Arrivabene: „Lehetetlen megtartani egy távozni akaró játékost”

arrivabene_maurizio_kigombolt_feher_ing_es_zako.JPGMaurizio Arrivabene a minap a Tuttosport munkatársának adott interjút, s ebben az interjúban több témát is érintett, és természetesen a fő témák egyike Paul Pogba és Matthijs de Ligt helyzete volt. 

„A Juventusnak globális márkának kell lennie, amilyen a Ferrari, s a sporteredmények alapvető fontosságúak, mivel a legmagasabb szinten való versengés révén a világ felfigyelhet a márkára, ugyanakkor egyéb utakat is fel kell kutatni, amilyen például az Amazon sorozat volt. Túl akarunk lépni egy klub dimenzióján, és globális vállalatot kívánunk építeni.

Győztes csapatot akarunk építeni egy globális márkának. Allegri? Mindenbe belevonjuk Massimiliano Allegrit, ő pedig megosztja velünk a kiszemelt játékosainak a nevét. Jelenleg egy számára megfelelő keret születik.

Ez az ő kerete lenne? Nem kizárólagosan. A vezetőség egységes csapat alkot, és számára megfelelőbb keret létrehozása a cél. Ez mindenkinek a csapata, ezt a csapatot együtt álmodtuk meg, és azokat a játékosokat vesszük célba, akik mellett együttesen letettük a voksunk. Nem egyetlen tervre korlátozódik a stratégiánk. Ha a pletykákat követnénk, mindenkit megvennénk, illetve mindenkit eladnánk.

Massimiliano Allegri szerves része a vállalati stratégiáknak, számos egyeztetés volt a piac tekintetében az év végén, és lefektettük az alapokat a klub által jelenleg implementált változásokhoz.

Nincs semmi improvizáció, ha a sajtóban felmerülnek egyes új nevek, a vezetők ezeket hallva csak nevetnek: az irányvonalat már jó ideje meghatároztuk. A sajtócsend a klub döntése volt.

Olykor felmerül egy név a lapokban, aztán rákérdezek a sportigazgatónál, hogy valóban tárgyalunk vele? Ő pedig volt már, hogy visszakérdezett, hogy felöntöttem a garatra? A klubon belülről figyelve az átigazolási pletykák olykor komikus és szinte szürreális következményeket szülnek. 

Az egyeztetések jól haladnak Paul Pogbával. A francia játékos révén úgy a kereskedelmi aspektust, mint a technikai aspektust is előtérbe kívánjuk helyezni. A Paulhoz hasonlítható játékosok jó hatással lehetnek a fiatal futballistákra, amilyen Fabio Miretti és Nicolò Fagioli, mivel elősegíthetik a fejlődésüket. Hasonló a helyzet, mint CR7 esetében, aki fontos volt úgy kereskedelmi szempontból, mint sportszakmai tekintetben.

Paul Pogba ügye egy kérdéssel kezdődött, miért ne igazolnánk le őt? Az ötlet azonban nem elég, mindig gyakorlatba kell ültetni az adott ötletet. Mindig meg kell érteni, hogy ez a művelet életképesség és fenntarthatóság tekintetében milyen. Ha a számok jók, akkor be kell mutatni ezeket az igazgatótanácsnak. Természetesen fontos játékosról beszélünk, ez egyértelmű.

Paulo Dybala? Volt egy megegyezés a hosszabbításról, aztán bekövetkezett a tőkeemelés, mindannyian tartottunk egy szünetet, erről tájékoztattuk az ügynököket, és amit ők elfogadtak, ennek a célja pedig egyes kiértékelések végrehajtása volt a vezetőségen belül. Ismét találkoztunk, és elmondtuk, hogy változtak a feltételek, mert másképp akartunk továbblépni. Így adott összeget tartalmazó 4 éves szerződés helyett egy másik stratégiát választottunk. Azért is, mert mindenki tudja, ki érkezett januárban. Ez azonban nem okoztt törést a kapcsolatunkban, mindig barátságos volt a légkör. Remélem, hogy Paulo Dybala talál magának egy csapatot és az elégedettség érzést, amire vágyik. A mi szempontunkból azt mondhatom, hogy mindennek van eleje és vége. Mondjuk azt, hogy döntés született ebben a kérdésben kételyek nélkül, és ennek a döntésnek megfelelően léptünk tovább. A Juventus mindenek felett áll.

Matthijs de Ligt kapcsán az elmúlt hónapokban arról lehetett olvasni, hogy a játékos érinthetetlen, de most mégis egyre több a pletyka a Chelsea érdeklődéséről és a lehetséges távozásról.

„de Ligt? Ismét olyan játékosról beszélünk, aki az ügynöke vagy a kollégái tanácsait követi, s nem a klub iránymutatását. Lehetetlen olyan játékosokat a klubnál tartani, akik távozni akarnak, különösen, ha ügynökök vagy barátok befolyása alá kerülnek. Ha valaki a távozást kéri a vezetőségtől, nem léphet ki egyszerűen az ajtón, a tárgyalási asztaltól mindhárom félnek elégedetten kell felkelnie.”

A szakember az őt érő kritikákról is beszélt az interjúban.

„Azt mondják rólam, például, hogy nem vagyok kompetens személy futball tekintetében. Nos, ez alapvetően igaz. Nem kell jártasnak lennem a futball terén, ez Federico Cherubini feladata, illetve Pavel Nedvěd feladata, ő mellettem ül a meccsek során, és sok mindent elmagyaráz nekem.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2617871353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

supertrezi 2022.06.30. 08:34:22

Nagy hálátlanságnak tartom, amit Szöszi művel azok után, amilyen anyagi áldozatokkal, hosszú-hosszú tárgyalássorozat után idehoztuk. Gyakorlatilag egy lendületből hozott, az ő állandó kézilabdájával és egyéb balfaszkodásaival tarkított bajnoki cím kerül a neve mellé, meg 2 dicstelen 4. hely. Remélem úgy jár ő is, mint "Elmegyek BL-t nyerni Vidal" v. "Eddig nyaraltam, most már mindent megnyerek" Pogba. Ne várja el, hogy potom pénzért értékesítjük, csak mert megszédült a buksija. Arrivabene csavargassa meg azt a sápadt pöcsét a tárgyalások során.

venember83 2022.06.30. 08:46:06

@supertrezi: a távozásával lezárul az időszak, amikor európai dicsőségre törő Juventusszal számolhattunk/Juventusra számíthattunk. Most más a realitás, sokkal olaszosabb a realitás.

Mark Szabo 2022.06.30. 09:03:30

Figyelni kell az öregre mert jókat mond. Örülök hogy jött!

alexGicamo 2022.06.30. 09:09:13

@Mark Szabo: Én is bírom a stílusát, úgy néz ki, van töke és nem sz@rr@l gurigázik ... Avagy ő a rossz zsaru a klubunk háza táján, akire régóta szükségünk volt, hogy gatyába rázza a dolgokat !

Del Pybala 2022.06.30. 09:14:26

@Mark Szabo: eleg dilettansnak tunik nekem az oreg eddig

JuveMI 2022.06.30. 09:31:09

Nagyban folyik a brand-építés, ez nem vitás. Hamarosan átvesszük a 34 éves Millenium Falcon-t csubakkától ... a mai viszonyok ismeretében egy színesbőrű instasztár a legjobb gazdasági befektetés... gondolom a háttérben keresik már a húzottszemű keleti csillagot is (egy új Son Heung Min alaphangon 1 milliárd klikket hozhat)... még egy tökös australopitechus kellene Tasmániából... és lefedve a világ!
Nekem azonban hiányozni fog az a stílusos "digó-futball", amit 1995 és 200x között annyira csodáltam.
u.i.: Ha már a saját bőrünkön tapasztalt gazdasági problémákat (a CR7 effektusra gondolok) nem vesszük semmibe, akkor érdemes lenne tanulni a 2000-es évek sztárcsapatainak brandépítési agóniájából... mind a bárka, mind pedig a MU lassan kiírja magát a futballból... az elmúlt 10 év hedonista baromsága miatt.

Lanzafame 2022.06.30. 09:36:04

Tök jól jönne ki, ha ezt a lefektetett stratégiát vagy annak a vázát megoaztanák a "Juventus-családdal" is, velünk is. Mit terveznek sportszakmailag, marketing tekintetében, jatékospolitikában, utánpótlás szintjén. Kevesebb lenne az indokolatlan nyávogás, előre temetés és hiszti itt is.

venember83 2022.06.30. 09:39:14

@Lanzafame: gondolod, hogy az itteni szakértők egyetértenének vele? :)

2022.06.30. 09:47:12

"A Paulhoz hasonlítható játékosok jó hatással lehetnek a fiatal futballistákra, amilyen Fabio Miretti és Nicolò Fagioli, mivel elősegíthetik a fejlődésüket."

Ez alapján nem úgy tűnik, hogy kölcsön akarjuk adni őket.

Lanzafame 2022.06.30. 09:51:11

@venember83: legalább konkrétumok miatt lehetne siránkozni vagy örvendezni, nem pletykákra alapozva hisztériázni, már a mercato kezdete előtt. Félre ne érts, én is érdeklődve olvasom a pletykákat, de azokból felesleges következtetéseket levonni.

Thuglife! 2022.06.30. 09:56:42

@JuveMI: te vagy a régen minden jobb volt csávó.a MU vagy mi a múlt őskövületei vagyunk.azt kell megérteni hogy korszakok vannak.a bayern a city psg stb csapatok sehol sem voltak a 90-es évek elején mikor mások voltak jók.ha megnézed az utóbbi 120 év bajnokait a serie a-ban,mi sem egyesével nyertük a bajnokságot.de ez most nem a mi korszakunk.előre odaadom a két milánói csapatnak az első két helyet.ahol mernek szakítani a begyepesedett gondolkodással eredményre vezet.mi még csak gazdaságilag léptünk jó útra ezzel a faszival.hol van még a szakmai fejlődés? A felnőtt szakmai hátterével vagy a fiatalok képzésével a fasorba se vagyunk.az meg hogy neked egyes játékosok brandje nem tetszik de millió másiknak meg igen hát khm.most őszintén...itt irkálunk egy fórumon.ami ha nem tévedek nincs becsatornázva a klubhoz.belőled vagy belőlem mikor látott valami anyagi hasznot a juventus?

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2022.06.30. 10:10:49

Juve twitteren kitettek egy köszönjük paolo képet... akkor már hivatalos a szarháziakhoz távozása?

Lanzafame 2022.06.30. 10:12:20

@vargacsabi: ma jár le a szerződése.

Apuleius 2022.06.30. 10:24:17

@JuveMI: "még egy tökös australopitechus kellene Tasmániából... és lefedve a világ!"

Hát ez sajnos problémás lesz, mert (túl az időbeli problematikán), az Australopithecus jellemzően Kelet-Afrikában élt :-)

SuperTrezi 2022.06.30. 10:51:12

@Thuglife!: Mindig anyagi hasznot látnak belőlem, ha megnézem a meccsüket a tévében, ha rákattintok a YouTube-videójukra, ha megnézem a Klub vagy a játékosok Instagram-képeit. A labdarúgásban forgó pénz végső soron a szurkolók érdeklődéséből származik.

venember83 2022.06.30. 10:55:19

@Apuleius: s ők nem turistáskodtak egyéb kontinenseken, azt mondod? Elég korlátoltak lehettek szegények.

Mark Szabo 2022.06.30. 10:59:59

@alexGicamo: Igen, végre van valaki a vezetőségbe aki megmondja a frankót

Mark Szabo 2022.06.30. 11:00:59

@vargacsabi: Csak nálunk járt le a szerződése, egyelőre a kutyának sem kell

Mark Szabo 2022.06.30. 11:02:43

@rob1: Miért tünik annak neked?

venember83 2022.06.30. 11:04:44

@vargacsabi: nem hivatalos, nem állapodott meg senkivel. Beppe is azt mondta, hogy mindkét fél részéről megfelelő feltételek kellenek a teljes megegyezéshez. Paulo esetén nem jutottak megállapodásra a felek, mert ezek a feltételek nem adottak.

Kevésbé hivatalos források tízmillió eurós sikerdíjat emlegetnek, erre tartana igényt Antun, de az Inter ezt nem tartja elfogadhatónak.

JuveMI 2022.06.30. 12:01:04

@Apuleius: ... az is lehet, hogy egyben volt még (akkoriban is) a Pangea, akkor viszont nem lehetett egy nagy kunszt átruccanni Kenyából Perth-be:) Természetesen "költői" túlzással próbáltam hatékonyabbá tenni a mondandómat... lényege azonban nem változik!

venember83 2022.06.30. 12:16:52

Srácok, szolgálati közlemény: a cikket bővítem, ahogy jelennek meg részek belőle. Mivel a Tuttosport mai számában jelent meg, némi időt vesz igénybe, amíg teljes mértékben elérhetővé válik a cikk, vagy legalábbis a nagyobb hányadát innen is elérhetjük.

JuveMI 2022.06.30. 12:46:09

@Thuglife!: Az asszony rendelt egy csomó J-logós cuccot a gyerekeknek....
Szeretek itt irkálni (a magam cinikus stílusában)... a szurkolóknak szánom, nem a vezetőségnek...
Szerintem túlzottan marketinges az irány... és azért írtam a bárka/MU hasonlatot, mert úgy vélem, hogy foci nélkül könnyen bedőlhet.

Apuleius 2022.06.30. 13:00:56

@JuveMI: Igen, persze, ez kétségtelen, s természetesen nem változtat a mondanivalód lényegén :-) Csak továbbvittem a tréfálkozást :-)

Juventino86 2022.06.30. 13:06:14

De Ligt árából akár még két tűrhető belső védőt is lehetne venni. Szerintem itt az ideje, hogy jól lehúzzunk pénzzel egy gazdag és buta angol klubot. Nem igazán váltotta be a srác az elvárásokat.
Viszont mindenképpen csak pénzért szabad elengedni. Wernert cserébe teljesen felesleges megszerezni.

Galbandi 2022.06.30. 15:14:09

@Juventino86: A Chelsea semmiképpen nem akarja kifizetni De Ligt szerződésben rögzített kivásárlási árát (meg szerintem más se), mindenképpen játékost akarnak bevonni a transzferbe. Szerintem arra már rájöttek, hogy Wernerrel hiába próbálkoznak, nem tudják ránk sózni, így nemrég felröppent a hír, hogy most Pulisickel mennek egy kört, mivel tudják, hogy mi a jobb oldalra keresünk/kerestünk embert. Aztán hogy ennek mennyi a valóságalapja...

lezer94 2022.06.30. 16:49:22

@Galbandi: Szerintem egész jól járnánk egy Pulisic+60Misivel. Abbol a pénzből jöhetne Bremer. Es akkor kapnánk egy egész ügyes szélsőt + jöhetne a Serie A talán legjobb belső védője.

Del Pybala 2022.06.30. 17:22:36

@lezer94: Pulisic+60M baromi jo lenne...de sajna sztem Pulisic + 20-30 a realis.

Pavel1988 2022.06.30. 18:42:16

80+Werner szerintem több, mint jó deal lenne, ebből a pénzből érkezhetne Molina és Bremer.
A három játékos bére nem is sokkal lenne több, mint De ligté.
Tudom, hogy Werner jelenleg nettó 10 körül keres, de Ő jóval sebezhetőbb pozícióban van, mint a holland. Biztos belemenne a fizetése csökkentésébe, Sterling és Raphinha is érkezik a posztjára, nincs neki itt maradása.

Pulisicet nincs értelme bevonni, 60 körül kéne beszámítani és ennyit nem költhetünk már el arra a posztra.

Mark Szabo 2022.06.30. 19:25:08

"„de Ligt? Ismét olyan játékosról beszélünk, aki az ügynöke vagy a kollégái tanácsait követi, s nem a klub iránymutatását" Na ez még sokat mondó, nem baj tisztul a csapat

Shyr Kahn 2022.06.30. 20:39:26

@JuveMI: ++

@Thuglife!: A korszakok valtoznak, de a koncepcionak nem feltetlenul kellene valtoznia.

@Mark Szabo: Sajnos nem de Ligt az egyeduli, akit az ugynokok/baratok befolyasolnak. Ambar en ugy gondolom, hogy de Ligt eleve nem volt annyira elkotelezett a projekt es a klub mellett. Neki ez egy allomas volt az eleteben, amit CR unszolasara valasztott. Azt hiszem ez a fiatalok tobbsegere igaz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása