Nedvěd: „A vb-szünetben mindent újra kell értékelnünk”

nedved_pavel_mogorva_tekintettel_oltonyben.jpgA PSG elleni meccset megelőzően Pavel Nedvěd mikrofon elé állt, és az alelnöknek számos kényes témában nyilatkoznia kellett.

„Még nem értük el az európai tavaszt jelentő helyet, szóval jó teljesítményre van szükségünk ennek a célkitűzésnek a megvalósításához, és ezért bizony izzadni fogunk.” - mondta az alelnök a Sport Mediaset számára.

„Az Európa Liga elmarad a Bajnokok Ligája szintjétől, azonban gazdasági szinten és sportérték tekintetében ettől még fontos.

Ötből négy meccsen vereséget szenvedtünk, szóval természetes, hogy kiestünk így a BL-ből. Továbbá a bajnokságban is lemaradással küzdünk.

A szezon eleje óta folyamatosan sérüléshullámokkal harcolunk, összesen 12 vagy 13 sérülésről beszélünk, szóval vannak kérdések, amelyeket fel kell tennünk magunknak. Szerencsére a szezonban van egy szünet november közepétől, és ki kell értékelnünk mindent, aztán másképp kell kezdenünk a szezon második részét. Nem az edzőről, a klubról a játékosokról vagy egyéb specifikus dologról beszélek, de valami egyértelműen rosszul alakult.

A csapat nem tudott intenzív játékot mutatni hosszabb időszakon keresztül, legalább 60-70 percig. Ennek számos oka lehet, és amikor mindenki visszatér, remélhetőleg egy nap mindenki bevethető lesz, akkor meglesz a keret, amit akartunk, a fiatalság és a tapasztalat megfelelő elegye.

Pogba? Nem kényszeríthetünk valakit, hogy műttesse meg magát, még ha alkalmazottunk is, és mi álljuk a bérét. A konzervatív terápiát választotta, ez nem alakult jól, aztán következett egy műtét, és ez sem oldotta meg teljesen a problémát. Azt reméltük, hogy képes lesz játszani, és ő is ebben reménykedett.

Terv szerint november 5-én kellett volna visszatérnie, majd elutazott volna a vb-re. Talán kicsit későn hozta meg a döntést, hogy nem utazik a világbajnokságra, de ettől még nagyszerű ember és kiváló játékos marad.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2817969116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2022.11.03. 07:48:50

Hogy érti vajon azt h ..."aztán következett egy műtét és az semoldotta meg teljesen a problémát"? Nem sikerult a műtét?

Jó lenne neki is belelátni a fejébe. Amennyire imádtam mint játékost annyira nem csipem mint....őőő, mi is az pozija?
A kiértékelésnek az ég adta világon semmi értelme ha nincs következmény...ha az a konklúzió h valahol szakmai hibákat követnek el folyamatosan (pl. sérülések erről árulkodnak) akkor nem megfelelőek a feladat ellatasara...az meg h ennek ellenére további bizalmat szavaznak a vezetés kapcsán veti fel ugyanezt a kérdést a legfelső tulajdonosi körben...
Olyan nincs h nem viszi el valaki ezért a balhét. Bocsi, kicsit felment bennem a pumpa. A tegnapi meccs a bizonyítéka h egyedül a fiatalok hallgatnak Maxra a többiek nem...nem tudom hogy ilyenkor érdemes e egyáltalán folytatni és hagyni total leepulni még őket is. Padoztatni kell azokat akik csak a fizetést jönnek felvenni..vagyis kellett vna a VB előtt eddig h számukra is legyen legalább tétjét.

Egy részem valahol reménykedik h történjen valami változás mert nem hiszem h ezt a szezont így BL indulásig végig lehet tolni. Pláne ha a szünet után majd megint jönnek a sérülések.

Kukszi 2022.11.03. 07:54:11

Abba bízom hogy nyáron jön Conte és hozza magával a stábját (erőnléti edzőként is beleértve).
Semmi más nem érdekel, Pál fordulás úgyse lesz itt.
Bl helyre oda kell érni, minden másról felesleges beszélni.
Komoly sérülés ne legyen ennyit kívánok még.

Kukszi 2022.11.03. 07:55:14

@Kukszi: * (erőnléti edzőket)

venember83 2022.11.03. 08:04:21

@JeetTrader: igen, az ilyen infomorzsákért fordítottam le utólag. Pogba az izomsérülés után folytatja a rehabot, tehát nincs rendben továbbra sem a térde, ennyit tudok.

JuveMI 2022.11.03. 08:47:13

"Nem az edzőről, a klubról a játékosokról vagy egyéb specifikus dologról beszélek..." ... akkor vajon miről beszélsz Pavel? Mit kell akkor kiértékelni??
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy közelgő "kiértékelés" nem Allegri jövőjéről fog szólni... hacsak a hátralévő három meccsen agyon nem vernek minket... Max meg fogja kapni az esélyt, hogy a januárra vizionált full egészséges kerettel megmutassa mit is tud... más kérdés, hogy szerintem full egészséges keret januárban sem fog rendelkezésre állni.
Titkon remélem, hogy a "kiértékelés" során egy új irányvonal lesz lefektetve, mert a vak is látja, hogy a fiatalok és az olaszok hozzáállásból jelesre vizsgáztak... ergo velük lehet olcsón és látványosan átvészelni a következő időszakot! Szerintem Miretti potenciális klasszis szint, Fagioli igazi Juventinonak tűnik, ezen a téren Locatelli is megkérdőjelezhetetlen, Gatti a három védő középső tagjaként (Bonucci helyén) egész jó lehet, Chiesa messze a keret legjobb játékosa, Perin mentalitása tökéletesen illene ehhez a fiatal olasz maghoz, Soulé, Illing szintén használható fiatalok... erre a gerincre lenne érdemes építeni! Mellettük Bremer és Vlahovic mindenképpen fontos játékosok. (ja és mi lett volna, ha De Ligt kedvét nem b@sszuk el az ocsmány bunkerfutballal...)
Pogbát és Di Mariát (bármennyire is rühellem őket emberileg) használni kell, mert kell agy a fenti gépezethez! Az öregek meg igyekezzenek (Cuadrado és Sandro nálam előnyt élveznek a hosszú Juvés múltjuk miatt), vagy húzzanak a búsba.
Pavel... ez lenne a nekem tetsző új irányvonal!

Gaben Smith 2022.11.03. 09:24:14

@JuveMI: az a baj ,hogy aki ezzel a kerettel sem tud egy elfogadható teljesítményt produkálni attól mit várunk a későbbiekben? Azért szidtuk Sarrit és Pirlot is de ok is okkal jobbak voltak így visszatekintve.

MdewC 2022.11.03. 11:05:30

Új rekord.

Pogba egyetlen egy meccset se fog játszani visszatérőként. :D

Attilio79 2022.11.03. 11:49:41

Azért kíváncsi lennék, hogy Polpo térde az ominózus ütközés előtt milyen állapotban lehetett.

Átértékelhetik, de amit látunk, nem tud hazudni. Enervált játékosok, sérülések tömkelege, kiégett edzőbá, a kincstárban az egerek szaladgálnak, össze-vissza hazudozó klubvezetők, akik ellen eljárások folynak, nagyszerű infrastruktúra és tehetséges fiatalabb játékosok, akik felé nincs bizalom.
Zanzásítva ennyi, ezért valaki biztosan felveszi a fizetését a klubnál.

venember83 2022.11.03. 12:28:40

@Attilio79: "Azért kíváncsi lennék, hogy Polpo térde az ominózus ütközés előtt milyen állapotban lehetett."

Ez egyike azon dolgoknak, amit nem fognak megtudni.

JuveMI 2022.11.03. 12:28:44

@Gaben Smith: Én úgy érzem, hiába sírunk... Allegrit nem fogják kitenni addig, amíg a teljes kerettel meg nem bukik. És azért legbelül mindannyiunknak el kell ismerni, hogy a Chiesa-Pogba-Di Maria-Vlahovic kvartett... egy viszonylag normálisan működő középpályával és védelemmel a háta mögött, pusztán tudásból szarrá verné ezt a Serie A mezőnyt, mert nincs még egy olyan csapat, amelyik ilyen klasszis sort fel tudna vonultatni! Allegrit pedig elég tapasztaltnak és elég jó taktikusnak tartják ahhoz, hogy ezt az ütős sort fel tudja tenni a pályára egy hatékony rendszerben.
Kérdés, hogy meddig tudnak egészségesek maradni... illetve számomra az a nagy kérdés, hogy a szezon eleje óta miért nem veszi észre sem edző, sem vezető azt, hogy (istenkáromlás, de) egy új Del Piero (kicsit más poszton ugyan) és egy új Marchisio körvonalazódik... és még számos használható fiatal van a keretben. Miért nem lehet ezekre a tehetségekre IS építeni??

west30 2022.11.03. 12:50:49

O nem,Pogba nem azert nem megy a vbre mert most izomserulest szenvedett,hanem mert a terde nincs rendben.A problemajat 2 fele operacioval szoktak kezelni,az elso amit most o valasztott egy egyszerubb megoldas,a masodik pedig egy komolyabb muttet ami utan a felepules nagyjabol fel ev.

The king of alibis 2022.11.03. 13:16:46

Mit kell átértékelni alkesz? Ekkora szégyen még sosem érte a Juventust, hogy 6 Bl meccsből 5-n zakózzon...

Gaben Smith 2022.11.03. 13:20:35

@JuveMI: abban egyetértek h mi lehet a motivacioja a vezetőségnek Allegri kapcsán. Azzal már nem h ez a keret végigverne a mezőnyt. Vannak papíron is erősebb keretek akik mellett olyanok is aki csapat szinten ,kohézió A-ban erősebbek. Simán nyerni ezzel a kerettel nem sok edző tudna viszont Allegri ebbe biztos nincs benne ahogy a csatolt kép is mutatja. Én megvárom meg a VB-t aztán ha továbbra is ez a sarlatan az edzonk nem nézek meccset amíg ez fennáll.

Thuglife! 2022.11.03. 13:31:24

@JuveMI: csakhogy ez a támadó-kvartett nem az ő szája-íze szerint fog támadni.hanem ahogy ők akarnak.Chiesa lehajtja a fejét és megy előre mint egy gép,Di Marianak a VB után amit Allegri mond egyik fülén be...Pogba ha nem ért egyet az edző filozófiájával,látjuk hogy játszott a MU-ban.Vlahivic meg az a játékos akiben azt látom melyik pillanatban fogja leszakítani Allegri fejét mikor lecseréli.Amit ő(állítólag)meg tud szervezni az a védelem.De láttuk a 2. francia gólt ami nem kontra volt!!!Csak feljebb lett tolva a védelem,felállt 4 védőnk a helyükön voltak és be lett lőve mögéjük a labda.Sandro aki évek óta itt van(aki tudhatná mit vár el Allegri)a támadás túloldalán,végig a labdát és az indító játékost nézve(!) ahelyett hogy lesre állít,befut.ez a védővonal akivel minimum nyár óta együtt dolgozhat a mester úgy mozgott mint 4 idegen.ez a híres leoktatott taktika.
szóval lehet itt a nevekkel meg egyéni teljesítményekkel dobálózni,amivel 1-2 meccset lehet nyerni,de a Napoli meg a Milan se klasszisok miatt bajnokesélyes.

MdewC 2022.11.03. 14:36:51

@west30: na. Akkor hamarosan az jön. Sokat ebben a szezonban nem fog játszani.

JuveMI 2022.11.03. 15:10:53

@Thuglife!: Erre nem lehet replikázni... leírtad a szürke valóságot... úgy igaz, ahogy mondod. Csak optimista 'üveg'szemem látott egy kis fényt az alagút végén...

JuveMI 2022.11.03. 15:15:57

@Gaben Smith: Egyetlen papíron erősebb keret sincs a Serie A-ban... továbbra is tartom... nagyon max. 1-2 klasszis van csapatonként... azokat is javarészt lerabolják év közben a külföldiek... most talán a BL továbbjutás miatt a három csapat év végéig meg tudja tartani őket. VISZONT szervezettek, morálisan rendben vannak és az átlag olasz stílusnál támadóbb felfogású futballt játszanak... ennyi.

2022.11.03. 15:46:57

" Egyetlen papíron erősebb keret sincs a Serie A-ban... továbbra is tartom... nagyon max. 1-2 klasszis van csapatonként"

:) :)

Inter: Skriniar, Bastoni, Brozovic, Barella , ( a liga 2 legjobb középpályása ) Martinez, Lukaku ( bár ő sérült)

Milan: Maignan, Tomori , Leao, Tonali, Theo Hernandez

Napoli: Zielinsi, Osimhen, Rapadori ( talán itt igazad lehet )

És még szigorú is voltam.

Nálunk?

Di Maria ? Aki kb annyira szarik a csapatra , hogy már most előrehozná az év végét?
Pogba? Akinek akkorát romlott a színvonala mind fizikálisan , mind szellemileg , hogy erősen kérdéses , jó volt e őt visszahozni?
Vlahovic? Akire összesen majd 100 milla lesz elköltve, de cserébe úgy viselkedik mint egy max 30 millás játékos? Nem hiszem , hogy ez csak Allegri hibája :)
Chiesa óriási játékos, az teljesen rendben van, viszont majd 1 év sérülés után még kérdéses lesz mennyire bírja a terhelést a pályafutása további szakaszában. Remélhetőleg Zaniolo példáját követve nem lesz a sérülései után teljesen üveglábú.

Szóval , üdv a valóságban kolléga.

2022.11.03. 15:51:31

ó bocsánat Napolinál kihagytam Kvaratskheliat :)

JuveMI 2022.11.03. 16:29:45

@Finodelpietro: Bastoni, Lukaku, Maignan, Tomori, Tonali, Zielinski, Kvaratskhelia... ezek a klasszisok a valóságban kolléga?? Ezek jó rendszerben játszatott, jó játékosok... de még vagy már qrva messze vannak a klasszistól!

2022.11.03. 16:41:52

@JuveMI:
Aham, Bastoni a legígéretesebb olasz védő, a jövő generációjának alappillére, már most leszedi neked a pályáról Dembelét.. Nagyon nincs messze a klasszistól.
Lukaku kb szarrá verte az összes védőt a ligában mikor fitt volt. Martinez az argentin válogatott kezdő csatára.
Tonalit, Kvarat, Tomorit láttad valaha játszani? Tomori a csatárok nagyrészét zsebre teszi. Kvaraért összetennénk az összes kezünket , ha ő lehetne Chiesaval párban a szélen. Nem ilyen 45 éves Di maria 1 éves szerződéssel.
Zielinski bármikor beférne a középpályánkra. Sőt , bármelyik játékos beférne a keretünkbe akkor is, ha mindenki egészséges :)
És igen, ezek inkább klasszisok mint a csapatunk 90%-a. Oké még fél évig lehet verni a taknyunkat Di mariára. Pogba a klasszisod? Igen? 2 éve nem volt értékelhető teljesítménye az MU-ban. Tudom tudom, mert szar az MU... aha.
Tonali egymaga többet tesz a középpályán mint Locatelli meg Paredes együtt egy jobb napjukon.
Maignan????? :D ez nemtudom hogy vicc vagy nem, de ha komoly akart lenni, nézz már meg a jövőben pár Milan meccset , aztán mondd , hogy nem férne be a kezdőbe Perin meg a lengyel helyett.
Nem lehet hogy Fifa-n nőttél fel? És fontos , hogy a nevek jól csengjenek ? :)

JuveMI 2022.11.03. 17:24:58

@Finodelpietro: Oké, inkább hagyjuk! Ilyen suttyó stílusban nem vagyok hajlandó vitázni.

Pedro32 2022.11.03. 17:28:22

A játékosok teljesítményét egy rendszerben szokták és lehet értékelni.
A Juventusnál nincs rendszer,és nagyon nehéz kiértékelni bárkit is.Bentancur is egy jó rendszerspiler,megfelelő karakterekkel a középpályán.
Az átigazolásoknál is megfigyelhető ,hogy teljesen más profilokat nézegetett a nagyszerü vezetőség ugyanarra a pozicióra.Depay/Milik tök más profil,de nemszámit csak valami legyen.
Nem írnám le Locatellit,Vlahovicot,Kosticot.bennük az a közös,hogy itt futott zátonyra a karrierjük.
Higgyétek el,hogy Allegri Kvaratskeliat is letudná zülleszteni De Sciglio szintjére ezzel a nézhetetlen beszari focijával.
Vlahovic is volt ekkora tehetség,de nálunk sikeresen b.lf.sz lett.Kvara,Tomori…badarság azt hinni,hogy nem fogatlan oroszlánkét futkároznának Ők is itt.Leginkább támadásra Felépitett rendszerekből ragadunk ki játékosokat,hogy aztán itt a szöges ellentétét kelljen csinálniuk.

2022.11.03. 17:35:03

@JuveMI: ne legyél már ennyire sótlan. Inkább ismerd el , hogy nincs igazad :)

2022.11.03. 17:36:45

@Pedro32: szerintem ennyire nem lehet lesarkítani, mert nem lehet , hogy mindenkire rosszul hat Allegri, de tenyleg mindenkire..
Egyszerűen elkell ismerni, ha egeszséges mindenki, akkor is max a 3.-4. helyre sorolnam magunkat szintiszta jatekos tudas alapjan..

Del Pybala 2022.11.03. 17:45:07

@JuveMI: Pogba es Dimaria mint klasszis :D:D:D ez jo..egy lepukkant selejt meg egy kivenhedt zsoldos

JuveMI 2022.11.03. 18:45:14

@Finodelpietro: Na jó.... akkor igazad van? Tele van klasszisokkal a Serie A?
Leírtad a véleményed... amelyben az összes tetves ősellenség összes játékosa alaposan körbe lett nyalva... közben nálunk a zöm kutyaütő... lehet, hogy rossz oldalra tévedtem... vagy a tisztelt szerkesztők tegnap óta átpártoltak:))
Tény, hogy Pioli remek munkát végzett a Milánó jobbfelén lévő szeméttelepen (ami a kerete minőségét illeti)... sőt Spalletti élete fő művét alkotja Észak-Afrikában... DE hogy a retkes kékfekete tetovált sittesbanda is ennyire lenyűgöző számodra... na ez kemény!

Shaky79 2022.11.03. 21:44:49

@Finodelpietro: Nagyon nem értek egyet veled. Amiket a mi játékosainkról írsz és az ellenfelek játékosairól azok egyáltalán nem tények, hanem azok csak a te véleményeid!!! Tények a játékosokkal kapcsolatban:
EB győztesek: Bonucci, Chiesa, Locatelli, De Sciglio, Moise Kean
Világbajnokok: Rabiot, Pogba
Argentín válogatottból kirobbanthatatlan klasszis: Di Maria
De Paredes is argentín válogatott!
Szerb válogatott csoportelsőként jutott ki a VB-re megelőzve a portugálokat, Juve játékosok: Kostic, Vlahovic
Brazil válogatott játékosok: Alex Sandro, Danilo, Bremer
Ezek tények és nem érzéseken alapulnak és itt a lengyeleket meg sem említettem, te viszont hivatkozol Zielinszkire meg arra a másik napolis gyerekre akit azt se tudjuk honnan jött, volt 5 jó meccse és már szerinted világklasszis! :))))
Nem azt mondom, hogy a mi keretünk világverő, de azt igen, hogy a seria a bármelyik csapatával felveszi a versenyt, sőt!!!
Ráadásul ebbe a szarba a Juvét a vezetőség és allegri taszította, ő favorizálja az idős, tapasztalt játékosokat, akik több poszton játszathatók, univerzálisak. Ekkora baromságot, pont ezért tartunk itt, mert nincs kialakult játékrendszerünk, nincs csapatjátékunk, minden héten más poszton játszanak a játékosok, akkor hogyan nyújtson világklasszis teljesítményt bárki is?! Allegri mondta, hogy nem kell szélsővédő, mert túl sok van a csapatban, most meg velük van probléma, akkor ki a dilettáns?! Nézd meg a világon melyik csapatjátszik ekkora antifocit mint a Juve, már a kiscsapatokra sem jellemző ez a stílus, erre tegnap látunk aránylag egy elfogadható meccset és utána azt nyilatkozza, hogy nem futottunk hátra, meg hogy sintér ellen ez másképp lesz, na azt majd meg lehet nézni! Hogyan rúgjon valaki gólokat ha 90 percből 70-et a saját kapunk előtt vagyunk és kergetjük a labdát, mert annyira túlbiztosítja a védekezést?!
Te a játékosokban láétod a problémát én pedig főleg allegriben. Természetresen vannak nagyon gyenge produkciók és a játékosoknak is magukba kell nézniük, de amíg ezt a szar antifocit játszatja velük addig nem lesz előrelépés, idehozhatnak bármilyen világklasszis játékost! Egy Juvéba nem labdakergető, buszbeparkoló játékosok jönnek akik nyomozni szeretnék a labdát egész meccsen, ide olyanok jönnek akik focizni akarnak, szeretnek a labdával foglalkozni és gólokat lőni, akciókat vezetni, de mesterünk az antifoci stílusával nagyon visszabutítja őket! Szerintem ez a legnagyobb probléma, valamint az edzésmódszerek, mert a sérülések 80 százaléka izomsérülés ami borzalmas, és ez az edzésekre vezethető vissza, amit viszont allegrinek kell irányítani, de ezek szerint ehhez sem ért, és hát a fizetése meg, ha valakinek akkor neki világklasszis, na de mire.....

Thuglife! 2022.11.04. 07:21:16

Sajnos ameddig nincs szezonközi edzőváltás addig ez meddő vita.Mert ugye hagyományból szezon közben nem cseréljük le az edzőt.pedig akkor derülne ki hogy ugyanazokkal a játékosokkal mire lenne képes más edző.tegyük fel a nyáron talpon rúgják Allegrit.jön egy új edző,másfajta nyári felkészülés,új játékosok,távozók,sérültek visszatérnek.már nem tudjuk tükrözni a két edző teljesítményét.viszont azt látjuk hogy egy edző önmagához képest milyen!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása