Allegri: „Valós kockázatnak tettük ki magunkat”

allegri_massimiliano_portre_1.jpgA Juventus váratlanul nehéz meccsen gyűjtötte be a három pontot a Benevento otthonában, a 4-2-es eredmény beállításához szükség volt két tizenegyesre, amelyeket Paulo Dybala értékesített, ezen az argentin csatár lőtt egy csodálatos akciógólt, a negyedik gólt pedig Douglas Costa szerezte a végjátékban.

„Kicsit leálltunk Paulo Dybala gólját követően. Az ellenfél egyenlített, és olyan érzésünk volt, hogy komoly kockázatnak tesszük ki magunkat. Ezt már láthattuk a múlt héten a Milan ellen, amikor hónapok után túl sok lövést engedélyeztünk az ellenfélnek.” - értékelt a mester a Sky Sport Italia munkatársának.

„Ez jel volt, miszerint jobban kellene védekeznünk, és hogy fokozottan kellene koncentrálnunk. Gratulálnom kell a srácoknak, mivel fontos volt győzelmet szerezni a Real Madrid elleni vereség után, és sikerült azt a vereséget magunk mögött hagyni.

Egy szezon során különböző pillanatok merülnek fel, az a kulcsfontosságú, hogy felismerjük ezeket a pillanatokat, és gyorsan alkalmazkodjunk ezekhez. Láttam problémákat a Milan és a Real Madrid elleni meccseken, és ezek ma is nyilvánvalóan megmutatták magukat. Keményebben kell dolgoznunk, gyorsabban kell az ellenfélre zárnunk, és kevesebb lövést szabad engedélyeznünk. A jó hír az, hogy megnyertük a meccset.

Mario Mandžukić nagyon fontos játékos számunkra a fizikai jellemzői és a temperamentuma miatt. Ma nem teljesített nagyszerűen középcsatárként, de fizikailag nincs a legjobb állapotban.”

A Benevento ellen sok olyan játékos kapott lehetőséget, akik mostanában a háttérbe szorultak, és ez a rotálás feltehetően a jövő heti BL-visszavágó miatt volt indokolt, bár a torinói 3-0 után nem sok remény van a továbbjutásra.

„Minden csepp megmaradt energiát a bajnoki címre, az Olasz Kupára és természetesen a madridi visszavágóra kell fordítanunk. Nem egyszerű ilyen ritmusban nyerni a meccseket.

Olvastam, hogy egyesek kritizálták Paulo Dybalát a Real Madrid elleni meccs után, azonban a mérkőzés nagyon kiegyenlített volt körülbelül hatvan percig. Sokkal kiegyenlítettebb, mint a legutóbbi döntő, elődöntő és a Barcelona elleni meccsek.

Cristiano Ronaldo öt Aranylabdát nyert, és ebben az évben minden egyes BL-meccsen gólt szerzett. Madridban a világ szeme előtt nagyszerű teljesítményre van szükség, aztán meglátjuk, hogy ez mire elég.

Az európai ambícióink erősek, mint mindig. Az első szezonomban attól féltek a szurkolók, hogy a csoportból sem jutunk tovább. Azóta három év alatt kétszer játszottunk BL-döntőt.

Ha az emberek azt gondolják, hogy a Juventusnak minden évben meg kell nyerni a bajnokságot és a BL-t, az igencsak irreális elgondolás. A Barcelona, a Real Madrid, a Bayern München és a Manchester City számára is lehetetlen feladat ez, szóval miért várják ezt tőlünk?

Ez nem jelenti azt, hogy a csapatban nincs ambíció az európai sikerre. A Bajnokok Ligájában egy meccset eldönthet egy incidens öt perc alatt, vagy akár a szerencse a sorsolás során, azonban a bajnokságban 38 forduló áll rendelkezésre a trófea kiérdemléséhez.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2013816574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomy81 2018.04.07. 20:01:09

Ha 38 fordulóból állna egy mini bajnokság az említett 5 csapatból, akkor még rosszabbul járnánk mint egy ilyen oda-vissza vágós rendszerben..

Tibi Sebestyén 2018.04.08. 11:32:38

Szerintem meg játszottunk egy gyenge szinvonalú de sok gólos nézhető meccset! Voltak vitatott szituk és lehetőségek mindkét oldalon! És én semmivel nem éreztem több kockázatot a Benevento ellen mint azokon a nézhetetlen szar 1- 0-s meccseken ahol bármikor bepattanhat az egyenlítő gól a 90.percben.

mrdel 2018.04.08. 13:36:32

Mister most gyakoroltatta a fiúkkal, hogy kell négyet rúgni idegenben

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása