Del Piero: „Különleges időszak ez a Juve számára, ami évek óta tart”

del_piero_alessandro_laureus_dijatadon_nyilatkozik.JPGAlessandro Del Piero a Laureus díjátadón beszélt a Juventus helyzetéről, és a legenda elismerte, hogy az Öreg Hölgy helyzete csak lépésről-lépésre javulhat.

„A világ szeme a Juventuson van, egyértelmű, hogy a figyelem mindent felnagyít, és nem egyszerű pillanat ez senki számára. Nagy a nyomás, ezt tudni kell kezelni, illetve átalakítani pozitív energiává. A Juventusnak sikerült több hónapon át, de az elmúlt időszakban nem sikerült, voltak csúnya összeroppanások a bajnokságban, a többi helyzet megítélését pedig hagyjuk azokra, akiknek valóban döntenie kell, én kívülálló vagyok.

Ez különleges pillanat a Juventus számára, nem is kívánok ebbe belefolyni, gyakran beszéltem Massimiliano Allegriről, és szerintem a dolgokat az emberek úgy láthatják, ahogy szeretnék, kijelenthető, hogy az edző mindent megtett, amit csak tudott, az is mondható, hogy többet tehetett volna, vagy akár mindkét kijelentés elmondható.

A Juventus számára ez különleges időszak, és már több éve ezt látjuk: a klubnak számos kihívással kellett megküzdenie a pályán és azon kívül, és ezeket apránként kell megoldani, egyiket a másik után. A megoldás folyamata zajlik, de hosszú út áll a klub előtt, és olykor igencsak nehéz a helyzet.”

A Juventus átalakulása kapcsán írt a minap a Tuttosport igazgatója, Guido Vaciago is, és a ő is várhatóan hosszú folyamatot vizionál.

„Nem annyira nulladik év, ahogy John Elkann fogalmazott a Juventus kapcsán, ez a Juventus számára inkább a mínusz első év, mivel a dolgok jelenlegi állása szerint az újjáépítés sokkal nehezebb feladat, mint csupán arra gondolhatnánk, hogy pár olcsón beszerezhető tehetség hozzáadásával, akiket majd Cristiano Giuntoli szerződtet, a vezetőség képes egy győztes csapatot létrehozni. Ez a jövőkép legalább annyira félrevezető, mint sokak azon hitét megosztani, hogy Massimiliano Allegri lecserélése elég lesz az egyértelmű fordulópont eléréséhez. A Juventus csapata, amelyet az elmúlt három hónapban láthattunk, egy mély zavarodottságot mutat, s látható az őszinte szolidaritás hiánya a mester és a teljes klub között, valamint az egyértelmű terv is hiányzik.

Igen, létezik a fenntarthatóság és a versenyképesség gondolata, ami nagyban Cristiano Giuntoli elismert képességén alapul a játékosmegfigyelést illetően, illetve az öt éve nagyon okosan elkezdett projekten, a második csapaton.

De amint véget ért a borzasztó (és nagyrészt igazságtalan) jogi vihar, amely jellemezte a tavalyi évet, úgy tűnik, hogy az irányítás csak szemre történik, hiszen az edző munkája folyamatosan elbírálás tárgyát képezi, s az utat szigorúan a pénzügyi célkitűzések határozzák meg: a bejutás a jövő évi Bajnokok Ligájába, amelynek a bevétele alapvető fontosságú a költségvetés tekintetében, és nyilvánvalóan ez az egyetlen esthajnalcsillag az égen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr718386937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pedro32 2024.04.22. 16:12:19

Vaciago kíváló írást publikált.Kifejezetten tetszett,hogy kiemelte,mekkora probléma,hogy ebben a rendszerben már nem tudni ki használható játékos és ki nem.

Shyr Kahn 2024.04.22. 18:40:59

@Pedro32: Igen, EBBEN a rendszerben. Kerdes, hogy egy uj rendszerben ki lesz hasznalhato es ki nem. Edzotol es rendszertol fugg. Remeljuk, mihelyst matematikailag is biztos a BL hely es tul vagyunk az olasz kupan, hivatalosan is bejelentik. Nincs ertelme sokat varni mar... par merkozes es ki kellene, hogy feruljon.

Aztan az edzo szemelyetol fuggoen mar jobban lehet sakkozni, hogy milyen jatekos, mikent illeszkedne az uj rendszerbe.

Juvebest 2024.04.22. 20:33:51

De jó lenne ha valamilyen formában szerepet vállalna a klub vezetésének életében. A személyisége még mindig megmozgatja a szurkolókat, nem értem miért nem kérik fel valamelyik pozicióra. Biztos vagyok benne vállalná

venember83 2024.04.22. 20:57:01

@Juvebest: én nem szeretném, kár bepiszkolnia a nevét. A Milannál jól látható, milyen hamar fel tudja falni a klub a saját legendáit. Lásd Maldini, lásd F. Inzaghi, lásd Seedorf, lásd Gattuso.

Juvino 2024.04.22. 22:05:06

@venember83: En sem szeretnem, ha Nedved sorsara jutna

Juvebest 2024.04.22. 22:07:22

@venember83: Van igazság a mondandódban, de én ezen a palin nőttem fel és nálam ő egybeforrt a Juventusszal. Egyenes ember lehet a civil életben is( bár ez lehet manapság nem előny) őt nem lehet bemocskolni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása