Ravanelli: „Nem lehet egyetlen felelős a Juventusnál”

Ravanelli Fabrizio_oregfiuk meccsen.jpgNemrégiben a Juventus egykori támadója, Fabrizio Ravanelli is elmondta a véleményét a Juventus aktuális helyzetéről a TuttoJuve munkatársának, és csapattársához hasonlóan ő is a középpálya minőségét kifogásolta.

Úgy tűnt, hogy a Juventus magára talált mostanában, aztán az elmúlt héten ismét felütötték fejüket a problémák, vajon mi történhet a csapattal?

„Nehéz ezt megmondani, mert csak feltételezni lehet. Úgy gondolom, hogy az AC Milan ellen az első 60 percben fantasztikus csapatot láttam, aztán az elmúlt pár meccsen a Juventus nehezen mozog hátrafelé, aztán lép előre. A középpálya szinte mindig lapos, nem tudják tartani a tempót, és nehézségekkel találják szembe magukat. Minden egyébtől eltekintve ettől még megvan bennük a potenciál, hogy megnyerjék a bajnokságot a következő pár hétben.”

Ha felelőst kell keresnünk, akkor a játékosokra vagy Maurizio Sarrira esne a választás?

„Nem egyszerű felelősségről beszélni, a problémák mindig megoszlanak mindenki között, azért is, mert egy olyan klubn'l, mint a Juventus nem lehet egyetlen személyre mutogatni. A Juventusnál a pohár mindig félig üres, leszegett fejjel dolgozni kell, és azonnal jól próbál teljesíteni az ember már a következő meccsen. Egy ilyen pillanatban nyugodtnak kell maradni, a bajnokság szinte lefutott, és mindig ott van bizonyításra a Bajnokok Ligája. Nyugodtság és ésszerűség szükséges ahhoz, hogy megpróbálják megnyerni a Lazio elleni meccset.”

A Bajnokok Ligája vajon nagyobb kihívást jelent, figyelembe véve az aktuális problémákat?

„A jelenlegi aggodalom logikus, az elmúlt három meccsen csak két pontot sikerült gyűjteni, de jelenleg a Milan, az Atalanta és a Sassuolo a legjobbak között említendő, és Olaszországban bárki számára nehézséget jelentenének. A Juventusnál a gondot az jelentheti, hogy a csapat nem tudja megtartani az előnyt, két szerzett gól fölött már ki kell zárni az ellenfelet, és nem lehet hagyni, hogy visszajöjjön a meccsbe az ellenfél. Ez az elképzelés kell, hogy elgondolkodtassa Maurizio Sarrit és a játékosokat.”

A Juventus és Lazio közötti meccsből ki fog jobban kijönni? A scudetto sorsa eldőlhet?

„Szerintem igen, győzelem esetén a Lazio visszatérhet a versenybe. Még ha a Juventusnak csak pár győztes meccsre is van szüksége a bajnoki cím megvédéséhez, a Sassuolo ellen a hat meccslabda egyikét elveszítették, s így már csak öt maradt. A többi csapatnak nehéz meccsei lesznek, a Lazio megütközik a Juventusszal és a Napolival, míg az Atalanta az utolsó fordulóban az Interrel játszik. Ha a nagy meccset a bianconero csapat nyeri meg, az jó lépés lenne a sorozatban kilencedik bajnoki cím felé.”

A Lazio kétszer már legyőzte a Juventust idén, vajon Torinóban sikerül megismételni ezt?

„A két csapat egyike sincs top formában, sem fizikailag, sem mentálisan, ezért a meccset az fogja eldönteni, hogy melyik együttes lesz hatékonyabb a kapu előtt.”

Dybala vagy Higuain? Melyikük fog kezdeni hétfő este?

„Nem vagyok olyan szemtelen vagy tolakodó, hogy tanácsot adjak Maurizo Sarrinak ezzel kapcsolatban, ő látja a csapatot nap mint nap, és tudni fogja, hogy kit kell választani ezen a fontos meccsen. Paulo Dybala nagyszerű szezont fut, mindenki szeretné látni őt a pályán, de ez pontosan illik Douglas Costára is. Bízunk a mesterben, úgy látjuk, hogy ő mindig a legjobb formációt alkalmazza.”

Douglas Costa tényleg tizenkettedik ember, vagy a kezdőben lenne a helye?

„Szeretném már a meccs elejétől pályán látni őt, egy ilyen játékosnak több folytonosságra van szüksége, nem is tudja a legjobbját megmutatni húsz perccel a lábaiban. Egy olyan erős futballista, mint ő, lassan kell visszahozni őt a pályára, bizalomra és figyelemre van szüksége. Szerintem ő nagyon, nagyon fontos játékos, a bajnokság utolsó szakaszában ő lehet a Juventus legjobb fegyvere, de sok minden múlik a viselkedésén és az edzésen mutatott teljesítményén, nem csak a technikai kvalitások számítanak.”

Ön 68 gólt szerzett az összes kiírást figyelembe véve, Cristiano Ronaldo 60-nál jár. Vajon sikerül ebben a szezonban megdönteni az Ön rekordját?

„Bizonyos vagyok benne, Ronaldo a világ első számú futballistája. Azt kívánom neki, hogy döntse meg a rekordom, és még számos gólt szerezzen.”

Mit szólna egy jóslathoz?

„Nyílt meccsre számítok, nehéz bármit megjósolni. Nyerjen a jobb csapat.”

Nem is olyan régen a Le Phoceen számára adott interjúban beszélt Higuaínról és a Marseille csapatáról, pontosan mire gondolt?

„Felmerült annak a lehetősége, hogy a Marseille sportigazgatója legyen, a beosztás még betöltetlen, de jelenleg nincs semmi más, amiről beszélni lehetne.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2016015150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2020.07.18. 10:36:33

Tacchinardival azért jobban egyetértettem, de még Ravanelli nyilatkozatának az első felével is tudok egyezni.

del pipi 2020.07.18. 11:53:17

@JuventusFanatikus: Nálam csak a Costás rész sántikál, amúgy amit mond összességében helytálló.

Leram7 2020.07.18. 12:17:26

@del pipi: Costa simán kezdhetne, ha olyan középpályánk lenne, amelyik harap. Így szerintem is jobb, hogy Bernardeschi kezd.

JuventusFanatikus 2020.07.18. 12:24:14

@del pipi: Az nálam sincs rendben, de ezzel sem értek egyet:
"Bízunk a mesterben, úgy látjuk, hogy ő mindig a legjobb formációt alkalmazza"

del pipi 2020.07.18. 13:16:56

@JuventusFanatikus: Igen, ezt is adom!
@Leram7: Az a bajom Costával hogy ő is sokkal többet tudna betenni a közösbe de egyszer megy neki aztán három meccs homály.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása