Allegri: „Ötvöznünk kell a szépséget és az eredményességet”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato.jpgA Juventus hazai pályán is 1-0-ra kerekedett felül az Atalanta együttesén, ezúttal Miralem Pjanić sikeres büntetőjének köszönhetően, miután az első meccs is 1-0-ra zárult az Öreg Hölgy számára.

„Gratulálnunk kell a srácoknak mindazért, amit ma este véghez vittek, és amit a szezon során nyújtanak. A célunk az volt, hogy márciusban harcban legyünk mindhárom kiírásban.” - értékelt a mester a Rai Sport számára.

„Most fontos bajnoki következik a Lazio ellen, majd a legjobbunkat kell nyújtanunk Londonban a Tottenham Hotspur ellen.

Az első félidőben voltak egyes problémák, mivel későn zártuk le a széleket, és az ellenfél jól passzolt a sorok között.

A második félidőben több lehetőséget teremtettünk támadások során, és Douglas Costa a csatár mögé húzódott, amivel nyílttá vált a mérkőzés.”

Paulo Dybala a mérkőzés utolsó nyolc percében lépett pályára, azonban Gonzalo Higuaín a padon sem kapott helyett bokasérülése után, és így felvetődik a kérdés, hogy Pipita Londonban a Tottenham Hotspur ellen képes lesz-e pályára lépni.

„Paulo Dybala jól állt be a mérkőzés során, és biztos vagyok benne, hogy a szezon végső szakaszaiban hozzáadott értéket jelent majd a csapat számára. Ami Gonzalo Higuaínt illeti, nem érdemes egy meccsért kockázatot vállalni. Azt akarjuk, hogy jó állapotban álljon rendelkezésünkre a következő meccseken.

Gonzalo Higuain jelenleg nem vethető be, pár napig nem edzett, és majd meglátjuk, hogy szombaton játékra kész állapotban lesz-e. Jelenleg a szombati meccs a legfontosabb, mivel a londoni mérkőzés ügye a Tottenham ellen még várhat. A BL nem válhat megszállottsággá. Tisztában vagyok a mérkőzés fontosságával egy csodálatos stadionban, és szeretnénk jó teljesítményt nyújtani európai szinten, azonban ez nem párosulhat megszállottsággal.

A szezon során mindig vannak pillanatok, amikor rosszul sülnek el a dolgok, illetve felmerülnek sérülések, de nem kívánjuk elvesztegetni az időt panaszkodással. Mindig pozitívan kell gondolkodnunk, és meg kell találnunk a megfelelő utat.

Egy nagy klubnál kötelező ötvözni a szép futballt az eredményességgel. Nagyon vékony vonalon kell egyensúlyozni. Az elmúlt években a Tottenhamnek volt a legjobb támadórészlege és a legjobb védelme, de nem nyerték meg a Premier League-et. Ezt azt jelenti, hogy ezek a statisztikai adatok nem mérvadók Angliában, Olaszországban viszont igenis számítanak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7113706388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cannavaro 2018.03.01. 09:28:32

"Egy nagy klubnál kötelező ötvözni a szép futballt az eredményességgel"
Akkor te mi a RE....... FA..... Ért nem vagy hajlandó rá??????????????????????????? Jaa bocsánat, valszeg 20-30 percig gondolja ezt, és úgy érzi elég is, aztán jöhet a vizilabda! Bal karomat, tőből oda adnám, ha végre észre vennéd, hogy ez a csapat tud játszani is, csak TE nem vagy képes ezt belátni, és a szezon 3/4 részében a "következő" meccsre pihentetsz.... :( Jelenleg a Bajnokságot elveszteni látszik, persze hosszú még, meg ilyenek, de a Napoli nem úgy tűnik, hogy kipukkan! Nehogy szépen kizuhanjunk BL, majd el bukjuk a kupát, és Nem érjük utol a Napolit, a semmire se jó mentalitásod miatt! Ideje lenne azt a kötelező szép focit megmutatni is, nem csak beszélni róla! Mielőtt valaki azzal jön, hogy "A juve sose játszott szépen" Megkérném nézze meg a 2003 as BL elődöntőket, és a 96 os BL döntőt! Azok a csapatok azért voltak eredményesek, mert tudtak játszani, persze beton védelem mellett! De nézze már meg mindenki, volt 70 perces labda nyomozás saját térfélen????

pedronegroo 2018.03.01. 10:26:04

"Egy nagy klubnál kötelező ötvözni a szép futballt az eredményességgel" - hát ez jó! Kíváncsi vagyok mit reagálnak azok erre akik folyamatosan bevédik a szarfocinkat hogy ez hagyomány meg hogy a Juve sose játszott szépen.
Amúgy ha Allegri komolyan gondolja ezt a szép focit akkor miért nem cselekszik? Vagy kérdés lehet az is hogy mi neki a szép futball?

mrdel 2018.03.01. 10:35:25

A Totthenamet ki kellene ütni a bl-ből!

Drughi Di Bianconeri 2018.03.01. 10:49:29

"Egy nagy klubnál kötelező ötvözni a szép futballt az eredményességgel."
Ezzel a gondolattal lehet azonosulni, kár,hogy maga Allegri ezt nem gondolhatja komolyan, csak egy tetszetős lózung...
Legalábbis én idejét nem tudom, mikor játszott ez a csapat _Szépen_.

Azt,hogy keddi nyilatkozatában kimondja, hogy percek kellenek Dybalanak, hogy formába jöjjön, erre bedobja 8 percre, nevetséges.A Marci- khedirageczy csere meg dühítő.

A BLt meg általában a "megszállott" csapatok nyerik meg, szóval igenis: azzá kéne válnia, különben nem nyerjük meg soha...

jeneiPALI 2018.03.01. 11:09:17

Ha igy játszunk a Tottenham szét ver minket ez semmire se lesz elég ellnük ,Allegri nem tud támadó focit játszatni mondhat akármit nem bánnám ha már a nyártol más irányitana tudom miket nyertunk vele miket buktunk is de mással is nyerhetnénk talán még bl t is!rosz nézni a mecseinket, jó hogy valahogy nyertunk de ez a nagy csapatok ellen kevés lesz, khedirát meg kinem hagyná ha az isten leszakadna a fejére akkor se ideg szétbasz!!

Rocky80 2018.03.01. 11:29:05

De legalább már belátta...

Eredmény is, szépség is? Maga lenne a mennyország.

Erről a szloge

Rocky80 2018.03.01. 11:30:32

Erről a nyilatkozatról az a szlogen jut eszembe hogy: "Cégünk pontosan, gyorsan és olcsón dolgozik. Ön ezek közül kettőt választhat."

mpite 2018.03.01. 11:49:04

Én szeretem Allegrit, bár én is a kritizálók között voltam, amikor kinevezték, de szerintem csak leginkább Conte nagyon váratlan és hirtelen távozása okozta a "haragom". Elég gyorsan rácáfolt mindenkire, mindig képes volt megújulni, új színt vinni a csapatba valamilyen módon, általában kényszer szülte felállásbeli módosítások miatt, amik bejöttek. Taktikailag a legfelkészültebb edzők közé tartozik a világon, aki meccs közben is képes váltani, ellentétben pl Contéval.

Most eszméletlen sok sérülés nehezíti a munkáját, alapemberek dőltek ki hetekre/hónapokra, ami miatt néhány játékosnak pl tőle idegen poszton kell játszania. Ez nyilván nem jó se a csapatnak, se Allegrinek, de mit lehet tenni?

Ugyanakkor ilyenkor mindig eszembe jutnak Ancelotti szavai, a könyvében azt mondta, szerinte egy edzőnek három/négy év után érdemes váltania, akkor kezdenek kijönni a hosszabb távú problémák. Ez nem törvényszerű és vannak kivételek természetesen, de az edzőnek is és a csapatnak is van, hogy meg kell újulnia. Én tényleg tisztelem Allegrit és remélem, hogy itt most nem ennek vagyunk a tanúi, hanem a sérülések okozzák a hetek óta nézhetetlen "játékot." Eddig legalább az eredmények jöttek persze, de a Tottenham elleni első meccs ijesztő volt, mert a BL-ben eddig mindig oda tették magukat a fiúk az elmúlt években. Én ezt is Allegrinek tudom be, hogy a sok lagymatag bajnoki között mindig fel tudta tüzelni a játékosait a BL-re. Nagyon kíváncsi leszek a londoni meccsre, a szezonunk múlik rajta szerintem.

preczol 2018.03.01. 12:51:38

@juve1986:
A 2003-as torinói meccs tényleg nagyszerű volt, a legszebb emlék. De a döntő.... Az valami hihetetlen sz.r volt! Mondjuk az is igaz, hogy az a BL szezon sem volt sétagalopp. Ha jól emlékszem a csoportból is éppen csak továbbjutottunk.
De azért azt is tegyük hozzá, hogy akkor volt két igazi klasszisunk: Del Piero, Nedved. Most nincs, sajnos.

Cannavaro 2018.03.01. 13:05:56

@preczol: A döntőre, rá nyomta a bélyegét Nedved hiánya, sajnos! Az akkor olyan volt mint most a Barca, Messi nélkül, Chelsea, Hazard nélkül stb. Vezérét vesztett csapat állt ki, azzal a Milan-al akinél ott volt/voltak a vezérek, és így sem tudtak elverni minket, csak a tizikkel nyerhettek!

GGábr81 2018.03.01. 14:18:19

Megszólítva érzem magam itt többek részéről is. Nem azt mondtam, hogy nem játszott szép futballt a Juve. Azt mondtam, hogy többnyire a védekezés volt a fő. Nem nagyon játszottunk támadó focit. Az nagy különbség. Mert a kontrajátékot is lehet szépen játszani. A védekezést is lehet szépen csinálni. Erre is mondtam, mondtunk jónéhány példát. És nem azt mondtuk, hogy ez az elképzelesetelen bekkelős játék a szép, amit pár hónapja csinál a csapat.
Szóval a szép játék nálam nem feltétlenűl a támadó focit jelenti.
Nem az élvezhetetlen játék a hagyomanya a Juvenak, hanem az erős, jólszervezett, taktikus védelem (betonvédelem) az alap. De ettől még lehet szépen játszani.
Szép focit szeretnék én is. Nem kell feltétlen támadónak lenni, de szép legyen. De aki csak a támadó fociban találja meg a szépséget az ezt úgysem érti meg.

preczol 2018.03.01. 15:33:17

@GGábr81:
Egyet értek veled, nekem is ez a meglátásom a régi és a mostani Juvéval kapcsolatban.
Mostanában tényleg sok a nyögvenyelős meccs. Igaz én ezt a sok sérültnek tudom be, azért a szezon elején elég szórakoztató focit játszott a csapat. Azóta kidőlt Coudrado, Dybala, valamint Mandzu leromlott. Ez így sok, de legalább Berna beépült a csapatba, erre ő is megsérült. :(
Ha mindenki felgyógyul újra lesz focinak. A sebesség is meglesz, amit hiányoltam.

Nathas 2018.03.01. 17:57:01

@GGábr81: +1 páran sajnos keverik az olasz stílust a s.ar focival, velük nem érdemes vitába bocsátkozni.

@mpite: +1 Ferguson csak egy volt, nem szabad abba az "arsenalos hibába" esni, hogy csökönyösen ragaszkodunk egy trénerhez. "Ha helyzet van, lépni kell!" :)

"A BL nem válhat megszállottsággá." - ha kiesünk, akkor biztosan. Előre magyarázza a bizonyítványt?

"Egy nagy klubnál kötelező ötvözni a szép futballt az eredményességgel." - hát az bizony jó lenne, de ezt nem Allegri fogja megvalósítani. Egyébként az elmúlt időszak azt is megmutatta, hogy jobb lesz, ha nem száll harcba Dybalával, mert rá mindenképpen szüksége van a csapatnak (akármennyire is "nem világklasszis").

Rikoo 2018.03.01. 18:07:36

@Nathas: Az elmúlt hetek hónapok alapján nem úgy tűnik, hogy mindenképpen szükség lenne Dybalára.
Sajnos kezdem belátni, hogy tényleg túlértékeltük itt néhányan őt. Túl sok hiányossága van és emiatt nem lesz ő TOP játékos.

epaska 2018.03.01. 18:59:55

@Nathas: A Can-Pjanic-SMS sort kell összehozni és akkor a f@sznak se kell Dybala.

Cannavaro 2018.03.01. 19:27:46

Félreértések elkerülése végett, én nem támadófociért ágálok, hanem a szép játékért, a 70 percet bekkelünk nem az!!! Sosem akartam Barca stílust, de egy komoly Bayern félét szívesen elnéznék, vagy még jobb példa az Ancelotti-s Milan, akik nem véletlen nyertek annyi Bl-t, és nem volt tiki-taka, de FOCIZTAK! Jelenleg nagyon nem jó felé haladunk, vagy még inkább, egy helyben toporgunk, miközben látszott, hogy a beton védelmünkkel el tudunk jutni egy BL döntőbe(ami már nincs, de Allegri, még mindig arra támaszkodna), de megnyerni így, azt sosem fogjuk, ez ahhoz kevés, ahhoz játszani kéne, és nem betojni, és csak védekezni, addig a szintig már, hogy már 2 pontos passz nem megy előrefelé! Egy Higany kínlódik ugyanúgy, mint a nem mindennek tapsikoló szurkoló társak!

Drughi Di Bianconeri 2018.03.01. 20:44:55

@Rikoo:
Most megmelengetted a szívem, pedig nyáron a BL-döntő /Bonucci , Alves balhé után mennyit vitáztunk veled és másokkal Dybaláról ! xD

Nathas 2018.03.01. 20:53:39

@Rikoo: az elmúlt hetek/hónapok alapján nem úgy tűnik? Mit láttál, ki lenne alkalmas a játék szervezésére (a balszellő Mandzuval)?

@epaska: milyen támadósorral?

NagyonJuve 2018.03.01. 21:03:17

Szerintem itt sokan félre értelmezték allegri szavait. Miszerint kombinálni kell a szép focit az eredménnyel. Azért is hozta fel a tottenhamot legjobb csatársor ,legjobb védelem még sem nyertek. Arra gondolt hogy kicsit játszunk szépen aztán pedig az eredményre. Totál elégedett magával. Szerinte mi szép focit játszunk eredményesen.

.Bulldeo 2018.03.01. 21:06:53

@Nathas: +1
Nem Dybalát kell a csapathoz szabni, hanem Dybalához a csapatot. Ez a jelenlegi Juventus egy öszvér megoldás, több olyan komponensből áll, amik együtt kioltják egymást. Dybala mögött nincsen egy masszív középpálya, Dybala előtt meg nincsen villámgyors, gyilkos ösztönű csatár. Ezeket kellene kijavítani szerintem, és nem elherdálni a gyöngyszemet.

Rikoo 2018.03.01. 21:18:51

@Nathas: A játék szervezésére Pjanic ott van, mellette Bernardeschi, D.Costa és Cuadrado kreatív játékosok, Higuaín pedig ott van befejezőnek. Alex Sandro balhátvédből szintén képes veszélyeztetni.
Most maximálisan egyetértek azzal a véleménnyel, hogy Emre Can és Milinkovic-Savic kellene középre. Esetleg még Iscót meglehetne próbálni, nagyon nem stimmelnek vele a dolgok Madridban.
Dybala fizikálisan gyenge, erőnléte sosem volt és a gyorsasága alapján nem is igazán támadó.
BL-ben 24 meccs 5 gól. Idén 0 gól 0 gólpassz és övé a 10-es mez + legnagyobb fizetés.
Kedvelem, mint játékos, de ha nincs pénz jelenleg az ő eladásából és annak visszaforgatásából tudna fejlődni a keret.
És írom ezt úgy, hogy rendkívül kedvelem őt és fantasztikus rugótechnikája van, a kreativitása is elismerést érdemel. De sajnos úgy érzem, hogy ez a kapcsolat nem működik közte és a Juventus között.

.Bulldeo 2018.03.01. 22:10:57

@Rikoo: utolsó mondatodra reagálva: én sokkal inkább Higuainnal kapcsolatban érzem ezt. Lassú, és görcsös ő egy olyan csapathoz, ami nem dolgoz ki állandóan, egymás után helyzeteket. Illetve hiányzik belőle a képesség, hogy egy igazán jó védelemmel szemben is élni tudjon. Csak hát őt a kutya nem fogja megvenni olyan összegért, amiből mi építkezhetnénk, ellentétben Dybalával - és ez sem véletlen.

Rikoo 2018.03.01. 22:19:23

@.Bulldeo: Higuaín képes rangadókat eldönteni. Dybala?

.Bulldeo 2018.03.01. 22:33:04

@Rikoo: Dybala legalább egyszer eldöntött egy igazi top csapat elleni küzdelmet. Higuain?

Rikoo 2018.03.01. 22:43:13

@.Bulldeo: És akkor ebből fog élni élete végéig?

.Bulldeo 2018.03.01. 23:09:42

@Rikoo: remélem nem.
Kell köré rakni jó játékosokat. Tavaly ott volt pluszba Dani Alves, egy ettől megittasult, brutál jó Sandro, egy jószemű Bonucci, Cuadra úgy volt jó támadásban, hogy hátrafelé sem jelent mínuszt, Mandzukic eszméletlen energiát tolt bele (idén sehol nincsen ahhoz a tankhoz képest). Semmi rotálás nem volt elől, ki is fingott a csapat a végére, de pont a Barca ellen volt egy igazi Juventus, és egy ilyen hátszéllel Dybala képes volt különbséget jelenteni.

Nathas 2018.03.02. 02:09:20

@Rikoo: ha egy kitalált, jövőbeli csapatról beszélünk, akkor bárki nélkülözhető, majd kitalálunk mást a helyére :-) Jelenleg azonban: látjuk Pjanic játékszervezését, neki nem fekszik a defenzív futball, nagyon visszavontan játszik, a szervezése a kapunk előtt (manapság el-)passzolgatásban merül ki. Cuadrado nem is kreatív, csak gyors, Bernardeschi meg csak egy csere Allegrinél. Ők verekszenek a jobb oldalért Costával, hiszen - az általad is nagyon védett - Mandzukic a balon, elől pedig a lassú Higuain. Hát, nem véletlenül nem megy Maxnak sem valamiféle játék kialakítása, ez bizony kemény dió.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása