A csapat a vezetőség következő lépésére vár?

agnelli_andrea_beszed_1.jpgAz Ajax utáni csalódást keltő kiesés után a Juventus nehezen találja a csúcsformához vezető utat, az Il Giornale pedig érdekes pletykákkal és (igencsak) megkérdőjelezhető értesülésekkel fűszerezett cikkel szolgált, amelyet az alábbiakban közlünk.

A kiesés óta a bajnokságban az Öreg Hölgy nyert a Fiorentina ellen, de az Inter és a Torino ellen már csak egy-egy döntetlenre futotta. A címvédő minden esetben hátrányba került már az első negyedórában.

Ráadásul a sérülések is egyre nehezebb helyzetbe hozzák a mestert és a csapatot. A Cruijff-unokáktól elszenvedett továbbképzés után továbbra sem lehet számítani sokakra, ráadásul a biztos emberek teljesítménye is visszaesett, elég csak João Cancelo és Miralem Pjanić legutóbbi meccsen mutatott hibáira gondolni.

Az egyetlen kivétel Cristiano Ronaldo, akinek köszönhetően a Fiorentina ellen bebiztosította a címvédést az Öreg Hölgy, illetve a legutóbbi két presztízsértékű meccsen elkerülte az együttes a vereséget. Érdekességként elmondható, hogy a portugál csatár a Sky mérései szerint 2,47 méterre ugrott fel a fejeléshez, utóbbi tíz góljából pedig hetet így szerzett.

Cristiano Ronaldót talán az is motiválhatja, hogy azon kevesek egyikéhez tartozhat, akik első torinói évükben gólkirályi címet zsebeltek be. Juventusnál futballozó játékos egyébként viszonylag ritkán lesz gólkirály, a klub keretén belül utoljára Alessandro Del Piero büszkélkedhetett a cím elnyerésével.

A portugál futballista képességeit a jövőben jobban ki kell használnia a Juventusnak, ezzel tisztában van a mester is, aki szerint „a futball a képességek játéka. Cristiano Ronaldo az első évét tölti a Juventusnál, jövőre pedig minden bizonnyal jobb teljesítményt fog nyújtani”.

A derbit követően a mester négy szabadnapot adott játékosainak, ő azonban a városban maradt, talán a vezetőség és a mester közötti egyeztetés miatt. A csapat is mintha arra várna, hogy végre a vezetőségtől megerősítés érkezzen a jövővel kapcsolatban, ez azonban csak a mester, Andrea Agnelli, Pavel Nedved és Fabio Paratici közötti tárgyalás után történhet meg. Jelenleg szinte bármi elképzelhetőnek tűnik a játékosok és a mester vonatkozásában is. A mester arról beszélt, hogy a klubbal folytatni fogja a munkát, azonban ezt a tárgyalásokat követően a klubnak is meg kell erősítenie.

A Bajnokok Ligája-győzelem érdekében a klub erősítéseket fog végrehajtani, azonban mivel a kiemelt státusz, az esélyesség sok esetben csak megnehezíti a siker elérését, a mester próbálja csökkenteni a célkitűzés által a klubra kifejtett nyomást, és megpróbálja majd elkerülni a zavarokat, amelyek a csapatot gátolták a pontos identitás megtalálásában és a minőségi erősítések megszerzésében.

Ilyen zavar volt idén Paulo Dybala kapcsán, akit a mester mindenessé kívánt átformálni, ám a taktikai húzás sikertelenséggel zárult, ami az egész csapatra negatív hatással volt. Mindazonáltal ez a zavar valószínűleg nem érte váratlanul a mestert, mivel Cristiano Ronaldo nyári átigazolását követően nagyon sokan felismerték, hogy nehezen tud majd együttműködni a pályán La Joya és CR7.

Massimiliano Allegri valószínűleg új játékosokat is kér a célkitűzések eléréséhez, például szükség lehet egy abszolút minőséget képviselő középpályásra, miután idén Miralem Pjanić csalódást keltő szezont futott. Egy esetleges távozóról számolt be a mai Corriere dello Sport is, mivel a Manchester City heves érdeklődést mutat João Cancelo iránt, akit egy 60 millió eurós ajánlat esetén akár a klub el is engedhetne, így növelve az átigazolási keretet. A Juventus pénzügyi helyzete és a piaci lehetőségek felmerülése miatt jelenleg kár bármit is biztosra venni a játékosok vonatkozásában, azonban a mester státusza sem tekinthető betonbiztosnak.

Egyes pletykák szerint a vezetőség körében ellentétes álláspontokat képvisel Pavel Nedvěd és Fabio Paratici, már ami Massimiliano Allegri jövő évi mandátumát illeti. Ennek tulajdoníthatón például Antonio Conte is inkább türelemjátékot folytat jelenleg, és egyelőre nem kíván határozott választ adni a különböző klubok megkereséseire, egyéb pletykákban pedig olyan nevek merülnek fel a Juventus kispadja kapcsán, mint Pep Guardiola vagy éppen (feltehetően sokak meglepetésére) Siniša Mihajlović.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr814808350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2019.05.05. 12:12:43

Mihajlović? Anyám borogass! Conte jöjjön akkor már, habár nemzetközileg eddig nagy bukta amit művelt.

frenky441 2019.05.05. 12:29:52

Szerintem egy edzővel léptünk volna szintet, de sajnos őt buktuk: Zidane. Véleményem
szerint a támadósor erősítésekor el lett hanyagolva a középpálya minőségi fejlesztése, mert azért a Pirlo, Vidal, Pogba csak erősebb volt, és nem olyan sérülékeny.

juve28adam 2019.05.05. 12:43:37

Vagy Conte lesz ebből, vagy marad Allegri szerintem. Utóbbi esélyesebb.

JuventusFanatikus 2019.05.05. 13:03:24

Jó szakembernek tartom Mihajlovićot, de Ő nem hinném, hogy elég lenne a Juve padjára. Nem mellesleg Ő sem igazán kedveli a Bianconerit...

m.martin91 2019.05.05. 13:07:26

Nem értem, mit akarnak Contéval. Nagyon jó edző, de a Juventus kinőtte, és bizonyította, hogy hosszú távon nem lehet rá számítani. Neki egy bajban lévő Serie A-s nagycsapat való, ahol középszarokból kell kihozni a maximumot. Például a Milan, bár szerintem ott is az a gond, hogy a vezetők nem kívánnak egy ilyen öntörvényű emberrel együtt dolgozni, bármennyire is szükségük volna rá minőségileg.

Bianconero 2019.05.05. 13:08:08

Mihajlovic lehetne az új Pirlo, ami a szabadrúgásokat illeti.

rockitbaby 2019.05.05. 13:41:40

@m.martin91: Meglátásom szerint, ha mellette is tennénk le a voksunkat, az nem hosszú távra lenne. Neki egyetlen feladata lenne, újfent csapatot építeni. Először is azért érkezett, és bebizonyította, hogy ehhez ért igazán.

De ha ténylegesen azt nézzük, mi lenne jó a Juventusnak, akkor én azt mondanám, hogy Conte üljön a Roma kispadjára. Emelje fel őket méltó kihívóvá, így talán nem alszunk be már féltávnál, és talán így tudnának a srácok magas hőfokon égni a BL-ben is.

juve1982 2019.05.05. 13:50:45

@JuventusFanatikus: Allegrit elégnek gondoltuk anno, mikor jött? (Szerintem akkor sem volt elég, mint ahogy most sem... de ez jelen pillanatban mindegy is)... s ha jól emlékszem ő sem volt valami nagy juventino...
Én már (szinte) bárkit szívesebben látnék, mert az esély lenne a változásra... Allegri alatt pedig már semmi spirito-ra nem számítok...
Mihajlović azért tökösebb gyerek, mint Maxi... ezt valljuk be! :)

jeneiPALI 2019.05.05. 13:56:25

Allegri lehet hogy mehet pff de örülnék :D

Alex8610 2019.05.05. 16:45:24

Azt mondjuk nem csodálom hogy Nedved megköszönnè Allegrinek, ő is "katona" volt eltudom képzelni hogy hányszor gondolta azt a páholyban hogy felhuzza a mezt aztán lemegy rendet tenni.:) én megprobalnam újra Contet ha más nem jön össze.

alexGicamo 2019.05.05. 19:42:59

@Alex8610: Nagyon tetszik a Paveles gondolatod ! Szerintem, nem jársz messze az igazságtól , legalábbis amennyire őt ismerjük . :-D

JuventusFanatikus 2019.05.05. 21:07:21

@juve1982: Allegri a Milanos korszaka elején még ért el valami sikereket, ám a végére nagyon kegyvesztett lett, mondhassuk azt, hogy nagy csapatnál bizonyított valamit. Mihajlovićnak igazából élcsapatnál nem volt dolga, ezért ezt annyira nem tudhatjuk, hogy mire lenne képes. A Sampnál hatalmas siker, és most a Bolognánál is, míg a Milannal és a Toronál mondjuk azt, hogy hozta a szintet, többé-kevésbé. Azt hiszem Ő a játékosok közé b@szna, még lehet megtanítaná CR-t szabadrúgást lőni:D Tud támadó futballt is játszani, úgyhogy így átgondolva mégsem olyan hatalmas hülyeség, hogy a neve szóba került.

GGábr81 2019.05.05. 22:27:22

Kedves Vezetőség!
Engem nem izgat a bl győzelem. CR gólkirályi címe nagyon nem érdekel. Inkább legyenek a csapatban olyan szerethető játékosok mint Marci, G1G1 és bl közelébe se jussunk még 10 évig, mint... most nem sorolom, mert kiderül, hogy nem is szeretem a Juventust. Sajnos én nem változok, CR-t nem tudom megszeretni, pedig biztos sok gólt lő, meg minden, de inkább ne nyerjünk bl-t. Ezen az áron nem kell.
Na de most, se győzelem, se ...
Se semmi. Játék, identitás, csapat?

Rikoo 2019.05.06. 00:08:10

@JuventusFanatikus: Szerintem borzasztó gyenge és túlhypolt edző. Félelmetesen sz@r statisztikái vannak. Nem ezen a szinten kellene tevékenykednie.

pedronegroo 2019.05.06. 08:57:09

Jöhet szinte bárki edzőnek, ezt a nézhetetlen fost bárki összehozza!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása