Allegri: „Nem vagyunk a BL egyértelmű esélyesei!”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_13.jpgMassimiliano Allegri szerint a Juventus nem tekinthető a Bajnokok Ligája kiemelt esélyesének, az Atalanta elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón pedig arról is beszélt a mester, hogy Leonardo Bonucci sérülése nem annyira komoly, mint amilyennek először tűnt.

„Miralem Pjanić és Sami Khedira elérhető, és talán Mario Mandžukić is. Andrea Barzagli, Juan Cuadrado és Leonardo Bonucci nem bevethető. Leonardo Bonucci esetében a sérülése kevésbé komoly, mint amilyennek először tűnt, és remélhetőleg Martín Cáceres is bevethető lesz holnap.

Giorgio Chiellini, Daniele Rugani és João Cancelo játszani fog, de azt még nem tudom, hogy ki fog a védelem bal oldalán játszani, és ki kell értékelnem a többieket, mivel szombat este is meccsünk lesz.

Blaise Matuidi is játszhat. A sérülések tekintetében a félelem nem jó tanácsadó: nem tudhatja az ember, hogy mi fog történni, s kár tartani a jövőtől. Az ember elfogadja a váratlant, majd továbblép.

Hogy játszani fog-e Ronaldo? A mai napon beszélek vele. Fizikai tekintetben kiváló éve van, és a játékát rendkívüli intenzitás jellemzi.

Talán eddig ez a legfontosabb hetünk, de hamarosan jön egy kis pihenő, mivel a következő két hétben több időnk lesz a felépülésre.

Holnap Wojciech Szczęsny játszani fog, szombaton pedig Mattia Perin lesz a kapuban. Paulo Dybala? Voltak lehetőségei vasárnap, és számunkra nagy segítséget nyújt az áldozatvállalásával és a támadások építésekor.

A futball kiszámíthatatlan, amint azt láttuk Rómában. Rosszul játszottunk a meccs elején, de gólt szereztünk, amikor a legjobban játszottunk.

Idegenbeli meccsek? Ott játszunk, ahol a naptár szerint játszanunk kell. Számos meccs vár ránk, és holnap újabb idegenbeli meccsünk van. Így legalább gyakorolhatunk a BL-re is.

Sehol nincs megírva, hogy mi lennénk a BL egyértelmű esélyesei. Őrültség lenne ezt gondolni. Ha ezt elhisszük, akkor a sorozatot nem úgy kezeljük, ahogyan azt kell. Célkitűzésnek kell tekinteni a sorozatot, amit megnyerhetünk, ha jól játszunk, és a szerencse is velünk lesz.

A bajnokság harmincnyolc fordulóból áll, egy-egy meccset elronthat az ember, de szerdán nem hibázhatunk, ahogy a BL-ben sem.

Nem lesz könnyű dolgunk holnap. Az Atalanta jó formában van, és sikerült felállniuk a Roma ellen, számos helyzetet teremtve.

Lesz rajtunk nyomás, tehát aki a kevesebb hibát véti, az fogja megnyerni a meccset. Ellenük mindenki kínlódik, mivel erős csapat, amely szeret támadni, de az is igaz, hogy számos gólt kapnak.

Ki kell használnunk a hibáikat, miközben az erősségeikre is figyelnünk kell. Az ellenfeleink számára fontos este lesz, de nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, győznünk kell az elődöntőben, és mindent meg kell próbálnunk, hogy sorozatban az ötödik döntőnket játszhassuk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6414597218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGábr81 2019.01.29. 21:23:54

Köszönöm a szerkesztő urak munkáját. De sajnos helyenként még magyarul sem tudom követni a mester gondolatmenetét. Fáradt vagyok, holnap újra nekifutok.

2019.01.29. 21:42:48

Csatlakozom a köszönethez, szép terjedelmes cikk.
"Paulo Dybala? Voltak lehetőségei vasárnap, és számunkra nagy segítséget nyújt az áldozatvállalásával és a támadások építésekor." - Én is ezt látom a pályán.
Érdekes módon pont ez került szóba a minap az egyik cikknél, hogy sokat robotol, csak félő, hogy nem unja-e meg előbb-utóbb.

Patricco 2019.01.29. 22:29:42

Hat ilyen jatekkal csoda h nem vagyunk egyertelmu eselyesek?

Drotkoszoru 2019.01.29. 23:12:12

Ha jól értelmeztem délben a Gazzettán (és ebből a fordításból kimaradt): Ronaldo csak az egyik meccsen fog kezdeni a héten, azaz ha holnap ott lesz a kezdő 11-ben, akkor szombat este a Parma ellen pihenteti Allegri (ami egyébként jó ötlet szerintem).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása