Di Marzio: Allegri távozása biztos, csak a részletek kérdésesek

motta-allegri-conte_montazs.JPGA Juventus edzőkérdése természetesen továbbra is témaként szolgál a sajtó számos munkatársának, és Antonio Conte neve többször felmerül, legutóbb Sebastiano Sarno arról számolt be, hogy az olasz sikeredző már nem először mondott nemet a Napolinak.

Gianluca Di Marzio értesülései szerint Antonio Conte továbbra is az egyik lehetőséget testesíti meg a Juventus számára, bár nem lenne egyszerűen megvalósítható a megegyezés vele. A vezetőség elkötelezett Thiago Motta mellett, így a Bologna aktuális edzője veheti át nyáron a csapat irányítását. A sajtó számára előadott álláspontok ellenére a megbízhatónak számító újságíró szerint a vezetőség és Massimiliano Allegri már egyeztetett a nyári váltás kapcsán, és a válás lényegében egyértelmű mindenki számára. Az egyetlen kérdés már csak a válás módja. Ugyancsak Gianluca Di Marzio számolt be arról is, hogy az AC Milan is érdeklődött Thiago Motta kapcsán a szezon jelentős részében, ám a milánói klubot arról tájékoztatták, hogy a Bologna edzője a Juventusszal tárgyal.

A Tuttosport a legtóbbi meccs kapcsán Kenan Yıldız fontosságáról írt. A lap szerint a török fiatal beállása a második félidőben meghatározó fontosságú volt, mivel több kezdeményezőképességet és kiszámíthatatlanságot adott a csapatnak. Egyértelmű volt a játékos hatása már a második félidő első akcióitól lezdve, mindig a támadások középpontjában volt, és nem félt megjátszani a labdát. Ezért úgy tűnik, hogy egyre nehezebb a Juventust elképzelni a pályán Kenan Yıldız hiányában. A lap szerint a szurkolók is nyomást fejtenek ki a fiatal tehetség játszatása érdekében, a cikk értelmezése szerint elengedhetetlen Kenan Yıldız képességeinek a megcsillogtatása ahhoz, hogy a Juventus kedden bejusson az Olasz Kupa döntőjébe. 

Giovanni Albanese arról írt, hogy Nicolò Fagioli a Juventus utolsó két bajnokijára visszatérhet, pontosan egy hónap múlva. Nicolò Fagioli minden lépést betartott a javasolt terápia tekintetében, hetente eljárt a találkozókra, és bankszámlájára is rálátást biztosított a kezelőszemélyzet számára. A Juventus soha nem hagyta magára Nicolòt, a legesendőbb pillanatában szerződéshosszabbítást kapott a játékos, akinek fájt, hogy nem tudta csapatát segíteni a szezon negatív időszakaiban. Egy kemény év után Nicolò visszatérése a pályára szimbolikus jelentőséggel bírhat, a jól értesült újságíró meglátása szerint.

A Sky Sport egy másik érdekességről számolt be, az elmúlt években egyre kevesebb szabadrúgásgól születik, s ezt jól mutatja, hogy Dušan Vlahović az elmúlt két szezonban szerzett négy góljával mindenkit felülmúlt ebben a tekintetben Európa öt legjobb bajnokságában.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8318386621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adam_szabo_92 2024.04.21. 13:30:56

... valas modja aka. mennyi penzzel teletomott taskat nyomjunk Allegri kezebe, mint lelepesi penz. :UUU:

Igazsag szerint kb. egy budos nagy 0 EUR erteknek kene lennie, de o sem fog am csak ugy eltavozni. Bele kell nyulni a kasszaba.

venember83 2024.04.21. 13:45:49

Schira kétéves szerződésről ír, opcióval a harmadik évre.

venember83 2024.04.21. 14:11:58

@Thuglife!: Motta. Hónapok óta megvan a keretmegállapodás.

Thuglife! 2024.04.21. 14:30:07

@venember83: ohh oké...
Ezzel együtt tudok élni...
Csak vannak kételyeim.nem Motta képességeit illetően hanem hogy ez kicsit kezd hasonlítani a nagelsman tuchel cserére.a bajorok csak azért hozták el tuchelt szezon közben hogy nehogy lecsapjon rá más.Mottának lejár a szerződése, nagyon kapós lesz,ezért a háttérben már megy az egyezkedés?
Persze szó nincs arról hogy Allegrit sajnálná bárki a három kamu csapatkapitányon kívül.
Remélem a juve vezetőség akkor már egyeztet vele az igazolásokkal kapcsolatban.nehogymár ilyen Danilo félékkel kelljen játszatnia a Motta-ballt.

természetes alapú logaritmus 2024.04.21. 15:24:52

@Thuglife!:
Milyen Danilo-félékkel? És miért ne? Kérem szépen ez egy Inter-szintű keret. Nehogy már egy rakat pénzt költsünk feleslegesen. Építse be szépen Motta a fiatalokat.

Victory7 2024.04.21. 15:44:05

Amilyen jól értesültek mostanában ezek a firkászok ,bőven benne van,hogy inkább a hosszabításról megy a tárgyalás Maxival :D

Thuglife! 2024.04.21. 16:01:06

@természetes alapú logaritmus: be is fogja épiteni Motta ha ezt kérik tőle.Danilo az utolsó három meccs legrosszabbja(szemtesztre...most nehogy statisztikákkal gyere:D )
Egyszerűen az Allegri által kitalált gerinccel van probléma.a bérelt helyekkel,a kamu dicséretekkel.
Inkább játszat egy törött orrú kapust, mikor van egy ugyanolyan szintű a padon.minek?
Bent leszünk az első 5ben.miért nem megyünk neki az ellenfeleknek úgy mint a 2.félidőkben? Miért kell ehhez hátrányba kerülni hogy kockáztatni merjen ez a balfék?
Legalább erre a maradék meccsre tegye be a fiatalokat.ennyire félti a mérlegét.
A toro meccs után azt nyilatkozta folytatjuk a pozitív sorozatunkat,nem kaptunk gólt.egy 0-0 mióta adódik hozzá egy mérleghez pozitívan?
Most biztos zokog valahol vagy földhöz versei a zakóját hogy máris megszakadt ez a példátlan sorozat.

természetes alapú logaritmus 2024.04.21. 17:41:44

@Thuglife!:
Miért kérnének tőle mást? Mivel lett jobb az anyagi helyzet az elmúlt 1-2 évben? Bár az lesz a kérdést hogy kit kellene beépítenie? Soule, Iling terv szerint távozik. Barrenechea és Miretti tev szerint kölcsönben. Ngonge és Caviglia is távozhat ha bárki fizetne értük. Marad Huisen-Yildiz duo + a 23 éves Fagioli.

Hogy ki volt az utolsó X meccs legrosszabbja az egy elég kiélezett verseny. Van néhány jelentkező...

Allegri által kitalált gerinc és bérelt helyek? Nemrég még azzal volt probléma, hogy 2 egymás után meccsen nem állunk ki azonos kezdővel. Meddig számoltátok? 100+ meccsig?

Miért mit vársz a meccseinktől? Februárban "bejelented", hogy az edző nyáron röpül. A fél keret szintén. Miért meglepő hogy sz@rnak bele? Persze leírhatod, hogy előtte se játszottunk jól. De "legalább" a pontok jöttek.

delpi0823 2024.04.21. 18:19:32

@venember83: Leheto legjobb szerzodestervezet.Meg egy ilyen hosszutavuszerzodest nem fognak adni senkinek most mar sztem.2ev az a legoptimalisabb,annyi ido alatt kiderul hogy van fejlodes vagy nincs.Ha van akkor lehet hosszabbitani,ha meg nincs akkor meg lehet koszonni szepen.Itt az ideje hogy most mar a klubbot vedjuk es eleg volt az ilyen Ronaldo meg Allegri fele szerzodesekbol az biztos.

Thuglife! 2024.04.21. 19:18:43

@természetes alapú logaritmus: miért távozna a fél keret?
Attól még hogy itt leírják páran a vágyálmaikat attól még maradjunk a realitásnál.csak azok mennek el akiknek lejár a szerződése.Sandro Rabiot.
Az utóbbi években nem válogathattunk a jó ajánlatokban.ha nem jön megfelelő Bremerre vagy Vlahovicra akkor nem lesz eladva.
A fiatalokat semmi értelme mégegyszer kölcsönadni mert megunják.sztem Huisent el is vesztettük ahogy belekóstolt a római légkörbe.
Én nem számoltam a felállásokat de nem is értem mi köze annak ahhoz hogy a Csecsni Danilo Rabiot Sandro tengely játszik,mások kárára.
Senki nem jelentette be az edző távozását februárban.nézd már meg az elmúlt 3 évet...
Tavaly már szezon elején ugyanezek a cikkek voltak Allegriről,csak akkor nem volt ennyire konkrét"feldobott" név a helyére.

Thuglife! 2024.04.21. 19:36:15

@Thuglife!: a benfica elleni hazai vereség után már voltak a távozásárol cikkek,aztán a kiesés után.ha a BL-kiesést ki tudta mozogni akkor ezt az évet is kimagyarázza hogy ezzel a kerettel is elérte a célt,a BL-helyet.
Egyetlen esély hogy kivágják hogy néhány játékos Chiesa Soule Mck nem fog hosszabbítani ha ő marad.soha nem találkoztam még olyan klubbal ahol ne a játékosok oldalára állnának ilyen esetben.

Il Principino 2024.04.21. 19:56:10

Na,ha ez igaz akkor kíváncsi leszek mit hoz össze a sinteres gyerek..
Csak nehogy pofára essen,mint a Genoanal.
Nála is a 2.vagy 3. szezon lesz a fokmérő,kb. arra tudja "felépíteni"a saját csapatát!Szóval jövőre bárki is jön Maxi helyére nem várok nagy változást.

venember83 2024.04.21. 20:14:09

@Il Principino: Vaciago is írta, hogy nem lesz annyira konkrét vízválasztó az edzőváltás, mint amennyire sok szurkoló gondolja, s ez inkább mínusz egyedik év, s nem nulladik, ahogy anno Elkann mondta. A következő év lehet a nulladik.

alexGicamo 2024.04.21. 21:37:08

@venember83: Én nem várok majd csodát egyik pillanatról a másikra , csak lássam, hogy elindul valami változás . Jó irányba .

természetes alapú logaritmus 2024.04.21. 22:01:59

@Thuglife!:
„Remélem a juve vezetőség akkor már egyeztet vele az igazolásokkal kapcsolatban.nehogymár ilyen Danilo félékkel kelljen játszatnia a Motta-ballt.”
„miért távozna a fél keret?
Attól még hogy itt leírják páran a vágyálmaikat attól még maradjunk a realitásnál.csak azok mennek el akiknek lejár a szerződése.Sandro Rabiot.”
Kik azok a „Danilo-félék”? És mi legyen velük? Játszani ne játszanak, de el se adjuk őket? Az tényleg jó üzlet.
Másrészt miből szeretnél igazolni? Nem hinném, hogy olyan jól állunk anyagilag.

„Senki nem jelentette be az edző távozását februárban.nézd már meg az elmúlt 3 évet...
Tavaly már szezon elején ugyanezek a cikkek voltak Allegriről,csak akkor nem volt ennyire konkrét"feldobott" név a helyére.”
„a benfica elleni hazai vereség után már voltak a távozásárol cikkek,aztán a kiesés után.ha a BL-kiesést ki tudta mozogni akkor ezt az évet is kimagyarázza hogy ezzel a kerettel is elérte a célt,a BL-helyet.”
Ne keverj össze néhány sajtófirkász által „kitalált” cikket, egy klubvezetés általi beismeréssel.

„Én nem számoltam a felállásokat de nem is értem mi köze annak ahhoz hogy a Csecsni Danilo Rabiot Sandro tengely játszik,mások kárára.”
Csak annyi, hogy az volt probléma, hogy össze-vissza cserélgeti a játékosokat és nincs egy gerince a csapatnak? Most meg miért ők alkotják a gerincet?

A távozási szándékról:
juventuz.blog.hu/2024/04/10/agresti_nem_valtozott_a_juve_allaspontja_tobb_tavozo_lesz_nyaron
De pl. Barrenechea-ról épp a Genoa-i kölcsönről tárgyalunk.

Thuglife! 2024.04.21. 23:43:16

@természetes alapú logaritmus:tehát amit agresti ír az klub beismerés?ő nem sajtófirkász? meglátjuk a többi tippje is annyira jön e be mint Felipe Anderson érkezése...
"Kik azok a „Danilo-félék”? És mi legyen velük? Játszani ne játszanak, de el se adjuk őket? Az tényleg jó üzlet."
Mondom akiknek lejár a szerződése Sandro Rabiot Danilo meg lengyel kiülheti az évet.nekem van türelmem mindenkihez.neked is leírom még egy párszor ha szükséges.
"Másrészt miből szeretnél igazolni? Nem hinném, hogy olyan jól állunk anyagilag."
Én egy szóval nem mondtam hogy igazolnék valakit.
Azt mondtam ha Allegri marad akkor lesznek akik nem akarnak hosszabbítani.belölük lehet bevétel.ha meg új edző jönne én örülnék ha megmutatná hogy ugyanezzel a kerettel is lehet versenyképes.

CsakÚjváros 2024.04.22. 00:35:53

Amit Március ír az mindig igaz! :) Rá kell figyelni! Más: Nálunk is van Lamine Yamal....Kenan Yildiz! Lamine játszik,Kenan nem....

Rikoo 2024.04.22. 04:45:23

@Thuglife!: Konkrétan realitás a keret óriási átalakítása. Nem csak Sandro és Rabiot lejáró szerződéséről van szó, hanem a keret kétharmadának problémás helyzetéről.
Az előző vezetőség hozta ezeket a játékosokat, néhányan ráadásul Allegri kérésére vannak itt.
Egy új sportigazgató és új vezetőedző várhatóan teljesen más szemléletben és játékosokban gondolkozhat majd.
Problémás szerződések:
- Szczesny extra magas bruttó bérrel rendelkezik és 1 év múlva lejár a szerződése is
- Vlahovic szerződésében van olyan opció, hogy majdnem megduplázódik a fizetése a 25/26-os szezonra, ami évi bruttó 24 milliós kiadást jelentene a klubnak
- Bremernek kivásárlási ár van a szerződésében és állítólag verbális megegyezése van a klubvezetéssel, hogy már idén távozik, ha ilyen értékben jön érte ajánlat
- Danilo szerződésében olyan opció van, hogy amennyiben a következő szezonban a meccsek felén pályára lép, akkor automatikus meghosszabbodik a szerződése, ami szintén egy rémálom lehetne a klub számára az adótörvény megszüntetése után
- Kean szerződése 2025-ben lejár és nem akar hosszabbítani
- Iling Jr. szerződése 2025-ben lejár és eddig nem kapott hosszabbítási ajánlatot
- Chiesa szerződése 2025-ben lejár és eddig az ő esetében sem biztos a hosszabbítás
- McKennie szerződése 2025-ben lejár és már a második hosszabbítási ajánlatot utasítja vissza

És akkor még lehetne sorolni a többi játékos helyzetét is(Nicolussi, Kostic, Miretti, De Sciglio stb.), gyakorlatilag alig van biztos pont a keretben és ezek sajnos tények. Bárcsak azt mondhatnánk, mint 7-8 évvel ezelőtt, hogy csak 2-3 játékost kell igazolni, mert annyira erős gerince van a keretnek.

Egyáltalán ne lepődjön meg senki azon sem, ha Giuntoli a fiatalokat értékesíti majd és az ő nyereségükből befolyó összegből erősít majd. Pl. Huijsen árából Calafiori és Soulé árából Koopmeiners. Jelenleg ezek abszolút reális forgatókönyvek Di Marzio és társaik szerint.
Mondjuk Soulé részéről nagy hiba volt szerelmet vallani a Real Madridnak és a Premier League-nek kölcsönjátékosként, de ez már más kérdés...

venember83 2024.04.22. 05:14:01

@Rikoo: "Mondjuk Soulé részéről nagy hiba volt szerelmet vallani a Real Madridnak és a Premier League-nek kölcsönjátékosként, de ez már más kérdés..."

Soulé kapcsán jó ideje már arról pletykálnak, hogy nem fog ő lehetőséget kapni a Juventusnál. Ezek a szerelmi nyilatkozatok szerintem az égvilágon semmin nem változtatnak, maximum jó kis alibit adnak a klubnak, s a Juventus már jó ideje ezeket az alibiket keresi a tevékenységében. Másképp nem tudom értékelni Paul Pogba szerződtetését és a többi olcsó lepattanót, a számos szerződéshosszabbítást stb. De egyetértek, komoly átalakítás lesz. S pont erről írt Vaciago is, lásd a pár perce élesedett cikket.

venember83 2024.04.22. 05:21:07

@Rikoo: "Bremernek kivásárlási ár van a szerződésében és állítólag verbális megegyezése van a klubvezetéssel, hogy már idén távozik, ha ilyen értékben jön érte ajánlat"

Ezt picit árnyalnám:
m.blog.hu/ju/juventuz/image/jatekosok/bremer_gleison_hosszabbitas_giuntolival.jpg

Ez a szerződés már CG torinói megbízatása alatt született, szóval nem véletlen a kivásárlási ár, tekintve a számos betárazott védőt (Huijsen, Facundo Gonzalez, Djaló), nyilván Bremer elengedhető. Főleg ha a következő edző négyvédős rendszerben gondolkodik, amiben Bremer teljesítménye kérdéses.

SuperTrezi 2024.04.22. 10:20:57

Inkább Motta mellett döntenék most. Holdkóros Tónyóval az a bajom, hogy legkésőbb a második idény végére mindenkivel összeveszne maga körül. Szeretném, ha állandóság lenne végre edzőben és jó csapatjátékban.

venember83 2024.04.22. 11:24:17

Ravanelli : „Ha Allegri távozik, örömmel látnám Contét ismét a Juventus padján. Antonio belül juventino, és bárhol dolgozik, mindig sikerül valami fontosat építenie. Conte kivételes edző. Allegrinek megvannak a hibái, de számos játékosnak többet kell nyújtania.”

venember83 2024.04.22. 14:01:56

Sky Sport: Antonio Conte nincs versenyben Massimiliano Allegri állásáért idén nyáron. A bianconero klub csak Thiago Motta iránt érdeklődik Massimiliano Allegri utódjaként.

Thuglife! 2024.04.22. 17:30:39

@Rikoo: visszamehetünk 7-8 évet ahol jobb csapatunk volt és elkezdhetünk onnan számolni.minden évben vannak lejáró szerződésű ,vagy utolsó éves szerződéssel vagy kölcsönadott vagy elvágyódó játékosok.sose lesz kész a keret.ez az év mitől lenne más?
Ezek az újságírók vagy nem is tudom mik csak felkavarják az állóvizet és így kiderülhet ki mutat hajlandóságot a távozásra,ill szondázzák a közvéleményt kitől válhatnánk meg népharag nélkül.
Aztán a játékosok ránéznek a bankszámlájukra,ill tudják hogy jövőre BL és klub vb lesz és minden marad a régiben.akinek muszáj mennie az pótolva lesz kérdés az jelent e erősítést.

Rikoo 2024.04.22. 23:43:55

@Thuglife!: Igen, ezek a játékosok szépen távoztak is az elmúlt években.
Itt inkább az a legnagyobb kérdés, hogy az új sportigazgató és majd edző kikre számít.
Nézhetik a számlájukat és a BL, klub VB sorozatokat, ha a klubvezetés nem tervez velük.
Valószínűleg sok távozó lesz és sok érkező is, de ez majd kiderül hamarosan, pár hét és vége a szezonnak.

Rikoo 2024.04.23. 00:36:59

@venember83: Soulé esetében egyetlen dolog jelentheti a kivételt, ha az új edző mindenképpen ragaszkodna hozzá.
F. González és Djaló szinte esélytelen, hogy maradjanak. Huijsen pedig bőven lehet, hogy értékesítve lesz nyáron.
Nem véletlenül merül fel már lassan egy tucatnyi védő, mint jövőbeli célpontok.

Thuglife! 2024.04.23. 09:00:50

@Rikoo: "Nézhetik a számlájukat és a BL, klub VB sorozatokat, ha a klubvezetés nem tervez velük."
Próbáltunk már megszabadulni az utóbbi években De Scigliotól Ruganitól, Pjacától Arthurtól Keantől stb.de a szerződés az szerződés.
Mindegy nem akarom tovább nyújtani a témát a lényeg ahogy mondtad hogy a sportigazgató és edző kire számít majd,de én az újságírók szokásos figyelemfelkeltő cikkeivel ellentétben nem számítok nagy földindulásra a keretben.

természetes alapú logaritmus 2024.04.23. 16:40:32

@Thuglife!:
"Remélem a juve vezetőség akkor már egyeztet vele az igazolásokkal kapcsolatban.nehogymár ilyen Danilo félékkel kelljen játszatnia a Motta-ballt. "
"Én egy szóval nem mondtam hogy igazolnék valakit.
Azt mondtam ha Allegri marad akkor lesznek akik nem akarnak hosszabbítani.belölük lehet bevétel.ha meg új edző jönne én örülnék ha megmutatná hogy ugyanezzel a kerettel is lehet versenyképes. "

Szépen összefoglaltad. :D

Thuglife! 2024.04.23. 18:29:40

@természetes alapú logaritmus:
Na. Akkor Érted.
Azért az büszkeséggel tölt el hogy egy Bud Spencer filmből nem idéznek ennyit mint te tőlem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása