A klub kész elfogadni a vádalkut?

j_logo_stadionban.jpgA Tuttosport hírei szerint a Juventus vezetőségének a célja, hogy minimalizálja a bírósági perek hatását a klubra, különösen ami az európai kupaszereplést és az ezzel járó bevételt illeti.

Az FIGC hamarosan várhatóan újabb pontbüntetést fog kiszabni, ami nyomán a klub lecsúszik a BL-helyekről, azonban a csapat az EL-győzelemmel is kvalifikálhatja magát.

Ebben az esetben az UEFA szólhat bele a dolgokba, s Continassában a háttércsapat pontosan ennek az elkerülésén dolgozik, hogy a klub maximum egy évig kényszerüljön kimaradni az európai kupasorozatokból. Ez a kimaradás számos okból következhet be, például a szövetség által kiszabott, ám következő szezonban érvényes pontbüntetés miatt, vagy az UEFA által kimondott eltiltás, amely a kvalifikáció első évére vonatkozik.

Ezért a Juventus védőmunkája alapvető fontosságú lesz, hogy a büntetéseket az idei vagy a következő szezonra mondja ki a bíróság. S ebből az indokból fogant meg a vádalku ötlete, így korlátozható a büntetés, és egyben felgyorsítható is az eljárás. Ebben az esetben pedig a csapat csak egy évben maradna ki az európai kupasorozatokból.

A titkos kifizetéseket illető vádpontokat az ügyészségnek május 13-ig kell körvonalazni, ám az FIGC ügyészségének a képviselője, Giuseppe Chiné technikai okokból további haladékot kért, ami arra utalhat, hogy a felek egy peren kívüli megegyezésen dolgoznak, amely nyomán a klub büntetése mérséklődhet, és rövid időn belül lezárulhat ez az ügy is.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4018121604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delpi0823 2023.05.11. 12:35:32

Nem lesz itt semmilyen europaikupa jovore.Pontlevonas biztos lesz,de ha meg megnyerjuk az elt is,akkor meg az uefa tilt majd el minket,a vak is latja hogy erre megy ki a jatek.Annyi jo a dologban,jovore lehet csak a bajnoksagra koncentralni.Igazolni nem nagyon lesz penz,ha csak nem jatekoseladasokbol.Lehet majd minnel tobb fiatalat beepiteni a csapatba,ezert is jo lenne uj edzovel kezdeni a szezont,mert Maxi alkalmatlan a fiatalok beepitesere.Neha eloveszi oket egy egy meccsre,aztan annyi.Jo pelda erre Illing Junior esete,vagy Barranechea.Fagioli meg Miretti is csak a szegenyes kozeppalyank miatt kapott ennyi lehetoseget.De igazabol Fagiolit sikerult beepitenie egyedul,de o is inkabb a kiemelkedo kepessegei miatt.Annyi jo a dologban ha nem lesz bl az ilyen Rabiot feleknek nem kell majd 10 millios fizetes,mert tavozni fog.A realis fizetese kb 5millio korul kene hogy legyen.A 4ev alatt mondjuk 3szor hozott volna ilyen szezont mint a mostani,akkor azt mondom meg realis is lehetne a kovetelozese,de ennek pont az ellenkezojet mutatta.Egy szo mint szaz,kezdhetunk bele egy ujabb projektbe megint........

delpi0823 2023.05.11. 12:40:21

De amugy azt se ertem ebbol a szuperligabol is miert nem sikerult kilepni meg.Mi ertelme van?Ha meg engedelyt is kap 3klub maradt benne a Barca,Real,meg mi.Hogy akarjak?majd 3an jatszunk kormerkozeseket egyfolytaban..........

DelPiero2 2023.05.11. 12:43:46

Elég szégyen, hogy a hasonló botrányok mind elhalványultak meg eltűntek a többi csapat esetében (Barca, City, Napoli) minket meg agyba főbe szívatnak. Lehet hogy ez a kínai befektetők aknamunkája.
Lehet hogy azért kér haladékot, mert nincs bizonyíték a kezében, és mindenképp találni akar valamit.

steven.h 2023.05.11. 12:56:41

@DelPiero2: Ugyanezt akartam én is írni. Hirtelen mindegyik csapat botránya eltűnt a nagyvilág elől, nem is lesz semmiféle büntetés, és szerintem most izmozik a spanyol szövetség is, de utána úgyis engedni fogják a Barcának a játékos regisztrációkat.

De ebbe az ügybe meg mindenki be akar szállni és szívatni a Juvét, pedig a fő céljukat szeirntem már elérték. Agnelli lemondott és a teljes vezetőség távozott és akármekkora varázsló Giuntoli 2 év biztosan kell hogy ezt rendbekapja, ha nem több.

bianconeri83 2023.05.11. 13:51:02

Pedig jó öreg olasz módra lehetne pl., h elfogadunk 10 pont levonást, de 5 évre részletre elosztva, -2 pont opció ha BL-t nyerünk és Arthur aranylabdát kap :)

west30 2023.05.11. 13:54:31

Nagyon egyszeru a valasz balfaszok iranyitjak a klubbot,vagy csak nem erdekli oket annyira,hogy energiat vesztegessenek ra.Ha ilyesmi pl a Napolival tortenne meg,De laurentis mar regen a TARhoz vitte volna az ugyet.

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2023.05.11. 15:14:49

nem véletlen, hogy a Juve van csak elővéve ilyesmikért, miközben... nem kell példákat hoznom szerintem.
pont mint a calciopoli.

nem mostanából fog a csapat ebből feltápászkodni, főleg ha még a vezetés is full vakon van.
ez van. voltak már nehéz idők, reménykedjünk a mielőbbi feltámadásban!

alexGicamo 2023.05.11. 15:33:17

Tehát mindenképpen kapunk valamilyen európai eltiltást ?
Abban reménykedtem, hogy legjobb esetben egy vaskos pénzbüntit kapunk , oszt csók !
De ha már belénk álltak, akkor legyen tuti a kasza , mi ?

Attilio79 2023.05.11. 17:49:17

Az uefa csak akkor kaszál el, ha a figc nem?
Tehát csak akkor követtünk el "bűnt", ha a figc nem büntet? Ezt most nem igazán értem...

Shyr Kahn 2023.05.11. 17:53:35

@Attilio79: Nagyon egyszeru a dolog. A lenyeg, hogy el legyunk kaszalva igy vagy ugy. Itt nem igazan szamit, hogy mit tortent es vegkepp nem szamit az igazsag. Itt ugy tunik az szamit csupan, hogy az UEFA betoltse rajtunk a bosszujat. Ha az FIGC-n keresztu nem, akkor altaluk kozvetlen. A vegallomas a buntetes.

Attilio79 2023.05.11. 18:40:13

@Shyr Kahn: Igen, erre céloztam. Nevetséges, felháborító, szomorú jelzők után nyomdafestéket nem tűrő gondolataimat inkább nem írom le.
Az uefát el kell törölni, ezért kell a Szuperliga, ha valaki még nem értené.

Bundesz 2023.05.11. 21:58:50

Sokan a tv2 csatornát nézik?!
Komolyan olyan kérdések vannak, hogy néha kapkodom a fejem, hogy mi a szösz?!
Egyszerű a képlet, évek óta Agnelli, meg a többi klubb vezető, szeretett volna egy olyan sorozatot, és akkor máris itt egy válasz....amit nem az UEFA, vagy bárki más fölöz le, hanem tisztán a klubbok. Ennek lett volna értelme, mert ez nem kis összeg. Ez a vasárnapi ebédnél nem tetszett Ceferin elvtársnak, és a keresztlánya buliján ennek hangot is adott... Aki nem értené, a keresztlánya Agnelli lánya.... Ok, okozat. Na, mivel valószínűleg qva sok pénzről volt szó, szegény elvtárs, szeretne ebből kapni, dehát pénzben nincs barátság... Valahonnan innen indult a szopatás, a Calciopoli az még régebbre nyúlik vissza, a lényeg nem igen szeretik a Juventust..
A kérdés az, Elkan és a befektetők mit akarnak, tartani tovább a klubbot, vagy esetleg már eladnák, mert ha igen, akkor értelmet nyer sok minden. Ez nagy pénz mosó, vajon mennyit kell kimosni, hogy az még pozitív irányba menjen. Szóval sok a nyitott kérdés, de reméljük a legjobbakat, és Allegri helyére hoznak egy igazi edzőt, és adnak esélyt a fiataloknak!!
Forza Juve!!!

2023.05.12. 00:19:33

Ez egy példát statuálás. Ne merjen szarakodni velük senki. Főleg a pénzükkel. Bármi áron rommá szopatják a csapatot, hogy mindenki tanulja meg, hogy az Uefa, és hasonló szervezetekkel nem érdemes ellentétes nézeteket vallani. Mocskos szar senkik. Lefölözik a kemény munka termését, amikben a csapatok rengeteg pénzt, sokszor veszteséget termelve fektetnek, és rengeteg munkát. Ők meg mit csinálnak? Lassan propaganda műsorrá avanzsálják a sportot. Mit nem adnék, ha találkozhatnék cefrével egy sikátorban hajnal kettőkor félrészegen. Pár hóbapot simán lecsavarnék érte

venember83 2023.05.22. 11:18:12

Calcio e Finanza: az FIGC ügyészsége 11 pontos levonást és a vezetőknek 8 hónapos eltiltást kért a bíróságtól a tőkenyereségek ügyében.

rockitbaby 2023.05.22. 12:42:28

@venember83: Ez a hetedik helyet jelentené, a mostani állás szerint, távol mindegyik UEFA versenysorozattól. Kíváncsian várom, hogy erre Ceferín miként reagál és mikorra ütemezi az UEFA büntetést, mert nehéz úgy eltiltani nemzetközi kupától, ha a pontlevonás után egyikhez sincs elegendő egységünk.

steven.h 2023.05.22. 12:48:51

@rockitbaby: lehet én számoltam félre, de ha minden meccset nyerünk, köztük a Milan ellenit is, akkor a 4. hely is meglehet. mait ha behúzzuk akkor 72 pont, 8 pontra a 4. Milan, ha megverjük őket meg minden meccset nyerünk, akkor az pont 11 pont különbség. Abban az esetben persze, ha a Roma bukik még meccset. Szóval szerintem optimális esetben még BL is lehet, szóval kicsit elszámolták ezt a 11 pontot, ha a BL-ből akartak minket kitúrni.

venember83 2023.05.22. 13:10:51

@rockitbaby: "Kíváncsian várom, hogy erre Ceferín miként reagál"

Szerinted nem tudja, hogy mi történik, netán nem történt valamiféle egyeztetés az UEFA elnöke és olasz alelnöke között? Sikeresen elérték ezek a modoros és kedves emberek, hogy már ne érdekeljen az egész ügy.

rockitbaby 2023.05.22. 13:16:01

@venember83: A miként reagált arra értettem, hogy vajon Ceferín hogyan fog alkalmazkodni ehhez a büntetéshez. A 11 pont elegendő per pillanat, hogy még EKL se legyen, így nekik a saját büntetésüket ehhez igazítva kell kiszabni. Nyilván egyeztettek, elvégre Gravina UEFA alelnök is, de ha a FIGC büntetése elegendő a BL lemaradáshoz, akkor az UEFA büntetés idejét nem a következő szezonhoz kell igazítani.

venember83 2023.05.22. 13:25:59

@rockitbaby: annyi az ismeretlen, pl. a júniusi tárgyalás miatt, hogy szerintem kár jelenleg opciókkal foglalkozni. Vagy abban reménykedni, hogy pár hónapon belül ez lezárul, s valóban tiszta lappal indulhat minden sorozatban a Juve.

rockitbaby 2023.05.22. 13:30:39

@venember83: Nyilván, épp ezért írtam, hogy kíváncsi leszek Ceferínre, mert általában ilyenkor ő kényszeresen megnyilvánul. És emellett csepegtet némi információt a saját nyomozásukkal kapcsolatban.

Én amúgy pont az ellenkezőjét várom. Eddigi hírekkel ellentétben nem év végén lesz esedékes a bérmanőver tárgyalása, hanem következő hónapban. Chiné elutasította a vádalku lehetőségét. Minden abba az irányba mutat, hogy hamar le akarják zárni és jól odaverni a klubnak.

Apuleius 2023.05.22. 13:53:22

Én továbbra sem értem, hogy egy ilyen ügyben, egy olyan (vélt vagy valós) vétség esetén, amelyhez mind a két érintett klub közreműködése szükséges, hogy a vérben lehetséges, hogy csak egyetlen klubot akarnak büntetni.

rockitbaby 2023.05.22. 14:01:08

@Apuleius: Én úgy tudom, hogy a Cagliari, az Atalanta, a Sassuolo, a Roma, a Sampdoria már mind mind vizsgálat alatt áll a velünk megköttetett kétes ügyletek miatt, csak ha jól emlékszek az ő ügyeik akkor kezdődtek nagyjából, mikor mi ideiglenesen visszakaptuk a tizenöt pontot. Hónapokkal le vannak maradva azok és nem mellesleg szerintem a port megint rajtunk akarják leverni, minr 2006-ban is.

venember83 2023.05.22. 14:43:34

@Apuleius: most mindenkit büntessenek, tényleg? Mennyi munka az? Nem egyszerűbb egy klubon példát statuálni? Légy pragmatikusabb, kérlek.

Apuleius 2023.05.22. 15:18:52

@rockitbaby: Köszi, nem tudtam, hogy ez így van, viszont ennek tudatában sem értem. Hogyan lehet a Juventus ügyét lezárni addig, míg a pontosan ugyanennyire érintett klubok ügye még vizsgálati szakaszban van? Ez egy nagy ügy, amelyben állítólag több klub érintett. Számomra jogi nonszensz ez a történet.

rockitbaby 2023.05.22. 15:35:45

@Apuleius: A titok kulcsa valószínűleg itt az idő lesz. Értem ez alatt azt is, hogy az egész nyomozás ugye tőlünk indult ki, lett lezárva 2021-ben és újranyitva tavaly ősszel. Ahogy kerültek elő folyamatosan a bizonyítékok, természetesen ránk nézve terhelőek, úgy tudta kuszálni az ügyet a Torinói Ügyészség. De a sors fintora, hogy mivel az ügy nem lett egységesítve és központosítva, így adott klub ellen csak az adott város ügyészsége nyomozhat - ellenünk ugye a torinói, a Samp ellen a genovai, stb. És szerintem itt keletkezhetett ez az időbeli eltérés.

Apuleius 2023.05.22. 15:46:29

@rockitbaby: Köszi, szép, kacifántos egy történet ez :-)

rockitbaby 2023.05.22. 15:53:03

@Apuleius: Nincs mit ;) A bérmanőver még ennél is kacifántosabb amúgy XD

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása