Stojković: „Sergej tökéletes lenne Allegri csapatába”

vlahovic_dusan_kezfogas_sms-sel_valogatott_mezben.jpgDragan Stojković, a Verona egykori játékosa és talán fontosabb, hogy a szerb válogatott szövetségi kapitánya a Tuttosportnak adott interjúban arról beszélt, mennyire nagyszerű lenne Sergej Milinković-Savić csatlakozása a Juventushoz, s milyen kiváló opció lenne ez Dušan Vlahović számára is.

„Azt tanácsolnám Sergej Milinković-Savićnak, hogy a Juventushoz csatlakozzon. A Juventus a futball világában az intézmények közé sorolható. Ráadásul már náluk futballozik Dušan Vlahović. Ez számomra is egyszerűbb lenne, hiszen csak egy meccset kellene néznem, hogy mindkettőjüket kövessem…

Félre a tréfával, Sergej tökéletes lenne Massimiliano Allegri csapatába. Követem a Juventus összes meccsét, és egy Sergej Milinković-Savićhoz mérhető futballista nagyon hiányzik a csapatból. Sergej nagyszerű fizikai felépítéssel rendelkezik, gólokat lő és gólpasszokat ad, illetve az olasz bajnokságot is jól ismeri. Mindazonáltal ez nem rajtam múlik, Andrea Agnelli és Claudio Lotito elnök urak szándékai fognak dönteni.

Amellett, hogy csapattársak a válogatottnál, Sergej Milinković-Savićot és Dušan Vlahovićot baráti szálak is összekötik. Szerintem beszéltek ők már erről a lehetőségről, s bizonyos vagyok benne, hogy Dušan Vlahović nagyon örülne a középpályás érkezésének. De minden a Juventus és a Lazio vezetőin múlik.”

A Tuttosport pletykái szerint a Juventus mindent meg fog tenni a játékosért, ám Claudio Lotito 60-70 millió eurós árral nyitott, ami a Juventus számára, főleg a téli komoly bevásárlás után nem jöhet szóba. Az átigazolásba bevonhatnak pár nevet torinói részről, s Arthur, Daniele Rugani és Weston McKennie merülhet fel, hozzájuk pedig csatlakozhat egy fiatal, aki már eleve kölcsönben töltötte az előző szezont, így adja magát például Nicolò Fagioli bevonása az ügyletbe, feltehetően kölcsönben játszatás formájában.

A középpálya megerősítésének kapcsán még érdemes megemlíteni Alfredo Pedullà legutóbbi beszámolóját, mivel a viszonylag megbízható olasz újságíró szerint már több egyeztetés zajlott a Juventus és Paul Pogba között, és a Juventus maximum 7-8 millió eurót plusz bónuszokat ajánlott a francia középpályásnak. Paul Pogba hajlandó az aktuális, megközelítőleg 15 millió eurós béréből engedni, ám ezt az igencsak komoly bércsökkentést elutasította.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3217827797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2022.05.10. 08:48:52

Na ja,meg Milenkovic :D Bár ahogy olvastam Matic is elérhető :D Vlaho cseréjének pedig Mitrovic jöhetne,Kostic pedig a szélre, aztán tényleg csak Juve meccset kellene néznie Dragannak..
Pár éve még örültem volna Polpo visszatérésének,de ma már határozottan ellenzem!
Inkább a szerb jöjjön,valamint De Paul kölcsönben,vagy Jorginho akciósan netán Tchouameni,Tielemans vonulat..
A lényeg,hogy a Rabiot-Ramsey-Arthur-Mckennie sort mielőtt lecseréljük!
Védelembe középre Bremer lenne a top ,B opciónak Badiashile mással csak újabb Ruganink lenne sztem.
Védelem szélére netán Udogie,Molina bár egyiket sem láttam játszani...............

venember83 2022.05.10. 08:58:59

@Il Principino: azért érdemes figyelni a szerbekkel, mert nagyon át tudják venni az uralmat az öltözőben, ha sokan vannak.

Lanzafame 2022.05.10. 09:27:54

Kövezzetek meg, de én kicsit sótlannak tartom SMS-t. Jó játékos, meg ismeri az olasz közeget, illik is bele, de nem látom, hogy általa táltosodna meg a Juve, lehet, hogy csak konzerválná ezt a tutyimutyi állófocit.

Attilio79 2022.05.10. 09:58:25

@Lanzafame: Elképzelhető, de az is fontos, hogy milyen utasításokkal küldik fel a pályára. SMS talán komplettebb, kiforrottabb játékos a 22 évesektől és a mutatóira irígyek lehetnek a középpályásaink.
Bár nem ugyanaz a példa, de Cuadrado hátul nem tud úgy érvényesülni (sem védekezésben, sem támadásban), viszont ha van mögötte jobb védő, akkor gyors támadásokkal tud segíteni és véleményem szerint, sokkal jobban hozzáillő feladatkörben van.

Il Principino 2022.05.10. 11:59:19

@Lanzafame: Erősítés lenne ez kétségtelen,de egyedül valóban "sótlan" lehet majd,kb. ugyanúgy várhatjuk a megváltást tőle a kp gondjainkra,mint csóri Locatellinél is.
Zakaria-Locatelli-SMS nem cseng rosszul,de nem világelit legyünk őszinték.Még 1 hasonló képességű kp.,mint a szerb mindenképp kellene majd!
A többi semmirekellő mehet!

venember83 2022.05.10. 12:23:40

@Il Principino: egyedül... Azért ne feledjük, hogy nincs egyedül. Locatelli, Zakaria feltehetően nem azért jött az elmúlt egy évben, hogy most kukázza őket a vezetőség, plusz ott van 2-3 fiatal, aki közül EGYET csak keretben kellene azért tartani, illetve a Rabiot - McKennie - Arthur trióból is bizonyosan maradni fog valaki. Megújul a keret, de nem gondolnám, hogy teljes takarítás lenne. Bőve elég, ha pl. sikerül megszabadulni a Ramsey - Arthur kettőstől, vagy a Ramsey - Arthur - Rabiot hármasból kettőtől, s helyükre jön SMS (vagy Paredes), plusz marad egy fiatal.

Lanzafame 2022.05.10. 12:30:24

@Il Principino: Elnézve a BL-elődöntőket, fényévekre vagyunk a topcsapatoktól. Az sem véletlen, hogy SMS hosszú évek óta egy helyben áll, egy gyengébb szezont egy erősebb követ, ebben emlékeztet más, olasz szinten"zsenikre", ismerünk hasonló játékost, nagyon jól.

Szerintem nem egy pengés 8-as most a legfontosabb, hanem egy 6-os, aki vezérként irányítja a játékot a védelem előtt. NEM Pirlo-utódra gondolok, hanem egy Brozovic-szerű játékosra. Aki ezt a szerepet most be tudná tölteni, mozdítható, megfizethető és be is válna Olaszországban, az a jelenlegi piacon egyedül Jorginho, ezért én őt szívesen látnám nálunk, első körben. Utána lehet gondolkodni egy 8-asról, mivel az is kell párhuzamosan. Ez egy jó 6-os mellett már lehet SMS, Loca vagy az egyik fiatal is, de önmagában csak a szerb nem jelentene különbséget.

Del Pybala 2022.05.10. 12:52:49

Sztem a kp jo ugy ahogy van. Rabiotot es Arthurt kell kirakni valahogy...Atletikus tamado szellemu jatekosok nincsenek nalunk...es se Raspadorival se Dimariaval nem leszunk beljebb. 70 milko Sergejert baromi gyenge lepes lenne...

MdewC 2022.05.10. 13:59:11

Támadók és szélsők kellenének.
El fogunk égetni egy valag pénzt a kp közepére és semmivel nem leszünk előrébb. (A Bayern “Mané-ban” gondolkodik…)

venember83 2022.05.10. 14:30:59

@MdewC: igen, ez a cél, kell valaki Vlaho és Chiesa mellé, Di Marzio is erről számolt be, zajlik az egyeztetés Di Maríával.

MdewC 2022.05.10. 15:28:07

@venember83: Chiesa lehet rottyon lesz, Di Maria kérdés mit bír olaszban, de nekünk a kp közepe a minden. Ahol full tele vagyunk. Okés, hogy a minőség nem legjobb. De valóban ott van a legnagyobb baj?

Értem.

Rikoo 2022.05.10. 16:27:42

@MdewC: Mindenhol vannak problémáink. Szélső védő posztokon is elképesztően messze vagyunk a Robertson/Alexander-Arnold párostól.

Rikoo 2022.05.10. 16:28:50

@MdewC: Akkor mi gondolkodjunk Gnabryban és Salahban. Mindkettő szerződése jövőre jár le.:)

venember83 2022.05.10. 19:00:58

@Rikoo: a Pool és a Bayern nem tudja kielégíteni a bérigényüket, ezért nem hosszabbítanak, de majd a Juve igen?

Shyr Kahn 2022.05.10. 20:52:54

Az en velemenyemet ismeritek SMS kapcsan. Sztem O a leheto legjobb dontes a kp-ra:
- Allegri kompatibilis (jol teljesit vedo es tamado felfogasban is, azaz ugy kuldi es oda fel a mester, ahova akarja, univerzalisan hoz majd egy stabil szintet)
- tamadasokat megszilarditja a jelenletevel
- vedekezest detto
- a legjobb korban van (tapasztalt eleget, hogy ne kellejen neki sok ido a csapatba szokasra)

A kp-nk szintelen, szagtalan (hiaba van ott sok ember). Pontosan egy olyan jatekos kell, aki minoseget ad es kepes stabilizalni.

A tamado szekcio mas kerdes. Nyilvan kell egy karmester, de elvileg Raspadori/Di Maria pont oda lesz eroltetve nemde? Sztem nem kerdes, hogy jo lehet nalunk. Inkabb az a kerdes, hogy mennyiert adjak el. Van egy szint, ami fole nem szabad menni.

Egyebkent a szurkesegere utalva, amit nehanyan kiemeltek: O azon a poszton jatszik, ami nem a csili-vili jatekra epit. Olyan, mint Marci volt. Csak kicsit eredmenyesebb (a Lazio-ban... itt kicsit nehezebb lesz letennie ugyanazt, kulonosen Allegri taktikaja miatt, de ettol meg alapvetoen lehet nagyon jo).

Il Principino 2022.05.11. 06:15:35

@Lanzafame: Jorginhot én is támogatom,hiányposztra érkezne,de mellé kell még a szerb vagy hasonló karakter.
Zakaria sztem elég sérülékeny játékos,ő sokszor fog kidőlni sajna.
Szélsőkre is szükség lenne,de évek óta a kp. a Juve Achilles sarka,ami lehet nem a képességekben mutatkozik meg elsődlegesen,hanem egyszerűen nem beilleszthetők ide vagy sérülékenyek.Arthur,Rabiot,Ramsey,McKennie máshol lehet jobban teljesítenének.

Spider81 2022.05.11. 06:26:54

@Lanzafame: +1

Szerintem Lodi az Atletitol nagyon kene balra..
Kozeppalyara/szelsonek (tudom nem leszek nepszeru ezzel), de en meg mindig preferalnam a ket portugalt a Wolves-bol,Neves-t es Podence-t.
A francia bajnoksagba is szet kene nezni, Aouarban meg mindig van potencial es Bourigeaud a Renaissbol is kiforrot es goleros jatekos!

venember83 2022.05.11. 08:02:36

@Lanzafame: "Elnézve a BL-elődöntőket, fényévekre vagyunk a topcsapatoktól"

Nem is tudom, hogy játékfelfogásban/-minőségben vagy keretminőségben nagyobb az eltérés.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása