Trezeguet: "A Juventusnak a Bajnokok Ligájára kell összpontosítania"

Trezeguet David_gólöröm.jpgA Juventus egykori legendája, David Trezeguet azt javasolná a torinói klubnak, hogy a nemrég indult szezonban az európai szereplést tekintse prioritásnak a zsinórban negyedszer elhódítandó olasz bajnoki cím helyett.

Trezeguet jelen pillanatban a merész terveket szövögető indiai szuperligában szereplő FC Pune alkalmazásában áll, azonban természetesen szívén viseli gyengéden szeretett Öreg Hölgyének sorsát is.

"Továbbra is a Juventus a Serie A esélyese, mivel nagyszerű kerettel rendelkeznek, s néhány kiváló igazolást is végrehajtottak." - nyilatkozta Trezegoal a Tuttosportnak.

"Edzőt is cseréltek, azonban ez nem változtatja meg a győztes mentalitásukat. Valójában ez új megoldásokat kínálhat számukra."

"A Roma fejlődik, Rudi Garcia jó munkát végzett, azonban a Juve még mindig előrébb jár."

A Juventus európai pontrekorddal hódította el zsinórban harmadik scudettóját, azonban gyalázatos teljesítményt nyújtott a Bajnokok Ligájában, s Trezeguet úgy véli, hogy ezúttal az európai szereplésre kellene fektetni a nagyobb hangsúlyt.

"A Juventusak emelnie kellene a lécet, s a Bajnokok Ligáját kellene az egyik célpontnak tekinteni. Ha választanom kellene, inkább a Bajnokok Ligájára összpontosítanék a zsinórban elért negyedik bajnoki cím helyett."

"A Milan ellenében elveszített döntő jelenti a legnagyobb keserűséget a pályafutásom alatt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr186677651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2014.09.07. 15:30:00

Egyetértek vele maximálisan.Az a Bl döntő felejthetetlen azaz inkább az elődöntőben kiállított Nedved aki elsírta magát.Igaz szerintem nem ért lapot amit kapott,de ez már történelem.Megérdemeltük volna azt a sikert.

babo0410 2014.09.07. 17:51:31

Én úgy érzem, hogy az új edző miatt nem akartunk idén a BL-re koncentrálni, és nagyobb pénzt költeni a mercaton. Szerintem úgy voltak vele, hogy előbb bizonyítson Allegri, utána majd lehet a BL-re koncentrálni. Nem véletlen szerintem, hogy amíg nem volt biztos Conte távozása, addig azt nyilatkozták, hogy a BL-re szeretnénk összpontosítani, amikor már bioztos volt, hogy Conte távozik, akkor már helyből azt kommunikálták, hogy majd jövőre lesz igazán fontos a BL.

Rivendell 2014.09.07. 18:52:04

@babo0410: tehát szerinted 1 top csapatnál azt szokás mondani,hogy gyerekek...új edző...nem költünk

Conte-nál se költöttek az 1ső scudetto után:DDD 2. után se...na most akkor erre mi a válasz? még tesztelési fázisban volt:D

babo0410 2014.09.08. 01:27:43

@Rivendell: Azért Conte-nak is igazoltunk elég szépen. Főleg mikor idejött. De idén már arról volt szó, hogy a BL-re erősítenénk, és ezért anyagi áldozatot hoznánk. De mivel elment Conte, úgy döntött a vezetőség, hogy nem hoznak anyagi áldozatot, mert Allegri személyében új edző van, akinek előbb bizonyítania kellene, hogy megéri az anyagi áldozatot. Ami teljesen rendben is van. Mert ha 1 év múlva megbukik (nagyon bízom benne, hogy nem fog), akkor költöttünk egy valag pénzt a semmire, mert az új edzőnek már nem biztos, hogy azonosak lesznek az elképzelései, és lehetséges, hogy pár ember nem fog beleférni az elképzelésekbe.

Direct_01 2014.09.08. 12:23:56

@babo0410: Conte biztosan azért távozott, mert idén a Bl-hez való erősítések érkeztek volna.A mester valószínűleg nem bírta a nyomást,amit az Atalantából hozott játékosai szenvedtek volna el,így lemondott.

Gondolkozni is kéne,nem csak leírni ezt a sok eszetlen hülyeséget.Te most ezeket komolyan elhiszed,vagy csak kényszerből úgy érzed,hogy te vagy az oldal "Udvari Bolondja"????

Igen,Conte-nak is igazoltunk szépen,csak ez nem a Catania meg a Siena.Az anyagiak is meglettek volna oldva Vidal árából,de abból nem lehet igazolni jelentősen.Talán egy kis plusz tőke nem árt hozzá,vagy ha az FFP-re gondolunk akkor eladni a sok selejtet,hulladékot.Pl Giovincot!!!Így a vezetőség úgy döntött,hogy nem költünk mert új az edző.Egy Chelsea-nél hol van ilyen,hogy új az edző majd 8 év múlva adunk pénzt igazolásokra?!Akkor Allegrinek se adjanak pénzt,mert a 4év múlva érkező edzőnek aligha kellenek az ő igazolásai..

Ezekre a kifogásokra még mindig csak annyit tudok mondani, hogy akkor vegyenek egy csócsó-asztalt a illetékesek és nem kell Top 10-es csapatot üzemeltetni,legalábbis az ilyeneknek biztosan nem.

babo0410 2014.09.08. 14:21:24

@Direct_01: Nem én úgy érzem, hogy nem tudjuk Conte miért mondott le, úgyhogy nem kéne olyan dolgokat állítani, amiről halvány gőzöd sincsen. Nem tudjuk miért mondott le Conte. Vagy neked elmondta? Mert akkor oszt már meg velünk. És gondolom te jobban örülnél annak, ha eltapsolnánk a bevételeink 4-5x-sét, aztán az UEFA minket is megbüntetne az FFP miatt, amjd ezen felül még jól tönkre is mennénk a felelőtlen pénzszórás miatt? Nem tudom miért kell folyton követelőzni, hogy pénzt költsenek, és miért nem lehet felfogni végre, hogy jelenleg nincs annyi pénzünk, hogy klasszisokat igazoljunk. A BL-re való kereterősítés nem azt jelenti, hogy elszórjuk 10 évre előre a pénzünket, meg csupa klasszist igazolunk. A vezetőség jól végzi a dolgát, és ez tény. Az idény végén majd meglátjuk, hogy ezekkel az igazolásokkal mire jutunk, de egy BL nyolcaddöntőt már ezzel a kerettel is simán el kell érni. Nem kell örökké elégedetlenkedni, mert azt veszem észre, hogy a vezetőség akármit csinál, egyeseknek az sosem jó.

Direct_01 2014.09.08. 14:37:33

@babo0410:
"Nem kell örökké elégedetlenkedni, mert azt veszem észre, hogy a vezetőség akármit csinál, egyeseknek az sosem jó. "

Fordítsuk meg a dolgot,csak hogy megint ne az egyik oldalát lásd a dolgoknak.
Conte 3 év alatt: 3x Scudetto, 2012-13-as BL csoportkörből kiejtettük a címvédő Chelsea-t,valamint a brutálisan erős Shaktar előtt végeztünk,a legjobb 8 közt pedig az az évi verhetetlen München vert ki minket,de mégse 7-0-ás összesítéssel mint a nagy Barcelonát. Majd ezek után érkezett egy Carlos Tévez 10M euróért,egy Llorente ingyen, plusz egy Ogbonna 13M euróért.Ez egy olyan nyári Mercato volt ahol magasan a legtöbbet kerestük Bl-ben.Valamint eladták még ezen a nyáron Matrit(11M),Giacherinit(7,5M),Felipe Melot(cirka 3,75M euróért) plusz még Marrone feléért is kaptak 4,5M eurót.

Ha nem látod a fától az erdőt az már nem az én bajom.Itt egyáltalán nem voltak befektetett eurók,de majd biztos az Adidas-szal előrébb leszünk..

babo0410 2014.09.08. 14:49:11

@Direct_01: Ja te memóriád meg igen rövid szerintem, mert ha kicsit távolabbra is emlékeznél, akkor észlelnéd azt, hogy mikor Conte idejött, akkor 86 millió körül igazoltunk neki, utána meg 54 milláért. A bevételeink nem teszik lehetővé, hogy minden évben ilyen sokat költsünk. Tavaly nem is volt erre szükség. Vagy csak akkor jó egy mercato, ha zsákszámra lapátoljuk bele a pénzt? Mert szerintem tavaly nyáron csak Giaccherini eladása volt érdekes döntés, azon kívül nem volt más hiba. Az igazolásank jók voltak. Lehet a padon is javítani kellett volna, de akkor arra már nem volt pénz. Én egyedül Giaccherinit tartottam volna meg tavaly, vagy igazoltam volna vkit a kp-re. Azon kívül rendben volt az a mercato. Nem tudom miért kell minden évben azt várni, hogy rengeteget költsünk?

Goku06 2014.09.08. 18:34:09

@babo0410: szerinted tavaly nem lett volna szükség egy 5. középső középpályásra???? Giaccherini eladásával Marotta feltette a koronát a mercato kudarcára... Mi ezt már a mercato másnapján megmondtuk és a szezon végefelé tapasztalt erőtlenség be is bizonyította hogy igazunk volt.

konrad66 2014.09.08. 18:40:02

@babo0410: Igen,de Conte a költekezés után eredményt is elért,nem úgy,mint Del Neri annak idején

Direct_01 2014.09.08. 19:45:59

@Goku06: @konrad66: Felesleges ezzel az emberrel foglalkozni.Szokták mondani,hogy "Ami nem megy, azt nem kell erőltetni".Csak a szokásos kész-érveit sorakoztatja fel hétről-hétre.Persze itt mindenki hülye,ő egyedül az aki szemben megy az árral.Nyilván egy atom-filozófussal van dolgunk(PONT)

"..de Pereyra beválik, mert Di Natale is ezt mondta.." Na ez volt az én kedvenc aranyköpésem a kedves kollegától.

babo0410 2014.09.08. 21:31:52

@Goku06: Olvasd el még egyszer amit írtam.
@konrad66: Del Neri hogyan jön ide? Azért amikor ő idejött akkor is elkezdtünk igazolni, de akkor még a BL selejtező volt a cél, csak Del Neri nem tudta tüzelni a bandát, és a szezon felére leeresztettek a srácok.
@Direct_01: ...

babo0410 2014.09.09. 06:25:05

@Goku06: Csak annyit, hogy nem volt nektek igazatok semmiben. Egy 102 pontos szezon után nehogy már azt mond, hogy bárki is hiányzott a keretből. Az meg már teljesen más tészta, hogy az EL döntőbe nem jutottunk be. Oda nem egy kp hiányzott, hanem egy csatár, aki képes gólt lőni.

Rivendell 2014.09.09. 07:10:52

@babo0410: nem zavar téged,hogy a valaha volt legszarabb Seria A-ban érték el a srácok,ahol a Milán és az Inter kéz a kézben kullogott? de hol van 1 erős Lazio-Fior-roma,mert ez a Roma lószar a 2000-es évek elejihez képest....

álomvilágban él az,aki azt hiszi hogy ez 1 valós értékel rendelkező csúcs pontos szezon volt,mert nem az...

nagoyn is jól mutatja,hogy a BL-ben konkrétan még játékunk se volt,legalábbis amit felvonultattak az nem nevezhető játéknak,csak szenvedésnek,de az hogy 1 Benfica kivert minket,akinek a keretében alig voltak jó játékosok,mert már ez a Benfica se volt 1 nagy eresztés az meg az évtized lebőgése volt,tudván hogy hol lett volna a döntő..mert az igazi ciki még csak nem is a BL bukás volt,hiszen a nagy Juventus igenis anno az EL-re is oda tette magát és behúzta

babo0410 2014.09.09. 11:39:56

@Rivendell: Hagyjuk már ezt az ökörséget, hogy csak azért lettünk rekordbajnokok, mert szar a bajnokság. Eléggé vicces, mikor megpróbáljátok igazolni, hogy a kedvenc csapatotok mekkora nulla, ha erős lenne a bajnokság sehol nem lenne. :D Mintha egy interes blogot olvasnék komolyan. Amúgy a rekordhoz mi köze annak, hogy a Milan vagy az inter hol végzett? Ráadásul az inter az már a calciopoli előtt is gyenge volt. Most van egy erős Napoli, Roma, és a Fior is jó. De attól mert a Milan gyenge, velük ugyanúgy csak két meccset kell játszani. Na ok. Levonunk a 102 pontból 6-ot, mert mondjuk erős a Milan, és megver minket. Az még akkor is 96 pont. Attól mert erősebb az egyik ellenfelünk, mi még nem leszünk rosszabbak. És szerintem a Roma van olyan erős, mint a Calciopoli előtt volt, a Napoli meg erősebb. Ráadásul ők egyszer meg is vertek minket.

Rivendell 2014.09.09. 18:23:56

@babo0410: hol volt neked gyenge az Inter? az a keret a mostani Juve keretet oda vissza verné....Téged nem zavar,hogy akkoriban 1 Parma-Lazio is más szintet képviselt? te valszeg mág vagy másik 4-5 csapatot fel lehetne sorolni.Tudod volt idő,mikor még 1 középcsapatban is volt 2-3 top közeli játékos.pl Baggio a Brescia-s korszakában is fényévekkel jobb volt,mint most bármelyik csatárunk:D pedig akkor már lassú volt és körülményes,de 2-3 embert úgy etetett meg,ahogy akart...akkor szerettem meg őt igazán,mert a Juvés korszakában is még túl fiatal voltam.

szerinted ugyan miért lettünk,mesél már lécci,szeretnék 1 vidám estét magamnak.

Rivendell 2014.09.09. 18:28:44

gondolkozz azon el,hogy miért egünk 1 szezonon belül 2 nemzetközi kupában is.és ha lehet ne a szerencsére fogd a végén.

babo0410 2014.09.09. 18:40:14

@Rivendell: EL-ben hol égtünk? Szerintem egy elődöntőben egy nálunk sokkal több tapasztalattal rendelkező csapattal szemben nem szégyen kiesni. Lehet tovább kellett volna jutnunk a döntőbe, de a nagyobb nemzetközi tapasztalat döntött.

Rivendell 2014.09.09. 18:45:08

@babo0410: tapasztaltabb? nem zavar,hogy nyaranta a fél keret kicserélődik náluk?

babo0410 2014.09.09. 18:50:59

@Rivendell: Ja és hol volt gyenge az inter? Ha azt mondjuk, hogy mi most gyengék vagyunk, mert kiestünk a BL-ből, akkor 2003-04-ben az inter is kiesett, 2005-06-ban nem is indult, 2006-07-ben a 16 között esett ki, 2007-08-ban meg szintén a 16 között eset ki gól nélkül. Ha azt a logikát követjük, hogy mi gyengék vagyunk, mert kiestünk a BL-ből, akkor az inter nem volt az? Ráadásul ők a 88/89-es szezon óta csak a mi kizáratásunkkal tudtak bajnokságot nyerni, BL-t meg 1965 után 2010-ben, szintén a mi kizáratásunknak köszönhetően tudtak nyerni. Szerintem az inter soha nem volt túl jó csapat. A középszinttől jobbak voltak, de nem igazi top csapat.

babo0410 2014.09.09. 18:52:19

@Rivendell: Azért a kezdő 11-ünk 2011 óta viszonylag elég stabil. Talán igazi változás csak a támadósorban volt. A padunk meg folyamatosan javul.

babo0410 2014.09.09. 18:53:05

@babo0410: Na elnézést, de azt akartam írni, hol volt erős az inter a Calciopoli előtt?

Rivendell 2014.09.09. 18:54:34

@babo0410: Seria A pontrekordjáról volt szó,vagy szerinted a Parma-Lazio-Fior hányszor vágott neki a BL-nek? bajnokság erejét nézd már,ha már a bajnokság pontrekordjáról esett szó,nézz rá a keretekre és akkor megtudod mitől volt akkoriban sokkal nehezebb nyerni akár otthon is.....

Rivendell 2014.09.09. 18:58:36

@babo0410: Benfica keretéhez írtam,hogy minden nyáron a felét eladják és ezért totál felesleges kijelenteni,hogy tapasztaltak. 2-3 tapasztaltabb van és kb ennyi...Luisao meg Cardozo kb akik állandó tagok pár éve,de amúgy minden nyáron szó szerint kiherélik őket,noha jól keresnek az eladásokon.

babo0410 2014.09.09. 19:18:07

@Rivendell: Azért olyan csapatot, amelyik minden évben ott van az EL hajrájában, nem neveznék tapasztalatlannak.

Rivendell 2014.09.09. 19:31:03

@babo0410: a játékosok adják a tapasztalatot,márpedig maguk a játékosok nem voltak tapasztaltak.Tudod minek köszönhető? a megfelelő megfigyelői rendszerüknek ,hogy minden nyáron minimum 3,de inkább 4 kezdő játékosukat képesek úgy pótolni,hogy az adott eredményt minden évben hozni tudják és itt olyanok eladásáról van szó,akik húzó emberei voltak a csapatnak,mintha mi Pogba-Vidal-Tevez 3-ast eladtuk volna idén,majd jöv nyáron Comant ha idén beválik + esetleg azokat akik pótolják az idei eladásokat és ne adj isten befutottak.

MDaniel98 2014.09.19. 18:54:43

Igaza van Treznek, a bajnokságot már rutinból kell hozni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása