Khedira: "Próbálom a legtöbbet kihozni a jelenlegi helyzetből"

khedira_sami_de_ligttel.jpgA Juventustól hamarosan távozó Sami Khedira a The Athletic online hírforrásnak adott exkluzív interjút, amelyben pályafutásáról, a jelenlegi helyzetéről, valamint a jövőről beszélt.

"Minden játékos pályafutása során vannak csúcsok és hullámvölgyek. Nem ismerek olyat, aki mindig a csúcson lenne. Önök esetleg?" - kezdte egy költői kérdéssel az interjút a 33 esztendős német középpályás.

"Amikor 2015-ben a Real Madridtól megérkeztem ide, nem gondoltam arra, hogy ilyen sokáig maradok majd. Áldás volt olyan klubot találni, amely ilyen boldoggá és elégedetté tesz egy játékost, s nekem kizárólag pozitív érzéseim vannak az itt töltött időszakról.

Furcsán hangozhat, de mind a mai napig szeretek naponta elvezetni az edzőközponthoz, mert szórakoztató, hogy együtt dolgozhatok ezekkel az elképesztő emberekkel, hatalmas személyiségekkel. Trófeákat nyerni egy dolog, de mikor távozol, azokra az emberekre gondolsz, akikkel az út során találkoztál. Ők azok, akik megragadnak az elmédben. Bámulatosak voltak."

Az új edző, Andrea Pirlo érkezésével végképp egyértelművé vált, hogy Khedira torinói pályafutása végéhez ért, s ugyan szerződése jövő nyárig érvényes, a Juventus nem nevezte keretébe.

"Szokatlan számomra, s nem vagyok elégedett. Olyan ember vagyok, aki kész a versenyre, játszani akarok, de megszoktam a helyzetet, s próbálom a legtöbbet kihozni belőle. A többiekkel együtt készülök a mérkőzésekre, s részt veszek a video-elemzéseken. Egy kicsit a fiatal játékosok mentorának látom magamat. Magasan tartom az energia- és motivációs szintemet.

Végtére azonban ott akarok lenni a pályán, s küzdeni akarok a pontokért. Ezért megpróbálok változtatni a helyzeten, vagy elhagyom Torinót, hogy azt tehessem, amit a legjobban szeretek, labdarúgást játszani."

Khedira következő állomása minden bizonnyal a Premier League lesz, a középpályást az elmúlt időszakban főként az Evertonnal hozták hírbe, ahol ismét együtt dolgozhatna a Madridból már ismerős Carlo Ancelottival.

"A Premier League még hiányzik a gyűjteményemből, ott játszani a hab lehetne a tortán. Ott kevesebb szünet van a mérkőzésekben, s sok a kontratámadás, de ez az, amit szeretek. Rengeteg plusz munkát végeztem az erőnléti edzőkkel, hogy készen álljak a magasabb iramra és intenzitásra."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8216366172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7432) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása