Ravanelli: "Dybala végül sohasem vált bajnokká"

ravanelli_fabrizio_2.jpgMegosztja a szurkolókat a Juventus döntése, mely szerint a klub nem kínált új szerződést a nyáron ingyen igazolható Paulo Dybalának, s az elmúlt napok során az ügyben megszólaltak korábbi játékostársak, valamint a zebramezesekhez köthető több egykori játékos is.

A csapattal 1996-ban Bajnokok Ligáját nyerő, s a fináléban gólt szerző Fabrizio Ravanelli a kérdésben a Juventus igazgatóinak döntését dicsérte. 

"Arrivabenével a Juventus megtalálta a fegyelmet, ami mindeddig hiányzott. Visszahozta a tartást és az elszántságot. Úgy kell játszanod, hogy tiszteled a mezt és a szabályokat." - mondta az ügyről Ravanelli a Sky Sport riporterének nyilatkozva.

Fehér Toll természetesen nem mulasztotta el megszólalni Dybala ügyében, aki hét évvel ezelőtt nagy reményekkel érkezett Torinóba, de sokan úgy érzik, soha sem tudott vezéregyéniséggé válni a csapatban.

"A Juventusnál töltött első éveiben jó képességeket mutatott, azonban végül sohasem vált bajnok belőle."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3817787656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2022.03.23. 18:01:00

Ravanelli-nek es mindenkinek, aki elfelejtette, hog y mit tett le az asztalra (nem csak az elso evekben, hanem amikor jatszott pl iden is): www.youtube.com/watch?v=aEe2NwUWVCY

FeriGjuve 2022.03.23. 18:11:50

@Shyr Kahn: Igen,cselezett és gólokat lőtt.
A legtöbben nem a képessègeit vitatják,hanem azt,hogy a pályafutása-ilyen,olyan okokból-végül nem alakult olyan jól itt a Juventusnál,mint amennyi volt benne.
Talán egy másik klubnál sikerül neki,fiatal mèg,lehet pár jó éve.
Kívánjuk a legjobbakat neki és engedjük
el,ahogy mást is!

rockitbaby 2022.03.23. 18:25:13

@Shyr Kahn: Az utolsó két szezonjában majdnem egy teljes szezonnak megfelelő mérkőzést hagyott ki. Soha nem a képességeivel volt a gond, hanem azzal, hogy ezt ilyen-olyan okból nem tudta a pályán is kamatoztatni. De azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a 7 szezonja alatt is váltakozó volt a teljesítménye. Egy jobb szezonra jutott egy rosszabb is. Sokkal több volt benne, mint ami kijött és ez a legbosszantóbb az egészben.

Shyr Kahn 2022.03.23. 18:31:12

@FeriGjuve: @rockitbaby: A baj az, hogy az utobbi felevben a kepessegei is vitatva voltak a forumon, nem is egyszer. Valoszinu nem ti vitattatok a kepessegeit, de az igazsaghoz hozzatartozik, hogy a szurkolok egy resze meltatlanul bant vele az utobbi evben. Mutogattak a goljainak szamara, hogy abbol sok tizi volt, hogy nem igazan jelent kulonbseget a palyan (a lebecsmerlo: ovis testu es egyeb rosszindulatu cimkezest nem is emlitve)

Egyebkent a "bajnok" szot szeretik surun hasznalni az olasz foci vilagaban. Nem igazan ertem mit jelent. Szamomra bajnok volt, mert
1. bajnoksagot nyert (nem is egyszer)
2. sok merkozesen a kulonbseget jelentette (meg ha nem is emlekezunk ezekre a merkozesekre)

2022.03.23. 19:34:02

@Shyr Kahn: Ahogy mások is írják, nem a képességeivel van gond. A hozzáállása, mentalitása és a sérülékenysége vezetett ide. Ha nem lett volna egy komplett betegágy az utolsó pár évére, hanem folyamatosan tudott volna eredményesen játszani, biztos kapott volna új szerződést és senki nem akarta volna, hogy elmenjen. De ezt az elvakult Dybala hívők nem látják... Eleinte én is azt hittem, hogy jól jártunk vele, aztán az egyre több sérülése, és főleg a meccsen mutatott hozzáállása (ténfergés csípőre tet5t kézzel, duzzogás, kiszólás, sírás, stb) miatt megutáltam rendesen. Egyébként meg csak ebben a lepusztult Juventusban tudott "különbséget" jelenteni. A Calciopoli előtti Juvéban feltörte volna a seggét a pad.

Tony. 2022.03.23. 19:52:32

@Shyr Kahn: Az "új Messi", meg leendő aranylabdásként emlegették.
Végül sem a Juventusnál, a válogatottban végképp nem, és igazából sehol sem váltotta meg a világot.
Remek adottságai vannak, de alapvető dolgok hiányoznak is. A világ labdarúgása hamar elfelejti majd.

Matteo89 2022.03.23. 20:02:01

Nincs itt semmi látnivaló. Azt hiszem mindenki egyetért abban, hogy ez az Ékszer már nem ér évi 10 milliot a Juventusnak. Köszönünk mindent de nem lehet a klub jótékonysági intézmény. Dybalanak engednie kellett volna az igényeibol, nem engedett, ez lett a vége.

FeriGjuve 2022.03.23. 20:24:57

@Shyr Kahn: Én most 38 vagyok,örülnék egy ilyen ovis testnek. :D

Viccet félretéve,amikor valaki másnak a testi adottságaival/kinézetèvel próbál fogást találni,mert máshogy nem tud,az már tényleg a legalja,szánalmas...

Ha valaki pedig Dybala képessègeit kérdőjelezi meg,annak 3 oka lehet:

1: Elfogultan utálja
2: Teljesen dilettáns a futballhoz
3:Degenerált

Én örültem volna,ha marad(még ebben a formában is) mert benne láttam a következő Juve legendát,ugyanakkor megértem azt is,hogy így a klub nem tart igényt rá.

Rikoo 2022.03.23. 20:54:36

@Shyr Kahn: Soha nem volt vezéregyéniség. Nincs meg a karizmája hozzá.

Juvino 2022.03.23. 21:46:01

Nem lett vezeregyeniseg, ez igaz es vszinuleg nem is lenne soha. Pont ezert nem is 30 milkat keres,mivel nem lett belole Messi..igy csak egy 10-15 milkas jatekos maradt, aki zsenialis dolgokra kepes. 8 meg boven meger, foleg igy, h "ingyen" igazolhato es nem kell megvenni. De ahogy a klub bant vele, nem jo uzenet annak, aki itt legenda akar lenni. Ha esetleg nem lett volna eleg neki ADP,Marci,Mandzu,Buffon peldaja. Es meg csodalkozunk a zsoldos szemleleten...

Il Principino 2022.03.23. 22:44:42

@Rikoo: +1
Ennél már csak az volt dühítőbb,hogy csk és 10-es is volt,de ebben nem látta a felelősségét már!Ahogy korábban írtam vmelyik cikknél,sajnos ez a jelen Juventusát minősíti,hogy egy ilyen emberke csk lehetett..
Ennél már csak az lesz szebb,ha a dögevőkhöz aláír.
Gyakorlatilag ahogy Bernardeschinek az Atletico,úgy Dybalának a Barca ellen merül ki a fontos ki-ki bl meccseken betöltött szerepe!Bajnokságban döntött el rangadókat azt elismerem,de itt hoznám fel Pogbát,hisz ő is akkor volt jó,amikor jó csapatban játszott :)

FeriGjuve 2022.03.24. 00:25:30

@Il Principino: Berna amit jätszott az Atleti ellen,én nem hittem a szememnek!!!
Aztán mi történt...?

Kasabai 2022.03.24. 01:22:51

Mióta kipattant a hír azon gondolkodom, hogy vajon méltatlan-e ez a helyzet Dybalaval szemben, a klub vajon nem szépen bánt vele. Voltak a múltban méltatlan szituációk, Del Piero, Baggio, Tacchinardi vagy Mandzu. De nekik nem ajánlottak fel semmi megoldást, csak hogy távozzanak. A fenti legendák mindegyike aláírta volna a bónuszos megoldást, amit Dybala kapott volna. Nem akarom Dybalat bántani ezzel, klasszis játékos, a képességei zseniálisak. De ha egy 10-es csk kihagy egymás után fél szezonokat, akkor utana nem követelőzhet, hanem örül, hogy valamilyen konstrukcióval hosszabbíthat.

Shyr Kahn 2022.03.24. 01:33:43

@Juvino: En is ezt erzem. Ha a mukaltatom ilyen szinten szavahihetetlenul hagyna elmenni a munkatarsam, en elgondolkoznek azon, hogy mennyire is bizhatok bennuk es mennyire eri meg nekik dolgozni.

Shyr Kahn 2022.03.24. 01:40:21

@Kasabai: Sztem ne menj ilyen messzire... nem tudod, hogy ki bolintott volna ra egy 15%-os merseklesre az emlitett emberek kozul (DP kivetel, hiszen O a B-ben is maradt, de Mandzu, Tacchi, vagy meg inkabb Baggio erosen kerdeses).

Wizzurah 2022.03.24. 02:21:32

A feher toll megmondta feketen-feheren. Senki sem vitatja a kepessegeit, bajnoksagot a kiscsapatok ellen lehet megnyerni, nem a rangadokon es Dibusz ott nagyon villogott. Ezert szerintwm tokeletes neki a psg, van penz, ok a kiscsapat, villogni fog. Ovodas testunek en szoktam hivni, mert tamado focistahoz kepestkis termetu es vekonyka, ettol fuggetlenul orulok, hogy nektek fiuk tetszik :D Az miatt is hivom iy mert egyszer egy nyari cikkbe volt rola egy kep ahogy a baratnojet tartja a medence mellett es alig birta el, kivolt dulledve a szeme is pedig nem Rasputia volt a noje a Norbitbol :) szeretheto jatekos de tett ellene is boven. Sosem lett igazi juventino es bajnok. Ezzel sincs gond.

Shyr Kahn 2022.03.24. 05:43:38

@Wizzurah: Lehet nalatok mindenki 120 kilos es 2 meter magas, de en pl 178 cm vagyok es 70 kg, rendszerint a legvekonyabb a focipalyan. Mondhatnam, hogy Dybala hozzam kepest egy vizilo es nem tevednek, hiszen kb olyan magas, mint en, de 75 kg, ha igazak a hirek, amiket olvasok. :)
Hozzateszem en hosszutavfuto voltam/vagyok es genetikailag is olyan testalkatot orokoltem, amire baromira nehez folepiteni izmot. Foleg igy 40 felett.

Szoval akkor en bolcsodes testu vagyok, igaz :D ? Viccnek az esetemben belefer, mert en egy senki vagyok (es nem erdekel, ha levekonyoznak... az utobbi 3 evtizedben megszoktam ezt).

Engem nem zavar, ha igy hivod. Sosem tettem szova. Most is csupan azert emlitettem, mert jo pelda, hogy inkabb meltatlan, mint melto jellemzoket aggattatok nehanyan ra az utobbi idoszakban. Kicsit emlekeztet es a Messi fele "torpezesere". Mindkettoben van igazsag, de nyilvan Messi-t is az torpezi, aki kifigurazza, ergo utalja.

Thuglife! 2022.03.24. 07:43:37

@Shyr Kahn: bocs de az hogy minden Dybala hozzászólásra reagálász már már túlmutat a rajongáson.sztem ha a sinterben fog kikötni te is másképp látod majd,hogy az emberi oldal felülírja az itteni teljesítményt.ami az alkatát illeti voltak azért olyan hasonló termetű játékosok akiknek bár nem volt ilyen ballábuk de sokkal nagyobb lendületet hoztak a tamadoharmadba pl papu Gomez ,Lavezzi.
A lényeg hogy én ugyanazt tudom mondani mint Ronaldo távozásakor.ő nem hal meg nem hagyja abba csak elmegy.tobábbra is lehet őt imádni a következő csapatában.

Kasabai 2022.03.24. 12:51:35

@Shyr Kahn: Persze, nem tudhatjuk, hogy mások (kivéve DP) hogyan reagált volna. Én csak azt akartam mondani, hogy amennyire a hírekből, nyilatkozatokból lehetett követni, nem úgy indult, hogy a Juve nem akart vele egyáltalán hosszabbítani (mint ahogy DP esetében kijelentették), hanem egyezkedtek a felek. És ez nem minden legendának adatott meg. De ne érts félre, én sajnálom Dybalát, mert jó játékosnak tartom. Viszont sajnáltam a csapatot is, mert hiányzott belőle, és a rosszabb szezon az ő hiánya miatt is volt/van.

Juvino 2022.03.24. 13:05:45

@Thuglife!: sztem meg azok is tultoljak,akik nem tudnak kihagyni egyetlen lehetoseget sem,h ne savazzak PD-t vmiert. Meg akkor is, amikor a cikk nem is rola szol,de vhogy talalnak ra lehetoseget. Es tok mindegy,h miert, ha van rajta sapka az a baj,ha nincs, akkor meg az a baj. A tisztelt szerkesztoink biztos megerositik,h a legtobb hozzaszolas mar nagyon regota(az elo meccsek utan), a Dybalaval kapcsolatos cikkeknel van. Minden napra jut legalabb egy es a hozza kapcsolodo gyulolet aradat. Szted ez nem unalmas?

Rocky80 2022.03.24. 15:40:21

@Juvino: nem gyűlölet ez, csak megkeseredett realitás...

Én is amikor idejött, imádtam. Nagyon sokat láttam benne és ugyanennyit vártam tőle. Ő volt a NAGY REMÉNYSÉGÜNK. Ő volt, aki miatt érdemes focit nézni és visszavezet minket oda amit 25 éve várunk! És, habár rúgott százvalahány gólt és csapatkapitány is lett, mégsem váltotta be mindenki reményét, és már nem is fogja...
Ennek szólnak ezek a vélemények. Hogy ha már ő sem, akkor ki?!?...

De kérdezhetem úgyis, hogy rúgott száz gólt és ennyit nem sokan itt Juve mezben; de Juve legenda Dybala? Ugye nem. Csak egy jó játékos aki rúgott itt száz gólt és.... ennyi. :-(

venember83 2022.03.24. 19:31:43

@Rocky80: külföldiek közül csak ketten rúgtak többet, Trez és Hansen.

alexGicamo 2022.03.25. 03:49:56

Tökéletesen egyetértek vele !

Juvino 2022.03.26. 11:45:47

@Rocky80: igy van, mint ahogy feljebb is irtam, nem lett vezer, nem mentett meg minket, csak maradt egy 100+ golos jo jatekos, aki miatt erdemes focit nezni. De akkor ő a hibas mindenert? Ezert gyulolni kell,m el vagyunk keseredve? Roni sem tudott megmenteni minket, sőt...akkor gyuloljuk ot is? Ne vicceljunk mar!

venember83 2022.03.26. 12:54:17

@Juvino: szerintem csak a hangos kisebbség gyűlöli Dybalát, nem gondolnám, hogy a szurkolók többsége utálná őt. Ahogy az imádók is szeretik hangoztatni az álláspontjukat az argentinnal kapcsolatos cikkek, úgy az a kevés szurkoló is, aki gyűlöli őt. Szerintem a többség vagy szereti, vagy semleges álláspontot képvisel Dybalával szemben. Persze nyilván nem vagyok közvéleménykutató cég, hogy adatokkal támaszthassam ezt alá, de általában kevesen képviselik a sarkos véleményeket, s többen vannak a két véglet között.

Juvino 2022.03.27. 19:06:28

@venember83: hat akkor itt nalunk eleg hangos a kisebbseg...

Del Pybala 2022.03.27. 21:09:44

@Juvino: Csak itt egyesek szeretik bunbaknak beallitani a teljesen amator vezetoseg helyett...

venember83 2022.03.27. 21:16:36

@Del Pybala: teljesen amatőr vezetőség? Hát persze, csak az Alpok közelségének köszönhető szél fújta össze a kilenc bajnoki címet.

venember83 2022.03.27. 22:11:56

@Del Pybala: s Dybala kapcsán Sarri szezonja, amikor La Joya a csapat húzóembere volt, az a jelen vagy a jövő lenne?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása