Allegri: „Idén is sok ellentámadást fogunk vezetni”

allegri_massimiliano_fekete_melegitoben_profilbol.JPGA DAZN munkatársa, Marco Cattaneo nemrégiben riportot készített Continassában a Juventus több fontos szereplőjével, a játékosokon kívül pedig szót kapott Massimiliano Allegri is.

„Az idei évnek különböznie kell a célok elérése tekintetében, de közben a célkitűzéseket is a maximális szinten kell meghatároznunk. Egy dolog maximális célkitűzéssel kezdeni, s másik dolog eljutni odáig, mert a győzelem rendkívüli dolog, egyáltalán nem tekinthetjük normalitásnak. A Juventus számára megszokottá vált a győzelem, és talán a kupák nélküli elmúlt év után, ha idén nyerünk, akkor az rendkívülinek fog minősülni.

Mindenekelőtt javulnunk kell az értékesített helyzetek tekintetében, tavaly a bajnokságban tizenegyedikek voltunk lőtt gólok tekintetében. Öt fordulóval a vége előtt csak 25 gólt kaptunk, szóval a védekezésünk nem volt inkompatibilis a bajnoki aspirációkkal. Azonban hiányoztak a gólok. Rendelkezésünkre állt Giorgio Chiellini tapasztalata, most viszont Matthijs de Ligt is távozott. A futballban soha nem lehet tudni, mi következik, mindig vannak meglepetések: talán Federico Gatti lesz a Juventus új tulajdonosa. Én mindenképpen nyugodt vagyok, mert a vezetőség jelenléte folyamatos.

Paul Pogba fizikailag jó állapotban érkezett, emberi szinten azonban más játékost láttam, a múltban ő egy fiatal srác volt, most már férfi. A futball viszont változatlan.

A bajnoki cím tekintetében az Inter a favorit, a Milan rendkívüli bajnokságot futott az elmúlt évben. Idén jó teszt lesz számukra, mivel megismételni a sikert mindig nehéz. Van már elképzelésem, hogy hány ponttal lehet majd megnyerni a bajnokságot, de erről majd inkább csak augusztus végén beszélek.

Dušan Vlahović idén remélhetőleg eljut körülbelül harminc gólig, de nem szeretném, ha gólkirály lenne, mert az elmúlt években a gólkirály csapata nem nyert bajnokságot.

Szerintem Ángel Di María játszhat a jobb szélen, de lehet támadó középpályás vagy visszavont csatár. Minél közelebb tudjuk tartani az ellenfél kapujához, annál jobb.

4-3-3? Mindig arra kell törekednünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki a játékosok jellemzőiből. Láttam Ángel Di María mutatóit, és inkább a gólpasszokban jeleskedik, mint a gólokban, szóval minél közelebb kell lennie azokhoz, akiknek a gólszerzés a feladatuk. Csapatként fejlődnünk kell a mérkőzés irányítását illetően, és kicsit türelmesebbnek kell lennünk. Ez a jellemzőkhöz tartozik, tavaly sok ellentámadásunk volt, s az idei év is hasonló lesz. Federico Chiesa lesz a legjobb igazolásunk, de az elején nem lesz még ugyanaz a játékos, mint egy évvel ezelőtt. Januárban viszont már 100%-os állapotban lesz.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9117889551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvino 2022.07.23. 23:01:23

Hianyoztak a golok? Vajon miert?? Vszinu,m a sajat 16-unk kornyekerol nehez berugni az ellenfel kapujaba. Vlaho 30 gol? Szegeny...

Wizzurah 2022.07.24. 00:06:23

A csapat alakul, a sztáredzőnknek viszont még mindig el van gurulva a gyógyszere. A legnagyobb igazolás szerintem meg az lenne, ha ő távozna. Kár, hogy erre semmi esély.

Leram7 2022.07.24. 00:06:33

@Juvino: Idén már nincs magyarázkodás. Megkapta Max, akiket kért és ezt ő is érzi.
Ha nem is liverpool, real, chelea féle focit fogunk látni, azért többet fogunk támadni.

Kukszi 2022.07.24. 00:14:16

Fejlődni kell a mérkőzés irányítását illetően, Okes egyet értek ! Kell a labdabirtoklás, de ezt a türelmes szót könyörgöm ne mondja már állandóan… így is olyan tetű lassan játszik a csapat. Teszetosza türelem játék fasza! Miért nem lehet egy kicsit pörgősebben neki menni az ellenfélnek és ha vezetünk egy góllal nem visszaállni mondjuk egy Verona ellen sem ?!

Juvino 2022.07.24. 02:21:52

@Leram7: kulonben jovore kezdjuk elorol egy uj edzovel...

Pilsnerurquell 2022.07.24. 02:25:52

Azt gondolom a legnagyobb erősítés az lett volna ha egy olyan edzőt is hoz a Juve akinek homlokegyenest más elképzelése van a fociról.

Allegrinél már most azt érzem mint szezon közben. Löki a süket dumát.

Előre látom : Jaj sok az új, jaj sok a fiatal, jaj sokkal több idő kell, jaj sokkal élesebbnek kellene lenni, jaaj a fogsorom...Ne így legyen de nekem a remek igazolások ellenére az az érzésem h új edző is lesz. Adok Maxnak 8meccset a Serie A-ban.

babo0410 2022.07.24. 02:59:21

Tavaly sok ellentámadásunk volt? Hahaha. Türelmesnek kell lennünk? Ugye ez nem azt jelentoi kezicsókolom, hogy megint addig bénázunk a kp-n, míg az ellenfél visszazár, aztán felált védelem ellen akarjuk majd a 16-osra erőltetni a labdát? Mert akkor csak ugyanolyan évünk lesz, mint tavaly.
Azt mondja javulnunk kell az értékesített helyzetek tekintetében, meg tavaly csak 11-ek voltunk lőtt gólokban. Héát kezi csókolom, nem tetszik érezni az összefüggést a piszok lassú játék, és a helyzetkihasználás között?
Sokkal könnyebb úgy sok gólt lőni, ha van terület hozzá, viszont ha engedjük az ellenfelet folyton visszazárni, akkor ne várjuk el, hogy a helyztekihasználás javuljon, hiszen nem lesz területünk bejuttatni a lasztit a 16-osra.
Én is azt mondom a legnagyobb igazolás most egy új, modernebb felfogású edző lenne.
Szerintem, ha Allegri nem változtat a felfogásán, Pogba és Di Maria is szenvedni fognak, és kb. hasonló idényünk lesz, mint tavaly. Sajnos, vagy nem az, de ez a bajnokság már nem az, amit Allegrivel is be tudtunk húzni. Egyre több modern felfogású csapat van, tehát a védekezésnek javulnia kell, de a helyzetkihasználásnak is. Viszont mindkettőhöz kell az, hogy modernebb felfogásban játszunk.
Ha folyton hátul leszünk megint, akkor egyrészt a bekapott gólt kockáztatjuk, másrészt az ellenfelek könnyen visszarendeződnek védekezni, és sok esélyünk nem lesz gólt szerezni.
Azt érzem, hogy megint lesz egy végigszenvedett idényünk,. Ha bajnokok leszünk, meg fogom köszönni Allegrinek, ha nem, és megint az a totyogós, lassú, bekkelős focit látjuk, szerintem a vezetőség is meg fogja köszönni Allegrinek a munkát.

venember83 2022.07.24. 06:02:54

@babo0410: feltehetően arra érti, hogy a csapat nem masszív labdabirtoklásból fog gólokat szerezni, hanem ellentámadásokból.

Ha ez így van, az először is nem lepne meg, másodsorban továbbra is méltatlannak érzem ezt egy Juventustól, főleg Olaszországban, harmadsorban pedig teljesen megértem de Ligt távozási szándékát, mert ő ebben nem jó, és az európai élfutball nem is ebbe az irányba halad, ergo egy fiatal futballistának nem ezt kell gyakorolnia, nem ebben kell kitűnnie/fejlődnie.

Gaben Smith 2022.07.24. 09:41:42

A foci halala amit ez az ember produkaltat

Dzsákkeríni 2022.07.24. 09:44:27

@Juvino: Pedig Fagioli már elkezdte gyakorolni a saját térfélről való gólszerzést, talán nem véletlenül :) :)

Dzsákkeríni 2022.07.24. 09:48:13

Amúgy De Zerbi, Zidane, de még Pochettino is szabad, szóval a bohóckodást be lehet fejezni!

venember83 2022.07.24. 10:48:29

@Dzsákkeríni: ne álmodozz, túl sok van még hátra Allegri szerződéséből.

Dzsákkeríni 2022.07.24. 10:50:36

@venember83: De most miért??? Olyan izé vagy!!! :) :)

rockitbaby 2022.07.24. 11:16:28

@venember83: Ha a most rajtoló szezonban sem nyer semmit, akkor hiaba lesz még mindig két év a szerződéséből, nem hiszem, hogy meg tudná menteni az állását. A BL mindig lutri, kár lenne errr bazírozni, a Coppa gyakorlatilag érdektelen, és a bajnokságnak sem mondanám, hogy egyértelmű esélyesei lennénk a mercato ellenére sem. Annyira nem lehet nyugodt Maxi, és érzi ezt ő is. Nem véletlen, hogy korábban már arról beszélt, hogy kötelességünk megnyerni a bajnokságot, stb. Érzi ő, hogy valamit mutatnia kell idén, mert a nagy fogadkozások ellenére azért annyira nem betonbiztos a helye.

Juvino 2022.07.24. 13:14:34

@Dzsákkeríni: :D
Azt meg ne felejtsuk el,h itt helyzetkihasznalasrol beszel a Mester, de helyzet sem volt basszus! Sot, abbol a kevesbol egesz jok voltunk!(kiveve a predatorunk). Sztem mas lenne az egesz, ha zaporoztak volna a helyzetek,m olyan ellenallhatatlan focit jatszunk, csak nem rugtuk volna be oket. Ezen mindenki bosszankodott volna, de kiegyeztunk volna vele, max cserelunk csatarokat. De nem ez volt a helyzet! Sokszor az ellenfel kapujaig sem jutottunk el, meg kiscsapatoknal sem! Az egesz jatekunk-megkockaztarom-minden idok legnezhetetlenebb, legimpotensebb antifocija volt, amit a Juvetol valaha is lattam! Pedig nem volt nagy elvarasom, mikor kiderult,h megint ő lesz az edzo. De sikerult minden elvarast alulmulnia! Ennel meg szegeny Pirlo focija is 100x nezhetobb volt...es tudom Ronaldo miatt...de pont nem! Sajnos pont Roni miatt nem tudta elol jatszatni azt, amit szeretett volna, hiszen őt ki kell szolgalni egy csapatnak, ha tetszik, ha nem. Ezzel egyebkent Max es Sarri is kuzdott, nemcsak Pirlo, es mondjuk ki, h bar en is imadom Ronaldot, de egesz egyszeruen nem illett ide! Semmilyen szempontbol! De a Mesterre visszaterve, ha most nem hoz min egy olyan szintet, m az elso erajaban, akkor mennie kell! Legkesobb szezon vegen! Ez a minimum elvaras, m most meg az igazolasokba is beleszolhat, nem ugy, m az elso ittlete alatt. Es ezt nezve, inkabb felul kene mulnia a korabbi ittletet!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása