Nem csitulnak az indulatok Bonucci nyilatkozata körül

kean_moise_bernardeschivel.jpgA Cagliari otthonában aratott győzelem egyik szomorú epizódja volt, hogy a szardíniai klub közönsége rasszista rigmusokban részesítette a Juventus néhány játékosát, s a második találatot jegyző Moise Kean gólörömével tovább fűtötte az indulatokat. A mérkőzés után finoman szólva is igencsak megosztó nyilatkozatot tett a csapattárs, Leonardo Bonucci, aki úgy látja, a felelősség fele Kean-nak tulajdonítható.

A Juventus védője ugyan később a közösségi médiában közzétett posztban magyarázkodott arról, hogy szavait félreértették, talán nem meglepő, hogy Bonucci gondolatmenete hatalmas felháborodást keltett szerte a labdarúgás világában, s számos jelenlegi vagy korábbi játékos megszólalt az ügyben.

"Bravó! És mondd meg Bonuccinak, hogy szerencséje, hogy én nem voltam ott. Ahelyett, hogy megvédett volna, ezt teszi? Igazán meg vagyok döbbenve. Szeretlek, testvérem!." - üzent Kean-nek Mario Balotelli a közösségi médián keresztül.

"Szégyen. Elképesztő volt, hogy egy csapattárs vagy egy edző azt mondja a saját játékostársának vagy játékosának, hogy nem kellett volna azt tennie. Úgy gondolom, hogy ez a létező legrosszabb forgatókönyv, ami a labdarúgásban előfordulhat. Hogy egy csapattárs támadja az embert, ilyeneket mondva, ez elképesztő. El sem tudom képzelni, mennyire bánthatta őt, amikor látta." - mondta az esetről Yaya Touré.

"Az ember most csak röhögni tud." - kommentálta Bonucci szavait a Manchester City játékosa, Raheem Sterling.

"Én inkább kiállok Juvés társam mellett, nem őt hibáztatom. Szerencse, hogy a Cagliari kirekesztő idiótái  az égvilágon semmire sem jutnak az életben, míg Kean egy feltörekvő szupersztár, Matuidi pedig egy világbajnok. Én magam is erre összpontosítok. Kean-Cagliari rasszista idiótái 1:0." - írta a Juventus női csapatának játékosa, Eni Aluko.

"Támogatok minden küzdelmet a rasszizmus ellen, mindannyian egyenlőek vagyunk. Jó olaszok, ébredjetek! Nem hagyhatjátok, hogy rasszisták egy kis csoportja beszéljen helyettetek." - írta Paul Pogba az Instagram-on.

"Azt állítja, hogy Moise magának kereste a bajt, s ezzel kimondta azt, amit sokan gondolnak: hogy a feketék megérdemlik, ami velük történik." - kezdte megfogalmazni kőkemény véleményét a klub egykori klasszisa, Lilian Thuram.

"Az ilyen emberek miatt nem történt előrelépés. Moisénak csak annyit mondhatok, hogy büszke vagyok a meghurcoltatásra, ahogyan minden feketének annak kellene lennie. Bonnuci felé a megfelelő kérdés az volna, hogy vajon mit követett el Kean, amivel rászolgált ekkora megvetésre?

Bonucci soha sem mondta azt a szurkolóknak, hogy hibáztak, inkább Kean-t hibáztatta, aki magának kereste a bajt. Ez olyan, mint amikor megerőszakolnak egy nőt, s valaki az öltözködéséről kezd beszélni. Bonucci nem hülye, de megvan a maga elképzelése a társadalomról, s a megjegyzése szégyenteljes.

Egyértelműnek kell lennünk a rasszizmussal kapcsolatosan. Azok, akik huhognak, megsértenek másokat, beleértve olyan gyerekeket is, akiknek ugyanolyan színű a bőre, mint Kean-nek. Mindig azt mondják, hogy a következő alkalommal majd félbeszakítják a mérkőzést, ha ez újra előfordul, de ez soha sem történik meg.

Azt látom, hogy a labdarúgó szervezetek nem foglalkoznak vele. Ha valóban problémát jelentene számukra, a rasszizmusnak már megálljt parancsoltak volna. A csapatnak le kellett volna vonulnia a pályáról, s akkor megoldást találnának."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3914738239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hurbiny3k 2019.04.04. 14:39:16

Most, hogy közeledik a szezon vége, ez még pont hiányzott.. Semmi baj Bonucci véleményével, de sejthette volna, hogy ezért keresztre feszítik..

Leram7 2019.04.04. 14:45:32

Nem értem miért olyan nagy dolog ha lezsidóznak vagy lenégereznek, esetleg lecigányoznak valakit? Vagy lefehéreznek?

Részben pedig igaza van Bonuccinak, mert Kean a gólja után kicsit arcoskodott, ami olaj volt a tűzre. Többet ért volna, ha elengedi a dolgot.

Nyilván nem kéne bántani a bőrszíne miatt, de ahogyan Kean reagált rá azzal mire számított? Niggerezik, majd lő nekik egy gólt és az ellenfél tábora előtt arcoskodik. Ilyenkor csak méginkább elekdzdik szídni... és Kean célja ez volt volt kb. az ünnepléssel, hogy provokáljon.

pedronegroo 2019.04.04. 14:51:57

Faszság és képmutatás! Jelentkezzen ki lakna szívesen egy néger, roma, migráns, kínai szomszédságában és ki az aki szó nélkül leengedi a gyerekét játszani ha a kis Kolompár vagy a kis Ahmed becsenget, hmm??

Andras74 2019.04.04. 14:53:34

Ha én lennék Bonucci, akkor valahogy úgy mondhattam volna, hogy: figyelj öcsém! Ezek a fasszopók hadd huhogjanak! Ne provokáld őket, mert úgysem értik, csak még jobban felhergelik magukat!
Emelkedj felül a helyzeten, és lépj tovább! Azzal okozod nekik a legnagyobb bosszúságot, ha nem veszel róluk tudomást, és semminek tekinted őket!

Nem lepődnék meg, ha Bonu is így gondolta volna, csak Kean vagy nem értette, vagy Bonu nem jól fogalmazott.

Kizártnak tartom, hogy Kean ellen akart volna beszélni!

Andras74 2019.04.04. 14:57:50

@pedronegroo: a kínai (és vietnámi) szomszédokkal jól kijöttem, amíg itt laktak. Persze, nem borultunk egymás nyakába, de békességben megfértünk. Ha nem arcoskodnak, akkor nincs velük semmi bajom.......

Andras74 2019.04.04. 14:58:59

Azért remélem, hogy nem Bonucciból akarnak bűnbakot csinálni!
Van (volt) vele már elég bajunk, de ami nem az Ő keresztje, azt ne aggassuk rá!

Pavel1988 2019.04.04. 15:01:26

Egyetértek a nyilatkozatokkal, Bonucci az egyik legtapasztaltabb játékos és egy igazi vélemény vezér. Ő most azt az utat választotta, hogy nem áll ki egy csapattársa mellett, nem ez az első ilyen.
Nagyon elegem van Bonucciból, megosztó személyiség és grátiszba buta is. Mindig a legjobb pillanatokban rombolja le az egységet, én nem szeretném többet Juventus mezben látni.

@pedronegroo: Eddig értelmes kommenteket tettél közzé, nem értem ezt a mostanit. Arról beszélünk, hogy a futballpályán szűnjön meg a rasszizmus. Ez egy fárasztó és felesleges gyűlölet amivel évek óta csak bajok vannak és nincs semmi pozitív hozadéka.
Nem értem hogyan jön ide, hogy becsenget hozzánk egy Ahmed vagy néger.

Barolo4 2019.04.04. 15:08:37

@pedronegroo: Ez most, hogy jön ide? Nyilván 10-ből 9 nem engedné le játszani (én sem), ettől még nem állok neki huhogni egy meccsen..... és nem azért mert vissza fogom magam, hanem mert primitívnek gondolom. Ez nem képmutatás, hanem két teljesen különböző szint, amiről te írsz.
Nem bőrszín alapján döntöm el, hogy kinek az anyját szidom, mert arra nyilván sok játékos rászolgál adott esetben. Bonucci meg jól elb...ta ezt a dolgot, most megint a hülyeséggel kell foglalkozni koncentráció helyett. Amúgy (sztem) igaza sem volt, mert azt mondhatta volna, hogy nem kell az ellenfél szurkolói előtt ünnepelni, de ez az 50-50% már nem volt korrekt, főleg, hogy itt tavaly is ugyan ez volt. Ráadásul, ha még így is gondolja, akkor ezt beszélje meg az öltözőben. Egy törpe csapat néhány kretén szurkolója miatt vetődik most rossz fény a Juventusra és áttételesen egész Olaszországra. Idegesítő, nagyon szerintem. Az ilyeneket szó nélkül ki kell tiltani a stadionból, ahogy pl. Angliában fele ennyiért meg is teszik. Forza Juventus!

west30 2019.04.04. 15:16:16

Annak ellenere,hogy elitelem a risszizmust,volt igazsag abban amit Bonucci mondott.Mind a ket fel ugy viselkedett mint egy majom,ennek nincs helye egy meccsen.

triplat 2019.04.04. 15:17:06

Hát Boucci sajna nem az eszéről ismert. Tett már néhány "rossz" nyilatkozatot az elmúlt 2 évben.

sleepy8 2019.04.04. 15:19:21

@pedronegroo: Minden normális gondolkodású ember jelentkezhetne akkor. Nem is értem, mennyire kell ehhez primitívnek lenni? Bőrszín és/vagy származás miatt elítélni valakit...

@Barolo4: Hat az emberiség érdekében remélem, hogy tévedsz, És nem csak minden 10. ember tud értelmesen gondolkozni.

krisszvector 2019.04.04. 15:21:09

Foszlányokban láttam a meccset, de Egri már akkor mondta, hogy megint hallja, hogy huhognak. A 18.-20. perc környékén!

ez az 50-50 nálam is leb*szta a relét
végig stufolták a két gyereket a meccs elejétől kezdve, még is milyen 50-ről beszél ez a csicska? teszem hozzá, ilyen fiatalon nekem is eldurrant volna az agyam és igen, én is odaálltam volna eléjük
nem beszélve arról, hogy én kinézzem a bonnuciból, hogy bármikor képes lenne lenégerezni...

pedronegroo 2019.04.04. 15:24:00

@Pavel1988: @Barolo4: Csak annyi hogy nem kell a képmutatás, mi nem huhogunk de ugyanúgy nem kokettálunk bizonyos népcsoportokkal főleg ha arról van szó hogy szeretteinket a közelükbe engedjük. Huhogok mindig lesznek, a rendezők dolga kitiltani őket a stadionból. Ja és egyszerűen csak nem bírom az álszenteskedést, most hirtelen mindenki mekkora humanista lett és beleáll Bonuba amúgy meg soha senki nem tesz egy fűszálat se odébb az ügy érdekében csak most lehet verni a mellet hogy mekkora píszik vagyunk, ja addig amíg nem a mi házunk, udvarunk környékén történnek a dolgok. Rendre van szükség nem álszenteskedésre!

Thuglife! 2019.04.04. 15:31:31

Hány néger van köztetek hogy átéli a helyzetét?vagy cigány?
Nem Kean provokálta őket ő választ adott.Ki álljon ki érte és a rasszizmus ellen(akár a meccsen) ha saját maga sem teszi.akkor homokba dugná mindenki a fejét mint Allegri.
Bonucci meg már pont nincs már abban a helyzetben hogy az észt ossza.
Még mindig a milanban kinlódna ha nem lenne Chiellini.majd ha a csk abbahagyja senki nem áll már mögötte.nem lesz ekkora pofája.

HiemannMoc 2019.04.04. 15:32:13

@pedronegroo: Angol nyelven végzem Magyarországon az egyetemet. Jelenleg egy "néger" és egy arab "migráns" is lakótársam. Rengeteg szaktársam ázsiai. Bármikor leengedném a leendő gyermekeimet az ővéikkel.

Magához a Kean ügyhöz kommentelve. Nem értem mire számított?! Majd biztos megtapsolják és éljenezni fogják a Cagliari szurkolók a gólját. Főleg azok után, amit a mérkőzés alatt produkáltak.
Magának kereste a bajt. Bonuccinak igaza volt.
Inkább maradt volna mindkét szamár kussban

pedronegroo 2019.04.04. 15:33:52

A végén még Bonu lesz aki huhogott is!! Jellemző a média felhajtásra az e fajta hozzá állás. Arról persze egy szó sincs hogy mi a helyzet a huhogókkal, elő lettek állítva, el lesznek tiltva, egyáltalán keresik őket vagy nagy ívben szarnak bele?

pedronegroo 2019.04.04. 15:39:13

@HiemannMoc: Ez mind szép és jó. A feltételezésemen ez mit se változtat. Majd ezer éve élnek velünk a romák és még nem sikerült integrálni Őket... ez vajon csak valami technikai probléma lenne? Vagy más országokban is milyen faszán integrálják afrikai és arab országbeli bevándorlókat....

Pavel1988 2019.04.04. 15:40:53

@pedronegroo: Úgy érzem másról beszélünk. Nyilván nem örülnénk annak ha becsengetne ide Moise Kean édesapja és szomszédként üdvözölne.
Nem álszenteskedek, egyszerűen idegesít ha a futballpályán huhognak. Az előző kommentemben kifejtettem miért van így, ha ez szerinted álszenteskedés akkor azzal nem vitatkozok.
Továbbra sem értem hogyan lehet ezzel az esettel azt összehasonlítani azt, hogy a szomszédunkba költözik egy ugyanolyan bőrszínű ember. Az általad leírt eset egy életminőséget befolyásoló szitu, a másik egy 90 percen át tartó sportesemény amit élvezni szeretnénk.

HiemannMoc 2019.04.04. 15:44:55

@pedronegroo: romákról egy szót nem írtam. De saját előítéleteimet nem bőrszín vagy vallás alapján határozom meg.
Amúgy remélem meglepődsz azon, hogy második generációs afrikai és arab országbeli bevándorlók SEMMIVEL nem különbek az "őslakosoknál"

JuventusFanatikus 2019.04.04. 15:51:15

A "nagy" Bonucci ismét hozta a formáját. Elmondta, hogy 24 óra elmúltával átgondolta, amit mondott. A meccs végén nyilatkozott, és nem gondolta át teljesen a mondanivalóját, és félreérthetően volt amit mondott. Teljesen elítéli a rasszizmust.

pedronegroo 2019.04.04. 15:52:37

@Pavel1988: Azért mondom hogy ezeket az embereket ki kell tiltani a stadionból mert primitívek de ne kezdjünk el papolni mivel se Te se én és szerintem mások se tesznek semmit a rasszizmus ellen. Amúgy nem is lehet mit tenni ellene már mint magával az érzéssel kapcsolatban ez egy ösztönös dolog a csoporttudatra vezethető vissza, ösztönösen elzárkózunk a kívülállókkal szemben ami természetesen nem jelent egyet az agresszióval. Kísérletek tucatjai bizonyították hogy az emberek nem létező, kitalált csoportok ellen is ösztönösen előítéletesek.

gomorra21 2019.04.04. 15:54:22

Nem teljesen értem Bonuccit, meg az őt védő kommentelő társakat. Moise Kean a 90. percben lőtt gólja utáni ünnepléssel provokálta ki, hogy a Cagliari drukkerek az első félidőtől kezdve huhogtak? A szardínik időutaztak, vagy hogy sikerült ez nekik?
Simeone meg CR7 kemény srácok voltak, amikor egyértelmű utalásokat tettek férfiúi nemiszervükre, de Kean széttárt karjai már elfogadhatlanok?
Bonucci miért nem rakta helyre CR7-et, amikor másfél méteres, képzeletbeli f*szra húzogatta Simeonét és a matracosokat?

Leo, túltoltad megint! Biztos fáj, hogy a te góloddal és (amúgy provokatív) gólörömöddel a kutya nem foglalkozik.

pedronegroo 2019.04.04. 15:55:45

@HiemannMoc: Miért lepődnék meg? Nekem mindenféle nációból van ismeretségem, kapcsolatom, attól még tény marad hogy ösztönösen előítéletesek vagyunk és csak a papolás megy a rasszizmus elleni harcról.

Il Principino 2019.04.04. 16:53:24

@gomorra21: Jelen esetben profi labdarúgókról beszélünk,akiknek sem anyázásra,sem a huhogásra nem szabadna reagálni pláne ne provokálják a nézőket!A szövetségnek kellene kitiltani az ilyen barmokat..
Ha berontottak volna a pályára a nézők akkor is a karját tárta volna szét Kean?
Az szép,hogy kiállt magáért,de ez csak olaj volt a tűzre,több ember testi épségét kockáztatta(vagy a sajátját ha fejbe dobják vmivel) egy esetleges rendbontással..
Hivatalosan tegyen panaszt a klub,vagy a játékos a mérkőzés után annak módja szerint.

hurbiny3k 2019.04.04. 17:11:29

Nem volt szerencsés nyilatkozat, de amit odaokádnak a népek az instájára, sokkal undorítóbb..

Juveefan9107 2019.04.04. 17:12:29

Sziasztok, evek ota olvasom itt a napi juves hireket, de erre ugy gondoltam reagalnom kell. Bonuccinak nem lehet megbocsajtani a multbeli dolgokat de most tokeletesen igaza van!
Kean 19 evesen par meccsel a hata mogott, mar most a nagykepuseg jeleit mutatja, nem provokacioval kellett volna reagaljon a huhogasra.
A cagliari szurkoloit ki kell tiltani, lehetnek rasszistak, mivel mindenki azt gondol amit akar, de ne egy ilyen sportesemenyen adjanak hangot ennek...
Viszont, amibol mar nagyon kezd elegem lenni, hogy mennyire felvan fujva ez a rasszizmus tema!
Mindenre ugranak es ugy allitjak be mintha vilagvege tortenne, az amikor ok fehereznek az nem problema ugy? Epitoiparban dolgozom es a romak folyamatosan mocskoljak a magyarokat, parasztozzak! Az nem rasszizmus... allszent a vilag nagyon.
Nemtudom ki jart az elmult ket evben torinoban vagy milanoban meccsen, de kb meg se lehet toluk mozdulni nyugodtan a varosban.... agresszivek es semmi kozuk az europai kulturahoz, az pedig hogy itt szuletik harmadik generacios vagy akarhanyadik, es akkor mivan?? Akkor is megmaradnak a kulonbsegek. Ha en kimegyek nigeriaba a fiam maximum papiron lesz nigeriai.

rockitbaby 2019.04.04. 17:22:08

@gomorra21: Lehet, hogy nem érdemelte meg Kean a huhogást, de azzal a gólörömmel egy centinyit sem segítette elő a rasszizmus elleni küzdelmet.

Oda kellett volna menni a csapattársakhoz, ölelkezni és tojni a szárdokra. Ezzel sokkal többet ért volna és nem mellesleg profihoz méltó is lett volna.

rightinthenuts91 2019.04.04. 17:31:04

Látszik hogy a sok - elnézést a kifejezésért - idióta csak végletekben látja a világot. Bonunccinak teljesen igaza volt abban, hogy Kean provokatívan viselkedett, ettől már rögtön rasszista lesz.

preczol 2019.04.04. 17:52:06

Na előveszik Bonut a nagy semmiért. Kean és Matyi is túltolta, tényleg nem kellett volna ott ünnepelnie. Igaz huhogtak végig, de akkor sem ez a megoldás.
Itt is elég sok túlfűtött liberális van, kíváncsi vagyok ezek az emberek közül hányan afrikaiztak mikor a Napolival játszottunk, vagy az nem rasszizmus.
Bonu csak nevelni akarta Keant.

preczol 2019.04.04. 17:57:00

Ja, még annyi, hogy többen írtátok hogy az angol stadionokban ilyen nincs. Persze mert azok a tudatlanok Heysel-el poénkodnak a mai napig. Büntetlenül!!! Ami sokkal súlyosabb, mint a rasszizmus.
Remélem a döntőben megkapjuk azt a csicska Liverpoolt és kitömjük őket.

Mitya10 2019.04.04. 18:09:54

Érdekes a válogatottban gondolom tetszett nekik amit csinált ott még Olasz volt amint klub szinten lèp pályára már afrikai majommá válik. Retek gennygóc szar világot élünk ez van. Képzeljétek el ah Mbappé megnyeri a vb t a Franciáknak majd a kövi bajnokin meg huhogják és ugyanígy reagálna , gondolom mivel MBAPPE ezért ott mindenki őt sajnálná meg adna igazat. Én 1 fityfasz másodpercig sem fogadtam Bonut vissza a szívembe 1 nagykèpű agyatlan barom ez van. Lehet itt védeni Bonut de azért elgondolkodhatnátok hány jól sikerült nyilatkozata miatt volt/voltunk már téma. Lehetsz rasszista odakint de konkrétan a sport az ahol a feketéknek igencsak sokat köszõnhet a világ errő ennyit...

delpi0823 2019.04.04. 18:43:26

@pedronegroo:+1Mar nagyon unalmas ez a tema,mar a csapbol is ez folyik.Meg hogy nem tesznek ellene semmit?mar mindegyik meccs elott a say no to racism felirat meg a csapatkapitanyok olvasgatnak fel,egyszeruen mar szanalmas.

babo0410 2019.04.04. 18:44:26

@pedronegroo: Ja! Te biztos nem. De én nem a bőrszín, nemzetisége alapján ítélem el az embereket. Vagy neked csak a fehér a jó ember? Az ilyen gondolkodás megengedhetetlen.
És tudod mit? Volt roma osztálytársam, nem is egy. Persze volt olyan is, aki buta volt, mint a föld, de több olyan volt, akire az életemet rábíztam volna. Sőt az egyik az osztály legjobb tanulója volt, majdnem csupa 5-ös. Egyetemet végzet, ma már diplomás ember, és jól él.
Van maláj származású barátom, meg az unokaöcsém most fog születni, félig ghánai lesz. És a nővérem férje sokkal rendesebb, mint nagyon sok fehér, vagy akár magyar. Ráadásul egyetemen etimológiát tanul. De mondok mást. Volt nem egy 'fehér magyar' ismerősöm, aki eljátszotta, hogy mekkora barát, és mikor már majdnem elhittem, úgy átvertek, hogy nem igaz.
Ennyit arról, hogy kivel engedném le a gyerekemet. Nem a bőrszín, a vallás, a nemzetiség határozza meg, hogy ki milyen ember.

babo0410 2019.04.04. 18:47:45

@delpi0823: Nem ez a szánalmas, hanem az, hogy te megírtad a kommentedet. Pont azért történik mindez, mert te is ilyen kommenteket írsz. Amíg egy rasszista ember is kimegy egy meccsre, és ott rasszista megnyilvánulást követ el, addig bizony el kell fogadni, hogy a sportolok fel fognak lépni a rasszizmus ellen.

babo0410 2019.04.04. 18:51:01

Elnézést, de még annyit, hogy Bonuból kinézem, hogy amit mondot, azt úgy is gondolta. Az az ember szánalmas. Már nem egyszer összeveszett az ultrákkal is, és nem csak a Juve, de a Milan ultráival is. Nem lepődnék meg, ha az a szánalomtenger komolyan gondolta volna amit mondott. Nagyon nem lett volna szabad visszahozni. Egyébiránt a 3 védős felállás is miatta lett kitalálva már Conte idején is, meg most is. Annyira gyenge védő, hogy neki kell plusz egy ember, hogy támogassa. Én nagyon nem kedvelem.

Sztovicska 2019.04.04. 19:04:19

Igazából minden értelmes ember érti hogy mire gondolt amikor ezt nyilatkozta. Inkább az a szégyen hogy a média Erőteljesen túlfújt Gyűlöletkeltésének ennyire bedőlt mindenki.

Sztovicska 2019.04.04. 19:09:47

@gomorra21: Itt a lényeg az volt hogy ahogy el is mondta Bonucci a rasszizmus elleni harc nak nem ez a módja hogy még külön provokálják is. Semmi baj nincs a gólörömmel csak ha provokálja ezeket a gyökereket akkor sajnos el kell fogadni hogy ez lesz a reakció. Sajnálatos ami történt és teljes mértékben a szurkolók hibája de én teljesen értem amit Bonucci mond. Így is gyalázatos amit csináltak ezzel nem segít ennek a problémának a megoldásán ha provokálja őket.

delpi0823 2019.04.04. 20:09:14

@babo0410:Nem vagyok rasszista,csak egy kicsit mar unalmas ez a tema,pedronegroo szepen megfogalmazta a velemenyet en azzal ertetteem egyett.De lepjunk is tovabb mert neked ugyse lehet megmagyarazni semmit.....

Andras74 2019.04.04. 20:10:58

@Sztovicska: szerintem tökéletesen összefoglaltad! Ámen! :)))

Apuleius 2019.04.04. 20:26:12

Bonucci az az ember, akinek gondolkodási időt kellene kérnie, mielőtt válaszol az újságírói kérdésekre.

JuventusFanatikus 2019.04.04. 20:38:27

@Apuleius: Szerintem kell neki egy tanácsadó, aki megmondja neki, hogy mit mondjon, hogy ne legyen belőle botrány.

letepem 2019.04.04. 20:54:04

Ez olyan mint a "metoo" kampány!most végre lehet hőbörögni.... szerintem semmi durva nem volt abban amit Bonucci mondott csak egy kis nyugodtságra intette Kean-t, hogy máskor ne provokálja tovább a népet, hisz nekik, focistáknak, példát kell mutatniuk...
Itt mindenki hülye?

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2019.04.04. 22:30:57

@pedronegroo:pfejj....

tehát akkor van helye a rasszizmusnak itt a blogon, értem.

nekem vannak cigány barátaim, nem cigányok is.
arab barátaim nincsenek, de szíerek igen, bangladesiek is, őakisztáániak, vietnámiak, afrikaiak is.

téged nem ismerlek, de a komemnted alapján le merem írni: mind jobb ember nálad!
és a gyerekeimet inkább közéjük engedném, inkább velük nevelkedjen, mint a tefajtáddal!

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2019.04.04. 22:45:19

fú, az indulat nem segít jól írni: szóval szírek, és pakisztániak.

és egy fotó, barátokkal:
i.imgur.com/ByZB3NN.jpg

a képen én vagyok az egyetlen fehér.
a gyerekemet bármelyik emberre rá merném bízni a képről

szomorú vagyok, hogy a blogon helye van a rasszizmusnak.
de ez egy ilyen ország.
nem akarok politizálni, de nem feleslegesen lett elköltve kampányra százmilliárdos nagyságban közpénz - ma már nem ciki a rasszizmus, pár éve még az volt.

spaolo1981 2019.04.04. 22:49:01

Bonucci nyilatkozatával csak egy baj van. Nem a sajtónak kellett volna mondania, hanem az öltözőben Keannek. Amúgy sztem amit mondott abban nincs semmi sértő Keanre nézve, de az is igaz, hogy biztos rohadt nehéz megállni, ha huhognak rád egész meccsen ne tegyél elégtételt az ellenfél tábora előtt. Profizmus ide vagy oda, emberek vagyunk, és megértem Keant is, de tényleg nem a provokáció a megoldás. A megoldás, hogy a huhogókat ki kell tiltani és/vagy büntetni a Cagliarit.

gomorra21 2019.04.04. 22:54:43

@letepem: lehet, hogy nem volt semmi rasszizmus Bonucci szövegében, viszont bajtársiasság sem volt benne, és ez az, ami dühítő. Ha a csapattársadat olyan dolgokért szidják, amiről amúgy nem is tehet, akkor az az alap, hogy nem beszélsz ellene nyilvánosan.

spaolo1981 2019.04.04. 22:55:07

...és még annyit, hogy Allegri is gyakorlatilag azt mondta ki amit Bonucci is, csak finomabban fogalmazva.

Bianconero 2019.04.04. 22:56:48

Bonucci szenvedélyes, én így szeretem. Okos ő csak nem mindig látszik. :-) Kean meg tegye le a telót és rugdossa inkább tovább a gólokat, pl. szombaton vagy hármat a Milannak.

GGábr81 2019.04.05. 05:59:08

Elsőre ami eszembe jutott az Dani Alves esete. Beleharapott a banánba. Hihetetlen laza reakció volt. Utálom a csávót mert egy barom, de az király reakció volt. Míg Matyi hisztie még Kean reakciójától is szánalmasabb volt, már már az az érzésem, hogy ennyire nem is zavarja, csak túl tolja "persze nem tudhatom".
Bonu nyilatkozata sutyerák, bunkó, paraszt egyuttal. Értem, hogy mit akart mondani, de nehogy már a szurkolókat felmentse (50 %-ban). Szerencsétlenül fogalmazott, de nagyon. Vagy ha komolyan így gondolja az nagyon gáz.

GGábr81 2019.04.05. 06:32:31

@HiemannMoc: öltözködés, zenei ízlés, szexuális identitás? Mi alapján vagy előítéletes? Azok esetleg jobbak mint a bőrszín alapján hozott előítélet?

GGábr81 2019.04.05. 06:48:37

Amúgy Thuram nyilatkozata nagyon ott van.
Legközelebb Bonunak és Allegrinek szó nélkül le kéne vonulnia a pályáról, majd utána a többieknek, ha ilyen van. Akkor foglalkoznának az üggyel. Akár 3 pontot is beáldozhatnánk.

NagyonJuve 2019.04.05. 07:06:13

Németországban dolgozom és rengeteg fekete meg török munkatársam van. Nagyon sok népcsoport. Van egy algériai is nagyon rendes csávó. Poénkodni is szoktak vele érti a viccet tényleg jó fej. A feketék többsége is jó fej náluk azt vettem észre sokat számít a frizura. Akinek olyan van mint kean nak azok sokat képzelnek magikról túltolják a rasszizmus elleni dolgot. Az egyik pl hazaküldte a barátomat de a feleségét hagyja itt mert a fehér csajok szeretik a fekete f.szt. Na most ha azt mondod hogy kabd be a fehér f.szom te fekete bunkó akkor rasszista vagy. A törököknél is inkább a kurdok nagyképűek velük nehezebb kijönni mert azt hiszik ők teremtették a világot. Ami keant illeti sokat képzel magáról. Szerintem nincs abban semmi hogy kicsit bemutatott a szurkolóknak akik hergelték. Bonu nyilatkozatában sem látok semmi rosszat szerinte a csapattársakkal kellett volna ünnepelni. Csak bonutól furcsa mert ő is pont ezt csinálta. A lényeg kean lessz a mi balotellink. Már írtam egyszer hogy hajaz balotellire. Szerintem allegri is meg bonu is azért nyilatkozta ezt hogy kicsit száljon le a földre és a focival foglalkozzon.

giorgio007 2019.04.05. 08:07:53

Szegény rasszista köcsögök. Egy fekete srác széttárta a kezét előttük. Úristen, milyen megbotránkoztató viselkedés XD
Nem semmik vagytok, hogy emiatt agonizáltok, és hozzátok ki a srácot kvázi hibásnak. Bravó!

Apuleius 2019.04.05. 08:37:08

Bevallom, meglepett, hogy ilyen sokan úgy látják, hogy teljesen rendben van ez a nyilatkozat (amely szerintem több szempontból is elég problémás). Az mindenesetre örömteli, hogy Bonuccinak idehaza is vannak szellemi és lelki társai, erre lehet építeni.

2019.04.05. 08:46:01

Dani Alves meg fogta a banánt amit bedobtak azt megette...mindenki másként kezeli az ilyen helyzeteket,pont úgy együtt kell ezzel élni,mint a rasszizmussal...akció-reakció...én jó ideig iszonyatosan fel tudtam háborodni a rasszizmus miatt,egy időben igazi igazság bajnoka voltam ebben a témában és mindig megvédtem a kisebbségeket,ha kellett,ha nem,kicsit túl is toltam...mostanra úgy vagyok vele,talán jobb volna,ha senki nem foglalkozna ezzel,hátha akkor elfelejtenék...rasszizmus van,na bumm,huhogjanak csak,megbüntetni se kell,nem kell velük foglalkozni,hátha abbahagyják,ha úgy látják,hogy senkit nem érdekel. Ezt nem én mondom,nálunk van cigány is a családba,mostmár arab is,telibe leszarják ezt a témát.

pedronegroo 2019.04.05. 09:20:06

@babo0410: Kicsi babó Te mindig megmosolyogtatsz, de nem tudlak komolyan venni mert Te Don Quijote és Forrest Gump reinkarnációja vagy ezek online virtuális algoritmusa.

HiemannMoc 2019.04.05. 09:26:13

@GGábr81: nem igazán tudnék konkrétakat felsorolni, de igen, lehet bármi. Mondjuk a dolgok 90%a semleges. Pl öltözködést kiemelve annyi, hogy "jaj, akkor ennek az ember szar az ízlése/rossz etikett alapján öltözött pont, vége. Nem az, hogy láncolnánk meg mindenkit, aki xy-t fel mer venni. Jobb-e? Megállapítani valakiről, hogy egy idióta és ignorálni vagy csak valamilyen témát elkerülni a közeljövőben, mert tudva, hogy csak lefárasztana...
Egyéneket, nem teljes milliós csoportokat olyan fszság alapján, mint az időjáráshoz való alkalmazkodás

Jobb-e? Döntsd el magadban

(Pedro pl nem megy teljesen a busz alá, csak megjegyeztem magamnak eme rövidlátását későbbi játékosmegítélésekre)

pedronegroo 2019.04.05. 09:40:19

@vargacsabi: Bla bla bla, a félre beszélés az megy. Helye sehol sincs a rasszizmusnak de azt állítani hogy nincs és mindenki mekkora píszi az saját magunk arcon köpése. Olvas utána az előítéletek/rasszizmus témában ez egy ösztönös dolog csak akkor kezd problémává válni ha agresszióba megy át. Jelen esetben a huhogókkal van a probléma akik felett a média Bonu boszorkány üldöző kattintásvadász hozzá állásuk végett sikerült teljesen átsiklani. Túl van tolva az egész, csak képmutatás hogy mekkora elfogadó mindenki és ha valaki bármi rossz megjegyzést tesz más etnikai csoportokra máris lehet Őt lejáratni, rasszistázni ez kb ugyanakkora faszság és probléma mint hogy huhognak a meccseken, átestünk a ló túloldalára mint a me too mozgalomnál. Huhogókat sittre vágni de a médiahajhász boszorkány üldözést is mellőzni kéne örökre, mert mind a kettő ugyanarról szól a kirekesztésről az el nem fogadásról! Nem lehet a témáról értelmesen vitatkozni ha az egyik fel csípőből előrántja a rasszista kártyát! Az emberi ösztönöket nem lehet megváltoztatni rendet viszont lehet és kell is tartani!

dobor norbert 2019.04.05. 09:56:46

@pedronegroo: Kolléga Úr! Hasolóan látom ezeket a dolgokat amiket írtál,feleslegesen támadnak érte. Főleg azok akik soha nem tettek semmit a rasszizmus ellen mégis veszik a bátorságot és leszólják azokat akiknek más a véleményük. Amíg nem Veled történik ilyen addig közömbösek vagyunk mi emberek ez tény. Nem kell üres frázisokat írogatni,mert ez divat képmutatóan együttérezni,mikor valójában leszarják. A téma szerintem túl lett tólva Béláim,menjünk tovább! Nem akartam beleszólni,de néha dühítö ez a sok billentyűhuszár.

pedronegroo 2019.04.05. 10:40:06

@dobor norbert: Szerintem is lépjünk tovább, mindenki elbeszél a másik mellett. :) Én vállalom hogy előítéleteim vannak nem akarok többnek tűnni mint aki vagyok de ez messze nem egyenlő a rasszizmussal, csak fenntartásaim vannak és ennyi, elítélek minden ilyen erőszakos meg verbális megnyilvánulást viszont belátom hogy ennek megbeszélésére nem vagyunk felkészülve ezért maradjunk a focinál! :)

venember83 2019.04.05. 10:53:26

@Apuleius: fontos, hogy az ember azonosulni tudjon annak a csapatnak a játékosaival, akinek szurkol.

dobor norbert 2019.04.05. 11:08:22

@venember83: Szerintem meg egyszerűbb a csapattal azonosulni,mint 23-24különböző egyéniséggel. De ha Te olyan empatikus tudsz lenni akkor csodállak érte!

venember83 2019.04.05. 11:26:14

@dobor norbert: én még az irónokkal is tudok azonosulni.

dobor norbert 2019.04.05. 11:53:21

@venember83: Ez nagyszerű! Ha egy
íróalkalmatossággal is tudsz azonosulni az már kivételes teljesítmény.De gondolom értetted,h mit akartam írni. Az egyénekkel amikor a Csapátért dolgoznak akkor azonosulok velük,de amit a magánéletben tesznek azzal már nem mindig sikerül. Hiszen nem vagyunk egyformák ezért vagyunk emberek.

Bianconero 2019.04.05. 17:09:53

@Apuleius: szerintem félreértetted Bonut is és az őt "védőket" is. Nem rasszista ő, jót akart, csak nem sült el tökéletesen. Egyszer egy tolvajt is megállított az utcán, jó ember ő. :-)

Apuleius 2019.04.05. 18:10:40

@Bianconero: Én sem gondolom, hogy Bonucci rasszista lenne, s nem is írtam ilyet. Egyszerűen csak sötét szegény, mint a legmélyebb éjszaka, s szerintem valakinek később el kellett magyaráznia neki, hogy mi a gond a nyilatkozatával. Nem akart ő rosszat szerintem sem, ettől még nagyon szerencsétlenül fogalmazott.

Shyr Kahn 2019.04.05. 18:18:37

Sztem kozos a cel. Mindenki szeretne, ha egyenloseg lenne, de az ami manapsag megy sok esetben a mediaban (ami a fo ludas ebben az egesz szituban), szimplan az esetek tulkompenzalasa, tultolasa es mint ilyen tul radikalis. Radikalis, mert a mult miatt probaljak a csirajaban elfojtani az osszes velemenyt, koztuk azokat is, amiknek nincs valos koze mondjuk a "rasszizmushoz", vagy "eroszakhoz"... Ez a trend nem vihet elore, csak meg tobb gyuloletet ebreszthet. Bonucci velemenye teljesen rendben van. Mi rosszat mondott? Probalta megfedni a csapattarsat, hogy amit csinalt csak olaj volt a tuzre. Thuram velemenye sokkal gazabb: "Azt állítja, hogy Moise magának kereste a bajt, s ezzel kimondta azt, amit sokan gondolnak: hogy a feketék megérdemlik, ami velük történik." - total gaz... Miert? Mert azt irja "sokan gondoljak" ezt, pedig kozelrol sem volt errol szo itt sehol sem... nemhogy gondolatokrol. Ki gondolja ezt kedves Liliam Thuram? Te gondolod az icipicike kis fejedben. Tuldramatizalt es tultolt velemeny, ami joval karosabb, mint amit Bonucci mondott. Mikor lesz a media, az emberek eleg felnottek ahhoz, hogy ezt belassak? Azt kell buntetni, ami valoban rossz es nem elfojtani a hasonlo "kozenincshozzadebelekepzelhetjuk" velemenyeket. A szurkolok nyilvan korabban elkezdtek a mocskolodast, mint mielott Kean elejuk allt volna szettart karokkal, igy Bonuccinak igen is igaza van, hogy feleloseget tett Kean vallara. Kepmutato a vilag. Ha engem bu.ziznak le en meg szembe nezek veluk, akkor nyilvan szamithatok arra, hogy kapom meg az ivet. Altalanositva: ha valaki kotekedik veled, akkor jobb ha odebb allsz, mintha tovabb szitod a dolgot. Ezt minden ertelmes felnott ember atlatja sztem. Ennek nincs koze a borszinhez, ennek a primitiv emberekhez van koze, igy sztem Allegri nyilatkozata fedi le legjobban a tortenetet: a hatosagnak kell(ene) lepnie. Itt masra es a rasszizmusra mutogatni nemcsak folosleges, hanem olaj a tuzre... Sztem nagyon gaz a vilag. A celok jok, de az eszkozok nagyon nem. Ezert is huz jobbra mostanaban a vilag tobbsege. Eleguk van a radikalis velemenyekbol es mediabol (igy ok maguk is radikalissa lesznek), ezek ui nem termeszetesek es nem oldanak meg semmit sem.
@pedronegroo: reszben igazad van. Kepmutato vilagban elunk, de had jegyezzem meg, hogy nekem kinai a foberlom es az irodaban kinaiakkal, del amerikaiakkal es rengeteg arabbal dolgozom. Semmi bajom nincs veluk... sot marokkoiakkal tudok a legjobbat dumalni. Egyiptomi szarmazasu (kereszteny) a magantanarom... ez hidd el, hogy nem olyan gaz, mint egy szegeny kis faluban lakni nyomorgo "nomad" korulmenyek kozott elo ciganyok szomszedsagaban. Ott sem feltetlen a ciganysagot kell kiemelni BTW, hanem a szegenyseget es a butasagaot, azaz lakhatsz te barhol ahol mondjuk a kozep - vagy felso osztaly lakik, nyilvanvaloan nem lesz akkora a bunozes ott, mint azokon a teruleteken ahol nyomorognak a szegenysegtol es az oktatas hianyatol... nem a borszin miatt kell felned, hanem a nyomorgok es tudatlanok nagy resze miatt, akiknel sokkal nagyobb a nyomas arra, hogy raboljanak es fosztogassanak... Szimplan csak mert mas lehetoseguk nem sok kinalkozik, nem tudnak mashogy kitorni. Ha ki is tudnak torni... ember legyen az a tanar/iskola ami rendet tud tenni a fejekben es ra tud venni egy olzan embert, hogy jobb utra terjen, aki egesz eleteben mast lat jonak a kornyezeteben (kis vilagaban, amin kivul nem lat). Nekem tok ecceru, mert jo modu kornyezetben lakom, jol neveltek, jo helyen szulettem es megkaptam a minosegi oktatast. Tobb szemptonbol is jol toltak az eletem ezek a tenyezok.

Shyr Kahn 2019.04.05. 18:25:00

Kritikan aluli a megfogalmazasom, de remelem ertheto volt, amit mondani akartam. Nezzetek el nekem...

GGábr81 2019.04.05. 21:32:38

@Shyr Kahn: Thuram mondatait nagyon igaznak éreztem és totál egyet értettem vele, de talán mégis neked van igazad. Az valóban belemagyarázás.

pedronegroo 2019.04.05. 22:10:15

@Shyr Kahn: Tejesen jókat írsz a fogalmazás is rendben van :)

del pipi 2019.04.06. 10:03:52

Nem feltétlen akartam hozzászólni ehhez a témához, és hát napok óta olvasom milyen tűzijáték megy itt pro és kontra. Talán ez a téma sem olyan egyszerű és ugyanúgy nem fekete és fehér mint a foci, de mindenkinek egy kicsit(nagyon) igaza van a témában. Először is én nem bőrszín és vallás alapján ítélek meg embereket hanem a viselkedésük alapján, nem szeretem a túlzott piszískedést mert az tényleg képmutató sok esetben. Értem Pedronegro kollégát az előítéletei miatt mert hát bizonyos népcsoportok bőven megdolgoztak ezért és értem Babot is mert miért is ne lehetne pl egy szír , egy török , egy albán , egy afrikai, egy koreai jó fej és tök rendes ember(emberek)? Tudnék én is pro és kontra példákat írni hiszen itt élünk Németországban , tudnék sokat mesélni. @vargacsabi: Bocsi csak egy kérdés: miért mondod azt hogy pfej vagy fújj arra amit Pedronegro kolléga írt? te elvileg egy elfogadó ember vagy nem? Vagy azt már nem tudod elfogadni hogy ő nem fogadja el? Vele szemben is legyél píszí! (nekem is sok sokféle barátom van és tök rendes emberek)@pedronegroo: Hallod! TE MEG TÚL SOK M1-ET NÉZEL! Ne hidd el a sok sületlenséget oké? (remélem lábaztál a héten? ne idegesítsél fel!)@Shyr Kahn: Én is így érzem csak te bővebben leírtad. A témához: Szerintem meg csak annyi a részemről hogy kedves Bonucci úr az íratlan szabály hogy a csapattársunkat mindig minden körülmények közt megvédjük!!!

Rikoo 2019.04.06. 10:43:37

Szerintem itt alapvetően az általánosítással van a gond mind a két oldalról.
És politikailag, vallásilag tekintve is itt a probléma.
Alapvetően nem ide tartozik a téma, de gyakorlatilag bele lett keverve ebbe már minden.

JuventusFanatikus 2019.04.06. 11:42:25

Kean 2000 eurós büntetést kapott a műesés miatt. A Cagliari szurkolóit még vizsgálják, az inter 12 ezer euró büntetést kapott a rasszista bekiabálások miatt.

hurbiny3k 2019.04.06. 12:04:00

@JuventusFanatikus: Mondjuk a 12ezer euro vicc.. Ha a szövetség tényleg komolyan akarja venni a problémát, buntessen 3 tart kapus meccsel aztán kész.. Kabe maguk fogják kiszórni a nem odavalókat..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása