Marotta és Paratici hamarosan hosszabbít a Juventusszal

marotta-paratici.jpgAz olasz sajtóértesülések szerint Giuseppe Marotta és Fabio Paratici hosszabbít a Juventusszal, s a hivatalos bejelentés jövő hétre várható. A hírek arról szólnak, hogy a Juventus a klub több kulcsfiguráját is szeretné hosszabb távon magához kötni, s a szerződéshosszabbítási széria Marotta általános igazgatóval és Paratici sportigazgatóval kezdődik majd.

A csapatra kedd este Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés vár az AS Monaco ellen, s a Calciomercato, a Tuttosport és a La Gazzetta dello Sport egybehangzó vélekedése szerint a hivatalos bejelentés jövő szerdára, vagyis még a franciaországi visszavágó előtt várható.

A Juventus semmi esetre sem szeretné elveszíteni a két szakembert, akiknek kulcsszerepük volt a zsinórban negyedik bajnoki győzelme felé feltartóztathatatlanul robogó, idén az európai kupaszíntéren is látványosan visszatérő csapat felépítésében, főként annak tudatában, hogy a pletykák szerint a Tottenham Hotspur, az AC Milan és a Paris Saint-Germain is munkát kínálna Fabio Paraticinek.

A párost eleinte sok kritika érte, ami nem meglepő a hetedik helyezéssel záruló első szezon után, azonban lépésről lépésre haladva, Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Paul Pogba vagy éppen Carlos Tévez elcsábításával fordult a kocka, s a Juventus által mutatott modell követendő példává vált a hazai riválisok számára, miközben a zebramezes klub visszatérni látszik az őt megillető helyre az európai labdarúgásban is.

Mindeközben a Juventus az ifjúsági csapatokat felügyelő sportigazgatók, Stefano Bragin és Federico Cherubini, valamint Gianluca Pessotto munkáját is új szerződéssel kívánja díjazni.

A Sky Sport Italia állítása szerint Marotta és Paratici további három esztendőre kötelezték el magukat a Juventusnál, s már csak a hivatalos bejelentés várat magára.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr297356530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trieszt120506 2015.04.10. 16:49:10

Ilyen eredmények után nincs pofám rosszat írni róluk, úgyhogy inkább nem is írok semmit... ;)

ambrobert 2015.04.10. 17:04:39

Na akkor hadd szóljon, jöjjön, aminek jönnie kell: a félszemű barmotta, kiégett játékosok kölcsön+vétel opcióval, kukázik az Atalantából, NEM KÖLT, és persze az örök klasszikus: NEM JUVE SZINT. Biztosan kihagytam valamit, de szerintem lesz, aki majd pótolja, hajrá! :)

babo0410 2015.04.10. 17:05:48

@Trieszt120506: Nem is lehet, hiszen abból a nem túl sokból ami rendelkezésükre állt, mindig kihozták amit lehet. Szerintem a hibáik ellenére jól végzik a munkájukat. És a nyáron kiderül a több pénzzel mit tudnak kezdeni.

Tony. 2015.04.10. 17:15:27

Csak az a cirka 100 millió ne lenne, amit fölöslegesen dobtak ki az ablakon.

m.martin91 2015.04.10. 17:20:26

A félszemű barmotta, kiégett játékosok kölcsön+vétel opcióval, kukázik az Atalantából, NEM KÖLT, NEM JUVE SZINT.

Barolo 2015.04.10. 17:45:21

Ha nem ez a két kookler lenne, reálisan már rég mi lennénk az első csapat aki egymás utáni évben BL-t nyert. Szerencsére, csak 100m-et dobtak ki az ablakon, az összes többi igazolásuk vagy orbitális mázli volt, vagy Conte külön kérésére érkeztek az ő akaratunk ellenér természetesen. A legnagyobb melléfogásuk természetesen Allegri volt. :) Forza Juventus!

Sischo 2015.04.10. 17:49:46

@Tony.: Hát én ha nagyon gonoszan számolok akkor is max 40 millió jön ki a szar igazolásokból, szóval az a 100 az elég kemény kerekítés lett. De ha tévedek akkor nyugodtan foglald itt össze ezeket a kidobott pénzeket plz

ambrobert 2015.04.10. 17:52:45

Nemrég UEFA megfigyelőként volt szerencsém személyesen részt venni a Falcao átigazolásáról folytatott tárgyalásokon. Totál pancser ez a Marotta, ott rekedtek meg a tárgyalások, amikor megkérdezte a játékostól, hogy milyen arányban védi a tizenegyeseket. Hát nem kell mondanom, rögtön híre ment a dolognak. Nem sokkal ezután UEFA kongresszusra voltam hivatalos, hát, minden tekintélyét elveszítette. Csak kínosan kerülgették, de a legmegalázóbb az volt, amikor a Monaco játékosmegfigyelője portóit meg kaviárt kért tőle, mert pincérnek nézte.

konrad66 2015.04.10. 18:11:28

@ambrobert: Uefa megfigyelőként ??????????
(Hogy lettél az mikor ,hogy vehettél részt ezen)

Tony. 2015.04.10. 18:19:51

@Sischo: Ajánlom figyelmedbe a nemrégiben Marotta munkásságával kapcsolatban megjelent bejegyzéshez született remek írásomat, amiből erre és még sok más felmerülő kérdésedre is választ kaphatsz.

ambrobert 2015.04.10. 18:59:51

@m.martin91: Szóval akkor nem hagytam ki semmit. Ennek örülök, ha jön egy Marottás cikk, csak ezt kell bemásolnotok. Megható, hogy hivatkozási pont lett a hozzászólásom, mint Tony "Marotta munkásságával kapcsolatban megjelent" bejegyzése.

tjunior 2015.04.10. 20:19:47

@Tony.: Arra a hozzászólásodra gondolsz amiben pl. Morata ára is benne van a kidobott pénz kategóriában?

tjunior 2015.04.10. 20:28:00

Az utóbbi 5 évet tekintve egyértelmű a fejlődés mind szakmai mind gazdasági szempontból, ez jelentős részben Marotta és Paratici munkájának is köszönhető. Meg kell hosszabbítani a szerződésüket.

DegerFaCan 2015.04.10. 20:39:46

@tjunior: elképesztő, szidjátok, persze :) Beszarok amúgy de Padoint esküszöm megszerettem és nem csak a trollkodás miatt. Minden csapatba kell egy jolly, aki minden poszton hoz egy szintet, nem kell csoda, de hozza. Nem akar többet mint amennyire képes, hanem stabilan lehozza, lepasszolgatja stb, szóval nálam Padoin átkerült a jó vételek közé :)

DegerFaCan 2015.04.10. 20:47:09

hogy lehettek ekkora arrogáns k.csögök már elnézést. A b.dös kis c.gánygyerekről nem beszélek így aki lopja az öreg néni pénzét, mint ti az egyik vezetőségi tagunkról. úristen hogy el vagytok szállva magatoktól már elnézést, hogy KIDOBOTT 40 milliót... de persze ti királyak vagytok és csak azt vennétek meg aki tutira be is válik... Pereyrát is szaroztátok, Moratát, Pirlot, Padoint, Tevezt, Barzaglit is. persze az általatok oly kívánt Iturbe aztán nagyon megérte volna, de sorolhatnám...
Fingotok nincs arról hogy mi az a hatásfok, hogy ez a két ürge mennyi pénzből mennyit mire költött el mesterien. elképesztő számokról beszélünk amiket mondjuk megspórolt a ti f.szságaitokon.
Football manager, ajánlom szedjétek le és játsszátok ott le...

(ja és nem ér visszatölteni... :D )

elnézést ha valakit megbántottam, de k.rvára megérdemli :)
nagyon régóta olvasom és mint a keselyűk csaptok le rá. komolyan verjétek el az asszonyt, vagy az uratokat ha ennyi a feszkó, ne ezen az emberen csattanjon már mindig az ostor.
Amit én 2006 óta átéltem a Juvéval kapcsolatban, én tudok örülni egy bajnokságnak is, nem azon vesződök hogy pár milliót jaj elbukott egy üzleten... kicsinyesek...

faciesarticulariscarpea 2015.04.10. 21:05:15

@Tony.: Az említett 40 millió nem tudom, hogy jött ki (nem is lényeges) hiszen megnézve más csapatokat még így is elég jó arány.

MdewC 2015.04.10. 21:05:44

@DegerFaCan: ezt csak azért volt kár leírni, mert még vki veszi a bátorságot és kisajátítja és nem lehet majd leállítani. :D

;)

1 a lényeg, a Juve mindig győzzön!

KINGovHELL 2015.04.11. 02:53:42

@MdewC: Nekem is ez volt az első gondolatom. :D Másrészről a mondandója egy részével egyet tudok érteni.

Hoods. 2015.04.11. 11:54:38

Keves penzbol is sokat el lehet szorni.

ToTTy-Juve 2015.04.11. 13:31:51

Na akkor a kételkedők miatt vettem a fáradságot és összeírtam a névsort, akiket a www.soccerbase.com szerint biztosan veszteséges biznisze volt Marottának (de kaptunk értük pénzt): Diego, F.Melo, Cr. Paulsen, M.Krasic, M.Motta, Candreva, F.Pelluso, F.Qaliarella

akikkel nyereséges:
E.Giaccherini

és akik ingyen távoztak vagy kitöltötték a szerződésüket:
A.Ekdal, Sissoko, Grygera, Amauri, Íaquinta, J.Martinez, L.Toni, C.Molinaro, S.Giovinco

Sajnos az oldal információi is hiányosak, ezért helyenként lehet benne eltérés, így összegeket szándékosan nem írtam, ráadásul ott fontban írnak ki minden összeget. Továbbá nem vettem a listába azokat, akik nálunk nevelkedtek, majd ingyen vagy némi apróért távoztak, illetve azokat sem, akik kölcsönben vannak, de ingyen.
A végére emlékeimre hagyatkozva végeztem egy gyors fejszámolást: Ekdal 6,5 + sissoko 7.5 + grygera 5,5 + amamuri 16 + diego 22 + Martinez 15 + Gio 15 ... nekem is kijön a 100 milla.

ToTTy-Juve 2015.04.11. 13:34:57

Ja és a cikkhez még annyit, hogy mivel a csapat tényleg fejlődött és fejlődik, plusz én sem tudok jobbat tőlük, talán még jobb is ha marad Marotta. Bízzunk benne, hogy tanult a hibákból és fejlődőképes a pali :) Pariticire szavam sem lehet, mert nem tudom, mennyi szerepe van neki ebben. :) Forza Juve!!!

tjunior 2015.04.11. 14:31:57

@ToTTy-Juve: Nekem teljesen megfoghatatlan még mindig ez a 100 millió.
Mondok egy konkrét példát.
Matri, meg vettük 18 millióért, túlárazottan vette Marotta, azon lehet vitatkozni mennyivel, de tény hogy nem ért 18 milliót, viszont azt se lehet mondani, hogy haszontalan igazolás lett volna. Na most akkor Matrit hogy számoljuk ebbe be? 18 millióval? Vagy mondjuk kb. 5 millióval amennyivel többért vette? Elég jól eladta akkor azt az összeget vonjuk le?
Másik, jó pár játékost nem ő hozott a csapathoz, akkor őket hova kellene számolni? pl. Iaquinta ingyen elengedése Marotta vagy Paratici hibája? Tudjuk mi volt Jakival, inkább felült a lelátóra de nem mondott le a zsíros fizetéséről, ha nem ők kötötték vele a szerződést akkor?
Eleve ezen a veszteséges eladáson problémázni egy Juventusnál nem nagyon értelmezhető szerintem. Nem Udinese vagyunk, szinte mindig bukunk egy játékoson (az jobb lenne ha a kulcsjátékosainkat jó korban állandóan eladnánk? akkor aztán lenne nyereséges transzfer bőven)
Még egy pár meglátás
Ekdalt valami komolytalan pénzért vettük Svédországból ( ez nem Marotta érdeme), össze-vissza adtuk-vettük többször is jó olasz szokás szerint, nem tudom egyáltalán negatívan jöttünk ki a buliból követhetetlen az egész, de ha volt egy minimális veszteség is, annyit megért, hogy tegyünk vele egy próbát.
Candreva sosem volt a miénk, csak kölcsönbe volt a csapatnál.
Az általad felsorolt játékosok közül, Diegot,Melot, Poulsent, Ekdalt, Sissokot, Amaurit, Grygerát, Iaquintát és Molinárót nem ők hozták a csapathoz, így nem kellene beleszámolni semmibe a vételárukat, max az eladásukat.
Így a végére akiket egyértelműen a Marotta-Paratici duó nyakába lehet varrni szerintem.
Martinez, Motta, Elia, Giovinco, Isla, és Ogbonna . 5 év alatt teszem hozzá

doki0326 2015.04.11. 14:31:58

@ambrobert: ilyen uefa megfigyelőink vannak tiszta jó!hol tartunk tök jó :P

babo0410 2015.04.11. 15:09:06

@ToTTy-Juve: Csak azt is vedd hozzá, jogy a felsorolt játékosok többségét nem Marotta hozta ide (Diego, Melo, Sissoko, Grygera, Amauri, Iaquinta, Molinaro). A veszteségek közé is csak többségben a nem Marotta által idehozott játékosokat tudtad felemlíteni. De! Két hiba, Martínez csak 12 millió volt, Gio meg 11 millió, de 3 millióért adtuk el a felét. Vagyis ő is csak 8 milliós bukta. De ezt így nem is lehet megnézni. Nem csak az számít, hogy mennyiért adod el a játékost. Kevesebbért megy el, mint amennyiért jön, akkor bukta. Ez így nem igaz. Mert ha közben meg hasznos nálunk, akkor már eleve nem bukta. És az általad felsorolt játékosok között is bőven vannak olyanok, akik hasznosak voltak.

chiellini 2015.04.11. 17:27:30

Nekem nem szimpatikus kinézetre de a munkája jó Marottának. tjuniorral egyet értek majd ha a Portonak szurkolunk akkor sírhatunk hogy nem keresünk minden játékoson 40 milliót.Diego(elfelejtett játszani), Melo(idegbeteg de mindig kölcsön adta hogy a fizetését megspóroljuk), Sissoko(nemért 7.5milliót és kiöregedőben volt), Grygera(ha a pályán volt olyan mint ha 10 emberrel -1ről indult volna nekünk a meccs), Amauri(már egy éve nem rúgott gólt mire idekerültek így nem annyira kapós egy csatár), Iaquinta(szarházi el akarta adni legalább kölcsönbe), Molinaro(na ő a nem JUVE szint ha bajnokságot akarunk nyerni)Giot meg vissza kellett hozni mert hazai nevelés a fele a miénk volt és nagyon jó volt a Parmaban! Martinez, Motta, Elia,(nem ő tehet róla hogy conte teljesen más taktikát alkalmazott mint amihez volt egy kész kerete) Isla(sérülten vette van aki nem tud beilleszkedni kicsi torres szindrómás lutri vagy bejön vagy nem), és Ogbonna( na ő drága volt de a JUVE védelembe elégnehéz bekerülni ha valaki kiöregedve is 8 hónap sérülés után hoz 5 meccset 0ra) Cr. Paulsen(kifelyezetten a vén ranyieri kérése volt xavi alonso helyett...), M.Krasic(edző rakta ki pl conte), M.Motta(conte meg nem juve szint), Candreva(kölcsön ő kellett volna h maradjon már akkor is bírtam), F.Pelluso(conte kérés de minek??), F.Qaliarella(conte kirakta a csapatból nem nevezte még az elben sem mit gondoltok ez után mennyit adnak érte???)csak hogy teljes legyen a sor vannak hibái minden játékoson lehetett volna még faragni 1milliót vételnél meg emelni 1millióval eladáskor. Sokaknak nem tetszett Moggi stílusa de neki azért volt akkora tisztelete amiért meg mert egy minden évben bajnok és bl győztes top csapat félistene volt, ezzel szemben meg ő a bundás 7 (le)épülő juve(saját szurkolói által is) barmottázott nyomija, ő csak ebben volt hibás hogy olyan szinten állt mikor idejött mint maga a csapat de együtt fejlődtek fel. A többi az secco és az előző edzők hibája volt, de mindent sem lehet az ő javára írni hogy pogba, vidal, pirlo, bonu, barzagli... nem mindenkit ő vett észre, de ő alkudta le ennyire.

ToTTy-Juve 2015.04.11. 22:19:39

@tjunior: @babo0410: ahogy mondjátok, nem minden játékost Ő hozott ide, ez tény és jogos is. A lényeg szerintem viszont nem ez. A lényeg abban mutatkozik meg, hogy mindössze 1 olyan játékos van az elmúlt 5-6-7 évben, akinek értékesítéseével jól járt a klub. Én nem az összeget akartam bizonyítani (mert mindegy, hogy most -100 milla vagy -50milla), csak azt, hogy eladni nem tud a pali. Az én értelmezésemben az ő munkaköre egy kereskedő, aki ad-vesz játékosokat. Már pedig a mi kici, olcó "kínai piacosunk" 1000 Ft-ból 1500 Ft helyett 500 Ft-t kreál. Szóval ha így gondoluk bele, akkor nem egy sikeres vállalkozó a mi sportigazgatónk. De mint feljebb is írtam, jobbat viszont ajánlani sem tudok (talán csak Zamparini :D), ezért bízom a javuló tendenciában.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása