Eggyel több haragos, eggyel kevesebb lehetőség

Izgalmas, idegesítő, meghökkentő, szomorú. Ezekkel a szavakkal lehetne leírni a tegnap estét. Az átlag juventino az értelmes csatárok elszalasztása miatti depresszióból már-már felocsúdna akár egy Dimitar Berbatov neve hallatán is. Már-már azt mondanánk, hogy üsse kő, legalább a bolgár itt köt ki, hiszen fényévekkel jobb, mint a Boriello-Amauri kettős együttvéve. De ekkor jön a feketeleves az amúgy is csavaros történetben: a csatár a Juventust kikosarazva (!) elfogadja a Fulham ajánlatát.

Giuseppe Marotta_telefonal.jpgMár az sem volt egyszerű, ahogyan Berbatov a képbe került, hiszen állítólag a Fiorentina orra elöl sikerült -volna- elcsábítani, miközben Firenzébe készült orvosi vizsgálatra. De a bolgár Berbatovot és -a híresztelések szerint német feleségét- az angol miliő annyira magába szippantotta, hogy még az olasz bajnok kedvéért sem hagyja el a ködös Albiont. Így hát maradt a Fulham.

Persze attól eltekintve, hogy még mindig nincs BL-képes csatára az Öreg Hölgynek, a Fiorentinával is összeakadt a Juve bajsza, ennek következtében Jovetić nyilván csak 120 millió euró feletti összegért lenne mozdítható. A lilák ráadásul meg is vádolták a Bianconerit, hogy tisztességtelenül járt el, a hivatalosan honlapjukon ez a közlemény olvasható:

"Az ACF Fiorentina bejelenti, hogy Dimitar Berbatov átigazolása végül kudarcba fulladt, miután a klub már megállapodott a Manchester Uniteddel, majd szóbeli egyezségre jutott magával a játékossal is a szerződéséről. Ma az angol klub írásos engedélyt adott a játékosnak, hogy Firenzébe utazzon és részt vegyen az orvosi vizsgálatokon."
 
"Azt gondoltuk, a játékos már elindult és ügynökével együtt a Firenzébe tartó járaton ül, melynek jegyeit a Fiorentina biztosította. De a játékos sosem érkezett meg Firenzébe... egyes klubok meggondolatlan és arrogáns akcióinak következében, melyek teljességgel mellőzik a becsületet, a fair playt és a sport etikáját. Ami a játékost illeti, a technikai képességei ellenére örülünk, hogy nem igazolt a Fiorentinába. Nem érdemli meg városunkat, mezünket és azokat az értékeket, melyeket ezek reprezentálnak."
 
Ezután Marotta a Sky Sport Italiának adott nyilatkozatában természetesen védte a mundér becsültét és a vádakat visszautasítva elmondta, hogy "maximális méltányossággal és átláthatósággal" jártak el.

"Akkor szálltunk be a Berbatovért folyó versenybe, amikor megtudtuk, hogy elutasította a Fiorentinát, de már ajánlata volt a Fulhamtől. Mi megtettük a saját ajánlatunkat is, de a játékos úgy döntött, hogy családi okok miatt szívesebben maradna Angliában. Ez nem elutasítás. Ha már ő is megjelent a piacon, ki akartuk használni az adódó lehetőséget, de sok csapat követte figyelemmel a sorsát."
 
A tegnapi történések alapján nincs könnyű helyzetben a Juventus. Eggyel több a haragosa és eggyel kevesebb lehetősége van a következő 38 órában csatárt szerződtetni. Támadó márpedig kell, de nem Borriello- és nem is Bendtner-félék. Pedig a dánra minden nagyobb külföldi médium szerint igencsak nagy sansz van. Sajnos. Ami pedig a bolgárt illeti, ha többre értékeli a Fulham ajánlatát, mint az olasz (rekord)bajnokét, az finoman fogalmazva is érdekes hozzáállást mutat részéről...

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr344741197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apuleius 2012.08.30. 11:07:43

Rendkívül rossz döntés volt keverni a szart Berbatov ügyében, nagyon szerencsétlenül sült el a dolog minden szempontból.

Marotta-nak lényegében a két legégetőbb hiányposzt egyikén sem sikerült erősítenie. Gratula a nyári munkájához!

keshudioo 2012.08.30. 11:07:50

Szomorú a dolog. Szerintem inkább ne igazoljunk senkit, minthogy B&B idejöjjön, semmi értelme nem lenne. Elég régóta tény, hogy ha Marottán múlik, nem lesz top csatárigazolásunk. Inkább Armerót kellett volna elhozni, az Udinese többször kinyilvánította, hogy eladó, ráadásul Olaszországon belül játszik, így még Marottának is piskóta lett volna. Nem egy húszgólos csatár a srác, hanem egy tízasszisztos szélső, az is valami.

Borriello meg Bendtner nem kell, maradjon Boakye, jövőre meg visszajöhet Immobile, ha megrúgta a Genoában is a 20 gólját.

Diego2889 2012.08.30. 11:11:51

@Apuleius: vigyázz mert mindjárt megköveznek :D amúgy teljesen igaz!

Apuleius 2012.08.30. 11:18:04

@keshudioo:
Boakye nem ment vissza kölcsönbe a korábbi csapatához?

Tényleg az a hihetetlen, hogy ha ebben a szituációban nem adunk lehetőséget Immobile-nek, akkor vajon mikor fogunk? Persze könnyen lehet, hogy most már nem lehet visszarendelni erre a szezonra, de könyörgöm, miért volt annyira sürgető megszabadulni tőle? Bendtner és Borriello teljesen értelmetlen igazolások, a taxiköltséget sem szabad rájuk fordítani.

m.martin91 2012.08.30. 11:18:54

@keshudioo: Egyetértek. Még most is, hogy teljesen feleslegesen hajkurássza a támadónkat (Bendtner vagy Borriello), inkább hozná el Armero-t, a csatárigazolást meg hagyná a picsába. Úgy sincs semmi értelme valamelyik szerencsétlent idehozni. Inkább adja meg az Udinese-nek azt a 10-12 milliót, aztán jövőre újra próbálkozhat valamelyik csatárnál.

babo410 2012.08.30. 11:18:58

Én a Fiorentinát nem értem. Ha mi akor léptünk be, mikor már visszautasította őket Berbatov, akkor miért ránk vannak megsértődve? A Fiorentina is érdekes, de leginkább ez az egész sztori elég kacifántos.

Apuleius 2012.08.30. 11:22:22

@babo410:
Ha nem érted a Fiorentina álláspontját, az leginkább téged minősít szerintem.

babo410 2012.08.30. 11:32:10

@Apuleius: Miért minősit engem? Nem hiszem, hogy mi lettünk volna a szemetek. MÁR VISSZAUTASÍTOTTA ŐKET BERBA MIKOR MI TÁRGYALNI KEZDTÜNK VELÜK.

Apuleius 2012.08.30. 11:37:07

@babo410: Ne haragudj, de ha egy felnőtt ember ezt valóban nem érti, akkor ott komoly gondok vannak. Ne haragudj, de nem hiszem, hogy nekem kellene felvilágosítanom téged ilyesfajta elemi etikai kérdésekről.

Nyilván Marotta ezzel védekezi, te meg vakon elhiszed minden szavát.

Diego2889 2012.08.30. 11:48:21

@Apuleius: magyarázhatod neki .. fél órája rendes előadást tartott nekem az etikáról és h mért szidom Marottát..

babo410 2012.08.30. 11:56:01

@Apuleius: Jó igen ezek szerint Marotta egy szemét hazudozos barom? Én igen, elhiszem neki, ha ezt mondja. Nyilván nem mindent hiszek el neki sem, de ebben miért kéne kételkednem. Tudsz valami olyan bizonyítékot, ami az ellenkezőjét mondja? És miért azoknál vannak mindig a gondok akik nem fröcsögnek habbzó szájjal Marottáról?

Type-R 2012.08.30. 11:57:10

Fejezzük már be, hogy mindig mindenhol Marottát szidjuk és védjük!

Apuleius 2012.08.30. 12:13:13

@babo410:
Ezt most visszadobhatnám neked: tudsz valami bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy minden pont úgy történt, ahogy Marotta állítja? Amúgy akár lehetett úgy is, akkor sem volt szerencsés ebben a formában belemászni ebbe az egészbe. Részemről a téma lezárva, ha valóban nem érted felnőtt emberként, hogy mi a probléma az egésszel üggyel, akkor nincs miről beszélni. Rohadtul nem fröcsögtem Marotta-ra, azt írtam, hogy sajnos súlyos igazságok vannak a Fiorentina felháborodásában. Arról nem tehetek, hogy neked a napokban (is) parázs vitáid vannak Marotta kapcsán más kommentelőkkel.

juve-vozi 2012.08.30. 12:22:16

Nem biztos hogy Bendtner rossz igazolás lenne!!Végülis a EB-én is jol játszott!!Nem kell öt alábecsüli!!

zrinyisz 2012.08.30. 12:22:56

nem fog jönni senki már sztem..

Lakatos Di Natale 2012.08.30. 12:25:07

Összességében leszögezhető, hogy feltétlenül meg kell várni az átigazolási szezon végét és akkor tudunk igazán mérvadó véleményeket megfogalmazni. Momentán a helyzet úgy áll, hogy a középpályát szétgyúrta a Juve Asamoah,Pogba, Giovinco(számomra nem igazi csatár) és Isla érkezésével igaz utóbbi formája sérülése miatt nagyon kérdéses. Ezen felül még a védelembe hozott egy Lúcio-t, aki már öreg és eddig inkább tűnt az Inter beépített emberének, semmint megoldásnak. Ezeknél az igazolásoknál lényeges pénz Asamoah, Isla és Giovinco volt de ha összedobjuk az eladásokból származó bevételeket és a beígért átigazolásokra szánt kavicsot, rájöhetünk hogy még ha túlzók is voltak az előre prognosztizált elkölthető pénzek akkor is kell, hogy legyen erre a célra a kasszában olyan 20 milliónak biztosan. Ez a pénz azért rengeteg, ennél jóval kevesebb ért is repülnek ide-oda olyan játékosok, akik képesek különbséget tenni. Azt gondolom ebbő az összegből simán mozdítható lenne akár Drogba, akár Oscar Cardozo de még Lisandro Lopez is és napestig lehetne sorolni. Szerintem döbbenet lenne, ha egy semmirekellő Bendtner érkeze, mert valljuk be ő egy dekával se jobb mint Matri vagy Quagliarella sőt Vucinicnál pedig fényévekkel rosszabb.

Lassus. · http://juventuz.blog.hu 2012.08.30. 12:35:58

@Diego2889: Nem a véleménnyel, hanem a stílussal van baj. Érted a különbséget?

vágóistván 2012.08.30. 12:46:25

ezekszerint berbatov már nem akar nyerni semmit sem hátralévő játékospályafutásában.

szabo2323 2012.08.30. 13:19:25

Szerintem meg nagy meglepetés fog érkezni,akire nem is számítanánk, de ezért kárvolt az egyetlen igazi klasszis csatárunkat Alexot elküldeni jelen pillanatba ő az egyetlen csatár aki szívesen jönne ide vagy már ő sem!

Barolo 2012.08.30. 13:48:21

Vannak gusztustalan igazolások (lásd Van Persie)....., de azt nem értem, hogy ha Berbatov el akart igazolni, akkor amíg ő nem döntött és irt alá bármit hivatalosan (akár a Fiorral akár velünk), akkor miért ne lehetne egy ajánlatot tenni érte..... itt egy valaki dönt és az maga Berbatov..... ha ő szóban elkötelezte magát akkor az az ő jellem hibája, mi köze van ehhez a Juve ajánlatának. Szerintem ez egy cirkusz a Fiorentina részéről, de azok után ahogy tavaly viselkedtek Contéval nem hiszem, hogy nekünk kellene gesztusokat tenni feléjük. Be kell tartani az átigazolási szabályokat és ennyi..... a többiről meg döntsenek a játékosok!
Forza Juventus!

RuidaRobert 2012.08.30. 14:20:25

Reménykedjünk az álom forgatókönyvben. Bendtner a Fiorentinába igazol -> Jovetic a Citybe -> Dzeko hozzánk.

Tudom, túl szép, hogy igaz legyen, de...

Viccet félre téve. Van Immobile visszahozatalára lehetőség, vagy csak jövőre majd? Már most többet ér mint a dán.

babo410 2012.08.30. 14:29:12

@RuidaRobert: Mivel felesben van a Genoa-nál és nálunk, sztem idén már nem hozhatjuk vissza, jövőre meg le kell ülni, és eldönteni mi legyen. Mard felesben, vki meg veszi a felét, stb. Én bízom benne, hogy ha már nem tudjuk Jojot elhozni akkor a Cutybe megy, és Dzeko ide. ez még lehetőségnek néz ki. De nagyon nem örülnék ennek. De az a baj, ha kell a Citynek, akkor akár 45 millát is letesznek, csak az övék legyen. Mi meg 40 se hiszem, hogy ajánlanánk érte. Bár ajánlanánk gyorsan egy 40 millát, akkor a miénk lehetne. De erre elég kevés az esély.

2012.08.30. 14:42:23

A Fior-nak teljesen igaza van,kavartuk nekik a szart,így Jovetic már biztosan nem lesz Juve-játékos soha,meg Berbatov se mostmár...hát ennyi,idén se lesz értelmes csatárunk!Ez így egy szar,hiába jöttek jó játékosok,akkor is totális csőd ez a mercato is,mert ami igazán kellett volna(gólerős támadó),az megint nem jött,pedig be volt ígérve nagyon!Bendtnernél még Matri is fényévekkel jobb játékos,szal felesleges arra a kétballábas szarra pénzt kiadni!A támadó szekció egyetlen értelmes játékosát el kellett paterolni innen,mert már öreg volt nagyon,idiótaság magasfoka ez,ami itt folyik!Gratula Marottának!

Tony. 2012.08.30. 14:46:49

@RuidaRobert: Ez tényleg szép lenne és még realitása is lehetne a dolognak, ha kb. július 15.-ét írnánk és nem augusztus 30.-a délután 3 órát.

juve28adam 2012.08.30. 15:18:55

@babo410: babo.. 40 milkát Joveticre? Pár napja még mondogattad ,hogy irreális összegekkel mi nem dobálózunk, meg hasonlók(pontosan nem emlékszem,eléggé megfeküdte az agyam a berba ügy)... vedd már észre akkor ezt is... értem én ,hogy személyes kedvenced ,de akkor meg ellent mondasz az eddigiekkel..
istenem 40 millát már másra dobnánk ha lenne...
hihetetlen :D

Barolo 2012.08.30. 15:30:55

40 millából már majdnem Falcaot vagy Hulkot lehetne hozni szerintem....

Barolo 2012.08.30. 15:31:31

De itt 30 milla sincs a jelenlegi forgatókönyv szerint....

Gabuero 2012.08.30. 16:12:36

@Barolo: Falcao alap ara 50misi. szoval ot meg 60-70-ert lehetne. ESELYTELEN :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása