Ancelotti: „Számos csapat megtörheti a spanyol BL-hegemóniát”

Ancelotti Carlo.jpgCarlo Ancelotti véleménye szerint a Juventus képes Bajnokok Ligája győzelemre, így véget vethet az európai spanyol uralomnak.

A bianconero csapat tavaly a Barcelona ellen játszott a BL-döntőben, és idén is kapott spanyol ellenfelet már a csoportban, miután öt csapat jutott be a Bajnokok Ligájába, és a Sevilla a Juventusszal egy csoportban harcolhat a továbbjutást biztosító első két hely egyikéért.

„Volt szerencsém háromszor is Bajnokok Ligáját nyerni edzőként, kétszer az AC Milan vezetőjeként, egyszer pedig a Real Madrid csapatánál.” - nyilatkozott a tréner a Marca napilapnak.

„Be kell vallanom, hogy különös kötődést érzek ehhez a versenysorozathoz. Idén a legnagyobb kérdés az lesz, hogy vajon ismét domináns szereppel fognak-e bírni a spanyol csapatok vagy sem, azonban számos együttes képes versenyre kelni a trófeáért, és ezek megtöhetik a spanyol hegemóniát.

Ilyen csapatok például a Chelsea, a Manchester United, a Bayern München, a Paris Saint-Germain, a Manchester City és a Juventus.

A Barcelona számára a BL-címvédés az elsődleges kihívás. Garantálhatom, hogy ez lesz a legkeményebb kihívás, mivel a Bajnokok Ligájában ez még senkinek sem sikerült.

Mi tavaly a Real Madriddal közel álltunk ehhez, azonban az elődöntőben a Juventus ellen elveszítettük a lehetőséget.”

Carlo Ancelotti a tavalyi évet követően idén már nem ülhet a Real Madrid kispadján, utóda pedig a Napoli tavalyi edzője, Rafa Benítez.

„Tudom, hogy mit jelent a Real Madrid edzőjének lenni, és a legjobbakat kívánom neki. Rendkívül tisztelem az ő munkásságát. A Real Madrid csapatának is csak a legjobbakat kívánom.

Véleményem szerint számomra eljött az idő arra, hogy kicsit visszavonuljak és pihenjek. A Real Madriddal töltött évekre nagy örömmel tekintek vissza.

Több mint húsz éve vagyok edző, és a világ legjobb klubjait vezethettem, így a Juventus, a Milan, a Chelsea, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid csapatát.

Egy évet pihenéssel kívánok tölteni, hogy aztán feltöltődve térhessek vissza. Ebben az évben a célom több időt tölteni Madridban és Londonban a családommal.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr647771910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2015.09.09. 15:12:13

Remélem a Barca nem védi meg a címét. Szép lenne, ha összefutnánk velük, és mi nyernénk most, mi jutnánk tovább. A döntőben nem sokon hibázott a dolog.

Rivendell 2015.09.09. 15:42:38

@babo0410: ez kizárt....a mostani csapatnak esélye nem lenne megfogni a Barcat,mert szétfutnának minket....nevetve. Nem lehúzni akarom a saját csapatom,de a mostani juve túl szétesett az előző szezonoshoz képest és nem is lehet ezzel az állománnyal annyira stabilra felhozni.

stevenh 2015.09.09. 15:57:11

@Rivendell: Hát idén szerintem a Barca sem épp az a hengerlő gép, legalábbis egyelőre úgy tűnik valami megtört a gépezetben ott is, bár nagy változások nem voltak.

Rivendell 2015.09.09. 16:00:06

@stevenh: pont ezért nem gáz náluk a gyengébb kezdés,mert ugyanazon emberkéket kell csak 1 kicsit feltüzelni,de nálunk meg csak kérdőjelek sora van jelen pillanatban.

babo0410 2015.09.09. 16:19:28

@Rivendell: Azért ne az első két meccsből ítéljük meg a csapatunkat. Szerintem ez lesz jobb is, ha az újak és a sérültek, legalább is közülük Marchisio, ott lesznek a kezdőben. Azért ha Hernanes vagy Cuadrado, Sandro, Lemina és Marchisio is bekerülnek a kezdőbe, akkor egy Barca ellen se mondanám egyértelműen esélytelennek magunkat. Pláne látva a Barca idei rajtját. A Barca most kicsit jóllakottabb, kevésbé harapnak. Aztán, ha LE fel tudja őket tüzelni, akkor erősek, de még úgyse lennénk szerintem alárendeltek ellenük. Pont szerintem kellett a fiatalítás, a keretfrissítés. És ezt most hála istennek jól csináltuk. Ez a keret szerintem nagyon erős lett. Én hiszem azt, hogy az újak beépítésével még jobbak is lehetünk, mint az elmúlt években. Sajnos látszott a csapaton, hogy túl öreg a keret, és néha nem volt kellő lendületünk. Habár ez írható részben a bajnokság számára is, mert sajnos a Serie A lassabb a többi nagy bajnokságnál, így nehezebb felvennünk a BL ritmusát.

babo0410 2015.09.09. 16:20:51

@babo0410: Mármint a bajnokság számlájára, nem számára.

Rivendell 2015.09.09. 16:28:12

@babo0410: nem azt írtam,hogy semmit se fog fejlődni a játékunk,de momentán tisztán látni az egész szezon homály a 14-15-ös szezonhoz képest.

Én fixre veszem,hogy ez a keret sose lesz jobb,mint a 14-15-ös....majd jöv nyáron térjünk erre vissza,hogy kinek jött be a véleménye.

m.martin91 2015.09.09. 17:01:13

Szerintem megint spanyol győzelem lesz, és jó esély van rá, hogy a Barcelona elsőként megvédi a címét a BL-ben.

csakajuve111 2015.09.09. 18:38:57

Szerintem teljesen eselytelen, hogy a Barca megvédje a Bl cimet. Sztem iden nem lesz spanyol csapat a dontobe.

m.martin91 2015.09.09. 19:10:58

@KysBé: A Juventus-t, ami a mi csapatunk, ne ítéljük meg az első két meccsből, de a Barcát, akik mellesleg hat pontot gyűjtöttek, azt igen.

KysBé 2015.09.09. 19:22:09

Azért az qrva szánalmas az adminok részéről, hogy babo fog be a pofázhat minden szankció nélkűl, ellenben ha más (én) csinálom azt törlik!!! Nézzen mélyen magába, aki tűri ezt a kettős mércét!!!!

babo0410 2015.09.09. 19:25:33

@m.martin91: A Barca elméletben a legerősebb kezdőjével állt ki, mi pedig egy halom hiányzó nélkül, egy elég gyenge kp-vel. Ezért nem látom értelmét, hogy a mi első két meccsünkből bárki is messzemenő következtetést vonjon le. Ráadásul a Barca kerete szinte nem is változott, az igazolási moratórium miatt nem is változhatott, a miénk meg elég rendesen átalakult. 3 kulcsember ment el. Ezért nincs értelme az első két meccsünkből az egész szezonra menő következtetést levonni. Nálunk még nem játszott egy csomó, később valószínűleg alapemberré váló játékos. És mivel a kezdő rendesen átalakult, idő kell az össszeéréshez. Mindez a Barcelona-nál nem áll fenn. Ezért van az, hogy nálunk kár már most temetni a csapatot, a Barca-nál meg lehet látni dolgokat. Persze később, ha az edző tudja őket tüzelni, vagy csak belelendülnek, még javulhatnak bőven. De jelenleg két igen gyenge meccsen vannak túl. Kétszer nyertek 1-0-ra két olyan csapat ellen, akiknek jobb formában, jobb játékkal simán 3-5 gólt szoktak verni. Most nem játszottak jól.

babo0410 2015.09.09. 19:30:47

@babo0410: Nem hiányzó nélkül, hanem hiányzóval álltunk ki.

m.martin91 2015.09.09. 19:39:32

@babo0410: Az a baj veled (többek között), hogy egy meccs alapján elemezgetsz, számolgatsz, következtetéseket vonsz le, teljesen feleslegesen. Jön a következő hét, minden felülíródhat, új helyzet alakulhat ki, és te magad is teljesen másképp vélekedsz. Persze, ehhez nem kell egy hét sem, te gyakran ugyanabban a hozzászólásodban ellentmondasz magadnak. Két meccsből megítéled a Barcelonát, ők most szarok, mert bár hat pontot gyűjtöttek, mégse vertek ötöt az ellenfélnek. A Barcelonához még télen csatlakozik két friss ember, meg nyilván vesznek hozzá legalább egyet, úgyhogy ők sincsenek még teljes kerettel. De majd lesznek. Persze, értem én, mindenkinél lehet látni a dolgokat, csak a Juventus-nál nem, minket még nem lehet megítélni, hiszen alakulóban a csapat, igaz, nem szereztünk pontot, de senki ne gondolja, hogy rosszabbak leszünk, mint tavaly, és hogy nem lesz esélyünk BL-t nyerni. Mindezt azért, mert nem játszott a Hernanes meg a Lemina, akik közül lehet, hogy az egyik nem is lesz kezdő, az is lehet, hogy egyik sem.

MDaniel98 2015.09.09. 20:05:39

Hát címvédés nem lesz szerintem,jelenleg a Bayern Münchent mondanám, akiknek talán a legnagyobb esélyük van a győzelemre (Guardiola ellenére), de ez Májusig rengeteget változik majd.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.09. 21:01:48

@m.martin91: +1 az utolsóhoz.

Idén szerintem sem lesz BL-címvédés,nem azért mert a Barca MSN-je gyengébb lenne,mint volt, de nagyon sok a "sötét ló" az idei BL-ben.

A PsG rengeteget erősödött Di Maria-val, és ha a kieséses szakaszban nem a Barca-t kapják meg, akkor elmenetelhetnek az elődöntőig.

Benitez-t én kiröhögöm és egy gyenge edzőnek tartom (az elmúlt majd' 10 év alapján). De a Realnak nagyon magas minősége és olyan támadópotenciálja van,mint keveseknek. Továbbá a pincér azért képes lehet 1-1 (kupa) meccsre kitalálni valami váratlant.

A MU idén visszatért, gyógycsoportot kaptak így van idejük összecsiszolódni.
LvG mondjuk egy bolond,alkoholista filozófus,de az a Rooney-Depay-Mata (Martial) tengely,mögöttük Svejni-Schneiderlin-Herrera, hát elég ütős lehet.

A City-re ugyanaz igaz,mint a PsG-re. Az arabok talán még soha nem voltak ilyen erősek,mint most. 4-2-3-1, KDB+Sterling,Agüero,mint 9es, Silva és Yaya újra világklasszis formában.
Ha elkerülik a Barca-t (noha idén úgy látszik tudnak már kontrázni is az arabok),akkor minden esélyük megvan a 4 közé.

A Bayern-t én kivenném a számításból,mert bár rengeteget erősödtek Vidal-al, és Douglas Costa is qrva jó lehet RibRob alternatívája gyanánt.
De amíg a Coldplay-köcs.g ragaszkodik az idióta újításaihoz,meg ahhoz,hogy Münchenben Katalóniát építsen,akkor egy közepesnél jobban kontrázó csapat szét fogja őket szop@tni (ami elég ironikus).

Idén is benne lehet egy sötét ló esetleges menetelése,akár az Atléticoé is.

Magunkat nem érzem annyira erősnek,hogy beleszóljunk a végelszámolásba, legalábbis egyelőre.
Aztán majd meglátjuk.
Izgalmas BL-szezonnak nézünk elébe !

Devilke Balla 2015.09.09. 22:48:32

@Drughi Di Bianconeri: Viszont BEnitez ugymond kupa specialista.. Kiváncsi vagyok mit ér el a Mardiddal.

babo0410 2015.09.10. 01:18:17

@m.martin91: Leírtam, hogy nálunk a fél kezdő hiányzott az első két meccsen, ezért kár bármire következtetni. A Barca-nál meg szinte a legerősebb kezdő állt ki. A Barca-nál pont ezért meg lehet figyelni bizonyos folyamatokat. Nálunk meg majd csak akkor, ha láttuk az újakat és a sérülteket játszani. A Barca-n az látszik, hogy jóllakott, nálunk meg az, hogy a kp-nk ebben a formában nem elég erős. Látszik nálunk is, hogy át kell alakítani a játékunkat. De meg kell várni a végső következtetéssel azt, hogy az újak mit mutatnak. És a hasonlatod ott sántít, hogy a Barca vett kb 2-3 új embert, ők majd januárban játszhatnak először. Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy kár bármilyen ítéletet mondani most, mert januárban újra lehet igazolni. Tehát a mi megítélésünkkel várjuk meg amíg az újak is bemutatkoznak, akkor kapunk teljes képet a csapatról. Ez viszont a Barca-nál nem áll fenn, ott bizonyos dolgok már most megfigyelhetőek, amin innentől vagy tud változtatni az edző, vagy nem.

m.martin91 2015.09.10. 13:39:15

Ha jól számolom, Marchisio az egyedüli, akire azt lehet mondani, hogy kezdőként hiányzott. A védők ott voltak, Buffon ott volt, a csatárok ott voltak. Lemina és Hernanes nem voltak ott, de azért, mert még nem voltak a Juventus játékosai. A semmirekellő, soha nem játszó Khedirára és az egy éve sérült Asamoah-ra gondolsz akkor, amikor azt állítod, hogy nálunk a fél kezdő hiányzott az első két meccsen?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása