Zidane kinevezése utópia?

zidane_zinedine_hatterben_allegri.jpgZinedine Zidane Olaszországba látogatott Marcello Lippi önéletrajzi filmjének az apropóján, és a régóta szabadságát töltő edzőt természetesen a Sky Sport kérdezte úgy egykori mesteréről, mint egy esetleges olaszországi megbízatásról: „Marcello Lippinek köszönhetően igazoltam a Juventushoz. Ő volt az első, aki hitt bennem, s aki játékra sarkallt, neki köszönhetően vagyok ma az, aki. Visszatérés Olaszországba edzőként? Miért ne, a futballban bármi megtörténhet. Jelenleg egyéb feladatokkal foglalkozok, de meglátjuk, mit hoz a jövő, mindenképpen tetszene ez a lehetőség.”

A Tuttosport főszerkesztője, Guido Vaciago szerint ugyanakkor nem tűnik túl valószínű forgatókönyvnek Zinedine Zidane kinevezése: „Nagyon nehezen elképzelhető Zinedine Zidane leültetése a Juventus padjára, de a nyilatkozata, amelyben az olaszországi edzősködéssel szembeni nyitottságról beszélt, elég volt a Juventus szurkolóknak az álmodozáshoz. A racionalitás pillanatában pedig a krízishelyzetből való kimászáshoz utópisztikus gondolatokba kell kapaszkodni, Massimiliano Allegri jövőjének a kérdése pedig már mindenki számára fárasztó téma.”

Mirko Nicolino is hasonlóképpen vélekedik, az újságíró szerint igencsak bonyolult lenne Zinedine Zidane visszatérése a Juventushoz jelen körülmények között, miközben Ekrem Konur szerint a Juventus márciusra időzített egy beszélgetést a klub egykori legendájával.

Az edzőkérdés túlmutat a szakmai vezető kilétén, mivel nem először merült fel, hogy Federico Chiesa jövője nagyban függ a következő edzőtől, a RAI munkatársa, Fulvio Collovati pedig egyértelmű kijelentést tett: „Ha Massimiliano Allegri marad, biztos vagyok benne, hogy a Juventus nyáron piacra fogja dobni Federico Chiesa játékjogát.”

A SportMediaset ennél is tovább ment, értesülések szerint Federico Chiesa és Matías Soulé várhatóan el fogja hagyni a Juventust idén nyáron, Ekrem Konur szerint a PSG próbálkozására lehet számítani nyáron, amennyiben a bianconero vezetőség nem tudja meghosszabbítani Federico Chiesa szerződését.

A játékoshelyzetet illetően azonban vannak jó hírek is, a La Gazzetta dello Sport újságírója, Fabiana della Valle szerint Dušan Vlahović maradni szeretne a Juventusnál, ezért kész aláírni a hosszabbítást 2028 nyaráig. A csatár az elmúlt időszakban igencsak kiegyensúlyozott és jó teljesítményt nyújt, és szeretne trófeákat nyerni a Juventusszal, ezért kész egyre növekvő bérének kifizetését átütemezni egy kétéves hosszabbítással. Továbbá Nicolò Schira szerint Daniele Rugani szerződéshosszabbítása is egyre valószínűbb, a játékos kész akár bérigényét is mérsékelni a maradás érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3418341455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2024.02.28. 10:04:20

Zidane: eddig ő is már erős csapatok finomhangolásában jeleskedett, ahogy Allegri. Allegrivel ellentétben még nem láthattuk nem topcsapat szintű emberanyag élén - ez nem zárja ki, hogy nem tudna megoldani egy ilyen építkezős munkát. De az alapján, amilyen közegben, amilyen edzőkkel dolgozott, ő sem a nagyon intenzív játék híve, de ez nem is az a hely.

Chiesa, Soulé: ha marad Allegri, Chiesára nincs szükség, Soulé pedig egy olyan helyzetben fogja magát találni, mint Giovinco 11-12 éve. Óriási kár lenne Soulét elkergetni.

Victory7 2024.02.28. 13:41:16

Én Sarri előtt meg után is szivesen láttam volna,mert akkor azért jóval erősebb csapat volt itt(a mostani se gyenge bárki bármit is mondjon) plusz a Realnál nagyon jól tudta kezelni CR-t is.
A mostani helyzetben nekem nem ő lenne a favorit ,bár nem kérdőjelezem meg az edzői tudását,mert 3 BL cím sorozatban ,az egy olyan dolog ,ami szerintem sokáig rekord marad.

venember83 2024.02.28. 13:44:33

@Victory7: "mert 3 BL cím sorozatban ,az egy olyan dolog ,ami szerintem sokáig rekord marad"

Allegri sorozatban nyert 5 címe is sokáig rekord marad.

MarcoT 2024.02.28. 15:21:38

Zidane egy dolgot nagyon tudott, kezelni a sztárokat. Ez elég volt a Margitnál, mert olyan erős keret volt a keze alatt, hogy azt is megtehette, hogy tavasszal egy kvázi B csapattal hozta a bajnokságot, miközben az A csapat rápihent a BL egyenes kieséses szakaszára. Mindenki láthatta ennek eredményét az ellenünk lehozott döntőben. Miközben a serieA - coppa italia - Bl terheléstől holtfáradt Juve játékosok a második félidőben csak szédelegtek a pályán Zizu fiai szétfutották őket.

Azt viszont, hogy miként kell csapatot építeni még nem tapasztalta meg. Én semmiképpen nem támogatnám most az ő szerződtetését más típusú edző kell. (Tudor, Gasperini?)

kozagaha 2024.02.28. 17:42:24

@MarcoT: Tudorban én is egyetértek ? szerintem ő volna jó választás

Shyr Kahn 2024.02.28. 18:44:20

@MarcoT: Az az igazsag hogy sokan lenezeik Zidane strategiai/taktikai erzeket, pedig amit a Reallal muvelt azt azota sem tudja senki lehozni... pedig a Real kerete nem sokkal gyengebb, ha egyaltalan gyengebb, mint akkor volt.

gomorra21 2024.02.28. 20:47:03

@Shyr Kahn: szerintem senki nem nézi le Zizou teljesítményét, egyszerűen túl nagy a rizikó benne. Egyből a legjobban felszerelt csapathoz került, megnyert 3 BL-t, ami történelem. Aztán évekre nem vállal munkát. Ez fura. Miért nem?
Lehet, hogy annyira gyorsan maxolta ki a Reallal az edzőséget, hogy a klub futball terén nem is nagyon tudná saját magát motiválni. Lehet, hogy fél, hogy mi lesz, ha beleszalad egy rossz szezonba. Találgatások, de ha túlcsordulna benne a bizonyítási vágy, ennyit nem pihenne.

"a Real kerete nem sokkal gyengebb, ha egyaltalan gyengebb, mint akkor volt"
Nem szerettem azt a Madridod (sem), de azért ott elképesztő bajnokok voltak, kiemelkedően nagy karakterek.

Kives 2024.02.28. 21:08:52

Egyet értek veletek, hogy az a csapat rettenetesen erős, és már jól összerakott volt.
Én még azt is hozzá tenném, hogy akkor nem volt VAR /nem mintha ez manapság akadály lenne a Realnak/ de abban a zsinórban 3 BL trófeának akkor bírói támogatása volt, hogy az már pofátlanság volt. Bayern ellen volt Ronaldonak iszonyat les gólja, ami a kieséses szakaszban továbbjutást ért. Liverpool elleni döntőben Salah esete, ellenünk is mi volt az a Cuad kiállítás, és lehetne még sorolni hosszasan. Akkor ez nekem nagyon szemet szúrt.

De lehet csak azért gondolom így, mert nagyon nem szeretem a Realt, és Zidanet.

Ethan Hunt 2024.02.28. 21:49:34

Szerintem Olaszban senki nem tudja megfizetni Zidane-t, meg nincs is kész csapat, legfeljebb az Inter, de ott meg nincs is edzőkérdés.

Én is azt gondolom, hogy számára az az optimális közeg, ahol főleg a man menedzsmenttel foglalkozni és nem kell már senkinek megtanítania taktikai alapokat, legfeljebb finomhangolni. Ő egy olyan karizmatikus vezér, brutális legacyval, akihez képest mindenki az egóját félrerakhatja és beállhat a sorba, dolgozni a közös eredményekért. Ezért is gondolnám, hogy a Bayern ideális választás lenne, ahol nagyszerű játékosok vannak minden posztra és akiket már nem kell megtanítani semmi "olyanra", viszont pont egy egyéniség hiányzik a padról, akit maximálisan tisztelhetnek a játékosként, illetve edzőként elért sikereiért...

Juvino 2024.02.28. 22:15:37

Félő ez a sok kihagyott ido, Allegrinel sem jott be. Viszont lepnunk kene vmerre,m le vagyunk maradva olasz szinten, hát meg nemzetkozin. Es ha jovore is az lesz,m az elmult lassan harom evben, raadasul elmegy meg par focizni tudo jatekosunk,h jojjonek helyette szurke, de engedelmesek, akkor evekre bucsut mondhatunk a scudettonak.

gomorra21 2024.02.28. 22:31:06

@Kives: igazad van, a Madrid minden érdemei és erősségei mellett nagyon volt tolva. Nekem a hentes Ramos vég nélküli vérengzése volt a legfájóbb - ahogy bátorítva volt azzal, hogy a bírók folyton szemet hunytak. Alattomos gazember volt, és én elképesztően tisztelem a jó öreg Chiellinit, aki úgy tudott keménytökű védőként jelen lenni, hogy ez az alattomosság totálisan hiányzott a jelleméből.
@Ethan Hunt: +1

venember83 2024.02.29. 09:41:30

Calciomercato, Ravanelli:

„Szerintem a legfontosabb dolog számára az, hogy lássa, a Juventus néhány erősítéssel versenyképes lehet-e úgy a Bajnokok Ligájában, mint a bajnokságban. Massimiliano Allegri győztes típusú edző, következő szezonra már nem fog elfogadni egy ilyen csapatot.”

babo0410 2024.02.29. 16:16:26

@venember83: D milyen csapatot? Miért ez a csapat gyenge lenne? Szerintem nem. Mikor a szezon elején, meg januárban támadóbban játszottunk, megmutattuk, hogy tudunk, ha akarunk.

gomorra21 2024.02.29. 18:10:28

@babo0410: Allegri is megszürkült, de a keretben sincsenek olyan nagy jellemek, akik krízishelyzetben tudják vinni a csapatot.
Neked ez még nem tűnt fel?

Ethan Hunt 2024.02.29. 19:29:07

@gomorra21: Szerintem Allegri játékfelfogása is nagy szerepet játszik ebben, mert ezek a krízishelyzetek is éppen azért állnak elő, mert nem teszünk elég erőfeszítést arra, hogy kialakítsunk egy nagyobb előnyt vagy rosszabb esetben már eleve futunk az eredmény után.

gomorra21 2024.02.29. 19:37:09

@Ethan Hunt: nyilván.

Annyit állítottam, hogy ne varjunk mindent Allegri nyakába: a keret sem tökéletes.

babo0410 2024.02.29. 23:26:21

@gomorra21: A keret lehet nem tökéletes, viszont bőven több van benne, mint amit látunk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása