De Ligt: "Fontos szerepet tölthetek be a Juventusnál"

de_ligt_golorom_torino.jpgA sérüléshullámtól sújtott Juventusban jelenleg rendre Matthijs de Ligt nyújtja az egyik legjobb teljesítményt, s az ifjú holland védő a Ziggo Sport adásában nyilatkozva beszélt a szezonról.

"Úgy emlékszem, hogy volt, amikor tizennégy ponttal voltunk lemaradva az éllovastól. Aztán egy kicsit megfeledkeztünk a bajnokságról, s azt mondtuk, hogy arra kell koncentrálni, hogy továbbjussunk a Bajnokok Ligájában, azóta mérkőzésről mérkőzésre tekintünk. Az Inter, a Milan és a Napoli folyamatosan pontokat veszít, s már csak hét pontra vagyunk. Csodának kellene történnie, de a helyzet már jobbnak tűnik, mint tizenhárom mérkőzéssel ezelőtt.

Még mindhárom fronton versenyben vagyunk, én pedig nagyon jól érzem itt magam. Feltűnt, hogy minden egyes héttel többet tanulok, s ez igazán tetszik. Amit Mino mondott, három hónappal ezelőtt történt, ennyi idő alatt sok minden megváltozhat. Pillanatnyilag kizárólag erre a szezonra koncentrálok.

Észrevettem, hogy a klub egyre nagyobb felelősséget helyez rám. Most, hogy Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci gyakran sérült, még nagyobb nyomás van a vállaimon, s ez tetszik. Tudatában vagyok annak, hogy fontos szerepet tölthetek be.

Vlahović? Mikor ellene játszottam, már akkor feltűnt, hogy milyen erős és technikailag milyen jó. Ami igazán lenyűgözött a motivációja, hogy gólt szerezzen, szinte szólt a csapattársainak, ha nem ő kapta a labdát. Elöl egy olyan támadóra volt szükségünk, amilyen ő.

A nyár végén elveszítettük Ronaldót, s a távozásával természetesen harminc gólt is veszítettünk. Nem tudtunk azonnal megszerezni valaki olyat, mint Vlahović, mert későn történt. Ez bizonyosan hiányzott a szezon elején."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4917769026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2022.03.01. 13:16:51

Emberileg, játéktudásban és életkorban is passzol hozzánk, az egyik legnagyobb értékünk.
Egy ilyen védő ilyen korban, nem terem minden bokorban, pótolni lehetetlen lenne. Mindent meg kell adni neki ésszerű kereteken belül, ha újra topcsapat szeretnénk lenni. Pontosan ilyen emberekre van szükségünk! Elit.

venember83 2022.03.01. 13:30:08

@Rocky80: minden csapatrészben kellene legyen legalább egy ilyen vezér. Ideje az őrségváltásnak, hátha a vezetőség is belátja.

rockitbaby 2022.03.01. 13:40:26

@venember83: Szerintem eddig se a vezetőségen múlt a dolog. Pirlo biztos, hogy a barátait favorizálta és ha lehet hinni a pletykáknak, Chiellini is azért vállalta még a játekot, mert Allegri visszatért. Miközben edzőink kérésére elherdáltunk már egy Romerot és Demiralt is.

Pavel1988 2022.03.01. 13:41:45

Attól tartok ez nem De ligten fog múlni.
Vlahovic játékát nézve nekem egyre világosabb, hogy Ő lesz a csapat legfontosabb játékosa az elkövetkező években, így 1-2 évnél tovább aligha fogja elfogadni Ő vagy az ügynöke azt a tényt, hogy nem Ő keresi a legtöbbet(jogosan).
Nyáron megfogalmazott a vezetőség egy plafont a fizetéseknek, ami szerintem egy jó és racionális döntés.
Az egyetlen baj, hogy De ligt ennél többet keres és idén szintet lépett. Ezek kizárják a hosszú távú közös nevezőt, Raiola meg fogja vétózni a fizetés csökkentést és a vezetőség nem fogja egy újabb mínuszos év után felülírni a tavalyi döntését.

A leigazolása és még az érte kifizetett pénz sem volt hiba szerintem, de a fizetése arra kárhoztatta a klubot, hogy csak a beilleszkedéséig tudják a csapatnál tartani. Ezt covidtól függetlenül mondom, 8+4 milliós belső védő fizetésen virágzó gazdasági helyzet esetén sem lehet már emelni.

Bárhogy alakul, nekem nagyon szimpatikus marad Mathijs. Soha nem hisztizett, csak dolgozott és mára olaszul nyilatkozik.
Kell még pár év, hogy kigyomláljuk a Paratici féle ámokfutást, remélem valahogy sikerül korrigálni a helyzetet és teljesen rosszul látom ezt a szitut.

JeetTrader 2022.03.01. 14:29:14

Nagyon bízom benne, hogy megtartjuk. Legalább akkora fogás, mint Vlahovic. Fiatal, erős és fejben is rendben van, miközben az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményre képes....mindezt már ilyen fiatalon.

Az ilyen játékosok kellenek! Többet belőlük!

Leram7 2022.03.01. 15:10:45

@Rocky80: Egyetértek, de van vele kapcsolatban 3 negatívum.

1. Raiola az ügynöke
2. Fiatal kora ellenére horribilis összeget keres. Nem tudom mennyi volt pl Chiello fizetése, de szerintem a legjobb időkben sem kapott fele enynit.
3. Itt van 3 éve, 2 év van hátra a szerződésből. Vagyis vagy idén adjuk el, vagy hosszabbítunk vele, de akkor mégis mennyi pénzt fog keresni?

Az lenne a legjobb, ha lemondana a fizetéséről és hosszabbítana.

Shyr Kahn 2022.03.01. 17:17:32

Jobb megtartani egy tehetseges, tokos vedot, mint keresni a helyere valakit. Nem tudom mennyit kershetnenk vele. Talan valoban az a legjobb, ha marad, mert van benne potencial.

BTW En Rugani-ban is latok potencialt. Ok ketten jok lehetnek az alap kezdobe, ha Chiello es Bonu kiesik (marpedig egyre gyakrabban ki fognak esni).

Keniíi 2022.03.01. 17:39:34

@Leram7: Nehogy már az akkori fizukhoz akarjuk a mostanit hasonlítani :D DeLigt már most kétszer ennyit kereshetne szinte bármelyik másik óriás klubnál. Én remélem, hogy megtudjuk tartani mivel nekem Chiesa mellett a másik nagy kedvencem. Imádtam akkor is mikor megszereztük és azóta is.

Leram7 2022.03.01. 18:30:22

@Keniíi: Jelen pillanatban Ligt a világ legjobban kereső védője. Kizártnak tartom, hogy ezt valaki duplázná.

Nagyon rossz helyzetben vagyunk vele kapcsolatban. Elismerem, hogy remek védő és mostanában egyre jobb....

Viszont 2 év van hátra szerződéséből. Vagy elmegy idén nagy pénzért vagy hosszabbítani kell vele és egyik sem túl jó.

Ha viszont a világ legjobban kereső védőjeként eltölt még nálunk 2 évet majd, újabb rekord fizetésért elmegy valahova ingyen + aláírási pénzért az neki és az ügynökének tökéletes lesz.

Ha aláír mondjuk kevesebb pénzért és hosszabbít, akkor respect neki.

venember83 2022.03.01. 19:39:19

@Leram7: "Jelen pillanatban Ligt a világ legjobban kereső védője." - Alaba pl. többet keres, s nem tartom kizártnak, hogy még akadnak példák.

steven.h 2022.03.01. 20:07:52

@venember83: @Leram7: Varane is 18 millió fontot tesz zsebre, Marquinhos 13 millió font, John Stones!!! 13 millió font, Marcel 13 millió font, Sergio Ramos 11,5 millió font, Lucas Hernandez 10,2 millió font, Kimmich (félig releváns) 15,3 millió font

Matthijs de Ligt: 10.4

Mindegyik adatot ugyanonnan szedtem, nekem jóknak tűntek, főleg ha a Juve adatokat néztem, így azt gondolom a többi is helytálló

Leram7 2022.03.01. 23:26:21

@steven.h: Ezek nettok? Mert Ligté az. De akkor ezekszerint rosszul tudtam.

Wizzurah 2022.03.02. 03:16:02

Tul sokat keres, hiaba az egyik legjobb, el kell adni. Nem eri meg a kockazatot, hogy mi van ha hosszabbit kevesebbert, stb. Siman lehet potolni toredek aron, toredek fizetesert. Az meg hogy mar a de ligt rugani kezdo vedoparost vizionaljuk, mert van nehany jo meccse rugonak egyenesen vicc kategoria. Felnott oda, hogy padozzon a juvenal. Szoval szerintem de ligtet ha most majd el lehet adni jo aron, akkor adjuk el. Ha hosszabbit 5 evre 8 misivel akkor jo. De ne legyen egy dybala 2.0 tortenet, bar az ovodas testu a toredeket nem eri de ligtnek az is igaz. Az is igaz, hogy fiatal tehetseget is nehez beepiteni, amig a maxiking nb2-es az edzo.

Rocky80 2022.03.02. 04:54:57

@Wizzurah: egészen elképesztő hogy mindig homlokegyenest máshogy látjuk ugyanazt! És ezt nem támadásként írtam vagy ilyesmi, illetve az sem érdekes hogy kinek van igaza; ezt csak egyszerűen megállapítottam. :-)

steven.h 2022.03.02. 08:30:26

@Leram7: Ennyire nem ástam bele magam, szerintem bruttó, de összehasonlításnak jó. Van Dijk-ot pl meg se néztem, de elvileg ő is többet kap de Ligt-nél.

Lanzafame 2022.03.02. 11:19:54

Szerintem a jó és fiatal védő ritka, ezért meg kell fizetni mindenhol a piacon. 23 idén és most kezd nagyon beindulni, ahogy a 2 öreg végre háttérbe szorul, és kezd nagyon ráérezni a calcióra.

Nem fogunk filléres fizetésért jó és fiatal védőt találni, ráadásul a bértömegünk is nagyot csökkent már és még tovább fog csökkenni a nyáron, ha Rabiot, Dybala, talán Ramsey és még páran lelépnének.

Kapja meg szépen a csapatkapitányi karszalagot, egy ahhoz illő fizetést és csodákat fog művelni nálunk.

Wizzurah 2022.03.02. 23:36:33

@Rocky80: Nem is vettem támadásként. Az igazság valahol a kettő között lehet. Jobb is, hogy sok szempont és perspektíva van, mindig elgondolkodom az értelmes hozzászólásokon, hogy mitől gondolhatja azt xy, persze elég határozott és megrendíthetetlen általában a véleményem, ami nem jelenti azt, hogy igaz is. Ebben a cikkben ugye főleg de Ligtről van szó, 12 milliót keres, nem tudom, hogy a szerződéshosszabbításnál elfogadja e egyáltalán az ajánlatot, az mekkora lesz, arányosan növekedne, akkor 15 körül, egy védőnek 25 éves kora előtt? Netán marad 12? Az is sok, 8-ba kizárt, hogy belemenjen. Most igen jó az értéke, abból bizony vehetünk olyat, aki szerintem fel tud nőni a feladathoz, sőt kettőt is, mert ugye akkor elmegy ő és van a 2 öreg. Tehát az árából szerintem kijönne kettő simán jó védő, adva van a másik torinoi csapat belső védője elég jó áron és kell találni még egyet ill véleményem szerint nem kellett volna elkótyavetyélni Demiralt és meg is lennénk és akkor még maradna egy rakás pénzünk kp-ra vagy védőre, mert lassan majd kell keresni valakit Cuadrado helyett, Danilo helyett, mert Rugani, De Sciglio, Pellegrini nagyon nem opció, cserének jók, de kezdőbe nem. Csak de Ligt-ből meg tudnánk oldani a teljes védelmünket szerintem. Persze óriáis érték, de ezt kell kihasználni, akkor lenne őt megtartani, ha lenne még 5-6 ilyen kvalitású játékosunk, de nincs. Bár én mindenek előtt edzőt cserélnék.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása