Benatia: "A veszteseknek mindig kifogásokra van szükségük"

benatia_medhi_golorom_1.jpgA Juventus marokkói válogatott védője, Medhi Benatia egy páros interjú során, Blaise Matuidivel közösen beszélt a Juventusnál végzett kemény munkáról, s a csapattal szembeni általános ellenérzésekről.

"Ez az, amit az emberek Olaszországban nem értenek. Mindig kifogásokat keresnek, de nem foglalkoznak azzal, hogy a Juventus milyen munkát végez." - mondta Benatia.

"Korábban a Románál játszottam, vagyis a másik oldalon álltam. Azt mondtam: »Ó, a Juve győz, de nem játszik jól. A bíró miatt nyernek, esetleg ezért vagy azért«. Tudják ugyanazok a kifogások a vesztesektől, mert a veszteseknek mindig kifogásokra van szükségük.

De aztán látják, hogy milyen keményen dolgozunk, minden részletet milyen komolyan veszünk, s természetes, hogy eredményesek vagyunk. Az eredményesség számunkra kötelező.

Még te is azt mondtad nekem a szezon elején, hogy az Inter igazán erős és a Roma is meggyőző, de azt mondtam neked: »Figyelj csak, Blaise, ismerem a Serie A-t. Két hónap múlva senki sem marad majd előttünk. Ezek a csapatok nyerhetnek hét-nyolc, esetleg kilenc-tíz mérkőzést, de harmincnyolcat...«

Az olasz labdarúgás nehéz, láthatták, hogy milyen kemény. Minden csapat az élete teljesítményét nyújtja ellenünk. Nem csupán a keretet alkotó játékosok jelentik a különbséget, hanem a kemény munka! A Juve a kemény munkának köszönhetően uralja Olaszországot. Az emberek nem veszik észre, milyen keményen dolgozunk. Itt kellene lenniük velünk, hogy lássák."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6813709474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joker61 2018.03.02. 12:25:49

Tökösöm, holnap és szerdán minden kiderül mi is van az eszement munka mögött.

ToTTy-Juve 2018.03.02. 17:57:46

@Joker61: Szerintem befásulás és motiválatlanság van, ami minden új érkezőre átragad. Conte idején mindenfelé vitték a csapatot, hogy összerázódjanak, ment a csapatépítés (közös vacsorákra jártak, amit sokszor a büntiből, vagy késésért stb valaki fizetett). Kalandturán voltak, terepvezetésen stb. Allegri érkezésekor is voltak a Jeep-nél, kipróbálhatták az új modelleket, de azóta semmi. A "családból", közösségből most munkahely lett. A csapathangulat pedig átalakult munkamorállá. Akkoriban erre is figyelt a vezetőség, ma már ezek szerint nem, ami elsősorban Allegri, aztán pedig Nedved hibája, mivel ez az Ő feladatuk lenne. Emlékszem még amikor 1 hétre bezárták a csapatot edzésre Vivonóba, senki nem mehetett el és annak is meg lett az eredménye. Ilyenekből kellene több szerintem... na meg és a buszon is betiltanám a zenehallgatást és a netezést, hadd beszélgessenek csak a játékosok. Sajnos nagyon sok fotón látszik, hogy mindenkinek bent van a füles és a telóját simogatja, amikor ugrathatnák egymást vagy egyéb közös dolgokat csinálnak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása