Agnelli: "Továbbra is meg vagyok győződve a projekt szépségéről"

agnelli_andrea_5.jpgAz angol klubok kihátrálásával mindössze 48 óra alatt összeomlott az új Szuperliga terve, s a némileg váratlan sebességgel lezajló fordulat egyik nagy vesztese a Juventus elnöke, Andrea Agnelli, valamint természetesen maga a torinói klub lehet. Az Öreg Hölgy klubvezetője a kezdeményezés egyik legfőbb ötletgazdája és szorgalmazója volt, így várhatóan össztűz zúdulhat mind személyére, mind az irányítása alatt álló Juventusra.

"Hogy őszinte legyek, nyilvánvaló, hogy nem ez a helyzet." - ismerte el Agnelli, mikor a sajtó arról kérdezte, hogy az érintett klubok egy részének visszatáncolása után maradt-e még esély a Szuperliga megvalósulására.

"Továbbra is meg vagyok győződve a projekt szépségéről, s arról az értékről, ami által a piramis fejlődhetett volna, s amely révén a világ legjobb sorozata jött volna létre, de nyilvánvalóan nem. Nem hiszem, hogy a projekt még működne.

Nem fogom elmondani, hogy hány klub keresett meg az elmúlt huszonnégy órában, arról érdeklődve, hogy csatlakozhatnak-e. Talán hazudtak, de számos csapat megkeresett, s arról kérdezett, mit kell tenniük azért, hogy csatlakozhassanak.

A feltevéseink nem terjedtek ki arra, hogy ha a hat csapat elszakadt volna, s ezzel a Premier League politikáját fenyegeti, azt a Brexit és a politikai rendszerük elleni támadásnak tekintik."

Az UEFA elnöke, Aleksandr Ceferin rendkívül éles szavakkal kritizálta Agnellit.

"Ha mondanak nekem egy eltérő módszert, amivel össze lehet hozni egy ilyen projektet... Ha mások engedélyét kérnék, nem hiszem, hogy sikerülne kivitelezniük egy ilyen projektet.

A kapcsolatok adottak, s láttam olyat, hogy a kapcsolatok megváltoznak idővel, s néhány ember, biztos vagyok benne, hogy az emberek nyitottak lesznek és beszélnek egymással. Nem hiszem, hogy az iparágunk különösebben őszinte, tisztességes vagy megbízható volna általánosságban."

Mindeközben a Sportmediaset már arról ír, hogy Agnelli túl sok ellenséget gyűjtött össze, s az egyre fokozódó nyomás miatt arra kényszerülhet, hogy lemondjon elnöki tisztségéről a Juventusnál. A klub ráadásul anyagi tekintetben sincsen könnyű helyzetben, s szerepet kaphat az ügyben az a tényező is, hogy Agnelli nem ápol felhőtlen viszonyt az Exor ügyvezetőjével, John Elkannal.

A hírforrás szerint, amennyiben Agnelli távozik pozíciójából, utódja Alessandro Nasi lehet, s amennyiben ez a forgatókönyv valósul meg, az egyben azt is jelentené, hogy Andrea Pirlo a szezon végén távozik a csapat kispadjáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr916508414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2021.04.21. 12:36:14

Valaki tud valamit erről a Nasiról?

m.martin91 2021.04.21. 12:38:12

Alessandro Nasi? Aki Buffon volt feleségével él? Ez komoly?!

Nyilván tisztogatás kell házon belül, főleg Paratici és Nedved kerülhetne lapátra, Pirlót így is-úgy is meneszteni fogják. De láthattuk mi lett Ferguson után Manchesterben. Wenger után Londonban. Persze ők nem elnökök voltak.

triplat 2021.04.21. 12:40:17

Lesznek itt még érdekes dolgok. Mondjuk azért a csapat nem érdemelné meg, hogy ezek után szankciónálják. Mondjuk szervezhetnének egy 6-os barátságos tornát. Szerintem az nem uefás. Azt jó napot a tv-s díjakból jönne egy kis lé. Majd kiderülne mennyire életképes lehetne ez a szuperliga lehetne Világ szuperkupa névvel.

Csak Csucsu 2021.04.21. 12:40:29

Két szék közül a pad alá. Néha mintha ő is elhinné, hogy bármi amihez hozzányúl az arannyá válik. Ezért tart ki Pirlo mellett is. Szomorú, hogy ennyire arrogáns lett a győzelmek után.

m.martin91 2021.04.21. 12:41:04

@juve28adam: Egy totál jelentéktelen figura. Családtag amúgy. Valami unokatestvér.

Csak Csucsu 2021.04.21. 12:42:26

@triplat: mi értelme a barátságosnak? Arra ott vannak az amerikai,katari,kínai tornák nyáron..ha nincs komoly tétje senki nem fogja beáldozni a legjobb kezdőt egy uborka bajnokságért bárki is az ellenfél

Attilio79 2021.04.21. 12:47:41

Agnellinek lőttek, ez sajnos nem kérdés, ebből nehezen tudna visszatáncolni... "Kár érte, kiváló ügynök volt!"
Nasi önéletrajza érdekes, a személye kérdéses.

JeetTrader 2021.04.21. 12:51:01

Nincsenek nézők, nincs pénz, nincs csapategység, nincs megfelelő edző, nincs megfelelő edző jelölt, nincs Szupeliga, nincs elnök....
Drága barátaim, jön 9 év éhinség a szó legszorosabb értelmében...egy ennyi sebből vérző klubbot a játékosok is otthagyják majd, ami egy lavinához vezethet...lassan örülhetünk ha a Seria A-ban bent tudunk maradni..

Igen kicsit túlzok, de nem fogok meglepődni ha ez fog következni...

Azért jegyezzük meg az eset margójára....egy UEFA kénye kedve szerint azt tehet amit csak akar.

Forza Juve!

triplat 2021.04.21. 12:54:28

@Csak Csucsu: Valahol teszteljék, hogy van-e értelme ennek a szuperligának. És szerintem egy 200-300 millás összdíjazású kupának lehetne tétje. biztos lenne olyan tv társaság ami kifizetné. ha valaki már 3,5 milliárdot ráköltene évente.

steven.h 2021.04.21. 12:55:00

@m.martin91: Isten mentsen tőle szerintem.

Megint sikerült sajnos egy hatalmas pofonba beleszaladni. Undorító sajnos az egész UEFA és az egész FIFA plusz azok az egysejtű szurkolók is akik most ennek tapsolnak. A nemzeti ligák és a Szuperliga bőven elfért volna egymás mellett, csak ki kellett volna találni, hogy a szakadék, ami egyébként így is baromi nagy pénzügyileg (leszámítva talán a PL-t ahol a kis csapatok is mocskos sok pénzből gazdálkodnak), hogyan lett volna valamennyire kisimítva. Nyilván annak semmi értelme nem lett volna, hogy a Juventus, Inter, Milan 3-as 30 pontokat ver a többi csapatra a szuperliga bevételek miatti plusz forrásból, de változtatni kell, mert az látszódik, hogy az UEFA és a FIFA csak még tovább hígitja az amúgy is érdektelen sorozatokat (36 csapatos BL, 48? csapatos VB). Senki nem kíváncsi már lassan a csoportmeccsekre egyik sorozatból sem.

Ha ez most egy elnökbe kerül, hogy fel merte vállalni hogy változás kell, plusz még jön egy kizárás is, vagy "láthatatlan" UEFA szankciók amivel a klubot akarják tönkretenni akkor majd lehet főleg tapsikolni, mert a Juventust lehet bántani, a Real-t biztosan nem fogják, megint a Juventus és most személy szerint Agnelli fogja elvinni a balhét, pont mint 2006-ban Moggi és a Juventus.

Attilio79 2021.04.21. 13:02:08

@steven.h: Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy nem tudták felmérni, hogy mit veszíthetnek egy esetleges buktával?
Agnelli mindent kockára tett, amit eddig felépített.
Kíváncsi vagyok, a "hogyan tovább?" kérdés válaszaira.

molnart3 2021.04.21. 13:03:20

@JeetTrader: Igen, benne van a pakliban amit írsz sajnos. Köszönjük meg az Elnök Úrnak! Elintézte! Ráadásul úgy néz ki, hogy ő (és sajnos a Juventus) fogja elvinni a balhét, mert a kis naív hagyta magát kihasználni a többi klub által, felvállalva a főkolompos szerepét. És igen, amit a másik topikban Pjanista is ír, hogy UEFA tagként szervezkedett az UEFA ellen. Agnelli szopó ágra lesz téve, bármit csinál. Jobb ha távozik, így is sok kárt okozott már!

steven.h 2021.04.21. 13:18:49

@Attilio79: Szerintem pontosan felmérték. Azzal nem tudsz mit kezdeni, hogy az UEFA és a FIFA a tárgyalások helyett, amik már a bejelentéskor is hangsúlyozásra kerültek, zsarolással és olyan eszközökkel áll elő, ami jogilag is megkérdőjelezhető volt, de mégis mindenki betojt tőle (kizárások a ligából, játékosok eltiltása a válogatottól).

Mellette az is nagyon érdekes, hogy hirtelen valahonnan lett egy 6 milliárdos BL szponzor (ki volt az a hülye aki a szarásig higított BL-t, ahova lassan San Marino-i klubcsapat is simán bejuthat majd ennyit fizet, totális érdektelenség az egész csoportkör már) és hirtelen kilép az összes angol csapat, még az is amelyiknek esélye sincs a BL-re, így veszteni valója sem lett volna kivárni a tárgyalásokat (Kenőpénz?!)

Lanzafame 2021.04.21. 13:22:46

@juve28adam: most éppen szabadon igazolható, legutóbb az Anderlechtnél játszott, de a legszebb éveit az Arsenalnál és a Citynél töltötte.

en.wikipedia.org/wiki/Samir_Nasri

molnart3 2021.04.21. 13:22:54

@steven.h: Szerintem tárgyalni nem a bejelentés után, hanem előtte kellet volna és akkor rögtön kiderül hogy mi az UEFA válasza. Szóval ez jól el lett szúrva! Amatőr munka!

steven.h 2021.04.21. 13:30:19

@molnart3: Szerintem az hogy bejelentettek egy tervet a résztvevő csapatokról és az elképzelésről amit véghez akarnak vinni, még nem jelenti azt, hogy a baromira álszent és köztudottan korrupt UEFA-nak így kell fellépnie és erkölcsökről beszélni.

Én nem csodálom, hogy ezt a formáját választották a bejelentésnek, mert kellett valami nyomásgyakorlás, hogy ez igenis egy komoly projekt.

Tony. 2021.04.21. 13:35:32

De legalább pár hétig, hónapig kitartott volna... 2 nap alatt el bukott, ez így nagyon kínos.
Ráadásul pont a mi elnökünk az egyik főszereplő... Még arc nélkül kimenekülni sem tud, mint a legtöbben.

Apuleius 2021.04.21. 13:43:50

Kiegészítettem Agnelli nyilatkozatát a hosszabb verzióval, érdemes elolvasni.

molnart3 2021.04.21. 13:44:37

@steven.h: Az UEFA-t én sem szeretném védeni, de Agnellire nagyon haragszom hogy úgy húzgálja az oroszlán bajszát hogy nincs tisztában az erőviszonyokkal! Most majd a nagycica felfalja és a hátulján fog kijönni.
Bár az hidegen hagy hogy mi lesz Agnellivel, viszont a Juventus sorsa nagyon is érdekel!

dferi90 2021.04.21. 13:59:17

Több helyen olvastam,hogy bizony az angoloknak dobva lett egy kis pénz és ki is léptek,simán ki is nézem.viszont gondoljunk bele.letrejott volna a kupa,ha most ilyen könnyen ugrottak az alamizsnara,akkor milyen könnyen szúrták volna hátba egymást....perezt és agnellit külön kiemelte vasárnap már ceferin,most ne csodálkozzunk ha őket kicsinaljak.

Az,hogy 30pontot vettünk volna a bajnokságban a 4-5 helyre manapság se ritka,de ne vegyük 100% ra.attol,hogy egy játékos drága még nem biztos,hogy jo

Attilio79 2021.04.21. 14:17:40

@steven.h: A kérdésem továbbra is áll, nem mérték fel az erőviszonyokat és a következményeket, szankciókat.
Mindenkit leizéltek, nem csak az Uefat, Fifat, Figcet, de a saját hazájukban lévő klubok vezetőit is, ahol játékosokkal kereskednek egymással.
Én sem az Uefanak szurkolok, de ekkora baromságot rég láttam olyan vezetőktől, akik ekkora klubokat irányíthatnak és dönthetnek több millió Euro sorsáról.

spaolo1981 2021.04.21. 14:27:33

A Szuperliga gyakorlatilag kiváltotta volna a BL kieséses szakaszát, és nem kellett volna tavaszig várni. Csak így az UEFA nem jutott volna annyi lóvéhoz, mert az a kluboknál maradt volna. Az ún. szurkolókat sem értem, akik tüntetnek, meg tiltakoznak a Szuperliga ellen. Több pénzt lehetett volna szétosztani kevesebb csapat között. Perez és Agnelli is lenyilatkozta, hogy azonnali megoldás kell, mert a pandémia nagyon rossz gazdasági helyzetbe hozta a klubokat. Kíváncsi leszek, akkor mit fognak szólni ezek a drukkerek, ha nyáron meg kell válni egy-két jó játékostól.
Az UEFA meg mit csinált? Semmit! Én legalábbis nem olvastam semmit arról, hogy valahogy megpróbálta volna segíteni a csapatokat. Az Európa-bajnoki meccsek nézőszámával kapcsolatban is csak határidőket tud szabni. Aki nem tudja garantálni a nézőket, az mehet a levesbe. Ez igazán tisztességes dolog!
Attól az álszent dumától meg a falnak megyek, hogy így csak növekedett volna a szakadék a csapatok között. Akkor az UEFÁ-nak nem kellett volna létrehoznia a Bajnokok Ligáját, hanem megmaradnia annál, hogy a top bajnokságokból is csak a bajnok indulhasson.

venember83 2021.04.21. 14:37:00

"Nem fogom elmondani, hogy hány klub keresett meg az elmúlt huszonnégy órában, arról érdeklődve, hogy csatlakozhatnak-e. Talán hazudtak, de számos csapat megkeresett, s arról kérdezett, mit kell tenniük azért, hogy csatlakozhassanak."

"Nem hiszem, hogy az iparágunk különösebben őszinte, tisztességes vagy megbízható volna általánosságban."

Ez már csak egy ilyen biznisz, ez azért most elég egyértelműen bebizonyosodott.

Attilio79 2021.04.21. 14:49:43

@venember83: A lényegen nem változtat sajnos, a lényeg, hogy nem vontak be mindenkit a nulladik perctől, kiváltságosak akartak lenni, ahogyan az Uefa is kivételez, ez az ő módszerük. Sajnálatos, hogy ilyen fegyverrel próbálkoztak, átgondolatlanul.

molnart3 2021.04.21. 15:07:30

@Attilio79: +1

Kíváncsi lennék én is hogy mi volt ebben a projektben előkészítve. Egyetlen egy dolog volt meg: hogy a JP Morgan hatalmas hitelt tud adni (vagyis csak a pénz), semmi mással nem foglalkoztak.

- Nem érdekelte őket a szurkolók véleménye ( az most mindegy hogy igazuk van-e a szurkolóknak, de meghátrálásra késztettek néhány klubot)
- Nem tudták biztosan hogy a németek és franciák benne vannak-e (nem voltak)
- Nem foglalkoztak az UEFA, FIFA, Labdarúgó Szövetségek
véleményével
- Nem érdekelte őket hogy a résztvevő klubok játékosai, edzői mit
gondolnak (főleg az UEFA szankciók után)
- Nem számoltak azzal hogy a politika is közbeszólhat

Ha ez a projekt át volt gondolva, akkor az én seggem meg narancsliget!

Attilio79 2021.04.21. 15:12:34

@molnart3: Igen, sajnos én is úgy látom, hogy nem járták körül ezt rendesen...

venember83 2021.04.21. 15:19:48

@molnart3: érdekes, hogy alig tudunk valamit a háttérben zajló előkészületekről és a bejelentést követő eseményekről, de azért nem vagyunk restek ítéletet mondani, sőt, messzemenő következtetéseket levonni.

Rikoo 2021.04.21. 15:24:04

"Nem fogom elmondani, hogy hány klub keresett meg az elmúlt huszonnégy órában, arról érdeklődve, hogy csatlakozhatnak-e."
100% hogy a Napoli és a Roma közötte volt, de szerintem a Lazio is.
Atalanta kérdéses nálam, ők egészen mást képviselnek most jelenleg.

venember83 2021.04.21. 15:35:01

@Rikoo: kizárt, számukra a futball és a szurkolók szentsége nem engedne meg ilyen lépést. Ők jobbak ennél, ahogy az összes többi klub is ezen a 12 pénzéhez klubon kívül. Szerencsére az UEFA és a FIFA sikeresen megálljt parancsolt ennek az egész pénzközpontú lázadásnak, így minden folyhat tovább a régi mederben/rendszerben.

molnart3 2021.04.21. 15:39:17

@venember83:Hát szerintem ha mindenkivel egyeztetve lett volna, akkor most nem lennénk ekkora bajban és nem bukott volna el a Szuperliga :-) Vagyis ez nem volt kellőképpen megszervezve.

Egyébként meg gusztustalan amit Agnelli is csinált, hogy az UEFA tagja és alattomos módon ellenük fordul, belülről fúrja meg őket... (bár ott volt kitől tanulni ez igaz) nem az UEFA-t védem, de Agnelli sem különb semmivel sem. Ezek után teljesen érthető ha nem ölelik majd a keblükre. (de nem vagyunk egyformák, valakinek biztos szimpatikus az efféle viselkedés is)

Rikoo 2021.04.21. 15:40:49

@venember83: Irónia?
Bocsi, nem nagyon követtem kinek mi a véleménye a napokban. Én biztos voltam abban, hogy ez így fog alakulni.

venember83 2021.04.21. 15:52:55

@molnart3: mindenkivel nem egyeztethetsz, mert vannak egyes tagok, akik azonnal meghiúsítanák a tervedet. Pl. itt van a PSG vezére, Szabó Christophe-tól idézek innen: www.facebook.com/omlettdufromage/posts/2991028111138890

"Khelaifi megannyi tisztség mellett (kedvencem: Nyugat-Ázsiai Tenisz Szövetség alelnöke) a katari médiabirodalomhoz tartozó beIN Media Group fejese, amely a Távol-Kelet és Észak-Afrika mellett Dél-Kelet-Ázsiába, az USA-ba és Nyugat-Európába szállítja a Bajnokok Ligája közvetítéseit. Ha úgy tetszik, Khelaifi az UEFA egyik legnagyobb befizetője, aki nem teheti meg, hogy egy tollvonással semmissé tegye az eddigi befektetéseit. Az invesztálás egyik hozadéka volt, hogy néhány éve bekerült az UEFA Végrehajtó bizottságába, az elmúlt napok fejleményének köszönhetően pedig már az Európa Klubszövetség (ECA) vezetését is átvette."

Egy lázadást, de inkább nevezzük rendszerváltásnak, nem lehet mindenkivel leokézni, mielőtt megteszed a lépést, ahonnan már nincs visszaút. De itt nyilván én is a saját vermembe esek, mert úgy jelentek ki dolgokat, hogy csomó mindenről fogalmam sincs.

@Rikoo: persze, igen. Sajnos elég korruptságról adott tanúbizonyságot az UEFA és a FIFA, hogy bár annyira nem szimpatikus ez a 70-80%-ban zárt rendszer, mégis inkább ezt láttam volna szívesen megvalósulni, minthogy az adott mederben folyjanak tovább a dolgok sok mocskos pénzzel és illegalitással kísérve (lásd katari vb, ami talán a legelokvensebb példa). Bűnös vagyok, bíró úr.

DegerFaCan 2021.04.21. 15:58:46

@juve28adam: Buffon exfeleségével jár.

molnart3 2021.04.21. 16:03:53

@venember83: Igen, igazad van! Annyi minden lehet még a háttérben amiről nem is tudunk. Nem mondom hogy amit én állítok az a tuti, csak az eddigi infók alapján így látom a dolgokat. Nem szerettem volna a véleményemmel senkit megbántani, csak el vagyok keseredve hogy ilyen helyzetbe került a Juve...

venember83 2021.04.21. 16:08:16

@molnart3: ugyan, kétlem, hogy emiatt megbántódott volna bárki, de a helyzetből adódó rendkívüli csalódottság tapintható a hozzászólások jelentős részében.

Garsza 2021.04.21. 16:17:08

Én arra lennék nagyon kíváncsi, hogy mi késztette az Angol klubokat ilyen gyors kihátrálásra. Mert na a pár tüntető szurkoló az 100%. De az az érzésem hogy soha nem tudjuk majd meg.

m.martin91 2021.04.21. 16:21:48

@Garsza: Hát nem néhány borgőzös fiatal, akik azt sem tudták, miért tüntetnek. Meg nem is néhány exjátékos vállalhatatlan nyilatkozata, akik nem tudják megemészteni, hogy a mostaniak sokkal többet keresnek, mint ők valaha.

kremturo 2021.04.21. 16:29:04

@Garsza: + Boris Johnson belengette, hogy nemcsak kizárják őket a Pl küzdelmeiből, hanem a brit kormány hátráltatja a külföldi játékosok munkavállalási vízumhoz való jutását és meccseken korlátozza a rendfenntartás lehetőségeit. Mivel nem EU tag, megteheti.

Garsza 2021.04.21. 16:57:03

@kremturo: Akkor csak őt kellett megvenni az UEFA -nak.

Shyr Kahn 2021.04.21. 22:03:15

Agnelliek ezt elrontottak. Nem azert mert az otlet es az UEFA, FIFA hegemoniajanak megtorese nem volt jo, hanem mert talan gondolni kellett volna a kello reklamozasra, a marketingre mielott elinditjak az SL-t, hogy elmagyarazzak, hogy ez miert is lehet jo... sajnos ugy gondolom, hogy keso mar es persze utolag okos az ember. Mindamellett, ha bki is tovabbtolja az SL otletet, jo tanusag lehet: elobb nepszerusitsuk, adjuk el a termeket mielott belevagunk, mert a monopol oldal sajnos nem fog Ludas Matyit olvasni ido kozben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása