Szerdai hírmorzsák

zidane_zinedine_edzokent_bl-trofeaval.jpgA lapok a világbajnokság végéhez közeledve egyre többet cikkeztek Zinedine Zidane és Didier Deschamps jövőjéről, mivel a francia csapat jól szerepelt a tornán, a katari esemény előtt pedig sokan szinte biztosra vették Zinedine Zidane kinevezését a francia csapat élére.

A világbajnokság lecsengése után a L'Équipe továbbra is napirenden tartja a témát, és a francia lap szerint a Juventus, majd a Real Madrid legendás középpályása kapcsán nyáron várhatók fejlemények. A Real Madriddal példátlan sikereket elérő Zinedine Zidane a francia lap szerint visszatérhet a Juventushoz nyáron, különösen ha Massimiliano Allegrinek nem sikerül elérni a kitűzött célokat, vagyik a legjobb négyben zárni a Juventusszal. A cikk szerint Zizou továbbra is szívügyeként tekint a Juventusra.

A Diario AS is arról írt, hogy a Juventus jövő szezonra kívánja kinevezni a francia edzőt, amennyiben Didier Deschamps marad a francia szövetségi kapitány.

A Tuttosport szerint szombaton fogja közzé tenni az új igazgatótanács összetételét az Exor. Az igazgatótanácsban csak pénzügyi és egyéb, üzleti területen bizonyított szakemberek fognak helyet kapni, nem várható sportügyekben járatos vezető kinevezése. A sportügyekért lényegében Massimiliano Allegri fog felelni nyárig, lényegében ő lehet a Juventus Alex Fergusonja. A Juventus következő igazgatótanácsi ülése december 27-én lesz, ezt még Andrea Agnelli fogja vezényelni, a lemondott elnök átadja a stafétát, s az igazgatótanács várhatóan jóvá fogja hagyni a 2022. június 31-i pénzügyi jelentéseket.

Nicolò Schira beszámolója szerint annak ellenére, hogy az elmúlt napokban felmerült a Juventusnál a szerződéshosszabbítás Ángel Di Maríával, nem kezdődött tárgyalás a játékos ügynökével. Cserébe viszont a játékos ajánlatokat kapott Brazíliából, az Egyesült Arab Emírségekből és az MLS-ból az elmúlt napokban, viszont a szélvészgyors szélső az év végéig a Juventusnál kíván maradni.

A Calciomercato.com beszámolója szerint Paul Pogba ismét elkezdte a futóedzéseket Continassában, így egyre közelebb a játékos visszatérése, miután az elmúlt heteket az edzőteremben és az uszodában való felkészüléssel töltötte.

A játékos kapcsán a Juventushoz számos szállal kötődő Evelina Christillin is megszólalt. Az UEFA és FIFA vezetőségi tagsággal rendelkező olasz üzletasszony a Tuttosport munkatársának nyilatkozott a középpályásról.

„Láttam Paul Pogbát a nézőtéren már a vb-döntő első félidejében is, de akkor Emmanuel Macron elnök úrral beszélt, és nem akartam megzavarni a beszélgetésüket.

A félidőben azonban egyedül üldögélt, és ezért megkérdeztem tőle franciául, hogy érzi magát. Ő mosolyogva válaszolt, s azt mondta, sokkal jobban érzi magát, és kész a januári visszatérésre. Úgy láttam, fizikailag jó formában van, mindenkivel kedves, nyitott és közlékeny volt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5818007566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2022.12.21. 13:22:36

Jhuj. :D

Ezt úgy képzelem, mint amikor a maffia főnök (asszony) ultra kedvesen, ráadásul franciául megkérdezi, hogy minden rendben? Magázva, ugye fog játszani hamarosan? Széles mosoly. :)

De közben mindenki tudja, hogy ha nem, akkor jönnek a srácok egy nagy pisztollyal és baj lesz… a hideg is kirázott volna. :D

venember83 2022.12.21. 21:45:06

A Calciomercato szerint Zidane két lehetőséget is figyel, egyik a szövetségi kapitányi kinevezés, ami valószínűtlen, mivel Didier Deschamps pozíciója elég biztos, s a másik lehetőség a Juventus. Torinóban viszont Massimiliano Allegri posztja tűnik szilárdnak, azonban az olasz lap szerint Zizou tud várni, s más klub nem is merült fel számára. Giovanni Albanese szerint az sem zárható ki, hogy a francia szakember a vezetőségben kap megbízást.

DelPiero2 2022.12.22. 00:20:35

Zizu mutatott érdeklődést a Juve iránt miután a Madridhoz ment? Nem nagyon láttam olyan videókat, amikor visszajött volna a stadionba (nem vendégedzőként) vagy valami egyebet. Ezért nem tudom mi motiválhatja irányunkban.

Rocky80 2022.12.22. 04:00:12

@DelPiero2: na ezért bocsánat, de ez jutott eszembe:

youtu.be/L9CyNQRAvnc

Lanzafame 2022.12.22. 09:47:10

Zidane számára jó állomás lenne a Juve, mert megcáfolhatná az amúgy megalapozatlan hangokat, hogy a Madridnál a tutiba ült bele és csak tartania kellett a kormányt. Bebizonyíthatná, hogy tud építkezni. A válogatott szép és jó, de nyugdíjas állás, és fiatal még ahhoz.

Tudom, szép győzelmeket izzadtunk ki és mákoltunk be az ősz utolsó meccsein, de nem hiszem, hogy Allegrivel le lehet vezényelni egy teljes resetet.

venember83 2022.12.22. 12:20:11

@Lanzafame: jó állomás neki, ha beválik. De ha becsődöl, aminek azért van esélye, az folt lesz az eddig csillogó karrierjén.

JeetTrader 2022.12.22. 15:25:22

@venember83: így van de ez más csapat padjára is igaz. Az a baj h sztem sokkal nagyobb az esélye az ő esetében a lebőgésnek mint a sikernek.
Én is azok táborát erősítem aki szerint túl sokat ahhoz a Madridhoz nem kellett hozzátenni. Akinek van respektje és némi sutnivaloja azzal sikeres a Madrid.
Nem ugrik be h annyira nagyot kellett húznia taktikailag vagy jatekrendszert váltani amiben sokkal jobbak...fiatalokat betudott mondjuk építeni de ők is top kategóriások voltak szóval nem volt nehéz.

Őszintén nem tudom ki lenne nekünk a megfelelő edző de félek nem Zizu az...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása