a különbség akkor az igencsak a mester hibája, hogy nem játszatta őket eddig.

gomorra21 2024.05.16. 19:03:19

Amelyik játékos nyilvánosan fikázza az edzőt, az a klubot fikázza.
Amelyik edző nyilvánosan fikázza a klubvezetést, az is a klubot fikázza.
Senki nem lehet nagyobb a klubnál.

Amúgy kicsit meglepő, hogy ezt a "ki kinek mit mondott el Allegri menesztéséről" pletykacsokrot többen úgy mondják vissza, mint kész tényeket.

Allegri munkája hosszú lejtmenet alatt hónapok óta egyáltalán nem látszódott, úgyhogy lecserélik. Meglepő? Aligha.
Az szomorú, ha keménykedve kib@sszák - nem így kellene végződnie.

FAF 2024.05.16. 19:07:39

Egyébként vicces, eddig megvezettek minket az újságírók és mi felültünk nekik, de amit most írnak ugyanazok a firkászok az mind igaz, hogy úgy volt.

Elég nagy naívságra vall a mestertől ha nem is sejtette, hogy nagy valószínűséggel el fogják küldeni. Elég műbalhé szaga van ennek az egésznek.

Most már teljesen felesleges elküldeni, ha eddig nem tették, vigye végig az idényt. Utána jöhet a búcsúzzunk szépen Maxikám aki elmegy az legyen vidám bye bye.

Wizzurah 2024.05.16. 19:15:37

@sleepy8: Szerintem is sokat elmond. Egyik sem tudja kezelni a kritikát. Nem az edzők karrierjéről és sikerességéről van szó. Szóval neked is sokat elmond, bár hogy mit, arra már nem jutott időd leírni sajnos.
De elhiszem, hogy nem mindenkinek tetszik a véleményem, sok hallegri fan van. Van ilyen, nekem az mond el sokat.

Barza 2024.05.16. 19:19:09

A Fradi padja felszabadult :)

gomorra21 2024.05.16. 19:26:34

@FAF: "Elég nagy naívságra vall a mestertől ha nem is sejtette, hogy nagy valószínűséggel el fogják küldeni. Elég műbalhé szaga van ennek az egésznek."

Abszolút egyetértek, megtoldva azzal, hogy az az értelmezés is naivságra vall, hogy először illene bemondani az edzőnek, hogy jövőre nem alkalmazod, aztán elkezdesz keresgélni új edző után, hátha találsz valakit. Ha Giuntoli így járt volna el, most mindannyian amatőrnek tartanánk - joggal.

venember83 2024.05.16. 19:30:00

@gomorra21: "Abszolút egyetértek, megtoldva azzal, hogy az az értelmezés is naivságra vall, hogy először illene bemondani az edzőnek, hogy jövőre nem alkalmazod, aztán elkezdesz keresgélni új edző után, hátha találsz valakit."

Pletykák szerint Conte hirtelen távozása után is azért lehetett pikk-pakk bejelenteni Allegrit, mert egy ideje már zajlottak a puhatolózások/tárgyalások.

Pedro32 2024.05.16. 19:36:04

@Wizzurah: Igazad van.Spanyolországban és Angliában már akkor a véred szivja a saajtó ha,topklubbként 4mérkőzéaből kettőt elveszítesz.Allegrit jogosan érte kritika a mutatott játék miatt,a szezon utolsó szakaszában az eredmények miatt IS.
Szerintem a klubb is türelmes volt.
A kritikák pedig jogosak voltak az első 30percben támadófocit játszva ez a csapat kimondottan jó volt.Magas labdaszerzések, bátor labdakihozatal. A mérkőzés 2.felében a megszokott mélységben védekeztünk,véletlenül sem kilépve az ellenfélre az addig nagyonjó Hansi Nico alig tudottt labdát kijutattani a kapu elől .Le is kellett kapni.Gondolom nem azért mert nemvolt kedve focizni ,csak a első 30percben.de ez nemcsak nála volt igy

sleepy8 2024.05.16. 19:38:04

@FAF: @gomorra21: Guintoli februárig minden megszolalásàban hangoztatta hogy a Mister referencia pont, nem is gondolkodnak a leváltásában. Tapadtunk az interre. Én se gondolnám hogy ki akarnak rúgni, ha felülteljesitesek a munkahelyemen. De akkor naiv vagyok, na bumm.

Azért felesleges vita ez, mert az alap felvetésben nem értünk egyet. Szerintetek ez a szezon alul teljesítés, szerintem meg az első 5,5 hónap masszív túlteljesítés volt, a következő 4 hónap meg alul. (Nyilván a scudetto álmok elvesztése után nem tudta felrazni a fiukat, ez tény.) De összeségeben a végére oda kerültünk ahova reálisan várható volt a csapat.

Rikoo 2024.05.16. 19:49:05

@Wizzurah: Jó, hát ezt engedjük el. Meg sem akarod érteni a másik szemszögét.

Aki lemond a pénzről az aláírt szerződése után az egy kib@szott nagy lúzer vagy egyszerűen nem érdekli a pénz. Vannak ilyen emberek, én nem tartozom ebbe a kategóriába.
Számomra fontos a decentralizáltság, a web3 és hogy az emberek kezében legyen a pénz, ne a bankok, politikusok és nagy cégek kezében.

Pedro32 2024.05.16. 20:03:16

@sleepy8: ez igy igaz ,csak a felülteljesítés nem a mutatott játék minőségében nyilvánult meg.olasz középmezőnyben volt a támadójáték minősége.És a szezon elején több az élmezőnyben helyet fogalaló csapatok közül több érdekelt volt európában ez is árnyalja a dolgokat szerintem

Wizzurah 2024.05.16. 20:06:01

@Rikoo: De megértem, de gondolom nem tegnap kezdted el követni a profi focit sem a Juventust.
Azért, mert a tulajdonos tele van tömve pénzel, a klub még nincs, sőt... és ez nem úgy van, hogy akkor csinálnak megint tőke emelést és bármennyit költhetnek, valamint egy milliárdos sem úgy lett gazdag szerintem, hogy nem nézte meg kétszer, hogy mire költ, mibe fektet bele és ez duplán hatványozódik, amikor már gazdag.

Hány szerződést bontást, kirúgást láttál már a profi fociban? Az embereknek itt határozott idejű szerződésük van. Ha idő előtt fel akarod bontani, akkor a felek meg szoktak egyezni, vegyük akkor példának hallegri esetét, a fizetése 10 millió, még 1 éves szerződése van, ilyenkor a felek meg szoktak egyezni, hogy kap 5 milliót és mindenki "jól" jár. Akinek van annyi pénze, hogy már nem tudja mire költeni, annak nem fog számítani plussz minusz pár millió, ezt halandó és egyszer emberként nehéz lehet felfogni. Ugyanis ezzel a semmire kap 5 milliót, ugyanis így bárhol azonnal újra munkába láthat. Viszont, ha egy patkány szarevő, ahogy esetünkben hallegri, akkor követeli a 10 milliót, ami jó eséllyel csak pár millióval több, mint egy közös szerződés bontás, akkor megkapod a 10 milliót, viszont 1 évig nem vállalhatsz máshol munkát. Na most, persze ez megint csak az én véleményem, ha én edző vagyok, imádom a focit és szeretem a munkámat, akkor nem teszem ezt, hanem felveszem a szerződés bontással kapott pénzt és dolgozok máshol, új kihívásokat keresek. De biztos van, aki szereti a hereverést otthon és semmi építő jellegű dolgot nem csinál.
Számomra is fontos a decentralizáltság, mondjuk jó eséllyen nem olyan mértékben, mint ahogy te elképzeled, de ebben a szituációban nem látom az összefüggést, ha te igen, magyarázd el, ez egy fórum. Én megértem azt, ahogy te látod, el is fogadom, de távol áll az én szemszögemtől és biztos vagyok benne, hogy nem fogjuk meggyőzni egymást, ezért írtam, amit írtam, nem a személyed ellen, hisz nem ismerlek, nem írhatok rólad se jót, se rosszat, megsérteni tehát nem áll szándékomban.

sleepy8 2024.05.16. 20:14:49

@Pedro32: Most a mutatott játék alatt mit értünk? A taktikát? Mert az kb a szezon összes meccsen ugyanaz volt. (Egyébként ez nekem se tetszett, de hajlok afelé hogy - főleg a kp minősége miatt - ez volt valóban a legideálisabb)

Tehát megint ott tartunk, hogy szimplán a jatekosok akarása hiányzott a szezon második felében. (Mondjuk ez tegnap is elég vilagosan látszott.)

Az európai kupaszereples még jo érv is lenne, ha a szezon második felében nem Genoa, Udinese, meg Salerno szintű csapatokkal szenvedtünk volna.

Az valóban kozrejatszhatott a szezonunk első felében hogy a Milan úgy kezdte a szezont ahogy mi befejeztuk, a napoli meg igazából el se kezdte soha.

rabsic02 2024.05.16. 20:18:35

Azért ha összerakjuk az utóbbi hetek és napok történéseit (híreit), akkor szerintem nem lehet meglepődni semmin.
A csapat kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Egyre több forrás erősítette meg, hogy Allegrit elküldik, ő pedig nem hajlandó lemondani egyetlen eurócentről sem. A bl indulást elvárták tőle (jogosan), ahogy bíztak a kupagyőzelemben is a vezetőségben. De eddigre már a Holdon is tudták, hogy Allegri repül. Szóval így azért nem könnyű Maximálisan koncentrálni.
(Nem bánom, hogy elmegy, de ez így nem volt a legszerencsésebb.)

Thuglife! 2024.05.16. 20:34:30

Valami új hír esetleg?
3 éves rozém felbontásra vár.
A neve Allegri és Allegri fan könnycseppek!

gomorra21 2024.05.16. 20:34:54

@sleepy8: akkor nem teljesen értetted, amit írtam, vagy rosszul fejeztem ki magam.

Én úgy láttam, hogy a szezonnak egy részében jól teljesítettünk, majd jött a lejtmenet, amire Allegri sehogy nem reagált.
A vezetőség a szezon első részében Allegrivel tervezett, egy idő után pedig már a váltás felé hajlott. Ez a két folyamat párhuzamosan haladt, az egyik következik a másikból: az edző képtelen váltani = jövőre jöjjön egy rugalmasabb, motiváltabb edző.

Allegrinek lehet, hogy rosszul esik, ha az átmeneti időszakban máshonnan kap fülest, hogy nem vele terveznek. De hogy jön ez a kupa döntőhöz? A játékvezetésre kibukni az full jogos, de nyilvánvaló, hogy nem most derült ki az edzőváltás.
Allegrinek változtatnia kellett volna a felfogásán, a kezdőn, a formáción, reagálni valahogy a lejtmenetre. Akkor el tudta volna kussoltatni a kétkedőket. Most viszont már késő, és a frusztrált kiakadása valószínűleg ennek szólt.

@Pjanista:
"- 2 meccsel a szezon vége előtt, még mindig nem szóltak Allegrinek, hogy hamarosan kereshet új munkát."
Ez az infó honnan van? Szerintem ez finoman szólva a költői túlzás kategóriába tartozik.

"- Folyamatosan csak annyit mond Giuntoli, hogy szezon végén leülnek vele beszélni. Közben nyilvánvaló (hiszen hónapok óta tényként kezelik az újságok), hogy ki lesz rúgva."

Oké, Allegri viszi az egész fizetését jövőre, mert ott az aláírása a szerződésen. De ha a biznisz biznisz, akkor most min megy a felháborodás? Lehet, hogy 99% hogy Motta jönni fog, és amíg ez nem kúszik fel 100%-ra, addig semmi sem indokolja, hogy lezárja a vezetőség az Allegri kérdést. Ugyanez megy egy jópár játékossal. De hát ez a profi sport, adják-veszik az embereket, mint máshol a lovakat.

ggbuffon 2024.05.16. 20:35:17

Pont h van ráció a mostani kibaszáshoz. Alapvetoen sem értem miert nem kotnek foleg top edzokkel kriteriumhoz kotott szerzodeseket, de remelhetoleg van benne olyan resz, h bizonyos viselkedesnel ez off.

Mondom ezt ugy h kedvelem Allegrit, sokaig pártján voltam, de a csapat illetve amit ő alakit az elfogadhatatlan. Mindezt egy tetves olasz kupaval, amit jobb hijan (BL erdekeltsegnel) elsokent adunk le.

Nem tul elegáns, illetve azon kívül hogy egy ilyen döntéssel Guintoli kb boritekolja h Allegri sose tér vissza, de elég nagy rizikót is vállal.

Én ezt az önfeledt Giuntoli majmolást sem értem. Önmagában a Nápoly egy kifutott top évén kívül elég sokat betlizett játékospolitika terén.

Nem kritizálom előre, csak nem feltétlenül emelném a mennybe. Főleg h ez nekünk mostanában szokás, h aki nincs, vagy nem nálunk van az a hős.

Mottára uez érvényes.

Ettől függetlenül Allegri ideje lejárt nálunk, ez a napnál is világosabb. De csak óvatosan...

Pedro32 2024.05.16. 20:40:06

@sleepy8: pont tegnap volt a mérkőzés elején más a taktika .illetve a védelmi vonal magassága volt fejjebb és az ellenfél térfelén próbáltunk labdát szerezni és sikerült is.Folytottuk az ellenfelet.ez nem motivácio ,ez pressing volt,amit a mérkőzés elején csinált 11ember aztán 11nem.
Letámdtak a támadók is.nem hátráltak a labdás embertől ,majd megint visszaállt a csapat.és megint úgy tűnt a játékosok gyengék.Pedig nyilván nem azok.Egyszer az Inter ellen küldte így pályára őket és akkoris klaszisokkal jobb volt a csapat.
Az az érzésem van,hogy nemcsak a játékosokban,de Allegriban is több van,csak nem lép túl saját elképzelésein
Igen,kiscsapatoktol kaptunk ki,de a nagyobb emiatt kevesebbet gyűjthetthek.

Attilio79 2024.05.16. 21:02:55

Azért a sors érdekessége, hogy pont tegnap játszott úgy a csapat, ahogyan elvárható lenne tőlúk!
A vezetőségről pedig annyit, hogy ha a tegnapi kirohanása miatt ítéli el Allegrit, akkor nekik is menniük kell, mert az szakmaiatlan, minden szempontból!

Thuglife! 2024.05.16. 21:06:14

@Attilio79: nem nevezném szakmaiatlannak.olaszországban így intézik a dolgokat.
És én még aggódtam hogy Mikor idejött Giuntoli megerősítette a pozíciójában Allegrit.mindom ez hülye?
De nem,nem az.csak a szokásos Olasz módszer.

Attilio79 2024.05.16. 21:12:49

@Thuglife!: Nem feltétlenül Guintolira gondolok. Allegrit nem a tegnapi meccs miatt kellene meneszteni (az meg nevetséges, hogy azonnal), hanem az elmúlt 3 hónapért, de most meg már végig vihetné ezt a pár meccset, amin már semmi sem múlik.
Szóval itt pont az a tisztelet hiányzik Allegrivel szemben, aki a klub egyik legeredményesebb edzője!
Mondom ezt úgy, hogy 3 éve nem szeretném, hogy itt ténykedjen!
Ez még az ő éve lenne!

Thuglife! 2024.05.16. 22:28:08

@Attilio79: ha így is úgy is ki kell fizetni a maradék 9 miiliót neki és a stábnak is akkor -ha nem lett volna ez a tegnapi balhé-nem tökmindegy hogy most küldik el vagy nyáron?
Látszik hogy a bajnokságban a mélyrepülést nem tudta megállítani és a maradék 2 meccsen se fogja,mivel ez egy másik sorozat a kupában pedig ugyanúgy a játékosok motiváltsága hozta a sikert mint a bajnokság első felében.
De tegyük fel ha minden igaz amit eddig pletykának tartottunk és menesztik Allegrit 2 fordulóval a vége előtt és az is igaz hogy Motta jön a helyére.és mondjuk a játékosok utoljára felszívnák magukat vagy a kupagyőzelem adna egy löketet még nekik...nagyon nem mutatna jól a Juve vezetésnek ha legyőznék a leendő edzőt és csapatát.talán nem lenne meg a megfelelő tisztelet az új edző felé a szurkolóktól játékosoktól és a médiától.hogy nézne az ki ha a régi lesajnált edző legyőzné az új reménységet...ez lehet a vezetőség politikája ami részükről érthető hogy a döntésüket megpróbálják validálni.

DelPiero2 2024.05.16. 23:00:23

@Rocky80: jobbak vagyunk mint a Liverpool, mert kb hasonló időben játszottunk mi is velük!

JuveMI 2024.05.16. 23:46:04

Véleményem szerint tök mindegy a bulvár-körítés...
A vak is látja (második éve), hogy ezzel a defenzív, őskori játékrendszerrel, amit Allegri képvisel...
Egyrészt semmit nem lehet elérni Európában... és most már Itáliában sem.
Másrészt a játékoseret értékesebb tagjai lelépnek, ha nem vált edzőt a vezetés.

Az viszont kár, hogy ilyen csúnya összeveszés lesz a kaland vége.

El kell felejteni a régi karaktereket (Allegri, Conte, Mourinho)... remélem június 1-től Thiago Motta lesz a Mister... és nagyon remélem, hogy a vezetés a keze alá dolgozik, és nem a számviteli egyenleget (azaz Elkann zsebét) helyezi előtérbe!

Attilio79 2024.05.17. 06:02:22

@Thuglife!: Teljesen mindegy, ha legyőzi a Bolognát, ha nem. Formálódni fog a csapat, tehát nulláról kezdünk jövőre!
A következő meccsek gyakorlatilag már tét nélküliek, nem most kell megmutatnia a vezetőséget, hogy mennyire tökös, ezzel inkább a renoméjukat tiporják, nálam biztosan.

Juvebest 2024.05.17. 08:59:40

@Leram7: Én úgy gondolom ha anno a a Real szerződtette volna és hasonlóan eredményes és anti látvanyos játékot produlál kizárt jogy az ottani vezetőség, és szurkolok 4 évig tolerálták volna a tevékenységét. Nem lehet elvitatni az érájának az első etapját, viszont a másodikban sikertelen volt. Én tavaly küldtem volna el mikor nézhetetlen, pocsék lélektelen játékkal kiestek a Maccabi Haifa ellen. Máshol, más vezetőknél már rég elküldték volna, gondolom itt a fizetése volt a legnagyobb akadály a kivitelezéshez.

Thuglife! 2024.05.17. 09:06:33

@Attilio79: az hogy nálad itt kis hazánkban a renoméjukat rontják vagy az hogy egy keménykezű vezetőséget sugallnak kifelé ezek vannak mérlegen...szerinted?
Azért nem feledjük Ronaldo előtti időszámításban nem volt ennyi balhé,itt nem hallottál játékosokról a bulvárban stb.mist meg fel se tudnám sorolni mennyi balhé van.ha Allegrin akarnak keménykedni és elindulni egy úton felőlem mehet.
@venember83: elolvastam a napokban a régi kommenteket az érkezéséről kiváncsi voltam ki melyik oldalon állt.hát azokból az emberekből nagyon kevés áll ki mellette.mindhatjuk úgyis néhány ember aki képtelen beismerni a tévedését.

Pjanista 2024.05.17. 11:12:51

@gomorra21: Onnan az infó, hogy nem jelentették be hivatalosan, és nincs semmi érdemi információ továbbra sem senki részéről. Csak a bullshitek jönnek Giuntolitól, még a Coppa Italia döntő előtt is, hogy majd együtt megtervezzük a jövőt az edzővel. Egyébként pont most olvasom, hogy a Corriere is ezt erősíti meg:
x.com/The_AJC_/status/1791391072238592280

"Oké, Allegri viszi az egész fizetését jövőre, mert ott az aláírása a szerződésen. De ha a biznisz biznisz, akkor most min megy a felháborodás? Lehet, hogy 99% hogy Motta jönni fog, és amíg ez nem kúszik fel 100%-ra, addig semmi sem indokolja, hogy lezárja a vezetőség az Allegri kérdést. Ugyanez megy egy jópár játékossal. De hát ez a profi sport, adják-veszik az embereket, mint máshol a lovakat."
Mert nem elvárható, hogy valaki úgy végezze a munkáját, hogy a háta mögött döntenek a jövőjéről. Egy játékos esetében sem szerencsés ez, de egy edző esete más. Tudsz még 1 ilyen példát mondani, ahol egy klub fél szezonnal előre eldönti, hogy edzőváltás lesz és mégsem közlik ezt se az edzővel, se a nyilvánossággal? De gyakorlatilag mindenki nyílt titokként kezeli. Más klubnál ilyenkor 2 opció van. Vagy kirúgják szezon közben, vagy bejelentik hogy a szezon végén távozik az edző.

De ennél még az is jobb lett volna, ha belehazudnak a pofánkba, hogy 100%-ig Allegri mellett állunk és egészen biztos, hogy Ő lesz az edzőnk jövőre is. Ha ezt kommunikáljuk folyamatosan, legalább ebben a félévben az újságok nem fogják folyamatosan basztatni Allegrit ezzel kapcsolatban, és kevesebb az esélye, hogy a végén elszakad nála a cérna. Ezt csinálta Paratici és Nedved is, amikor először küldték el Őt.

Del Pybala 2024.05.17. 11:24:12

végre elkotródik ez a kopasz szar

gomorra21 2024.05.17. 11:39:36

@Pjanista: mármint szerinted Allegri és Giuntoli, akik kb. minden nap találkoztak, azért nem beszélték ezt meg hónapok óta, mert az újságban nem volt erről hivatalos?

"Csak a bullshitek jönnek Giuntolitól, még a Coppa Italia döntő előtt is, hogy majd együtt megtervezzük a jövőt az edzővel."
A Coppa előtt is? Én nem olvasok olasz lapokat, de megbízom a szerkesztőinkben, és szerintem hónapok óta az Giuntoli álláspontja, hogy majd a szezon végén leülünk.

"Más klubnál ilyenkor 2 opció van. Vagy kirúgják szezon közben, vagy bejelentik hogy a szezon végén távozik az edző."
Lehet, hogy nálunk a 3. opció miatt nem választottak az első 2 közül:

- nem mutat jól a játék, semmi pozitívum nem látszik, keresgélünk új edzőt, de ha kicsapod a brét, és nagy változás áll be, akkor maradsz!

"De ennél még az is jobb lett volna, ha belehazudnak a pofánkba, hogy 100%-ig Allegri mellett állunk és egészen biztos, hogy Ő lesz az edzőnk jövőre is. Ha ezt kommunikáljuk folyamatosan, legalább ebben a félévben az újságok nem fogják folyamatosan basztatni Allegrit ezzel kapcsolatban, és kevesebb az esélye, hogy a végén elszakad nála a cérna. "

Ja, szerinted a klubvezetésnek Allegriért kellett volna, hogy dolgozzon, szerintem meg a klubért.

Evoken 2024.05.17. 11:55:37

@Del Pybala: a stilus maga az ember. Csatlakozhatsz a "patkány szarevözö" forumtársadhoz! Elvileg a kedvenc csapatotokról beszéltek. Utáltam Sarri-t de róla se mondtam volna ilyeneket, nem hogy egy top 3 juve edzöröl.

A legminimálisabb kultúráltságot ennyire szükmarkúan mérik manapság?

Attilio79 2024.05.17. 14:38:13

@Thuglife!: "Keménykezű vezetőség", ezt hol olvastad, honnan szedted? :D
Senkiházi a vezetőség, ha ki meri dobni Allegrit a vége előtt! Akkor lenne keménykezű, ha a menesztést már 1 éve megtette volna.
Így csak egy kupac bohóc, akik tét nélkül kezdenek keménykedni a semmire.

Pjanista 2024.05.17. 14:41:45

@gomorra21: Nem. Onnan tudjuk, hogy nem mondták meg Allegrinek, hogy ki lesz rúgva, hogy a sajtónak sem mondták el. Ha közlik az edzővel, hogy ki lesz rúgva 3 hónap múlva, akkor mi értelme lenne ezt titokban tartani?

"és szerintem hónapok óta az Giuntoli álláspontja, hogy majd a szezon végén leülünk."
Pontosan. Hónapok óta, minden meccs előtt ezt mondja, amikor Ő is tudja, hogy nem ez a valóság.

"- nem mutat jól a játék, semmi pozitívum nem látszik, keresgélünk új edzőt, de ha kicsapod a brét, és nagy változás áll be, akkor maradsz!"
Hát szerintem ilyen nincs. Allegritől egy teljesen más karakterű edzőt akarunk kinevezni. Egy klub szerintem vagy eldönti, hogy akar-e egy edzővel dolgozni, vagy kirúgja. De én a pletykákból kiindulva azt sem gondolnám, hogy csak ennyit elmondtak volna Allegrinek, hogy vagy megváltozik a játék vagy repülsz. A mostani hírek szerint a téli mercato óta nincs semmilyen kommunikáció Allegri és Giuntoli között.

"Ja, szerinted a klubvezetésnek Allegriért kellett volna, hogy dolgozzon, szerintem meg a klubért."
Ezt nem értem. Szerinted az a klub érdeke, hogy a csapat edzője Gallianitól tudja meg hogy ki fogják rúgni? A játékosok is teljes bizonytalanságban vannak emiatt, elég csak megnézni, hogy mindenkinek áll a szerződéshosszabbítása, mert nem tudják, hogy ki lesz az edző jövőre. Nem lepődnék meg, ha köze lenne ennek a szitunak a tavaszi mélyrepüléshez.

De én nem akarok meggyőzni senkit, nyilván én is csak a hírekből próbálok összetenni valamit, pontosan csak a klubon belül lévő emberek tudják mi miért történt. Szóval ez csak az én véleményem, hogy minden arra mutat, hogy Allegri háta mögött lett ez eldöntve, az Ő bevonása nélkül. Ha ez így van, akkor ez egy feketepont Giuntolinak.

Thuglife! 2024.05.17. 14:59:33

@Attilio79:" keménykezű vezetőséget sugallnak"...értelmezés megy?
1 éve miért rúgták volna ki?
Ott volt neki a pontlevonás alibinek. Egy csomó felhozott izgalmas fiatal és Pogba visszatérésének reménye.
Minden jogod megvan hogy utáld a vezetőséget.
Erre azt tudom mondani Allegri megy.a vezetőség marad.
Aki Allegri karrierjéért aggódik nyugodtan lehet menni vele.ahogy lehetett menni Ronaldoval dybalával stb.
Aki meg marad a klubbal az bízzon a mostani vezetőkben.épp eleget tanultak már más vezetők hibájából.nem mondták el neki hogy el lesz küldve és a sajtóval üzennek?
Basszus Allegri mit csinál évek óta mikor a vén szar haverjaival ajnároztatja magát?

sleepy8 2024.05.17. 15:13:18

@Thuglife!: Így van, így működnek a barátságok. Nem magadtol véded meg a barátod becsületét, ha (szerinted) igazságtalanság éri, hanem meg kell rá kérni. Lol.

Rikoo 2024.05.17. 15:23:05

@Shyr Kahn:"Titokban kavart az edző háta mögött." - ez mintha Sarrival is igy lett volna nalunk nemde? Meg Pirlo-val.Pedig akkor mas volt a vezetoseg. Ezzel nem azt mondom, hogy ez normalis, csupan azt, hogy nem latok kulonbseget a kozott, ahogyan az elozo edzoinket menesztettek es a kozott, ami most folyik.

Igen, pontosan ezért mondom, hogy más tagok vannak a vezetőségben, de ugyanazok a gusztustalan módszerek.
Nem csak a menesztés a téma, hanem hogy a Juventus által birtokolt lapok folyamatos hazugságokat állítottak és rossz színben akarták feltüntetni őt hónapok óta.
Ezért fakadt ki erre a Tuttosportos igazgatóra.
Nem tudjuk pontosan mi az igazság, de ezek elég komoly vádak.

Ne felejtsd, hogy a Liverpool és Bayern München padját sem akarták elvállalni többen és valószínűleg Xavi maradása a Barcelonanál is hasonló okok miatt lehet.
A Juventus padja sem könnyű. Mindenki azonnali eredményeket akar, Coppa Italia győzelem után van a csapat, szóval egyáltalán nem lesz sétagalopp a következő szezon.
Fontos, hogy a sportigazgató segítse a munkáját a keret kialakításánál, mert ha olyan játékstílust akar megvalósítani, amihez nincsenek meg a megfelelő játékosok, akkor megint egy káoszt láthatunk majd, a 4. edzővel már.
Játékosként tapasztalt, de edzőként kevésbé. Én is őt nevezném ki, de azért legyünk óvatosak az elvárásokkal kapcsolatban.

gomorra21 2024.05.17. 15:41:09

@Pjanista: "Onnan tudjuk, hogy nem mondták meg Allegrinek, hogy ki lesz rúgva, hogy a sajtónak sem mondták el. Ha közlik az edzővel, hogy ki lesz rúgva 3 hónap múlva, akkor mi értelme lenne ezt titokban tartani?"

Ennyire nehéz elképzelni, hogy nem kétesélyes a dolog? Nem lehet, hogy nem azt közölték vele, hogy ki lesz rúgva?
Mi van, ha azt közölték vele, hogy ha nem javul a játékunk, és a Motta siker sorozat nem pukkad ki, akkor Mottával tervezzük a jövő évet? Ez már egy összetettebb kép, de biztos vagyok benne, hogy a játékosok szerződései is sokkal összetettebbek annál, mint ahogy mi azokat leegyszerűsítjük.
A sajtónak meg sok minden nincs elmondva, és ez nem is baj.

"Hónapok óta, minden meccs előtt ezt mondja, amikor Ő is tudja, hogy nem ez a valóság." Én nem látok bele ennyire a fejébe XD

"Szerinted az a klub érdeke, hogy a csapat edzője Gallianitól tudja meg hogy ki fogják rúgni?"

Szerintem a klub érdeke, hogy a lehető legjobb edzőt biztosítsa a csapatnak. Ha az aktuális edző nem elég jó, kezdjen el puhatolózni másoknál. Nyilván ciki, ha ez kiderül, de előbb kell találni helyettest, utána kell lemondani a leszerepelt edzőt.
A fordított sorrend: amatőrizmus.

Dzsákkeríni 2024.05.17. 15:53:38

@Thuglife!: Azért Vidal meg Caceres összetört pár magasabb árkategóriás autót mikor már nem volt szomjas :) :) de ezt csak a vicc kedvéért említem meg!

Attilio79 2024.05.17. 17:59:51

@Attilio79: Már miért sugallna kemenykezűséget? :) (Továbbra is áll a kérdés)
Ez inkább gyávaság, főként, hogy pont Motta elleni meccs előtt húzták meg ezt a lépést.
Allegri ellenes voltam, amióta visszatért, de ez a menesztés egy gyáva és félkegyelmű vezetőséget takar!
Megvan, amit akartak, nem ültek le vele beszélni, hanem egy mondvacsinált indokkal kihátráltak mögüle egy olyan kupadöntő játékvezetésre hivatkozva, ami gyalázatos volt!

Attilio79 2024.05.17. 18:02:46

@Attilio79: Ja és a vezetőség először virítson, majd utána döntöm el, hogy bízok benne! Nem Marotta szintjén állnak, nincs mire a nagy mellény!

Rikoo 2024.05.21. 16:03:56

@Wizzurah: A Juventus helyzete más, ugyanis részvénytársaságként van jelen, így legálisan könnyebb bevonni tőkét kívülről.
Nyilván van egy határ, de nem kell úgy ügyeskedni, mint a spanyol kluboknak vagy az olajosoknak. Láthatjuk, hogy a Dortmundnak is stabil a helyzete, ők a másik nagy klub, akik részvénytársaság.

Természetesen minden vagyonos ember diverzifikál és követi a portfolióját, de azért a Juventus helyzete teljesen más, ehhez képest. A klub egy családi örökség, amit szinte kötelező az utódoknak finanszírozni.

"Akinek van annyi pénze, hogy már nem tudja mire költeni, annak nem fog számítani plussz minusz pár millió, ezt halandó és egyszer emberként nehéz lehet felfogni."
Mindig van akkora vagyon, amit el lehet költeni. Láthatjuk Elon és a Twitter esetét, aki 44 milliárd dollárért vásárolta fel őket, hogy irányítsa a világon a szabad információáramlást.

Wizzurah 2024.05.21. 18:38:35

@Rikoo: Szerintem részvénytársaságként sokkal jobban megvan kötve a klub keze, mintha olajos lenne, annyival nem lehet könnyebb, hisz akkor nem csaltak volna a Juventusnál minden téren. Oké, hogy más klubnál is, de itt egyedül annyira, hogy komoly büntetés lett a vége. Rengeteg klub működik úgy, ahogy leírtad, az a Manchester United, Arsenal, Olaszországon belül a Roma és a Lazio is ilyen amúgy.
Örülök, hogy a Dortmundot felhoztad példának, mert róluk példát lehetne venni. Bár szerintem nem azért működik jól az a klub, mert részvénytársaság, hanem mert megveszik a tehetséges fiatalokat és eladják őket brutális haszonnal. Bárcsak mi is így tudnánk igazolni, ahogy ők teszik.

A pénzről annyit, hogy sajnos úgy fest ki kell fizetni a kóklert, mondjuk számomra furcsa, hogy oké.... ő lett kirúgva, de azt nézni kéne hogy miért. A klub helyében mindenképpen utána járnék, hogy ne kelljen kifizetni a teljes fizetését. Elon csak a feját játszotta a Twitterrel, esze ágában nem volt megvenni 44 milliárd dollárért, csak ugye be lett perelve és kötelezve rá, hogy megvegye. Meg is érdemelte a bohóc. Ez szerintem óriási különbség és meg is lehet nézni, mekkorát vesztett az értékéből azóta, mondjuk az már egy másik történet, csak azért írtam ide, mert a Juventus is rengeteget vesztett az értékéből.
De igen, minden megoldható, pl. a sintér büntetlenül igazolhat és nyerhet bármit úgyis, hogy igazából csődbe vannak menve, hitelező kezében van a klub, konkrétan felszámolás alatt kellene lenniük, de ez senkit sem zavar... az anyagi részében pont ezek miatt nem szívesen gondolok bele a profi fociban, mert korrupt szar az egész.

Rikoo 2024.05.22. 03:58:42

@Wizzurah: Nem az Allegri szerződéssel kapcsolatban mondtam a decentralizáltságot, hanem amit állított.
Nem tudjuk igaz-e, de azt biztosan állíthatjuk, hogy a topklubok működése elég ködös.
Amennyiben a klub lefizeti az újságokat, hogy a saját érdekében manipulálja az olvasókat és a közvéleményt, az egy rendkívül undorító módszer és ezzel konkrétan hazugságokat terjesztenek.
Semmivel nem különb, mint amivel világszerte a politikusok, bankok és az oktatási rendszerek hülyítik az embereket és teljesen kalitkába zárnak tömegeket.

De egyébként már ez az Allegri eset előtt is többször felmerült, hogy a Juventus vezérigazgatója(Scanavino) hogyan lehet továbbra is több másik lap(La Stampa, Repubblica) vezérigazgatója, szóval esélyt bőven lehet adni arra, hogy ebben az esetben Allegrinek igaza lehet. Meg egyébként is miért csinálna ilyet, ha nem lenne valóságalapja?

Rikoo 2024.05.22. 04:24:54

@Wizzurah: Egyértelmű, hogy jobban megvan kötve a klubnak a keze, viszont a Juventusnak már ez is egy előrelépés volt, ahhoz képest, hogy korábban hol tartottak.
Itt Agnelli akart tovább nyújtózkodni, csak nem számolt azzal, hogy több az ellensége, mint kellene.
Illetve nyilván a COVID meghatározó volt.

Korábban a Bayern München mintáját követte a klub, CR leigazolásával lépett le erről az útról.
A Dortmund gazdaságilag fenntartható modellt követ, de a klub múltjához képest sokkal kisebb sporteredménnyel.
Talán most a Leverkusen egy jó példa, amit lehetne követni.

Persze, hogy korrupt a foci, de igazából minden életterület az. Mindig vannak kivételek, de nyugodtan általánosíthatunk.

Elon egy zseni, bárki bármit mondhat. Nem csak azért mondom, mert személyes érdekeltség is fűz hozzá, hanem mert ezek tények.
Bohóc? Igen. De egy olyan bohóc, aki alapvetően jó irányba terelné az emberiséget, ha nagyobb befolyása lenne.
Vannak elvetemült ötletei, amiket soha nem fog tudni megvalósítani, de fényévekkel jobb kezekben lenne a fajunk sorsa, ha ő és néhány hozzá hasonló ember irányítana a bankokkal és politikusokkal szemben, akiket a pénz és a hatalom érdekli a szükséges jó helyett.
Igen, a twitter reális értéke 20-25 milliárd között lehetett akkor, de ha annyira az értéke érdekelte volna, akkor ő is hozzáadott volna egy láncot, mint a Telegram(TON) és egyből más lenne a teljes ökoszisztéma értékbecslése.
Ő teljesen másban gondolkozik. Tudja, hogy mekkora hatalomnak számít a cenzúrázatlan információáramlás a mai világban és milyen óriási szüksége van erre az embereknek.
Mondok példát. Én speciel egy nagyon szűk társadalmi réteghez tartozom, olyan emberekkel körülvéve magam akik 180 fokban másképp gondolkoznak, mint az emberiség 99%-a. És itt nem csak az anyagi vonzatára kell gondolni, hanem alapvetően mindenre, ami a halandó életet érinti.
Mi azt valljuk és igazából tapasztaljuk, hogy mindenki teljesen befolyása alatt van a szocializálódásnak, irányított híreknek, különböző iparágaknak, amelyek pedig a kapitalista világgazdaság befolyása alatt állnak.
Ezzel szemben, ha valaki az X-en vagy Telegramon megtalálja a megfelelő személyeket vagy csoportokat, akiket követni kell vagy csatlakozásra van lehetősége, akkor azonnali változást tud elérni az életszínvonalat tekintve.
Nyilván nem vagyok senki élethelyzetében, soha nem dolgoztam meghatározott bérért, de akik fejlődőképesek és változtatni akarnak az életükön, azok számára van lehetőség és nem kell hozzá diploma se.
Ismerek 3 éves gyereket, aki pénzt keres azzal, hogy a telefonján játszik, 8 évest akinek saját befektetési portfóliója van és 17 évest, aki 100+ millió forintot keresett tavaly és valószínűleg ennek a sokszorosát fogja idén.
Lényeg, hogy a twitter birtoklása sokkal nagyobb hatalom, mint egy meghatározott 44 milliárd dolláros érték.
Lehet utálni engem az életem és nézeteim miatt, de barátnőm szerint túlságosan empatikus vagyok és szeretnék segíteni mindenki számára, igaz lehetetlen és nincs is semmi értelme.

venember83 2024.05.22. 08:22:05

@Rikoo: "hanem alapvetően mindenre, ami a halandó életet érinti"

Végre valami érdekesség a sok edzői és egyéb dráma után. S a halál utáni életről is mások a nézetek?

Rikoo 2024.05.22. 15:21:35

@venember83: Természetesen. Megnyugodhatsz, nincs szó vallásról, nem vagyunk szekta.XD

Rikoo 2024.05.24. 20:31:13

@venember83: Kis érdekesség még: x.com/MarioNawfal/status/1793685640086695978

Mondjuk erről speciel több információm is van, de az még nem publikus.

venember83 2024.05.25. 15:05:55

@Rikoo: köszi. Sok kérdést feszegető jövőkép.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3398) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (933) elemzés (40) előzetes (863) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1654) játékosokról (9967) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2446) meccsek (4177) mercato (4170) nyilatkozat (7471) Olasz Kupa (331) összefoglaló (415) pletyka (4206) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (177) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (291) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása