Fiatalok értékesítéséből finanszírozná a nyári erősítést a Juve

soule_matias_frosinone_3.jpgA La Gazzetta dello Sport fájdalmas távozókról ír, a lap szerint Cristiano Giuntoli fiatal tehetségek értékesítését tervezik, Matías Soulé és Dean Huijsen nyáron elhagyhatja a klubot, távozásuk pedig 30-30 millió euróval gazdagíthatja az Öreg Hölgyet, és erre az összegre szükség is lesz a nyári erősítésekhez. A milánói lap szerint Teun Koopmeiners és Joshua Zirkzee átigazolására keres forrásokat az igazgató, és nem zárható ki Kaio Jorge és Enzo Barrenechea értékesítése sem.

Giovanni Albanese értesülései szerint Arkadiusz Milik bizonyosan el fogja hagyni nyáron a Juventust, a csatár képviselője azon dolgozik, hogy a támadó a Premier League egyik csapatához igazoljon.

Mirko Di Natale egy ismert, de a Juventus kapcsán ritkábban felmerülő középpályásról írt, ő pedig az Atalanta játékosa, a 29 éves Mario Pašalić. A horvát középpályás szerződése 2025 nyarán lejár, és a felek már egyeztettek, viszont ajánlat továbbítására még nem került sor. A futballista a pletykák szerint 10-15 millió euróért távozhat.

A Tuttosport több értesülést is megosztott olvasóival, ezek szerint Federico Chiesa szerződéshosszabbítása továbbra is tolódik. A támadó szerződése 2025 nyaráig érvényes, és ügynöke, Fali Ramadani már puhatolózott Európában érdeklődők tekintetében, azonban mindeddig nem mutatkozott valós érdeklődés az olasz futballista iránt.

Ugyancsak a torinói pletykalap írt arról, hogy Massimiliano Allegri második ciklusa véget ért a klubnál, és ezzel az edző is tisztában van. A csapat még küzd a BL-helyért, de minden valószínűség szerint jövőre már nem Massimiliano Allegri fogja vezetni a csapatot Európa legrangosabb sorozatában.

A Tuttosport továbbá arról is beszámolt, hogy a Juventus hamarosan megkezdheti a jövő évi bérletek árusítását, és a klub nem tervez jelentős áremelést. Egyes szektorok esetében változatlan árak várhatók, míg más szektorokban enyhe áremelést alkalmazhat a klub, de ez is csupán 10%-os lesz, és csak a növekvő költségeket próbálja így fedezni a vezetőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8118397855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2024.05.06. 20:46:41

Ha a kövi meccsen nem zárjuk végre le a BL kérdést, tökön szurom magam...

Sajna ezek valószínűsíthető lépések...:/ Jelenleg még nagyon nem fájnak, de persze ez majd attól is függ h mennyire bánjuk majd meg. Tény h nagyon tehetséges srácok, de Sulénak nem nagyon ment nálunk. Lehet h másik edzőnel jó lenne...de még ez is lutri.

Amúgy van egy érdekes érzésem. Szerintem full meglepi dealek lesznek az idei mercatoban...

Leram7 2024.05.06. 21:39:48

Huijsen és Soulé eladása hiba lenne.

Huijsen egy esetben lehet eladó, ha az árából érkezik Scalvini. Egyéb esetben nagy hiba.

Pasalic jó vétel lehet, szerintem nem nagyon tudunk igazolni nála jobbat. Koopmeiners esélytelen áron megy, Zirkzee meg drága annak tudatában, hogy mennyi hiányposzt van a csapatban.

Én akit eladanék: Kostic 10, Weah 10, Kean 10, Jorge 6, Barrenechea 10, Bremer 70.

Ha nem hosszabbít, akkor pedig McKennie 10, Chiesa 30, Iling 10 amiért kb mehet, többet nem nagyon fogunk kapni értük sajnos.

Érkezhet: Calafiori 25, kapus, jobb wingback, egy-két kp és talán néhány jó ingyen vagy kölcsön igazolás kiegészítő embernek.

Pedro32 2024.05.06. 23:14:54

Albanese arról írt,pár napja,hogy Zirkzee nem Vlahovic pótlására érkezik(vagy cseréjének) hanem a Motta által preferált 4-2-3-1 ,Vlaho mögött fog szerepelni,ami eredetileg is volt a terv a Bolognanal,hogy Arnautovic fog játszani előtte.
A Holland játékstílusát nézve,ez méginkább neki való szerepkör.Ebben az esetben viszont hiányposztra érkezne.
De ez megintcsak “Ha” meg “De” …
Ha Allegri marad ,akkor viszont szeretném javasolni,hogy Vlahovic ,9 belsővédő és Szczęsny alkossa a csapatot.

Juvebest 2024.05.06. 23:19:14

Soulét marasztalnám, egy esélyt adnék neki mert istenigazából nem tudjuk milyen képességel rendelkezik. Huijsen nálam még nem kész játékos kapott bizalmat a Románál szerintem kaptam is gólt róla párat. Calafiori megbízhatóan játszott a Bolognába vele jól jár a Juve. Nagy jövés menés lesz a nyáron

gomorra21 2024.05.07. 00:26:54

@Pedro32: ha Zirkzee hátrébb kerül, az számára egy ideális poszt lehet, de kérdés, hogy elbírná-e a Motta féle foci a mezőnyben kevésbé erős Vlahovicot. Motta felfogását felületesen tanulmányozva úgy tűnt, hogy nála kardinális jelentősége van annak, hogy az elsőszámú támadó szabadabb szerepkörben visszalép, és létszámfölényt teremt.
Az biztos, hogy Vlaho és Zirkee együtt, plusz akár Chiesa az egyik szélen az nagyon erős támadó potenciált jelent, csak nehogy felboruljon a csapat. Nekem tetszik, hogy a jelenlegi Bologna a mindenkori Juventushoz hasonlóan nagy hangsúlyt helyez a gól elkerülésére.

Shyr Kahn 2024.05.07. 07:03:14

@gomorra21: Zirkzee legalabb annyit lep vissza, mint amennyit probal elore lepni, de a prima punta jatek nem megy neki, annyira, mint mondjuk Vlaho-nak, igy kivalo lenne a kettejuk duoja.
Zirkzee hianyossaga: picit kis labu, alacsonyabb, zomok jatekos, akinek alacsonyabb a sulypontja, igy a labdat jol tartja meg, es ugyesen cselezget, de pl levegoben nem olyan jo es a rudotechnikaja sem annyira penge, mint a szerbe. Zirkzee amolyan trequartista/seconda punta poziciora alkalmas, mig Vlaho pontosan azt a lyukat toltheti be, ami a 4-2-3-1-ben csatarkent kell (es ami nincs most a Bologna-nak).
Ami a szelsoket illeti, Orsolini egy erdekes szerepkor... Chiesa egy erosebb Orsolini (csak a masik oldalon), tehat az sem lenne gond, ha Chiesa maradna, hiszen Motta tudna vele mit kezdeni rendesen. Calafiori eseteben csupan az a kerdes, hogy mennyire birja a nyomast a Juve hatso soraban. En tovabbra is ugy hiszem, hogy Rugo nagy szerepet tolthet be a kovetkezo evekben es a Calafiori - Rugani - Gatti olasz harmasnak meg nagy szerepe lehet hatul. Fuggetlenul attol, hogy Bremer es Danilo marad-e.

Shyr Kahn 2024.05.07. 07:18:40

Matías Soulé és Dean Huijsen kettose sztem nem szukseges nekunk. Bar utobbi meg nagyon fiatal. Nem tudom, hogyan is ertekeljem, mert a vedomunkaja nem tetszett a Roma-ban, viszont vedokent eleg jol tamadott.
Soule pedig masfele kacsintgat.

Teun Koopmeiners egy igen eros jatekos es nem hiszem, hogy barmely csapatban gondot jelentene a jelenlete. Hozzank is siman beferne es talan kellene egy hasonlo biztos ponbt, mint amit O jelent, de kicsit dragalom.

Kaio Jorge és Enzo Barrenechea eladhato. Pašalić nekem nem mutatott eleget a Juvehoz. Akkor inkabb tenyleg tegyunk tobb penzt Koopmeiners megszerzesere, ha mar az Atalanta-bol akarunk valakit.

Ha az Udinese kiesik (meglatjuk Cannavaro kepes-e 6 pontot szerezni az utolso 3 forduloban), akkor erdemes lenne korulnezni ott is (Samardzic-ra gondolok elsosorban).

Ami a biztos kieso jatekosait illeti, nekem tetszik ez a Loum Tchaouna a Salernitana-bol. 20 eves a srac es sztem jobb, mint Soule. Az egy masik kerdes, hogy a csapat korulotte sajnos borzasztoan gyenge, szoval nem igen lathattuk mit is tud, mert a kiszolgalasa nem volt valami jo, de a mozgasa, labdakezelese es a pozicionalasa sztem kimagasloan jo. En siman elhoznam a cserepadra es sztem neki sem lenne ellenere, ha nem a Serie B-ben kellene rugnia a bort.

Direct_01 2024.05.07. 08:12:34

Szép kis nyárnak nézünk elébe...

Pedro32 2024.05.07. 09:07:15

@Shyr Kahn: Zirkzee 193 cm .Én nemtartom annyira kis zömöknek

delpi0823 2024.05.07. 11:05:12

@Shyr Kahn: Zirkzee kis labu,zomok(hat ne haragudj meg ezen jot rohogtem),a holland 193cm magas,magasabb mint Vlaho.A szerbtol technikasabb joval azert fekudhet neki jobban a csatar mogotti poszt,meg jobban ki tudja szolgalni a tarsait,viszont gollovesben Vlaho jobb nala.Sztem ez egy nagyon jo paros lehetne,nagyon jol kiegeszitenek egymast.Remeljuk a vezetoseg is igy gondolkozik.

gomorra21 2024.05.07. 12:33:30

@Shyr Kahn: értelek. Akkor gondolom Zirkzee-nek lenne Yildiz a váltó társa, Vlahonak meg akár maradna Kean vagy Milik.
A szélekre a támadó harmadban, meg a védelemben is kellenek a játékosok, szóval elég sok helyen kell megbontani a keretet.

Szerinted az elfogadható, ha a szűrőket a jelenlegi középpályáról oldjuk meg? Azt tippelem, hogy Koopmeiners ugrik, vastagon fog ő elkelni a PL-be, plusz ezek szerint Zirkzee arra a posztra jönne, amire Koopmeinerst hoznánk, és amin Yildiz is működik. Vagy nem?

Ha a jelenlegi védelemből a Rugani Gatti páros felértékelődne, én annak nagyon örülnék. Rugóban szerintem is sokkal több van, Gatti meg egy régi vonalas harcos, egy igazi vezér a védelemben. Remélhetőleg technikailag beilleszthető.

Juvebest 2024.05.07. 12:58:51

@Shyr Kahn: Ruganival kapcsolatban szerintem őt érdemtelenül mellőzte idén a mester. Ha égett s ház játszatta mert nem volt más, majd amikor visszatértek az emberei maxnak vissza a padra. Én korábban sem fikáztam Ruganit nem tartom rosszabb játékosnak Danilonál.

Rikoo 2024.05.07. 14:34:24

@gomorra21: @delpi0823: 100x inkább Yildizben gondolkoznék a csatár mögött.

Leram7 2024.05.07. 15:29:26

@Rikoo: Én is Yildizt preferálom. A legnagyobb hiba lenne egy leendő csilag elé hozni valakit nagy pénzért, amikor nincsen jobb oldali védőnk, nincsen támadó kp és több lyuk van a keretben.

Koopmeiners nem reális célpont és szinte biztos vagyok benne, hogy jövőre a PL-ben fog focizni. 70-80M lesz az ára.

Pasalic, Samardzic jóval reálisabb célpont.

Rabiot, Bremer szerintem menni fog. Jelen állás szerint Chiesa is inkább távozó.

Pedro32 2024.05.07. 15:53:59

@Rikoo: Mottanal 3támadóközéppályás van a csatár mögött.Elférnek ott :)

gomorra21 2024.05.07. 16:10:20

@Pedro32: 4-2-3-1ben ha Vlahovic a center, akkor van két szélső, és közöttük a támadó középpályás poszton osztozna Yildiz meg Zirkzee. Szélsőnek azért ők nem működhetnének, hamarabb tudom elképzelni, hogy van egy defenzívebb felállás, amiben Zirkzee játszik centert, Yildiz pedig mögötte.

5 cserelehetőség mellett ma már nem kell annyira ráfeszülni a kezdő 11-re, főleg ha hármas terhelésben áll a csapat. Három erős játékos 2 posztra az rendben van. Az biztos, hogy kulcspozíciót egy 19 éves srácra bízni B-terv nélkül az kicsit merész lenne.
Mindenki láthatja a potenciált Yildizben, de azt nem mondanám, hogy felfelé húzza a csapatot. Inkább vannak sokat ígérő mozdulatai, de a játékra gyakorolt hatása néha kifejezetten csekély.

Pedro32 2024.05.07. 17:23:44

@gomorra21: 4-3-3, 4-2-3-1, 4-1-4-1 ebben nyomjak most.persze keret függő.Ferguson most kidől.
Én Yildizt látom szélső támadóként IS,aki nem a területet támadja.bal félterületből a jobb lábára cselez .ahogy az első goljat is szerezte.Főleg ha egy mélyre visszalépő Zirkzee kirángat még valakit az ellenfél védelméből…Én látom ezt

Shyr Kahn 2024.05.07. 18:26:12

@Pedro32: Akkor vagy mindenki nagyobb nala, vagy csak erzeki csalodasom van es mondjuk tul zomok/vastag a laba? Scamacca mekkora egy boszme nagy ember, pedig csak 2 centivel magasabb? Valami nem stimmel itt. A palyan nem tunik magasnak es a mozgasa is ezt sugallja. Lehet a hajat is beleszamoltak :D

@gomorra21: Igen, en igy gondolom, aztan persze lehet rosszul gondolom.

Koopmeiners a kp-n sok helyen bevetheto. En elsosorban box to box-nak es vedekezo feladatokkal ellatott kp-nak hoznam, aki jol feler a tamadasokhoz es kepes szep loveseket elereszteni tavolrol. Mondjul Rabiot, es/vagy McKennie helyere erkezhetne.

En latok potencialt Rugo-ban, csak kicsit tobb felelosseget kellene a vallara tenni, hogy belenojon a feladatba. Jot tenne neki, ha tobbszor kezdhetne szvsz.

Shyr Kahn 2024.05.07. 18:28:39

@Pedro32: Yldiz lehet szelso is a 4-2-3-1-ben (pont ebben a rendszerben jatszom en is) igen...

Pedro32 2024.05.07. 20:02:11

@Shyr Kahn: Èn megértem ,hogy benézted,de Én a mozgása miatt gondoltam,hogy alacsonyabb.túl fürge meg ügyes labdával.Ekkora termetnél ez baromi ritka

Shyr Kahn 2024.05.07. 20:14:46

@Pedro32: Igen, a mozgasa alacsonyabb jatekosokra jellemzo.

venember83 2024.05.08. 14:33:23

Fabrizio Ravanelli: „Teszek egy provokatív kijelentést: Joshua Zirkzee annyival jobb, mint Kenan Yıldız és Matías Soulé? Miért kellene nekünk 40-50 millió eurós kiadással számolnunk, amikor itt van elérhető közelségben Kenan Yıldız és Matías Soulé? Miért ne bíznék meg ezekben a játékosokban, akik bizonyították, hogy a Juventushoz tartoznak? Türelmesnek kell lenni, és meg kell adni nekik az esélyt a fejlődésre.”

Ethan Hunt 2024.05.08. 20:05:03

@venember83: Az a baj, hogy a legendák bedobják ezeket az okosságokat, amivel csak jól felhergelik a szurkolókat, miközben nem látják a teljes képet!

Ha Giuntolinak bevételt kell produkálnia játékoseladásból a könyvelésnek, akkor értelemszerűen a saját nevelésű vagy ingyen megszerzett és ezáltal minimális könyvelési értékkel bíró játékosokat próbálja majd eladni, hiszen belőlük érhető el a legnagyobb plusvalenza és nem sportszakmai szempontok miatt teszi majd ezt vagy mert nem látott bennük fantáziát...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása