Meghiúsult transzferek

stankovi_dejan_es_thiago.jpgAz utóbbi időben nem egy eset volt, hogy egy játékos (általában a mercato utolsó napjaiban) már készült a repülőgépre, esetleg már Torinóban tartózkodott, vagy már át is esett az orvosi vizsgálaton, azonban az aláírása mégsem került már rá a szerződésére. Ebben a cikkben azon játékosokra emlékezünk vissza, akik már majdnem Juve-játékosok lettek. 

Dejan Stanković: Kétszer is nagyon közel került a szerb klasszis ahhoz, hogy zebracsíkos mezt öltsön magára, azonban mindkétszer meghiúsult az üzlet. 2003-ban Luciano Moggi már előszerződést kötött a középpályással, azonban mégsem került Torinóba, 2004-ban pedig a Lazio eladta az Internek 4 millió euróért. 2008-ban ismételten hadjáratot indított a Juve a délszláv futballistáért, aki kevésbé volt már alapembere a milánóiaknak, sérülések is hátráltatták, mindössze 21 mérkőzésen lépett pályára Nerazzurro színekben a Serie A-ban. Mindössze egy gólt lőtt és három gólpasszt osztott ki az olasz pontvadászatban, és már 30 esztendős volt. A Juventinók sem látták volna szívesen, konkrétan tüntettek ellene. Végül ez az üzlet sem jött létre, állítólag a fizetésről nem sikerült megegyezni, mert a Juventus lényegesebben kevesebbet tudott ajánlani, mint amit az Internél keresett. Bizony, ismét hiba volt nem megszerezni, ugyanis ezután ismét kulcsemberré lépett elő, a milánóiakkal pedig 2010-ben triplázott. 2013-ban visszavonult, mint a legtöbb trófeát elnyerő szerb futballista, jelenleg pedig a Crvena Zvezda vezetőedzője, csapatával pedig utcahosszal vezetik a szerb Linglong Superligát. 

berbatov_dimitar_es_barzagli.jpgDimitar Berbatov: Beppe Marotta nagyon szeretett volna egy sztárcsatárt igazolni 2012 nyarán, a Manchester United mellőzött bolgár centere pedig jó opciónak tűnt. Igaz, hogy mindössze 12 mérkőzésen szerepelt a Premier League-ben, de ezen meccseken lőtt hét gólt. Ő is már 30 esztendős volt, a rangsorban megelőzte Wayne Rooney, Chicharito és Danny Welbeck is. A mercato utolsó napjaiban több klubhoz is nagyon közel került, először a Fiorentina majdnem megszerezte, a Manchesterrel már megtörtént a megegyezés, a Fior közleménye szerint a játékossal is. Gyorsan a Juventus még megpróbálkozott a bolgár szerződtetésével, lényegesebben komolyabb fizetési ajánlatot kapott, mint a firenzeiektől. A Lilákat elutasította a futballista, ahogy végül a Zebrákat is, és a Fulham ajánlatát fogadta el, amiben komoly szerepe volt feleségének is, aki nagyon szeretett volna maradni Angliában. 5 millió euróért (a Transfermarkt által megbecsült értékének feléért) jó üzletet kötött a londoni egyesület, ugyanis első szezonjában a bolgár 33 mérkőzésen 15 góllal segítette együttesét a PL-ben. A következő szezonja már nem sikerült olyan jól, 18 mérkőzésen négy találatra volt képes a 189 magas center, télen el is hagyta Angliát, az AS Monacóhoz szerződött, ahol másfél évet töltött, majd ingyen a PAOK-hoz igazolt, egy esztendőre rá Görögországot is elhagyta. Ezután egy évet csapat nélkül volt, majd lecsapott rá az indiai Kerala Blasters, ahol nem egész egy esztendőt töltött el, majd csapat nélkül maradt, szeptemberben pedig visszavonult, mert nem kapott megfelelő ajánlatot. A Manchester United után már nem tudott úgy teljesíteni, mint fénykorában, de abban megegyezhetünk, hogy többet ért volna őt megszerezni, mint az alternatíváját, Nicklas Bendtnert.

guarin_fredy_inter_kapitanya.jpgFredy Guarín: 2014 januárjában majdnem létrejött egy csereüzlet a Juventus és az Inter között, Fredy Guarín költözött volna Torinóba, míg Mirko Vučinić Milánóba. Már meg is történt a megegyezés, ami természetesen az Inter szurkolóiból haragot váltott ki, tüntettek a biznisz ellen, és szerencséjük is volt, mert teljesen váratlanul az Inter tulajdonosa, Erick Thorir megvétózta a transzfert. Aztán a mercato utolsó napján megint megindultak a tárgyalások, Marotta le is igazolta Daniel Osvaldót, mint a montenegrói csatár pótlását, azonban mégsem jött létre ez a csere. Nem véletlenül szerette volna létrehozni ezt a transzfert a Juventus, ugyanis a 27 esztendős kolumbiai remek szezont produkált Milánóban, alapembere volt a Nerazzurrónak, a 2012-2013-as szezonban 32 mérkőzésen négy gólt és négy gólpasszt számolhatott össze a Serie A-ban, míg a 2013-2014-es évadban ugyanennyi mérkőzésen szintén négy találatot szerzett, viszont kiosztott kilenc gólpasszt. Mirko kevésbé volt ilyen remek formában, mindenképp távozni szeretett volna, sokat bajlódott sérülésekkel, nagyon keveset is játszott, és az egész szezonban csak két gólt lőtt. Úgy tűnt, hogy ezzel az üzlettel a Juve járhat jól, azonban ma már tudhatjuk, hogy olyan sokat nem vesztett az olasz rekordbajnok, ugyanis 2016-ban Guarín eligazolt Kínába, a Shanghai Greenland Shenhuához, 13 millió eurót kapott érte az Inter. Idén nyáron elhagyta Ázsiát a középpályás, és 33 évesen a brazil Vasco da Gamához igazolt. Hiába áradozott arról, hogy csak a Juventus kedvéért hagyná el jelenlegi csapatát, majd mikor meghiúsult a transzfer, akkor az Inter-szurkolókról zengett ódákat, végül nem sikerült Torinóba költöznie.

iturbe_juan_verona.jpgJuan Iturbe: Szintén 2014-et írunk, megtörtént a megegyezés a paraguayi kapcsán (a hírek szerint), már mindenki azt várta, hogy mikor érkezik meg az orvosi vizsgálatra, azonban ez sosem történt meg. A Hellas Verona sportigazgatója szerint a biznisz azért nem jött létre, mert a Juve szerette volna belevonni az üzletbe Fabio Quaglirellát, aki azonban nem engedett a fizetési igényeiből, azt a bért azonban nem bírta volna megadni neki a veronai gárda, amit az olasz csatár kért. A Juventusnál nagy volt a felhajtás, Antonio Conte lemondott, a Roma pedig aznap leigazolta a dél-amerikai szélsőt 24.5 millió euróért. Akkoriban bánhatták a Juventinók, ugyanis Iturbe kiváló szezont produkált, 33 mérkőzésen nyolc gólt szerzett és négy gólpasszt kiosztott jobb szélső létére, mindössze 20 évesen, első olaszországi szezonjában. Ma már tudhatjuk, hogy rengeteget köszönhettünk a Romának, ugyanis Iturbe nagyon csúnyán megbukott, a Farkasok kölcsönadták a Bournemouthnak, a Torinónak, a mexikói Club Tijuanának, majd 3.83 millió euróért rá bírták sózni a szintén mexikói UNAM Pumasnak. Idén váltott ismét csapatot a 26 éves játékos, a CF Pachuca együttesét szolgálja jelenleg.

witsel_axel_zenit_2.jpgAxel Witsel: 2016 utolsó napján a belga középpályás már Torinóban ücsörgött, átesett az orvosi vizsgálatokon, de mégsem írhatta alá szerződését, ugyanis az utolsó pillanatba a Zenit megvétózta a transzfert, mert nem sikerült pótolni a belga középpályást. A Juve nem nyugodott annyiban, januárban újabb offenzívát indított Witselért, azonban akkor a játékos az olasz rekordbajnok helyett a pénzt választotta, és a kínai Tianjin Quanjianhoz igazolt, érte az oroszok 20 millió eurót kaptak (a Juventus 18 millió eurót adott volna érte a nyáron, mivel egy év múlva lejárt volna a szerződése). A sors fintora, hogy nem igazán lehetett boldog Witsel a rakásnyi pénzével, ugyanis, ha a Zebrákat választotta volna, akkor talán szerepelhetett volna Cardiffban, a Bajnokok Ligája döntőjében. 2018-ban visszatért Európába, ugyanis a Borussia Dortmund megvásárolta 20 millió euróért, és jelenleg kiválóan teljesít a németeknél, alapembere a Ruhr-vidékieknek. A Sofascore-tól 7.13-as osztályzatot érdemelt ki a Bundesligában nyújtott teljesítményért, emellett négy gól és négy gólpassz szerepel a neve mellett. Ha úgy nézzük, akkor mint játékos, jó lett volna megszerezni az akkor még 27 esztendős játékost, azonban ha másként közelítjük meg a helyzetet, akkor kár lenne könnyeket ejteni egy olyan játékosért, aki Európa egyik legjobb csapata helyett Kínát választja.

schick_patrik_orvosi.jpgPatrik Schick: Az ő története eléggé szomorú, ugyanis olyan dolog miatt nem lehetett Juventus-játékos, amiről senki nem tehetett, az egészségével akadtak problémák. 2018-ban szívproblémát állapítottak meg nála a torinói orvosok,  akik két alkalommal is megvizsgálták, és arra jutottak, hogy pár hét pihenés megoldás lehetett volna a helyzetre, viszont a Juve nem akarta 25 millió euróért megvásárolni a játékost, hanem újra szerette volna tárgyalni az üzletet, amibe a Sampdoria nem ment bele, és inkább értékesítette a játékost a Romának 29 millió euróért. Ahogy Iturbe leigazolását, úgy a cseh csatár megszerzését is rossz bizniszként lehet elkönyvelni . Hiába érkezett nagy mellénnyel Rómába a 22 esztendős center, aki csak ugródeszkának tekintette a Giallorossit, végül megbukott az Örök Városban. Jelenleg kölcsön a Red Bull Liepzignél van, ahol tudja bizonyítani tudását, 15 mérkőzésen hét gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki, a Sofascore 7.01-re értékeli a Bundesligában nyújtott teljesítményét. Egyelőre úgy tűnik, hogy csak a Romában nem jöttek be számításai, mert jelenlegi formája jobb, mint amivel felhívta magára a figyelmet, amikor a Sampnál 32 mérkőzésen (14 alkalommal volt kezdő) 11 gólt lőtt és három gólpasszt osztott ki. Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy jól járt a Juve, hogy nem igazolta le, de még csak 24 esztendős a prágai srác, még változhat a helyzet.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2615561408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dobor norbert 2020.03.27. 15:32:23

Szép munka,Kolléga úr! Az ilyeneket szívesen olvasom most. Van idő elmélkedni.,mi lett volna,ha?

Leram7 2020.03.27. 16:39:54

Emlékszem anno ezeket a trasfereket, hogy szerettük volna és azt gondolom majdnem az összes esetben jó, hogy nem jött létre.

Stankovic és Witsel talán kár.

Dybali 2020.03.27. 18:39:24

Tudom, hogy ez egy kicsit más, de.... Én leginkább Henry eladását sajnálom. Pedig Ő már a mi játékosunk volt, és mindenki tudja ki lett belőle.

Wizzurah 2020.03.27. 19:30:11

@Dybali: De jó is ilyenekről nosztalgiázni. Moise Kean eladását én nagyon sajnálom még, nálunk szerintem befuthatott volna, szegéy rettenetesen besz*pta angliával, ennyi volt neki... Lehetne olyan cikk is, aki nálunk volt és akkor futott be amikor eligazolt, vagy nálunk jó volt és utána lett jó, stb. Nagyon jó cikk, köszönöm a munkádat.

rockitbaby 2020.03.27. 19:47:40

@Leram7: Guarín Vucinic csere is jó lett volna. Ha jól emlékszem, akkoriban kicsit szükösek voltunk a középpályán és Vidal térde is rakoncátlankodot. Akkor, abban a helyzetben kellett egy ember, hogy lehessen forgatni a csapatot. Nem gondolnám, hogy végzetes hiba volt a lemaradás, de ez akár jelenthette volna azt a különbséget, ami ahhoz kellett bolna, hogy saját pályán nyerhessük meg az EL-t.

Witsel valóban korábbi és jelenlegi teljesítmény miatt már azt mondom, hogy valóban a kár kategória. De, hogy Stankovic esetében is bejátszhatott volna egy amolyan Pirlo féle feltámadás, az ellenben már merő kockázat lett volna. És azt se feledd, hogy mikor a szerb másodjára is terítéken volt, nálunk nem épp edzőzsenik dolgoztak.

@Wizzurah: Kean egyelőre nem azt igazolja az Everton gárdájánál, hogy akkora hiba volt elengedni. Persze fiatal, így később még bármi lehet, de jelen állás szerint jó döntés volt. Azt se feledjük, hogy Sarri érkezésével a már alapvetően fix CR7 mellett Higuain maradására is garancia volt. Ha el tudtuk volna passzolni, akkor sanszosan marad a kis olasz.

JuventusFanatikus 2020.03.27. 20:48:31

@dobor norbert: Köszönöm!
@Wizzurah: Köszönöm!:) A legnagyobb flopokról lesz egy teljes sorozat, összesen 48 játékosról lesz szó, ha minden jól megy:) A Hullócsillagok és a Zebracsikók sorozatok továbbra is terítékenek, ahogy a Kiszemeltek is, és lesz egy hosszabb cikk az U23-as csapatról.
@Dybali: Ő is szerepelni fog majd, egy másik sorozatban:)

senky 2020.03.27. 20:50:19

@rockitbaby: ,,Higuain maradására is garancia volt.'' Na ez egy nagyon nagy teves bakloves volt , megtartani egy ures hig semmit es fizetni a nagy beret .

Apuleius 2020.03.27. 21:01:38

Kiváló írás, a listán szereplő játékosok némelyikét már el is felejtettem :-)

JuventusFanatikus 2020.03.27. 21:02:01

@rockitbaby: "De, hogy Stankovic esetében is bejátszhatott volna egy amolyan Pirlo féle feltámadás, az ellenben már merő kockázat lett volna. És azt se feledd, hogy mikor a szerb másodjára is terítéken volt, nálunk nem épp edzőzsenik dolgoztak"

Végül megtörtént a feltámadás, és azért Ranieri nem olyan rossz edző:P

rockitbaby 2020.03.27. 21:09:59

@JuventusFanatikus: Nyílván, de ez akkor olyan kockázatot jelentett egy minden tekintetben a föld alá döngölt csapatnak, amit szerintem jobb, hogy nem vállaltuk. Persze idézőjelben.

Ranieri nem volt rossz edző, de nyertes sem. Azt a csoda történetet a rókákkal most ne számítsuk ide, mert az nem képezhette részét azon okoknak, ami miatt őt választották Gigli-ék, hiszen későbbi siker. A tinkerman bicskája is keményen beletört a középpályába, pedig jó korban és karrier tekintetében még nem hanyatló emberekkel nem tudott mit kezdeni. Így nem érzem azt, hogy fel tudta volna hozni Stankovicot. Ez persze csak találgatàs, de a múltja erre enged következtetni.

ForzaJuve12 2020.03.28. 10:16:07

@senky: Lehet, hogy a téma egyszer már kifejtésre került és csak én maradtam le róla, de áruld már el, hogy mi ez a Higuain fóbia nálad? Gonzalo elszerette a nődet, vagy megölte egy rokonod? Nem kötekedni akarod, de tényleg érdekel.

Ha összehasonlítjuk Higuain teljesítményét Benzemáéval az utolsó szezonjából, amikor Ronaldo mellett játszott, akkor a számaik nagyjából azonosak:
Higuain 2019/20: 34/8/8
Benzema 2017/18: 47/12/11
Forrás(www.transfermarkt.com/gonzalo-higuain/leistungsdaten/spieler/39153
www.transfermarkt.com/karim-benzema/leistungsdaten/spieler/18922/plus/0?saison=2017)

Ezek alapján az jön le, hogy Higuain azt hozza, amit egy CR mellett játszó 30-as csatár hozni szokott. Bár én is több gólt szeretnék látni tőle, azt látni kell, hogy a támadójátékunk, nem körülötte forog és hamarosan valóban le kell őt cserélni valakire, de a helyzet egyenlőre közel sem olyan vészes.

Il Principino 2020.03.28. 12:05:53

Guarín és Witsel akiért azt mondom kár,pláne ha az akkori helyzetet nézzük.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása