Marotta: "Nehéz lesz megtalálnunk Buffon utódját"

marotta_beppe_sajto_reszvenyesek.jpgEgyre több jel utal arra, hogy a szezon lezárultát követően a Juventus ikonja, Gigi Buffon valóban visszavonul majd, s most az ügyben megszólalt a klub ügyvezető igazgatója, Giuseppe Marotta is.

"Buffon és Szczęsny egyaránt valódi bajnokok más-más generációból. A képességeik megmutatkozása a csapat többi részének is köszönhető, a középpályának, amely képes volt a szűrésre, valamint a világ egyik legjobb védelmének. " - mondta Marotta a JTV-nek nyilatkozva.

"Buffon búcsúja? Most csak élveznünk kell egy bajnok múltját és jelenét. Egy bajnokét, aki amikor távozik, mind emberi, mind szakmai tekintetben hihetetlen dolgot hagy majd hátra. 

Egy vezető saját maga és a csapat számára, nehéz lesz megtalálnunk az utódját, legfőképpen a pozitív értékek hordozójaként."

Massiiliano Allegri ugyan egyértelműen kijelentette, marad a Juventus kispadján, csak nem csillapodnak az esetleges távozásával kapcsolatos pletykák.

"Nehéz volna százalékban kifejezni, hogy a sportsikerek mekkora része tulajdonítható az edzőnek, de ezen túl, Allegri bizonyította, hogy méltó a Juventusra, s kivételes eredményeket ért el. Allegri vezeti ezt a csapatot, s bizonyos, hogy a klub támogatta az elképzeléseit.

Minél többet támadtak, annál inkább feltüzeltek bennünket. A Juventus kivételes, világszínvonalú karakterrel rendelkezik: az erővel, hogy ellenálljon ezeknek a túlzó kritikáknak.

A bajnokság legfontosabb pillanatai? A Lazio elleni győzelem és a Napolitól elszenvedett vereség. Ez utóbbi, paradox módon, még nagyobb tudatosságot adott nekünk, arra késztetett bennünket, hogy nézzünk magunkba, s megértsük, a győzelmet akarjuk mindenáron.

Legfőképpen ott volt az Inter elleni győzelem a San Siróban, ami nem a véletlen műve volt. A képesség, hogy soha se adjuk fel, hozta azt a győzelmet.

A VAR? Nagy elégedettséggel tölt el bennünket. A Juvét mindig azzal vádolják, hogy csalással éri el az eredményeket. Azonban tény, hogy egy technikai rendszer került bevezetésre, amely ugyan nem tökéletes, de segíti a játékvezetőket, hogy csökkentsék a hibák számát, s a Juve továbbra is győz. A VAR-t tökéletesíteni kell, s én meghosszabbítanám a próbaidőszakot. 

A Juventus zsinórban hetedszer is elhódította a bajnoki címet, azonban egyelőre nem koronázza siker az európai kupaszíntéren tett erőfeszítéseit.

"Olyan, mintha a Bajnokok Ligájában úgy lehetne eredményeket elérni, ha nem vennénk komolyan a bajnokságot. Az a különbség a Bajnokok Ligája és a bajnokság között, hogy a Bajnokok Ligája egy kupasorozat. 

Egyetlen mozzanat, egyetlen rossz sorsolás elég ahhoz, hogy valaki kiessen. A bajnokságban mindig a legerősebb csapat győz. Adódhatnak hibák vagy rossz esték, de a hosszú menetelés alatt a dolgok kiegyenlítődnek. 

A Bajnokok Ligájában előfordulhat, hogy egy csapat nem a legjobb teljesítményét nyújtja, vagy egy játékvezető olyan büntetőt lát, ami nem létezik, ahogy az megtörtént.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4213944848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bodnar Daniel 2018.05.15. 09:42:34

Most vagy Vidalékra gondolt vagy a levesre...

pedronegroo 2018.05.15. 10:11:07

@Bodnar Daniel: Vidal a pályán is szűrt meg a pályán kívül is de ott nem levest hanem inkább maláta alapú üdítőitalokat. :) Amúgy arra gondol a mi átigazolási gurunk hogy jó kapushoz jó védelem is kell ami a középpályától kezdődik. Ilyen szempontból Buffon szerencsés volt mert hosszú pálya futása alatt rengeteg jó védő és középpályás segítette a munkáját. És bármennyire hihetetlenül hangzik de a mostani középpályásaink is hozzá tették a magukét mert nem csak az a szűrés amit Vidal csinál hanem lehet azt helyezkedéssel ügyesen zárva a passzsávokat is védekezni. :)

2018.05.15. 10:32:29

"A képességeik megmutatkozása a csapat többi részének is köszönhető, a középpályának, amely képes volt a szűrésre..." - Volt ilyen is, de már alig emlékszem rá. Biztosan nem a mostani 2-3 évben. Idén egészen szégyenteljes volt ennek a skillnek a hiánya.
"Nehéz volna százalékban kifejezni, hogy a sportsikerek mekkora része tulajdonítható az edzőnek..." - Ez érdekes. Mintha meg lenne sértődve, hogy senki nem mondja, hogy "jó voltál Beppe, neked is köszönhetőek a sikerek".
"A VAR? Nagy elégedettséggel tölt el bennünket. A Juvét mindig azzal vádolják, hogy csalással éri el az eredményeket. Azonban tény, hogy egy technikai rendszer került bevezetésre, amely ugyan nem tökéletes, de segíti a játékvezetőket, hogy csökkentsék a hibák számát, s a Juve továbbra is győz." - Na ez az. Ez tökéletesen igaz. Ha eddig nyertünk és csalás vádjával köpködtek, most a videóbírós szezont is megnyertük, most is köpködnek. Talán észre kellene venni mindenkinek, hogy csupán rosszindulatú dilettánsokról van szó, akik olyanok, mint az óvodások. A tények semmibevételével szidják a másikat, aki csupán többre hivatott, mint ők.

pedronegroo 2018.05.15. 10:43:43

@Dr. Grant: Megvettük a videóbírót is nem tudtad? :)

2018.05.15. 10:55:59

@pedronegroo: Ezt eddig nem. Mindig tanul az ember. Ha a videó öntudatra ébredne és maga bíráskodna, szerintem akkor is kitalálnának valamit.
Viszont, ha ezt a szezont elbuktuk volna, akkor többet már az Isten sem mosta volna le rólunk azt a sz@r rágalmat, hogy "Na, mi megmondtuk, hogy csalnak. Az első videóbírós szezont már képtelenek voltak megnyerni."
Szerintem De Laurentiiiiiisnek májusra és júniusra az egyetlen beütemezett programja lett volna, hogy ezt terjessze.

Matyas Piroth 2018.05.15. 13:00:09

A 13/14es idényben 23 kapott góllal zártuk a bajnokságot, 14/15-ben 24, 15/16-ban 20, tavaly 27, idén pedig egy meccsel a vége előtt 23 kapott góllal állunk és nem hiszem, hogy otthon a Verona ellen ez jelentősen romlana.
Tehát a folyamatos középpályás és védők lecserélése nem okozott szerintem akkora gondot. Buffon előtt folyamatosan erős védősor és középpálya játszik.
Természetesen a Juventus legnagyobb aktív ikonjának a távozását mindenkinek (szurkoló, játékos, edző) nagyon nehéz lesz feldolgozni, de én bízok a csapatban, hiszen az elmúlt 7 évben nem sok okot adtak a csalódásra.

pedronegroo 2018.05.15. 13:14:07

@Matyas Piroth: Ott a pont! Csak divat lett a középpályánkat szidni ami olyan szempontból jogos is hogy színtelen, szagtalan viszont a védekező munkát ők is ugyanúgy elvégzik, mint Vidalék, másképp de ugyanúgy eredményességgel.

Il Principino 2018.05.15. 14:33:06

@pedronegroo: a védekezést már Higu elkezdi,és még ő van basztatva,pedig nagy mezönymunkát végez,ott integet a passzsávkirálynak és társainak hogy néha letámadni sem ártana már az ellenfél térfelén jöjjenek feljebb..Sokszor egy előre tolt védekező kp-t játszik,hogy ez a király kp statjai jobbak legyenek..

pedronegroo 2018.05.15. 15:32:39

@Il Principino: Ezt én is így látom, Higu sokat fejlődött ezen a téren de ez taktikai utasítás, Dyabala is ugyanúgy visszazár, mint ahogy a középpályásaink meg besegítenek a védőknek. Az egész csapat védekezik ez az alapelv nem az esetleges középpályásaink hiányosságait próbáljuk ezzel kozmetikázni.

Génmanipuláltházikecske 2018.05.15. 22:35:03

@Matyas Piroth: Tavaly a BL döntőbe menetelig kaptunk 3 gólt össz vissz, idén a negyeddöntőig kaptunk 12-őt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása