Sarri: "A továbbjutás a célunk"

sarri_maurizio_bl_sajtotajekoztato.jpgA Juventus a Lokomotiv Moszkva otthonában lép pályára, s fontos lépést  tehet a továbbjutás és az egyenes kieséses szakasz felé. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztató során Maurizio Sarri beszélt a szerda esti összecsapásról, míg a játékosokat Wojciech Szczęsny képviselte.

"Nehéz mérkőzés lesz, mert ez a Bajnokok Ligája, s mert láthattuk az első mérkőzést, amely során megnehezítették a dolgunkat, azonban az a célunk, hogy továbbjussunk.

Összpontosítsunk a saját teljesítményünkre. Az eredmények szemszögéből nézve a szezon igazán jól halad mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában." - kezdte mondandóját Sarri a sajtótájékoztatón.

"Úgy érzem, hogy még van hova fejlődnünk, azonban a statisztikák mások, mint az előző években, ilyen például a labdabirtoklás. Amikor az ellenfeleink feszesen és szilárdan védekeznek, a mérkőzéseket egyéni villanások döntik el. Hazai pályán azonban a Lokomotiv Moszkva nem védekezően játszik, kezdeményezőek és kihasználják a képességeiket.

Higuaín és Dybala igazán itt akartak maradni, még annak tudatában is, hogy nem fognak mindig játszani. Én leszek a legboldogabb, ha ma mindkettejüket a pályára küldhetném. Higuaín nagyon sokat fejlődött, s a csapat rendelkezésére áll. Sokat segít a védekezésben és gólpasszokat ad, s ugyan talán kevesebb veszélyt jelent a büntetőterületen belül, így is nagyon fontos a csapat számára. Az előző szezonban Higuaín szenvedett távol a Juvétól, ezt személyes vereségnek élte meg.  Itt új motivációt talált.

Matthijs de Ligt bokája nincs megfelelő állapotban ahhoz, hogy játszhasson, de nem tűnik igazán súlyosnak, inkább egy könnyebb sérülésről van szó, amely néhány nap alatt helyrehozható. Daniele Rugani és Merih Demiral közül fogunk választani, míg Douglas Costa pályára léphet holnap.

Az első néhány hónap mindig újdonságokat hoz, s természetes, hogy ez érinti a játékosokat is. A nehézségek akkor jönnek, amikor az ember úgy érzi, hogy már tudja, miként játsszon egy bizonyos stílusú játékot, de nem hozza a maximumot."

A Juventus kapuját minden bizonnyal Wojciech Szczęsny őrzi majd Moszkvában.

"Gianluigi Buffon egy kiváló kapus és kiváló ember, amikor játszik, továbbra is nagyszerű formában van. Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, hogy visszatért, s számomra nagyszerű, hogy további egy évet tölthetek vele. Évek óta barátok vagyunk Grzeg Krychowiakkal, együtt nőttünk fel, rettenetes pályákon játszva. Most azonban a Bajnokok Ligájában találkozunk egymással, ez egy nagyszerű történet. Nagyon régóta nem tudtuk kapott gól nélkül zárni a meccseket, s bízunk benne, hogy most új sorozat kezdődik, mivel a legutóbbi mérkőzésen sem kaptunk gólt. Tagja vagyok a világ egyik legjobb csapatának, most erősnek érezzük magunkat, s csak arra gondolok, hogy tudásom legjavát nyújtsam." - mondta a lengyel hálóőr.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3715292216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

del pipi 2019.11.06. 16:44:28

Csinálgasd Papikám! Tovább leszünk jutva! Forza Sarri! Forza Juve! (de csak halkan mondom mert a Babo rám szólt)

Jamal Jamal 2019.11.06. 17:26:11

" A nehézségek akkor jönnek, amikor az ember úgy érzi, hogy már tudja, miként játsszon egy bizonyos stílusú játékot, de nem hozza a maximumot."

Ilyenkor kell rotálni Sarri papa!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása