Lucescu: "Pirlo nagy edzővé válhat"

lucescu_mircea_portre.jpgA Dinamo Kijev román mestere, Mircea Lucescu, aki annak idején először adott lehetőséget a középpályásnak a felnőtt csapatnál, biztos abban, hogy a Juventus élére kinevezett Andrea Pirlo hasonlóan eredményes edzői pályafutást jár majd be, mint Pep Guardiola vagy éppen Zinédine Zidane.

"Tudtam, hogy Pirlóból edző válik majd, s ugyanez igaz Simeonéra is, akinek a Pisánál voltam edzője." - mondta Lucescu a Tuttosport munkatársának nyilatkozva.

"Nem vagyok meglepve azon, hogy Pirlo a Juventusnál kezdi edzői pályafutását. Számára ez nem kockázatos választás, hiszen a klub választotta őt, s támogatni is fogja. Nagyon örülök neki."

Lucescu már kinevezése pillanatától fogva Guardiolához és Zidanehoz mérte egykori játékosát.

"Olyan lehet, mint ők. Andrea bajnok volt játékosként, s nagy edzővé válhat."

A Juventus a Bajnokok Ligája csoportkörében találkozik majd a román szakember jelenlegi csapatával, a Dinamo Kijevvel. Az ukrán együttes számára fontos feladat lesz a portugál világklasszis, Cristiano Ronaldo semlegesítése.

"A játékosok lépnek majd pályára, nem az edzők, ezért egyik csapatot sem látom esélyesnek. Olyan, mint Maradona, a lenyomatát teszi arra a csapatra, amelyben szerepel. Mindig aggasztó CR7 ellen játszani, mert szeret gólt szerezni, az eltökéltsége pedig egyedülálló. Csapatként próbáljuk majd korlátozni. A gondot az jelenti, hogy rajta kívül a Juventusnak vannak még olyan játékosai, mint Dybala, Morata, Kuluševski és Chiesa."

A Juventus elleni mérkőzéseken Lucescu egy másik korábbi játékosával, Merih Demirallal is találkozhat, akivel még a török válogatottnál dolgozhattak együtt.

"Adelio Moro, a korábbi Inter megfigyelő Törökországba jött, hogy megnézze őt az Internek, Ivan Zamorano pedig egyszer felhívott, hogy a játékosról beszéljen Javier Zanetti képviseletében. Le akarták igazolni, de a Juventus mindenki másnál gyorsabb volt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2316233118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása