Adžić jövő héten Torinóba érkezik orvosira

adzic_vasilije_labdaval_buducnost_mezben.jpgSzámos megbízható forrás szerint a Juventushoz hamarosan egy fiatal montenegrói tehetség fog csatlakozni. Nicolò Schira értesülései szerint megszületett a megállapodás a 2006-os születésű Vasilije Adžić ügyében, a Juventus pedig 5,5 millió eurót fizet a Budućnost csapatának a középpályásként, támadó középpályásként és bal szélsőként használható futballistáért, aki 2028-ig érvényes szerződést fog aláírni. A megállapodás részeként a montenegrói klub a következő értékesítésből 20%-os részesedést is fog kapni. A játékos júniusig kölcsönben a montenegrói csapat keretében folytatja majd a fejlődést.

Gianluca Di Marzio beszámolója szerint a játékos adottságai alapján Vasilije Adžićot hazájában Kevin De Bruynéhez hasonlítják, az aktuális klubjának a sportigazgatója, Andrija Delibašić szerint „Vasilije Adžić a legjobb dolog, ami a montenegrói futballal történt az elmúlt tizenöt évben, Stevan Jovetić után”.

A Rai Sport munkatársa, Paolo Paganini szerint Cristiano Giuntoli nagyra értékeli az Arsenal játékosát, Charlie Patinót, aki nagyszerűen teljesít idén a Swansea csapatával. Az olasz forrás szerint a sportigazgató megpróbálja majd legazolni a 20 éves, középpályásként és támadó középpályásként használható futballistát, akinek az értéke megközelítőleg 12 millió euró.

Mirko Di Natale a Juventus egy másik kiszemeltjéről is beszámolt, a Tottanham a pletykák szerint kész elengedni kölcsönben Pierre-Emile Højbjerget, kivásárlási kötelezettséggel, de ehhez legalább 30 millió eurós ajánlat szükséges. A Juventus közvetítők révén már szeptember/október környékén is felvette a kapcsolatot a játékossal, aki távozni szeretne, a Spursnek viszont a távozás előtt megfelelő utódot kell találnia.

A Sky Sport munkatársa, Luca Marchetti szerint a dán futballista a legvalószínűbb opció a középpálya megerősítésére, ám a Juventus feltehetően kivár majd a mercato utolsó pár napjáig az adódó lehetőségekre.

Egy másik kiszemeltről is pletykák láttak napvilágot, Daniele Longo szerint a Napoli szóbeli ajánlatot küldött Lazar Samardžić ügyében, a déliek 19 millió eurót és 4-5 millió eurós bónuszt ajánlottak az Udinese csapatának.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9718289833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xXPeiperXx 2023.12.28. 08:57:04

Na akkor most segítsetek nekem. Azzal takarózott Allegri, hogy abból főz, amilyen játékosai vannak, ez az eredménye annak, hogy védekezünk non-stop. És állítólag, ha kap támadóbb játékosokat, akkor ezen változtat.

Na most, ha itt volt Phillips, mint opció, akiről tudni, hogy van egy kis konyítása a kreatívabb, támadóbb focihoz, akkor miért a teljesen defenzív Hojbjerget kéri Mr. 30%?

Én ezt komolyan nem értem. Vagyis, de csak nem akarok vitát generálni.

Rocky80 2023.12.28. 09:48:25

@xXPeiperXx: lehetnek azért egyéb szempontok is.

Mondok párat: kötelező kivásárlás, magas fizu, a szigetországi játékosok általános szereplése olaszhonban, vagy csak egyszerűen nem szimpatikus neki.

Örülök hogy segíthettem! :D

xXPeiperXx 2023.12.28. 10:20:45

@Rocky80: De minek mèg egy ilyen típusú játèkos?

Ezt magyarázd meg. ? Csak ilyen középpályások vannak a keretben. Aki kicsit is másabb az pedig nem játszik, mert ezzel a taktikàval nem kompatibilisek.

Rocky80 2023.12.28. 10:28:37

@xXPeiperXx: és melyik a minőségi közülük? Mert én nem látom... ;-)

Rabiot a legjobb, ha lesérül, gatya van azonnal. Szóval erősítésnek erősítés, akárhogy is nézzük. A legégetőbb problémánk a középpálya (talán), itt egy megoldás a "szintemelésre". Ha már emellett a játék mellett tettük le most a voksunkat, akkor úgy gondolkoznak, hogy ő a legmegfelelőbb ember valamilyen szempontból.
Lehet amúgy, hogy egy támadójáték kivitelezéséhez több igazolás kellene egyszerre, a jelenlegi állapot stabilizálásához vagy feljavításához elég ez az egy. Az is lehet, hogy egyre van pénzünk most, a legmegfelelőbbet keressük és ő az. Ilyesmikre tudok gondolni.

xXPeiperXx 2023.12.28. 10:32:48

@Rocky80:

Akkor a másik, ha Allegri is a változás mellett van/lenne akkor egy formáció váltással tökèletesen meglenne a keret ès egy támadóbb középpályás kellene csak.

A 4-2-3-1 felállást már régóta mondogatjuk, annyira kézenfekvő lenne. Csak ugyebár ahhoz gondolkodnia kellene Allegrinek.

Rocky80 2023.12.28. 10:36:32

@xXPeiperXx: jaja, a mesteredzők nem szoktak! Ja, várj!...

Tudod, hogy mindegyiknek van valami heppje.

Amúgy miért, vannak jó szélső hátvédeink? Ez új!

Rocky80 2023.12.28. 10:37:57

@xXPeiperXx: amúgy meg milyen jó, hogy mi itt vagyunk és gondolkozunk helyette! Nem is lenne más dolga csak ezt a fórumot olvasgatni és minden felmerülő problémára azonnali és tökéletes választ kapna! :-)

xXPeiperXx 2023.12.28. 10:49:07

@Rocky80:

Èn személy szerint nem tartom mesteredzőnek Allegrit, jó edző volt olasz szinten, de ennyi. Sehol máshol nem bizonyított.

Fájó kimondani, de Mourinho, Conte, Ancelotti, Lippi, Mancini, Guardiola, Klopp inkább mesteredző mint Allegri.

Az a baj, hogy mi itt okoskodunk, de beleszólásunk az nulla.

Amúgy én a Weah, Cambiasso szélsővédő párost elnézegetném. Ha emlékeim nem csalnak McKennie is volt jobboldali vèdő korábban és talán Gatti is baloldali védő volt korábban.

Ez az én véleményem. Lehetne itt más felállás is és játék is.

Marci04 2023.12.28. 11:11:54

A mostani téli átigazolási időszak nem a keret formáció és taktikai megváltoztatásáról fog szólni, hanem hogy a középpályáról eltiltott két jómadár, Pogba és Fagioli helyére találjunk valakit. Valóban eléggé unalmasak a Juve meccsek többségei, de ezzel a kerettel ezt a focit lehet jelenleg játszani, és fölösleges arra gondolni hogy az amúgyis rossz anyagi helyzetben lévő klub egy téli átigazolási időszakban megoldja olyan játékosok igazolását, akikkel majd 3-4 gólokat lövünk meccsenként. Több mint tíz meccs óta veretlenek vagyunk, a tabella második helyén állunk, jócskán beelőzve az üldözőket, szóval Allegri hülye lenne bármilyen formációt és taktikát változtatni. Akármennyire is nem vagyok híve ennek a focinak, mégis azt mondom hogy akkor mostmár tartsunk emelett ebben a szezonban, mert jelenleg működik. Majd nyáron elkezdhetünk másban gondolkodni, akár valamivel több, nagyobb és minőségibb igazolásokkal. Biztos vagyok benne hogy egy BL indulást elérő csapat más játékosok számára is egy vonzóbb opció lesz majd.

venember83 2023.12.28. 12:20:39

@Marci04: csakhogy éppen a nyarat sem zárhatja mínuszosan a Juve, ergo inkább távozók lesznek, mint érkezők. És ennek következtében kb. semmi változás nem lesz. Jöhet az adott taktikának megfelelő középpályás most télen vagy jövő nyáron, pl. Højbjerg, aztán ennyi. Allegri is szerződése utolsó évébe lép, még azt sem tartom kizártnak, hogy az eredmények fényében ő is kap hosszabbítást majd 2024 őszén/telén, minimális bércsökkentéssel, mert az jól mutat majd az igazgatók számára, Allegri pedig maradhat az ismert professzionális közegben, a családjához közel. Aki pedig szurkolóként szeretne más futballt látni, annak marad a szokásos #majdjovore kulcsszó emlegetése.

Pavel1988 2023.12.28. 12:25:40

@xXPeiperXx: Allegri be szeretné építeni Yildizt a kezdőbe, 10-es pozícióba képzeli el őt.
Ezzel 3-4-1-2-re vagy 3-4-2-1-re váltana a csapat, így két hatossal folytatná a csapat. Ebbe a rendszerbe kell egy gyors játékos Allegrinek, hogy ne rohanjanak ár a csapaton. Erre a szerepkörre meg tökéletesen alkalmas a dán, Locatelli meg ezzel valószínűleg a kispadra kerülne.

Az általad írt 4-2-3-1 szerintem hatalmas lutri lenne, egy szélsővédő van a csapatban és a belső védőink nem igazán jók a 4 védős felállásban, mivel egyszerűen nincs meg a sebességük hozzá.
Azt sem érzem, hogy egy jelenleg jól(bár kétségtelenül nem látványos) működő rendszert teljesen meg kéne változtatni szezon közben.
Allegriről tudjuk, hogy a 4 védős rendszert favorizálja, ezt mér rengeteg helyen elmondta. Biztos ezt szeretné hosszútávon, de ehhez le kéne cserélni olyan játékosokat, mint Bremer, Kostic vagy éppen Danilo.

Allegriről meg annyit, hogy jelenleg messze a Juventus szurkolók körében a legrosszabb a megítélése. Eltűntek már rég a mémek róla és alighanem az Interen és a Bolognán kívül bármelyik jobb olasz csapat szurkolói azonnal tárt karokkal fogadná őt.

Rocky80 2023.12.28. 12:50:56

@Marci04: végre valamiben egyetértünk!

@venember83: már megint ez a keserűség! Azt hittem a karácsony meg a család kigyógyított! :D

@Pavel1988: jaja, a 3 védő "alap", csak én nem vagyok ilyen szakmai, és nem tudom így elmagyarázni, köszönöm.

Majd az Inter is, ha idén elhappoljuk előlük a scudettot! :D

Hogy szokták mondani?: senki nem lehet próféta a saját hazájában... Milyen igaz!

@xXPeiperXx: a harcművészetekből tudok csak példát mondani: sok nagymester nem mozdul(t) ki a saját országából, illetve nem adta át a tudását külföldieknek, ettől függetlenül mindenki elismerte őket és tudták hogy nagy tudású mesterek annak ellenére hogy így döntöttek. :-) Allegri is mutatott egy-két trükköt még Guardiolanak is amikor olyan csapat/játékos volt a keze alatt. Szóval ez nem annak függvénye feltétlenül hogy hány országban járt.

venember83 2023.12.28. 13:07:26

@Rocky80: cikkek helyett már megint hozzászólásokat írok, elnézést.

Rocky80 2023.12.28. 14:01:03

@venember83: nem szép dolog, a suszter maradjon a kaptafánál! :D

west30 2023.12.28. 15:15:48

Szoval Betancur csereje kell nekunk,akit oromunnep kozepette engedtunk el,mert annyira szar volt.Mellesleg a Tottenham eppen szukolkodik azon poszton,de nekunk sem ilyen jatekosra lenne szukseg,foleg ha Pogbat/Fagiolit akarjuk potolni.Az egesznek semmi ertelme.Raadasul a Juventusnak pont az ilyen uzletektol kellene vegre tavol maradnia,remeljuk tanultak az elmult par evbol.

babo0410 2023.12.28. 15:23:12

@Rocky80: Magyarázd már meg légy szíves. Mikor kinevezték Allegrit, utána nem sok kreatív játékos jött. Aki jött, azt is átnevelte védekezőnek. Most is két játékos közül a védeke,ő jönne? Biztos mert a támadó játékos nem jó. Én kedveltem Allegrit, de mióta vosszatért, egyre több érthetetlen döntése van. Nem kell mindig mentegetni.

Rocky80 2023.12.28. 15:38:47

@babo0410: Di Maria át lett nevelve védekezőnek? Nem emlékszem... ;-)

Amúgy meg úgy mondod mintha annyi pénzünk lett volna igazolni bárkit is. Nem hogy kreatív játékost...

Attilio79 2023.12.28. 15:58:17

A pénz miatt tartunk itt, a felfogás, az építkezés hiánya miatt nem!
Szegény Milik is csak a padot koptatni érkezett ide, várja, hogy idősödjön...
Hagyuk már a magyarázást, ez csak az elfogultságot mutatja.
Vlahovic, Chiesa, Milik, Kean, Yildiz, T. Mancini elérhető opciók, bármikor képesek lennénk 2 teljes értékű csatárral pályára lépni, csak félünk még a Piacenzától is.
Thorgelle Sanyi féle játékosaink vannak, akik igaz, hogy magasabbra értékeltek, mint a Frosinone, de a keret rossz, ezért csak egyre sikerül menni.
Értsétek meg, hogy a keret erre képes! :D

Attilio79 2023.12.28. 16:00:13

@Attilio79: Ja, és elengedte a mágus Kaiot és Soulét, akik újabb opciókat jelentettek volna. De sajnos ők is Torghelle Sanyi szintűek... :D

Marci04 2023.12.28. 16:43:44

@venember83: Soha nem takaróztam a "majd jövőre" mondattal, csupán realisztikusan próbálom látni a dolgokat. Arra hívtam fel csupán a figyelmet, hogy ne számítsunk a téli átigazolási időszakban nagy igazolásokra. Nem tudok veled egyetérteni abban, hogy a nyarat is csak tessék-lássék igazolásokkal próbáljuk meg túlélni, elvégre jövőre Bl-ben is indulunk ha így folytatjuk. Persze, nem fogunk 80 millióért játékosokat igazolni, de tudtommal egy Giuntoli féle ember 10 millióból is megtudott oldani egy Kvaratshkelia-t.
@Rocky80: Én mindig mondtam hogy vannak csodák, és igen, be kell valljam mint önálló gondolattal rendelkező entitás az önálló gondolattal rendelkező entitásnak, vannak és lesznek dolgok amiben egyetértünk :)

gomorra21 2023.12.28. 19:19:00

@xXPeiperXx: Allegri úgy értette, hogy ha ráerőltetnek pár támadó játékost, akkor lehet, hogy támadóbb lesz a focink.
De ha felkínálnak neki egy támadó vagy egy védekező középpályást, gondolkodás nélkül a védekezőt választja.
Olyan ez, mint a Bayern elleni visszavágónk anno. Ha lesérülnek a védekező játékosaink, előbb utóbb támadóbb lesz a játékunk. A véletlet kihozhatja a zsenit a Misterből, csak ne neki kelljen meghozni a nagy döntést.

venember83 2023.12.28. 19:19:33

@Marci04: ha realistán akarod nézni a dolgokat, akkor javaslom, nézd meg, mekkora mínusszal zárta az előző évet a Juve. Bő 120 millió euróval. Úgy, hogy volt BL és EL. Idén akkor mennyi lesz vajon a veszteség UEFA-maffiás pénzek nélkül? Szép dolog a 80-100 millió eurós BL-pénz jövőre, meg a 200 millió eurós tőkeemelés, de mindezek maximum meglévő lyukak betapasztására elégségesek, ha közben sikerül megválni könyvelésileg pluszosan pár nagyon drága játékostól, a jelenlegi nagyon drága keret megerősítésére semmiképpen.

Shaky79 2023.12.28. 21:47:48

Néhány hozzászólást olvasva azt hiszem, hogy a Juve kerete a Csákváréval vetekszik. Milyen gyenge, ezzel a kerettel csak ezt a focit lehet játszani, nincs szélső hátvéd, a belső védőinknek nincs meg a sebessége egy nyíltabb focihoz!!!
Azt nem értem, hogy honnan veszitek ezeket, ki mondta ezeket nektek, láttatok már ettől a csapattól nyílt és kombinatív játékot?
Allegri focit játszunk, ami akkor is kontrára épült amikor BL döntőt játszottunk, csak akkor egy Barca, Bayern, Real ellen játszottunk főleg kontrajátékot, ma viszont egy frosinone ellen is ezt nyomja. Persze akkor minőségibb volt a csapat, de ezek a játékosok sem Csákvár szintűek, szóval sokkal több potenciál rejlik bennük, mint amit ebben a deffenzív antifociban ki tudnak hozni magukból, itt főleg a középpályára és a csatársorra gondolok, meg a fiatalokra akik csak kényszerből kapnak szerepet ha valaki megsérül illetve azokra akiket tavaly elengedtünk vagy kölcsön adtunk.
Nincs szélső védőnk, teljesen igaz, de ki marasztalta itt descigliót, alex sandrot, ki mondta azt, hogy bőven van hátvédünk és nem kell több, segítek allegri volt az! Évek óta mondom, hogy két minőségi szélső védő kell, de nem allegrinek, ő majd kosticból meg weahból csinál majd, mint anno szerencsétlen cuadradobol.
A belső védőinknek nincs meg a sebességük a nyíltabb focihoz! Hát ez komolyan mondom hihetetlen, valaki kitalál itt valamit aztán a többiek átveszik és nyomják. Csak annyit kérdeznék, hogy egy Liverpoolnak mennyire gyors belső védőik vannak? Matip, van Dijk gyorsak, ááá dehogy nagy darab, darabos védők, és láss csodát a Liverpool nem antifocit játszik!
Szóval itt nem a játékosok minőségével van a legnagyobb probléma, hanem a játékhoz való hozzá állással, a játékszemlélettel, azzal hogy allegri mindent és mindenkit a cél elérése érdekében feláldoz, ami azt jelenti, hogy teljesen mindegy milyen antifocival de a 3 pont a legfontosabb. Ez biztos sok embernek szimpatikus amit én teljesen meg is értek, mert akiknek a tabella nézegetése elég a boldogsághoz annak ez is elég! De mi szeretnénk fejlődést látni a minőségi foci irányába, szeretnénk, hogy játékban is előre lépjünk a fiatalokkal karöltve és ne egyen középpályásokat igazoljunk az antifocihoz és utána azon fanyalogjunk, hogy ez megint milyen szar itt a Juvéban, és nem tud focizni, mert 3. éve ugyanazt a fost játszuk és semmi előrelépés nincs, bármilyen játékos is jön ide, akár előre akár középre akár hátulra. Minden évben ugyanaz a töketlenkedés! Lehet, hogy nincsenek világklasszis játékosaink, de szerintem a SerieA-ban az inter után a mienk a legerősebb keret. Ezzel a kerettel, az olasz kiscsapatok ellen, de még az interen kívül is illene sokkal de sokkal nagyobb nyomást tudni kifejteni bármelyik HANGSÚLYOZOM OLASZ csapatra. Nem egy Bayernre vagy Barcara vagy Realra, hanem egy frosinonera, egy bolognara gondolok!!! Ha ezt most nem tudjuk megugrani, akkor egy-két egyen középpályás érkezése után ti mit vártok majd, hogy allegri ezen a felfogáson változtatni fog? ÁÁÁ soha, ő nem fog és nekem ezzel van a problémám. Itt nem lesznek nagy igazolások, ezért abból kellene főzni ami van, ahhoz viszont ez az allegri antifoci nagyon kevés. Ide egy értelmes játékos sem fog jönni, ha ezt az antifocit fogjuk játszani, még Chiesa sem fog hosszabbítani! Ezért én elsősorban abban látnám az előrelépést ha allegri helyett egy olyan edző érkezne, aki a játékot leoktatja és nem elvárja a játékosoktól (ha igaz lenne, hogy annyira gyenge játékosaink vannak akkor a kiesés elől menekülnénk, mivel allegri az egyéniségekre bízza a támadást és nem szervezi a játékot, ennek ellenére 2.-ak vagyunk), aki a fiatalokhoz bátrabban mer nyúlni és nem csak akkor játszanak amikor sérülések vannak stbstbstb

Rikoo 2023.12.28. 22:19:31

@Shaky79: Akkor mondd már el légy szíves, hogy mégis miért Allegrivel sikerült összehozni a 111 lőtt gólos szezont, ami ha nem tévedek a mai napig klubrekord.

Shyr Kahn 2023.12.28. 23:03:19

@Pavel1988: Es a 10-es mit jelentene Kenan eseteben? Klasszikus 10-es (trequartitsa), vagy seconda punta? Elobbi nem Allegri stilusa (sosem jatszott klasszikus jatekmesterrel) es utobbi sem igazan Dybala-bol kiindulva, aki szinten e ket pozicio kozott volt valahol es sokszor elhangzott itt sokaktol (nem tolem), hogy neki nem volt meg a pozicioja, ezert sokan nem is szerettek.
Az a baj, hogy meg formaciovaltas eseten sem illik Allegri focijaba, aki nem igazan szereti, ha egy kp szabad, jatekmesteri kort tolt be, mert nala a vedekezes az alap... kiveve ha regista-rol van szo, de ott is tulsulyos a vedekezes. Sajnos a piacon meg zero a felhozatal registabol (legalabbis Pirlo szintje korul senki sincs).

@Rikoo: Nem latom ezt a 111 golt sehol sem. Adnal egy linket? En csupan a 103 golos Serie A rekordot talaltam meg, ami 1950-51-es szezonra mutat.

Shaky79 2023.12.28. 23:04:51

@Rikoo: Te meg azt mondd már el légyszi mikor lőttünk mi allegrivel 111 gólt, melyik szezonban? allegrinek mindig is az volt a fontos, hogy ne kapjunk gólt, a jelmondata is az volt, hogy az nyeri a bajnokságot aki a legkevesebb gólt kapja és nem aki a legtöbbet rúgja! Ahogy vissza néztem a szezonokat maximum 86 gól volt amit rúgtunk vele,de az összes többiben 80 lőtt gól alatt maradtunk.
Tavalyi és tavaly előtti szezonban tudod mennyit lőttünk 38 meccsen? Ne fáradj elárulom, 56 és 57 gólt, na ebből van elegünk!!! Figyelj én elfogadom ha te allegrinek drukkolsz, de akkor fogadd el ha más viszont nagyon nem ezt a focit képzeli el már 3. éve és szerintünk ez nem mutat a jövőbe, ja és légyszi írd meg melyik allegri szezonban lőttünk 111 gólt a bajnokságban??? Köszi!

Rikoo 2023.12.28. 23:30:17

@Shaky79: 2017-2018 Bocsánat, 112 lőtt gól.
Serie A: 86
Szuperkupa: 2
Olasz Kupa: 10
Bajnokok Ligája: 14

Nem akarok reagálni mindenre, mert minden szakmaiságot nélkülöznek a kommentjeid és csak indulatból írsz.
Mindenki tudja, hogy szinte mindig az nyeri a bajnokságokat a Serie A-ban, aki a legkevesebb gólt kapja. Nem csak Allegri nyilatkozza ezt, hanem az összes többi edző is.
Értem, hogy Allegri fóbiád van, mert semmi értelmezhető kommented nincs, mindig csak Allegri, Allegri, Allegri. De nem csak neked.

Rikoo 2023.12.28. 23:36:06

@Shaky79: A hosszú kommentedben akkora orbitális baromságok vannak, hogy az felfoghatatlan számomra.
Össze-vissza leírsz mindent ami éppen eszedbe jut és tudom, hogy ezt el is hiszed, hiszen ez az emberi pszichológia része.
Minél kevesebb információja van az embereknek, annál jobban hiszik azt, hogy ők mennyit tudnak.

Rikoo 2023.12.28. 23:37:18

@xXPeiperXx: "Na most, ha itt volt Phillips, mint opció, akiről tudni, hogy van egy kis konyítása a kreatívabb, támadóbb focihoz"

Phillips egy ütköző vkp a védelem előtt. Nem véletlenül nem játszik semmit a City-ben, totál fogalmatlan volt az összjátékhoz és a kreatívabb labdabirtokláshoz, támadásépítéshez.

Rocky80 2023.12.28. 23:38:31

@Attilio79: ez olyan komment volt mint ha nem 2. -ak lennénk 7 pont előnnyel a Milan előtt. Amúgy te is ugyanolyan elfogult vagy csak a másik oldalon. ;-)

@Shaky79: nyilván nem Csákvár, de látsz itt klasszisokat? Csak kérdezem! Minden idők leggyengébb Juve középpályája a miénk kreatív játékos nélkül meg anyámasszony katonája játékosokkal; de várod a b*szó támadójátékot. Aki kicsit emelhetné a színvonalat az sincs: Pogba-Fagioli. Ezen a szinten ez igenis kevés.

Ennek ellenére 2.-ak vagyunk, abba most nem megyek bele hogy kinek köszönhetően mert nem mondjuk ki a nevét... :D

Rikoo 2023.12.28. 23:41:33

@venember83: Ne vedd fel ezt a negatív stílust és ne hallgass másokra. Ferrero és Scanavino nyilatkozatai sokatmondóak.
Nem állunk rosszul, sikerült megoldani a gazdasági problémákat és tudjuk tervezni a jövőt.
Tőkeképes a tulajdonosi kör és hitelképes a klub is.
Olaszországban továbbra is a Juventus a leginkább versenyképes klub a gazdasági szempontokat figyelembe véve, viszont modellt kell váltani a fenntarthatóság érdekében.

Shaky79 2023.12.28. 23:43:29

@Rikoo: Légyszi taníts mester! Úgy látom te is elhiszed magadról, hogy tévedhetetlen vagy... Bakker, azért nagyon merészeket írsz, bár nem fejted ki de azért vagdalkózol.
Az edzőmeccseket is beleszámolhattad volna abba a szezonba!
Nem tudom mit írtam ami szakmaiatlan de akkor magyarázd el nekem légyszi, hogy megérthessem miért vagy te sokkal szakmaibb mint itt bárki, legalábbis te ezt hiszed magadról?!

Rocky80 2023.12.28. 23:44:18

@Rikoo: köszi, iszol valamit? :D

Jaja, kicsit furcsa volt az a 111 gól, keveseltem. Allegri csapatai ennél többre is képesek! :D

Rocky80 2023.12.28. 23:48:19

@venember83: hiszel te még bennünk amúgy? ;-) :-) Felszállunk mint a páva nemsokára! És csodálhatnak minket a levegőben, a farkunk szétterülve, de jó lesz! :D

Rikoo 2023.12.28. 23:50:14

@Shaky79: Miért lennék tévedhetetlen?
Nem írok olyan témákban, amikről nem tudok.

Nem hiszem ezt magamról, pontosan tudom hol vannak a határaim, ezért is tartom, hogy egy életen át kell tanulni.

Számtalanszor leírtam az elmúlt 10 év során itt a blogon, hogy mik az én egyéni tapasztalataim és mik a családom tapasztalatai. Nem akarom ezt tovább részletezni, azok tudják, akiknek tudniuk kell.
Bizonyos szempontból szerencsés vagyok.

Shaky79 2023.12.28. 23:53:20

@Rocky80: Olvassátok már el amit írtam! Én is ezt írtam, hogy nincsenek világklasszisaink, mondjuk egy Chiesa, vagy egy Bremer nekem az a posztján, sőt egy Rabiot is, de ez más tészta. Nem a bayern ellen vagy a Real ellen kell dominálnunk, hanem az olasz bajnokságban egy frosinone ellen, akik úgy birtokolták majdnem 60 %-ban a labdát ellenünk, hogy hétközben a kupában kiütöttek egy napolit! És ha nincs Vlaho klasszis gólja akkor hazajövünk egy szánalmas x-el. Ja és a nagy blog szakértő erre azt írja, hogy mi fáradtunk el 25 perc után. Hát ez aztán a nagy szakmaiság. Könyörgöm, hagyjuk már...

Shaky79 2023.12.28. 23:57:06

@Rikoo: Nem kell válaszolnod, de akkor attól is tartózkodj légyszíves, hogy engem becsmérelj! Nem szeretnék ebbe belemenni, ki mennyire szakmaiatlan, mert számomra te sem vagy az, mert neked is van egy meggyőződésed és aszerint írod le a dolgokat és nem a tények alapján! Szóval ha akiknek írsz és azok tudnak rólad mindent akkor én annak örülök, de akkor engem hagyj békén és a hozzászólásaimat is. Köszi

Marci04 2023.12.29. 00:10:04

@venember83: Tisztában vagyok a veszteségekkel, de azt remélem te sem gondolod komolyan hogy egy olyan csapat mint a Juve ne tudna megoldani nyaranta 2-3 komolyabb igazolást, veszteségek ide vagy oda.
Tényleg azért nem igazoltunk mert akkora szarban lennénk? Vagy szimplán arról van szó hogy a FIGC és az UEFA is megállás nélkül baszogtatott az utóbbi időben minket?

Rikoo 2023.12.29. 00:14:51

@Shaky79: Pont lesz@rom a véleményed, nem is írnék neked, ha nem találnál be folyamatosan itt és a másik blogon is.
Egy köszönömöt nem ért az sem, hogy próbáltam segíteni a bejelentkezési problémáiddal kapcsolatban.

De akkor maradjunk annyiban, hogy mostantól egyáltalán ne reagáljunk a másik kommentjeire.
Én be fogom tartani, remélem te is.
Van még 2 felhasználó, akiktől szintén ezt szeretném kérni. Ethan Hunt és Thuglife.
Semmi értelme a beszélgetéseinknek. Kiveséztünk már minden témát sokszorosan, amíg nem lesz edzőváltás, addig felesleges folytatni ezt. Nyilvánvalóan nem értünk egyet sok dologban.

babo0410 2023.12.29. 01:24:25

@Rocky80: Di Maria alapból minden második meccsén ha jó volt. Egyébként ő is kifakadt, mert Allegri érthetetlenül védekező felfogásban játszatja a keretet, és halvány lila gőze nincs arról mit kéne játszani. Akkor én is kritizáltam, de kezdem azt érezni Allegri valahogy a támadóbb szellemű játékosokkal nem tud mit kezdeni. Annyi nem elég nesze fiam old meg ahogy tudod.

Juvino 2023.12.29. 04:46:07

Ha tenyleg igaz,h Allegri nem tudja-akarja megszervezni a tamadasokat, akkor mibol gondoljatok,h itt gyokeres valtozas fog bekovetkezni a kozeljovoben? A ket bl dontos csapatunkban valoban voltak ilyen jatekosaink, jelenleg nincsenek. Ebben igazatok van, ez a mi keretunk gyengesege! De ilyen jellegu minosegi jatekost penz hianyaban nem fogunk mostanaban igazolni, meg szerintem nem is akarunk.( Sőt az ilyen jellegu fiatalokat is inkabb eladjuk, vagy kolcsonadjuk, vagy atneveljuk.) Akkor szerintetek tenyleg Allegri a megfelelo edzo a mi keretunkhoz?(a regihez az volt sztem is, de most a vedekezesen kivul semmi nincs harmadik eve). Hogy lesz ebbol tamadobb jatek, vagy akkor tenyleg ezt a focit kell nezzuk meg evekig? Es ok,h van akinek ez is eleg, de en szeretnek FOCIT is latni, legalabb az olasz kis es kozep csapatok ellen. Olyan nagy keres ez, amikor latjuk,h hol tart a vilag elitje? A keretunk meg olasz szinten igenis eros, a top haromban van, csak a jatekosok nem a megfelelo helyukon, nem a megfelelo rendszerben es taktikaval jatszanak, koszonhetoen a nem megfelelo edzonek. Persze szerintem...ja, es ha ez mind igaz a mesterunkrol, akkor nagy hiba volt a Realt anno elutasitania, az egy tokeletes csapat lett volna neki!

venember83 2023.12.29. 05:07:50

@Marci04: "Vagy szimplán arról van szó hogy a FIGC és az UEFA is megállás nélkül baszogtatott az utóbbi időben minket?"

S b@szogatni is fognak, ha nem hozza a Juve a megfelelő értékeket bevétel/kiadás/veszteség tekintetében. Mert a Juve vállalta adott értékek elérését nyilván előző FFP-kihágások elsimítása érdekében. Ördögi kör ez. Ott a Roma, ott is van új tulaj, őket is cseszegette az UEFA FFP-kihágások miatt, sajnos az olasz klubokon lehet erőt demonstrálni. Bezzeg a 100+ vádponttal szembesülni kénytelen továbbra is City azt tehet, amit akar a Premier League és az UEFA áldásával.

Thuglife! 2023.12.29. 09:10:29

@gomorra21: @xXPeiperXx: Allegri úgy értette, hogy ha ráerőltetnek pár támadó játékost, akkor lehet, hogy támadóbb lesz a focink.
De ha felkínálnak neki egy támadó vagy egy védekező középpályást, gondolkodás nélkül a védekezőt választja.
Olyan ez, mint a Bayern elleni visszavágónk anno. Ha lesérülnek a védekező játékosaink, előbb utóbb támadóbb lesz a játékunk. A véletlet kihozhatja a zsenit a Misterből, csak ne neki kelljen meghozni a nagy döntést

Nagyon igaz amit mondasz.
Én ha fel akarom idézni Allegri 8 éve alatt melyik volt a legjobb hozzáállás akkor egyértelműen a madridi 3-1-es győzelmet mondanám.
Nekik kellett menni,nem volt más választás.Dybalát eltiltották.a suta Matuidi(még ő is gólt szerzett),a 60 perces Pjanic és a szürkébb nem is lehetne Khedira középpályával.
Az már más kérdés ha az első meccs mondjuk X, akkor hogy állunk fel a visszavágón.
De ez a visszavágó azt bizonyította hogy lehet így is hozzáálni egy meccshez,bármilyen szintű játékos képes rá.de se előtte se utána nem láthattuk ezt a felfogást.

Ezért gondolom hogy naivitás azt gondolni majd az új játékosok,sztár játékosok bármit megoldanak.annyit fognak csinálni amennyit megengednek nekik.Di Maria Dybala volt már olyan státuszban hogy több volt nekik megengedve.de úgy gondolom másoknál a távoli kapuralövés már eladott labdának számít.

Attilio79 2023.12.29. 09:20:17

@Rocky80: Akkor ismételten: Nincs terhelés a klubon, ezzel a kerettel fél terheléssel meg kell nyerni a bajnokságot, ez alap!
Nincs elfogultság a részemről, de olyan hangosak vagytok, hogy Allegri mennyire Isteni és a csapat mennyire egy kalap, hogy az nevetséges.
Allegri hibái égbe kiálltóak, nem kell leplezni, a mutatott játék, stílus pedig hányadék, a második hely jó eredmény, nem vitás, ugyanakkor, a csapaton nincs terhelés, tehát ez a minimum elvárás tőlük.
Ez nem a Bologna, Cagliari vagy a Genova, akik kullognak, ez továbbra is a Juventus, ahol a szurkolóknak elvárásaik lehetnek, vannak!
Az igényesség egy markánsabb játékra pedig megmutatkozik pár szurkolónál, azért a Piacenzától ne *** már magunk alá.

Marci04 2023.12.29. 09:23:27

@venember83: De akkor ezzel nem pont azt támasztod alá amit mondtam? Hogy az anyagiakkal talán nem is lenne akkora probléma mint ahogy azt mondogatjuk már egy jó ideje, hanem inkább a futball bűnszervezeteinek való megfelelés miatt (UEFA, FIGC) lapítunk ha átigazolásról van szó?
Említetted azt is hogy a nyári mercato a fölöslegtől való megszabadulásról fog szólni, bár tudtommal az idei nyár is erről szólt. Ki számít selejtnek? Bocsánat, rossz kérdés, inkább úgy teszem fel: ki számít olyan selejtnek, akiből adott esetben pénzt lehetne csinálni? Arthur akiben reménykedünk hogy a Fior megteszi nekünk azt a szívességet hogy elviszi 20 millióért? Vagy a lejáró szerződésű Sandro aki ingyen megy el a hírek szerint? Netán Iling Jr. aki epizódszerepet kap csak? Az eltiltott Pogba?

xXPeiperXx 2023.12.29. 09:27:36

@Marci04:

Az a baj, hogy a pénzügy egy nagyon komoly és átláthatatlan pontja a futballnak, amit mi laikusok nem biztos, hogy értünk.

Pár éve talán pont a Covid időszakban olvastam egy angol nyelvű cikket (megpróbálom megkeresni és belinkelni neked), hogy az olaszországi nagy csapatok mekkora bajban lennének, ha nem lenne európai kupasorozat, mert konkrétan, amit a közvetítési jogokból és a hazai versenykiírásokból tudnak szerezni az édes kevés. Pont a Juventus és a Milan volt a példa, mert amíg a többi csapatnak ez az összeg termel némi hasznot (ha olyan helyen végeznek), addig ennek a két csapatnak ez az összeg csak a komplexumok fenntartására elegendő az összeg, a játékosok bérei és az új igazolások ebből nem jönnek ki.

Oké, ott vannak a szponzori pénzek és az eladások, de valljuk be most ezek se segítenek rajtunk.

Ahogy itt korábban említette valaki, itt nem lesz nagy bevásárlás télen, de még nyáron se. A vállalt pénzügyi teljesítések megkötik az igazgatók kezét. Allegri nem fog olyan játékosokat kapni, akikre vágyik. És számomra ezért is lenne kézenfekvő elküldeni Allegrit és megszabadulni az ő hatalmas bérétől (soha nem ajánlotta fel, hogy csökkentsék a fizetését, pedig totál jogos lenne) és egy olyan edzőt megbízni , aki beéri kevesebb bérrel és inkább a fiatalokra támaszkodik (sok fiatalunk van aki nem világklasszis, de olasz szinten igenis használható). Nekünk pedig el kell fogadnunk, hogy most pár év vegetálás jön, amíg pénzügyileg egyenesbe áll a klub.

Shaky79 2023.12.29. 09:42:56

@Rikoo:
"Pont lesz@rom a véleményed, nem is írnék neked, ha nem találnál be folyamatosan itt és a másik blogon is."

Kb pont ugyan ilyen szinten vagyok én is a te véleményeddel, a nagy szakmaiságoddal...pfff. Most is ki szólított meg kit, te engem, de persze én talállak be, itt is meg a másik blogon is, mesélj még. Az, hogy leírom a véleményemet és az nem egyezik a tieddel az nem betalálás, de mindegy is. Ilyet csak a beképzelt, önelégült, gyökér emberek hisznek, akik úgy gondolják, hogy ők jobbak, okosabbak mint a másik!!!

"Egy köszönömöt nem ért az sem, hogy próbáltam segíteni a bejelentkezési problémáiddal kapcsolatban."

Aki nem kért segítségért hálálkodást vár, szerintem az elég hitvány ember, mert nyílván az eszedbe sem jutott, hogy el sem olvastam a bejegyzésedet, de most elolvastam, köszi. Ez csak téged minősít!!!

"De akkor maradjunk annyiban, hogy mostantól egyáltalán ne reagáljunk a másik kommentjeire.
Én be fogom tartani, remélem te is.
Van még 2 felhasználó, akiktől szintén ezt szeretném kérni. Ethan Hunt és Thuglife.
Semmi értelme a beszélgetéseinknek. Kiveséztünk már minden témát sokszorosan, amíg nem lesz edzőváltás, addig felesleges folytatni ezt. Nyilvánvalóan nem értünk egyet sok dologban."

Teljesen egyetértek, beszélgess azokkal akik egyetértenek veled, mert azok majd elmondják, hogy te mennyire értesz ehhez, mennyire szakmai vagy, és akkor otthon vigyoroghatsz ki a fejedből! Ha viszont leírom egy cikkhez a véleményem akkor azt ne vedd magadra, mert azt ahogy fentebb is leírtam, kik teszik ezt. Pistike= önelégült, gyökér, okoskodó, mindenki felett lévő ember, legalábbis magáról ezt hiszi!
Ne legyél Pistike! :-)

Pavel1988 2023.12.29. 10:26:25

@Shyr Kahn: Ennyire pontosan nem tudom milyen szerepben képzeli el Yildizt, én is Gazettán olvastam és elképzelhető forgatókönyvnek tartom.
Dybala azért játszott hasonló szerepkörben, akkor is ha nem klasszikus 10-est. Volt Ő seconda punta ebben a csapatban és egy egészen hinbrid szerepkörben is volt ahol szinte egyszerre volt 6-os és 10-es.

A cardiffi döntőn is(és majdnem egész szezonban) az előbb leírt 3-4-1-2-ben játszott Allegri a Juvéval.
Yildizt még nem ismerem annyira, hogy lássam melyik lesz az Ő posztja de pár passzából olyan játékosnak tűnt akinek a tarkóján is van szeme, ez meg a 10-esek egyik különlegessége.

Marci04 2023.12.29. 11:52:24

@xXPeiperXx: Köszönöm a korrekt választ, ha elküldöd a cikket szívesen elolvasom.
Én sem Allegri híve vagyok, arra viszont jó hogy ezt a szezont kihúzzuk vele. Viszont sajnos kizártnak tartom hogy nyáron megszabaduljunk tőle, sokba kerülne meneszteni, és még van egy éve a szerződéséből. Nagyon remélem hogy a vezetőség jövőre nem az ő szerződésének meghosszabbításán fog gondolkodni, hanem egy másik edző után néznek. Addig marad az AllegriBall.

xXPeiperXx 2023.12.29. 12:14:21

@Marci04:

Sajnos azt a konkrét cikket nem találtam, de az elküldése idén nyáron már nem lesz akkora összeg, erről @venember83 tudna rendes felvilágosítást adni.

Ha ilyen pénzügyi témában akarsz olvasgatni a Bloomberg, Forbes ès a Reuters is nagyon jó cikkeket szokott lehozni, futballal kapcsolatban.

Rikoo 2023.12.29. 13:37:15

@Shaky79: Szinte semmit nem tudsz rólam, amit ha tudnál, akkor nem lenne ilyen véleményed.
"A stílus maga az ember."

Rikoo 2023.12.29. 13:41:05

@xXPeiperXx: www.calcioefinanza.it

Ők pedig az olaszok gazdasági helyzetéről tudnak részleteket.

venember83 2023.12.29. 13:48:17

@Marci04: az, hogy a Juvét kipécézte magának Ceferin és a bandája, csak még inkább arra kötelezi a klubot, hogy ne szegjen további pénzügyi előírásokat. Pénz van, nincs semmilyen csődveszély. De ha a 200 milliós tőkeemelés bevételét elosztjuk az elmúlt év 120 millió eurós vesztesége és az aktuális év feltehetően hasonló mértékű, vagy kicsit kisebb vesztesége között, akkor a jövő évi BL-bevételt is meg kell tartani a jövő évre, hisz akkor már nem marad a tőkeemelésből semmi. Én is szeretném az erősítéseket, de egyelőre csak úgy látom realitását, ha lesznek távozók, amilyen pl. Vlaho, Iling, Bremer. Nem hiszem, hogy Arthurért bárki pénzt adna, az ő szerződése szépen lejár majd a Juventusnál. S ingyen távozik Alex Sandro, meg feltehetően az ítélet után Pogba is. Fiatalokból jöhet még pénz, pl. Barrenechea, Soulé és/vagy Miretti értékesítéséből.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása