Allegri: „Marchisio valószínűleg játszani fog szerdán”

allegri_massimiliano_uj_logo_hosszu_ujju_sajtokonf.jpgMassimiliano Allegri az Atalanta elleni Olasz Kupa-elődöntő visszavágója előtt arról beszélt, hogy Claudio Marchisio valószínűleg játszani fog, azonban Gonzalo Higuaín csak a padon kaphat helyet.

A Juve olasz középpályása várhatóan játszott volna a hétvégi meccsen, azonban a lehulló hómennyiség miatt a meccset elnapolták, miközben a napokban a pletykák szerint Claudio Marchisio esetében reálisan felmerült a távozás esélye, amennyiben nem kap több játéklehetőséget.

„Holnap nagyszerű esély van Claudio Marchisio játszatására. Lényegében a kezdőcsapat megegyezik a vasárnap tervezett csapattal, esetleg egy-két módosítás lesz, de erről a mai nap során döntök. Ami a jövőt illeti, jelenleg mindenkinek, aki a Juventus világához tartozik, a célokra kell koncentrálnia.

Aztán júniusban mindenki dönthet a saját jövőjéről. Jelenleg nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármi elvonja a figyelmünket, mivel ez fontos szezon, és összehasonlítva a tavalyi évvel ellentétben idén egy nagyon erős ellenféllel találtuk szembe magunkat a Napoli személyében, akik komoly mutatókat szállítanak.

Ez azt jelenti, hogy a bajnokságban valami különlegeset kell véghez vinnünk, miután a srácok sorozatban hat bajnoki címet nyertek.

Előttünk az Olasz Kupa és a Bajnokok Ligája, ezért nincs időnk a jövőn gondolkodni, a jelenben kell élnünk a lehető legjobb módon.”

Paulo Dybala a padról állt be a Torino ellen, vajon holnap játéklehetőséghez jut?

„Percekre van szüksége, ez nem kérdéses, azonban ezt a dolgot majd holnap értékelem ki. Paulo lehetőséget fog kapni a meccsen, az elejétől vagy csak a meccs során száll be csereként.

Aztán következik majd a szombati meccs a Lazio ellen, amelyen további perceket gyűjthet. Mindenekelőtt hiányzik a vasárnapi meccs, és mindig azt mondom, hogy ezek a dolgok számítanak, ezek nyomást gyakorolhatnak az emberre.

Mindenképpen játékperceket kell biztosítanom Paulo számára. Egyebek mellett jobban érzi magát, jobban teljesít az edzésen, és technikai tekintetben is szükségünk van rá. Gonzalo Higuaín? Már elmondtam, hogy Pipita legjobb esetben is csak a padra ülhet le. Egyáltalán nem edzett, azt hiszem, hogy két edzést hajtott végre a bringán, ami kevésbé terheli meg a bokáját.

Ha ma tud edzeni egy keveset, ha jól érzi magát, és ha nem érez fájdalmat a bokájánál, akkor a padra leülhet. Ennél több kizárt.

Az aggályaim az egyik középpályást és az egyik védőt illetik. Ezt a két játékost. A mai és a szombati meccsre kell gondolnom, aztán következik szerdán a Tottenham elleni mérkőzés, ezt a három meccset kell menedzselnem játékosok tekintetében.

A holnapi meccset a legjobb állapotban várjuk, a legjobb csapattal, annak tudatában, hogy holnap Sami Khedira rendelkezésre állásával még egy alternatívánk nyílik, aztán következik a szombati meccs. Holnap Rodrigo Bentancur nem játszhat eltiltás miatt, szóval eggyel kevesebb középpályásom lesz.

Ez azt jelenti, hogy ki kell számítanom, hogy holnap ki mennyi percet játszhat, illetve ki mennyit játszhat majd szombaton. Ezt követően kiértékelem a helyzetet, és döntök a kezdőcsapat vonatkozásában. A kapuban Gigi Buffon fog a kapuban állni.”

Ezt követően Massimiliano Allegrit arról kérdezték, hogy hisz-e abban, hogy a Napoli képes megnyerni az összes meccset a bajnokság végéig.

„Szép lenne, ha a Napoli megnyerné az összes meccsét, illetve ha mi is megnyernénk az összes meccsünket, ha azonban ők is nyernek folyamatosan, és mi is megnyerjük a meccseinket, akkor nem nyerhetünk…

Lépésről lépésre kell haladnunk meccsenként, mivel vasárnap azt terveztem, hogy pályára küldök egy olyan csapatot, amely révén néhány játékos perceket gyűjthet, de jött a hó, és nem játszhattunk. Szóval játszunk meccsről meccsre, nyugodtan és rendkívüli lelkesedéssel és mindenekelőtt rendkívüli egyensúllyal, mivel fontos kötelezettségekkel rendelkezünk.

Ismétlem, ez az év más, mivel mivel tavaly sokkal nagyobb pontelőnnyel rendelkeztünk. Ebben az évben a Napoli az ellenfelünk, akik ragadnak ránk, vagyis inkább azt mondanám, hogy mi ragadunk a Napolira.”

A bianconero csapat bajnoki összecsapását vasárnap elhalasztották, így Maurizio Sarri csapata megnövelte az előnyét a Cagliari legyőzésével.

„Azt tudom, hogy eggyel kevesebb meccsünk van, szombaton pedig Rómában nyolc meccsből a hatodikat játsszuk idegenben. A vasárnapi meccs az Atalanta ellen elmaradt, ezért a szombati meccs után tizenkét mérkőzés meccsünk marad, amelyből hetet játszunk otthon és ötöt idegenben, ezért ez a sorsolás kedvező számunkra.

Mindazonáltal a bajnoki cím sorsa az utolsó meccsen fog eldőlni. Nagyszerű kihívás ez, egy csodálatos bajnoki csata két csapat között. A miénk az egyedüli top európai bajnokság, amelyben a verseny nyitott, mivel a többi nagyjából lezárult, vagy nagyon közel áll ahhoz, hogy eldőljön a bajnok kiléte.

Aki a végén megnyeri a bajnoki címet, az tekinthető a legjobbnak, aki május huszadikán vezeti a tabellát, az megérdemelten nyeri meg a scudettót. Arra vágyunk, hogy megnyerjük sorozatban a hetedik scudettót, és mindenekelőtt az, hogy felvegyük a versenyt egy olyan csapattal, amely nagyszerű eredményeket ér el.

Szóval számunkra ez fontos kihívás, egy csodálatos kihívás, azonban holnap az Olasz Kupa elődöntője vár ránk, az pedig egyenértékű cél számunkra. Először is azért, mert a futball modern korszakában egyetlen csapat sem volt képes megnyerni sorozatban négyszer az országos kupát.

Ebben az évben számunkra, a Paris Saint-Germain és a Barcelona számára nyitott ez a lehetőség. Ezért a holnap fontos számunkra, felér egy döntővel, és ezért úgy is fogjuk kezelni. Ezt követően szombaton ismét játszunk, és a Lazióra kell fordítani a figyelmünket. Holnap azonban nyilvánvalóan az a célunk, hogy eljussunk a döntőbe.

Nem lesz egyszerű, mivel egy kemény Atalanta ellen kell pályára lépnünk, akik szeretnének ismét felpörögni az EL-kiesés után, és akik mindenekelőtt nagyszerű lehetőség előtt állnak az Olasz Kupa-döntőbe jutás tekintetében, ez pedig ritka lehetőség.

Szóval szép kihívás ez számunkra, és biztosak kell legyünk abban, hogy készek vagyunk. Az első meccsen született eredmény nem számít, mivel az 1-0 kevés előnyt jelent. Holnap gólt kell szereznünk, és ha ez sikerül, akkor teszünk egy lépést előre. Azonban gólt kell szereznünk.”

A mester a sérültek helyzetéről is beszélt.

„Az egyetlen játékos, aki csak a padra térhet vissza, az, Gonzalo Higuain, a többiek mind rendelkezésre állnak. Sami Khedira játékra kész, míg Juan Cuadrado, Mattia De Sciglio és Federico Bernardeschi továbbra is sérült.”

Maurizio Sarri többször panaszkodott amiatt, hogy csapata a Juventus után játssza a meccseit, mostantól azonban a bianconero együttes fogócskázhat, mivel egy meccsel kevesebbet játszott az Öreg Hölgy.

„Kizárólag a feladatainkra szabad koncentrálnunk. Számunkra az a fontos, hogy márciusban versenyben legyünk mindhárom színtéren, és holnap játsszuk az első meccset, amely a kiesésről dönt, hiszen vagy bejutunk a döntőbe, vagy lezárul számunkra a sorozat..

Szóval ez számunkra fontos célkitűzés, aztán visszatérünk a bajnoki harchoz, mivel a holnapi meccs után már csak a májusi kupadöntő jön a sorozatban, ha nem esünk ki az Olasz Kupából. Szombaton folytatódik a bajnoki menetelés, szerdán pedig a kiesésről dönt a Tottenham Hotspur elleni meccs.

Szép dolog, hogy versenyben maradtunk mindhárom sorozatban, mivel az a célunk, hogy az összes kiírásban versenyképesek legyünk. Erről szól a Juventus. Az, hogy más mit gondol és mit mond, az nem változtat a helyzetünkön.

Le kell hajtanunk a fejünk, dolgoznunk kell, és meg kell próbálnunk eredményeket szerezni. Megpróbálunk készen lenni holnapra, hogy éljünk a lehetőségünkkel, majd ugyanúgy élni kívánunk a lehetőséggel a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában.

Nem szabad egyéb dolgokkal foglalkoznunk, mivel az mentális energiát emésztene fel, az pedig nem szolgálna semmit. Mindig azt mondom, és továbbra is ezt hangoztatom, hogy végső soron az számít, hogy beírhassuk a győzelmeket a történelemkönyvbe, mivel ellenkező esetben elfelejtjük azt is, hogy mi történt két napja, nemhogy húsz évvel ezelőtt.

Mondhatjuk azt, hogy ha az a labda a kapufa belső élét kapta volna el, akkor gól lett volna, és úgy talán nyertünk volna… azonban ez egyáltalán nem számít, semmit sem jelent. Az életben nagyon gyakorlatiasnak kell lenni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1313703030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2018.02.27. 18:10:13

Hű ! Jó hosszú nyilatkozat ! Köszönöm a fordítást !

Patricco 2018.02.27. 21:22:15

Ez a kokler tuti berakja Kedirat!
Ha rendekezesre all akkor nincs az az Isten hogy o ne jatszon

I love JU 2018.02.27. 22:14:59

@Patricco: vagy pihen még h a Lazio es a Tote ellen jo fizikai allapotban legyen :)

MdewC 2018.02.28. 08:59:14

Túl sok a bullshit Mister.

Sok a sérült, semmi infó Bernaról, baj van a BL-ben, túl szoros a bajnokság, Sandro szerződése kapufa. De a lényeg, hogy a “meg akarunk nyerni mindent” maszlag 100x el legyen mondva.

Jamal Jamal 2018.02.28. 10:28:28

"szerdai meccs a Lazio ellen" a szombati? Vagy ma azaz szerdán kettő meccset játszunk? :)

venember83 2018.02.28. 10:46:38

@Jamal Jamal: köszi az észrevételt, javítottam.

Jamal Jamal 2018.02.28. 11:05:01

@venember83: ne érezd kötözködésnek, csak a kákán is .... :)
Btw Köszi! a cikket.

venember83 2018.02.28. 12:05:50

@Jamal Jamal: nem éreztem annak, semmi gond.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása