Giuntoli: "Keményebben kell dolgoznunk, mint a többiek"

giuntoli_cristiano_edzopalyan.jpgCristiano Giuntoli kinevezése a mai nappal vált hivatalossá a Juventusnál, azonban a szakember már napokkal ezelőtt megérkezett Torinóba, s hozzáfogott a munkához a klub központjában. A Juventus villáminterjú során faggatta az első benyomásokról és érzésekről.

Milyen volt ez az első néhány nap a Continassában?

"Igazán hihetetlen volt, s nehéz szavakba önteni. Gyerekként Pratóból elutazva nyolc órát töltöttem a buszon, hogy megnézzem a Juventust, úgyhogy képzelhetik, hogy most milyen büszke vagyok. Elképesztő érzés."

Van valaki, akire ebben az időszakban gondolsz?

"Az apámra, bizonyosan. Hatalmas Juve szurkoló volt, s ezt átadta nekem. Hálás vagyok ezért, de mindig is érezni fogok egy kis szomorúságot."

Hogyan írnád le a Juventust, amelyet ismersz, s amelyet megismersz éppen?

"Elbűvölő és ambiciózus."

És miként írnád le saját magadat?

"Mindig nehéz saját magadról beszélni. Mindig azt mondom, hogy keményebben kell dolgoznunk, mint a többiek. Hogy jobban dolgozunk-e, azt majd az idő eldönti, de az bizonyos, hogy keményen dolgozom. "

Milyen Juventust tervezel építeni a stáboddal?

"Először is a klubot önmagunk elé kell helyeznünk. Sok embert szeretnék látni együtt dolgozni ugyanazzal a szívvel. "

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7318162174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RunnerLaca 2023.07.07. 18:00:01

Avanti, avanti Cristiano, benvenuto qui:)

Shyr Kahn 2023.07.07. 18:21:16

Kicsit olyan amcsi stilusban, roviden es velosen valaszolt a kerdesekre, ami azt a pozitiv latszatot kelti, hogy nem bullshitel sokat, hanem vegzi a dolgat. Ha ez igy lesz, akkor ennek az elonyos oldala mindenki szamara lathato lehet idovel.

Sajnalom, hogy az edzo szemelyeben nem lett valtas, mert igy van esely ra, hogy hiaba vegez jo munkat, Allegri egyetlen epkezlab igazolassal sem tud semmit sem kezdeni. Az elso evetol nem varok tobbet ezert es kb olyan eredmenyt varok, mint amit a vasutas es Marotta kettose tett le.

Magyaran ne varjon senki se sokat, amig az edzo szemelye nem valtozik meg.

DelPiero2 2023.07.07. 23:38:08

Miért nem hoztuk el Napoli előtt? Azok a sikerek is figyelemreméltóak voltak!

venember83 2023.07.08. 06:49:28

@DelPiero2: akkor még bőven lendületben volt a Juve, s feltehetően neki is bizonyítania kellett a Serie A-ban a Carpinál(?) magasabb szinten. A tavaly nyári igazolásokkal és az idei scudettóval feltette a koronát az ötéves(?) munkájára.

venember83 2023.07.08. 06:51:55

@DelPiero2: megnéztem, 2015-ben csatlakozott a Napolihoz, nem öt évet töltött ott, hanem nyolcat.

Gaben Smith 2023.07.08. 09:33:58

Hajra CG! Nem tudom mennyi koze van mar az idei megjelent esetleges (pletykalt) igazolasokhoz de mar most latni , hogy az irany az helyes lehet.
Bonucci esetleges elkuldesenek mar a gondolata is zene a fuleimnek.
Nem is csak mint egy jatekos hanem o maga az oreg sokat kereso de nem teljesito jatekosok megtestesitoje es ezt vegre felismertek a klubbnal. (Parades,Di Maria,Bonucci,Cuad,Sandro)
Weah,Parisi,Castagne,Laporte igy mar lehetne egy ertelmezheto vedelmunk.
Tobb eve mondom mar , hogy fiatal re-sold ertekkel biro jatekosokat kell venni ahhoz ,hogy ne minuszba menjen a budzse valamint maskeppen nem is tudsz mar versenyezni az arab penzel.
Egyebkent tortenelmi eveket elunk at , ami jelenleg zajlik a piacon az szerintem alapjaiban meg fogja valtoztatni az eroviszonyokat es a hierarhiat.

Ethan Hunt 2023.07.08. 10:12:54

@venember83: Ha azt vesszük, hogy a 2017/18-as szezonban mekkora szerencsénk volt, kis túlzással mondhatnánk, hogy 3 év alatt bajnokká tette volna a Napolit.

Ethan Hunt 2023.07.08. 10:48:06

Türelmesnek kell lennünk vele, mert Giuntoli a Napolinál stabil pénzügyi viszonyokat hagyott ott, nulla adóssággal és az általa elképzelt játékstílushoz passzoló edzővel, NÁLUNK EBBŐL SEMMI NINCS meg egyelőre, csak jókora mérleghiány, jövőre kieső 100 millió eurónyi BL-bevétel, megfejelve tetemes adóssággal!

Plusz Allegri, akit még el kell még távolítani, mert vele semmilyen modern Juventus nem képzelhető el...
Összehasonlíthatatlanul jobb helyzetben lenne most, ha az a játékfelfogás, amit 2019-ben Sarrival elkezdtünk, már 4 éve a csapat filozófiája lenne, de ezen kár keseregni...

alexGicamo 2023.07.08. 11:00:20

@Ethan Hunt: Ez így van !
Amellett , hogy nagy rajongója szeretett klubunknak, valszeg az óriási kihívás is vonzotta hozzánk .
Itt aztán most szarból kell várat építenie , teljesen a nulláról gyakorlatilag . Szerintem !
Tehát egy teljes újraindításra van szükség , munka dögivel !
Sok sikert hozzá !

venember83 2023.07.08. 11:01:30

@Ethan Hunt: akkor még Max zsenialitása megmentette még az Öreg Hölgyet.

Ethan Hunt 2023.07.08. 12:07:13

@alexGicamo: Lehetséges, bár szerintem abban, hogy most jön (sőt kifejezetten forszírozta, lemondva a bónuszáról is) és nem jövőre, abban a Spalletti és De Laurentiis között megromló viszony is benne van, főleg, ha Giuntoli tényleg olyan nagyra tartja a kopaszt, akit most Aurelio csúnyán kivont a forgalomból egy évre...

Egy év múlva valszeg könnyebb helyzetben vette volna át a klubot, mert így pár kellemetlen döntést az ő neve alatt kell majd végrehajtani pl. értékes játékos(ok) eladása, akkor is, ha az amúgy elkerülhetetlen, de úgy más neve alatt ment volna, plusz így Allegrivel kénytelen kezdeni, akinek a játékfelfogása összeegyeztethetetlen az övével...

Nagyon feszes pénzügyi gazdálkodást kell majd folytatnia a következő 2 szezonban, ha fenntarthatóan akarunk működni. Ki kell futnia egyes szerződéseknek, amik nagy amortizációval járnak, mint pl. Arthuré, amik egy teljesen más pénzügyi környezetben lettek kötve a kényszer által (plusz a nagy fizetésű, idős játékosok: Bonucci, Szczesny, Alex Sandro) plusz ideálisabb lenne, ha nem most nyáron értékesítenénk olyan játékosokat, mint Vlahovic, Chiesa, Bremer, ha muszáj, mert jövő szezon végén a könyvelésben nyereséget tudnánk produkálni velük, de nem biztos, hogy erre módunk lesz, sőt ha marad az Allegri-féle játék, akkor még az is megtörténhet, hogy jövőre még kevesebbet fizetnének értük, mint most.

Szóval nagyon észnél kell majd lennie Giuntolinak, mert itt nincsenek jó döntések, csak elkerülhetetlen rosszak...

@venember83: Ez a szó már rég nem jut eszembe Allegrivel kapcsolatban, ha egyáltalán eszembe jutott valaha is...

alexGicamo 2023.07.08. 12:26:50

@Ethan Hunt: Helytálló gondolatmenet !

2023.07.08. 12:32:40

@Ethan Hunt: a jó ebben, hogy tulajdonképpen végre lesz Allegrinek főnöke, aki azért rugdoshatja majd a pi...ját ha nem úgy lesz a játék, ahogy a főnök elképzeli. Mert lesz elképzelés az biztos, és Maxinak is meg kell majd felelni ennek. Eddig csak limbózott, mert csórikám azt se tudta mi van, mi lesz, ő nem vezető. Edző
Úgyhogy hajrá! Én reménykedek

JeetTrader 2023.07.08. 12:35:34

Ezt csiripelik a verebek h Allegri után Spalletti ülhet le a padunkra...

venember83 2023.07.08. 12:45:54

@Ethan Hunt: "Egy év múlva valszeg könnyebb helyzetben vette volna át a klubot, mert így pár kellemetlen döntést az ő neve alatt kell majd végrehajtani pl. értékes játékos(ok) eladása"

Ha már mennek, jó lenne megkapni értük a pénzt, s nem elkótyavetyélni őket. Szóval hátha ebben (is) segíthet a mindenhatóként várt Giuntoli.

Ethan Hunt 2023.07.08. 13:55:46

@LacaGLJuve: Az biztos, hogy Allegri befolyása az igazolásokra megszűnt hála Istennek és remélem a következmények nélküli ténykedésének is vége!

Szerintem egy edzőre bízni az átigazolásokat, alapból elhibázott döntés és hosszú távon semmi jóra nem vezet. Egy edző kizárólag a saját önző felfogása szerint igazol játékosokat a saját játékrendszeréhez és bármikor elküldhet olyan játékosokat, akikkel nem szimpatizál vagy nem illenek az elképzeléseihez, aki másnál, más játékrendszerben kiemelkedő lehetne. (Ott van erre a számtalan példa a volt játékosainkból, akik teljesen más teljesítményt mutatnak, mióta megszabadultak Allegri taktikájától és egy élhetőbben futballozhatnak.)

De az ilyen egysíkúság nem lehet semmilyen klubnak az érdeke, mert ha edzőt kell váltani eredménytelenség miatt, akkor logikusan csak olyan edző jöhetne utána, aki szintén az adott játékrendszerben gondolkozik, de mi van, ha nincs olyan megfelelő kaliberű, elérhető edző épp akkor? Maradsz a régivel, akivel már nem megy vagy szerződtetsz egy újat más játékfelfogással, aki majd leadja a listát, hogy igazolj neki 5-6 új játékost a kezdőbe... És ha nem lesz sikeres? Jövőre kezded újra az egészet valaki mással? Ez abszurd...

Ez csak egyetlen esetben "működhet", ha eldöntötték, hogy ha törik, ha szakad kitartanak az edző mellett, mint Guardiola, Simeone, Klopp vagy korábban Ferguson vagy Wenger esetében, de ehhez az edzőknek gyakorlatilag garantálniuk kell a sikert, ami lehetetlen és be kell nyelni a nem kevés eredménytelen évet is.

Egy jó sportigazgatónak viszont csak az lehet a célja, hogy a csapat forgatható és sokoldalú legyen, ami alkalmas lehet többféle formációra és játékrendszerre is, ha edzőváltásra kényszerül. Plusz ügyel a pénzügyi fenntarthatóságra is és jó korban lévő játékosokat igazol, akikkel adott esetben pénzügyi nyereség érhető el és nem ragaszkodik hozzájuk egy adott kor felett vagy teljesítmény alatt, akkor sem, ha az edzőnek ez nem tetszik...

@JeetTrader: Szinte biztos, hogy ez a terv jövőre.

@venember83: "Ha már mennek, jó lenne megkapni értük a pénzt, s nem elkótyavetyélni őket. Szóval hátha ebben (is) segíthet a mindenhatóként várt Giuntoli."

Arról nem tehet Giuntoli, ha valakit most áron alul kell eladnunk, hiszen Allegri nézhetetlen játéka miatt romlott le - Fagiolin kívül - gyakorlatilag mindenki piaci értéke... Ezért írtam, hogy itt csak kellemetlen döntések következnek most, amiket nem lehet jól kommunikálni a szurkolók felé...

Azon kölcsönadott játékosok esetében meg mindig nehéz az azonnali értékesítés, akik csak hébe-hóba játszottak a csapatuknál. Csodákat meg jó üzleteket szerintem felesleges várni.
Én látnék fantáziát Zakariában, sőt még McKennieben is, de ha Allegrivel kezdünk és neki nem kell, muszáj eladni őket, de ezzel a többi csapat is pontosan tisztában van, hogy milyen helyzetben vagyunk...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása