Allegri: „Higuaín és Dybala is kezd a Roma ellen”

allegri_massimiliano_uj_logoval.jpgMassimiliano Allegri az AS Roma elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón Eusebio Di Francesco és a Roma teljesítményét dicsérte, valamint kiemelte, hogy a Napoli is rászolgált az elismerésre, de a Juventus teljesítményét is figyelemre méltónak nevezte.

„A téttől függetlenül egy Roma-Juventus meccsre kerül sor holnap, a stadion gyakorlatilag tele lesz, a farkasok meg akarják valósítani a céljukat, és nekünk is ez a célkitűzésünk. Elmondtam a srácoknak, hogy ha egy plusz hét pihenőt szeretnének, nyerjék meg a vasárnapi meccset.

Mielőtt a szezon elemzését kezdenénk, várjuk meg az utolsó meccset. Beszélhetünk az Olasz Kupáról, megérdemelten nyertek a srácok egy olyan meccsen, amely 55 percig volt kiegyensúlyozott, még ha az is volt az érzésünk, hogy a csapat kész eggyel magasabb fokozatba kapcsolni.

Ne feledjük, hogy a Juventus egy gólt sem kapott az Olasz Kupa öt lejátszott meccsén, erre pedig csak a Torino volt képes még az 1942-43-as kiírásban. Elégedett vagyok az eredménnyel, megnyertük az első trófeánkat, és a srácok megérdemelték.”

Gonzalo Higuaín meglepetésre nem kezdett a döntőn, inkább a horvát csatártársára esett a mester választása.

„Holnap Gonzalo Higuaín és Paulo Dybala fog kezdeni, a többieket ügyében később döntök. Azért választottam azt, hogy Gonzalo Higuaín a padon kezdjen Federico Bernardeschivel, mert a döntő könnyedén elnyúlhatott volna 90 percen túl. Gonzalo Higuaín nagyon fontos játékos, ne feledjük el, ő lőtte a győztes gólokat a Napoli és az Inter elleni meccseken.

A kapuban Wojciech Szczęsny kezd, nem Gigi Buffon, azonban Juan Cuadrado eltiltás miatt nem játszhat, Benedikt Höwedes és Giorgio Chiellini pedig sérült. Douglas Costa ügyében még nem döntöttem.

Amikor Mario Mandžukić padról száll be, akkor borzasztóan teljesít. Szóval vagy kezd, vagy a teljes meccset a padon tölti. Mostanában kicsit többet mosolyog, mivel a horvát válogatottal a világbajnokságra készülhet…

Az AS Roma erős csapat, amelyik nagyszerű technikával, fizikai erővel és jó edzővel rendelkezik. Nem volt egyszerű Luciano Spallettit követni, arról nem is beszélve, hogy a BL-elődöntőig jutottak.

Az első évében egy nagy klubnál véleményem szerint Eusebio Di Francesco bebizonyította, hogy az egyik legjobb fiatal edző jelenleg.”

A Juventus mesterét mostanában sok esetben felingerelték a Napoli csapatával kapcsolatos összehasonlítások, de a téma ezúttal is elkerülhetetlennek bizonyult.

„A jó vagy rossz játék relatív, mivel a világ legnehezebb feladata a győzelem megszerzésének és a jó futballnak az egyesítése. A szezon rengeteg pillanatból és incidensből áll, vannak hullámhegyek és hullámvölgyek úgy a csapatoknak, mint az egyéneknek, ezért a célért kell dolgoznunk.

Senki nem akar rosszul játszani, de a lehető legtöbbet kell kihozni a rendelkezésre álló játékosok jellemzőiből. Egyes mesterek jobban illeszkednek bizonyos megközelítésekhez, azonban a tény változatlan: ha az ember nagy klubnál dolgozik, a győzelem kötelező.

Véleményem szerint a Juventus elismerést érdemel, amiért megőrizte a nyugalmát a Napoli elleni vereséget követően. Ahogy a dolgok állnak, ők így is kiváló szezont futnak, folyamatosan javítják az eredményeiket, Maurizio Sarri futballját pedig öröm nézni. Javultak, hiszen számos olyan meccset megnyertek idén, ami tavaly nem sikerült volna.

Azonban egy olyan Juventusszal kerültek szembe, amely figyelemre méltó eredményeket gyűjtött be, viszont a Napoli elismerést érdemel mindazért, amit megvalósított.”

A Napoli szabad szájú elnöke szerint csapatát meglopták a scudettótól, amennyiben ugyanannyi ponttal zárja a két csapat a bajnokságot.

„Nem kívánok reagálni az elnök úr nyilatkozatára, mivel ő azt mond, amit akar. A futballban szükség van egyensúlyérzékre, és ha szeretnénk egy olyan úton elindulni, amely a teljes környezetet civilizáltabbá teszi, akkor felelősek vagyunk azért, ami kívül történik. Mi játékosokként, edzőkként és elnökökként felelősek vagyunk a pályára lépő gyermekek hozzáállásáért.

Fontos lépést kell tennünk, különben mindig csak beszélünk és a lényegi intézkedések elmaradnak, ami nem helyes irány az ország számára.”

Számos forrás szerint Roberto Mancini hétfőn közös megegyezéssel felbontja a szerződését a Zenit Szentpétervár csapatával, hogy átvehesse a válogatottat a hét közepétől. 

„Roberto Mancini olyan edző, aki rengeteg sikert ért el úgy Olaszországon belül, mint külföldön. A probléma Olaszországban az, hogy az emberek szerint a szövetségi kapitánynak képesnek kell lennie minden probléma megoldására. Azonban vannak egyéb teendők is, amiket a szövetségi kapitány egyedül nem képes megvalósítani.

Meg kell hozni bizonyos döntéseket például az olasz futball jövőjének a körvonalazása kapcsán, és a problémákat nem lehet egy nap vagy akár egy év alatt elhárítani. 1970 óta az olasz válogatott jó eredményeket ér el, sajnos idén kimaradtunk egy világbajnokságról, de szerintem a jelenlegi gondolkodás tévút.

A probléma nem a válogatott, hanem egyszerűen megoldásokat kell találni arra, hogy az olasz futball hogyan tud ismét a régi fényében ragyogni. Először és mindenekelőtt szenvedélyre van szükség, és a gyerekeknek ismét bele kell szeretniük a sportba. Az elmúlt években a gyermekek körében a túlsúly rendkívül elterjedt, ez pedig rémisztő tény. A gyermekeket vissza kell térítenünk a sport irányába, és minden sportról beszélek, nem csak a futballról.

Döntéseket kell hozni, még ha bizonyos döntések népszerűtlenek is. A futball újjá kell szervezni az alapoktól.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5813914166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nathas 2018.05.13. 11:20:15

Mancini szerintem egy középszerű edző, rossz választás.

Juvejuve 2018.05.13. 11:55:29

@Nathas: Mancini egy bohóc, de Venturánál nem lehet rosszabb...

Watakuki 2018.05.13. 13:17:42

Gyönyörű lenne egy Roma elleni idegenbeli győzelemmel bebiztosítani a bajnoki címet.

Tekintve, hogy a Roma szerintem teljesen kipurcant így év végére, erre minden esély megvan. Bár a Liverpool ellen is majdnem megcsinálták...

Cigarette Smoking Man 2018.05.13. 14:29:40

Még soha nem vártam ennyire, hogy véget érjen egy szezon! A Verona elleni mérkőzést én már csak fél szemmel akarom nézni, és nem az izgalmak, hanem az idegbaj elkerülése végett! Zárjuk le ma este! Respect azoknak, akik idén nem váltak sóbálvánnyá a televízió előtt és a lelátókon ülve! :)

venember83 2018.05.13. 14:56:15

@Cigarette Smoking Man: pár napja Marotta és a játékosok is a szükséges pont megszerzéséről beszéltek. Allegri már bátrabban pontokról beszélt, de nagyon nem lepne meg egy döntetlen. Már lényegében mindkét csapatnak mindegy, ha nem tévedek, mivel az Inter nem előzheti meg a Romát.

Shyr Kahn 2018.05.13. 15:50:31

Egy X és már elégedett vagyok. Felőlem lehet 3-3 is... legalább sok gólt látunk és így is bajnokok leszünk.

Cigarette Smoking Man 2018.05.13. 17:09:40

@venember83: Valószínű, hogy lesz egy kis "öregfiúk" feeling a mérkőzésben, de velem nem basznak ki, már találtam e-könyv torrentet az estére, alternatív szórakozási lehetőségnek! Amúgy a farkasokból kinézem, hogy presztízsből meg akarnak majd csapni minket, (sajnos mi ennél bölcsebbek vagyunk :D) és sikerül minket "táncba" hívni, de a realitás szerintem is az, hogy mi minden körülmények között döntetlenezni akarunk, aztán majd a szezonzárón gálázunk egyet a saját közönség előtt, vigasztaló jelleggel.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása