Llorente: "Őrülten hiányzik a Juventus"

llorente_fernando_juventus_tapsol.jpgA Juventus kedden a Tottenham Hotspur csapatát fogadja majd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, s az ellenfél keretében egy régi ismerős, Fernando Llorente is Torinóba látogat majd. A szurkolók körében roppant népszerű spanyol támadó két szezont töltött a zebracsíkos mezben, majd hazája és a Sevilla felé vette az irányt.

"Gonzalo Higuaín lendületben van és egy nehéz kezdés után visszanyerte önbizalmát. Jobb lett volna, ha még vár vele egy kicsit, mielőtt rálel a formájára...

Annak ellenére, hogy soha sem játszottunk együtt, barátok vagyunk Gonzalóval. Az egyik mérkőzés után találkoztunk Madridban egy étteremben, s attól fogva kapcsolatban maradtunk.

Amikor aláírt a Juvénál, felhívott és Torinóról érdeklődött, hogy hol keressen házat magának." - mondta Llorente a Tuttosport munkatársának adott hosszú interjú során.

"Pipita egy gyilkos a kapu előtt, de meg fogják látni, hogy Dele Alli és Son is fontos szerepet vállalhat. Ezek mellett a tehetségek mellett én magam is fiatalabbnak érzem magam. 

Amint befejezem az edzést Harry Kane-nel és a többi csapattársammal, hazamegyek és újra kezdem a fiammal, aki húsz hónapos, de állandóan csak focizni akar. Kedden vettem neki egy Tottenham-mezt Llorente felirattal a hátán, de amikor Torinóban leszek, kihasználom az alkalmat és veszek neki egy Juventus-mezt. Talán egy Dybala-mezt.

Csak egy felkészülési időszakot tölthettem Paulóval, de ez bőven elég volt ahhoz, hogy lássam, olyan képességei vannak, amin megakad az ember szeme. Arra számítunk, hogy játszani fog. Azt olvassuk, hogy visszatérhet ellenünk. Úgy hallottam, hogy Blaise Matuidi is kidőlt, pedig ő egy olyan játékos, akit nagyon kedvelek. Ő volt a kedvencem a PSG középpályáján. Paulóval vagy nélküle, a Juve szuper erős marad. Gondoljanak csak Gonzalo Higuaínra, Mario Mandžukićra vagy Douglas Costára..."

Ugyan a Sevilla játékosaként Spanyolországban már betalált a Juventus kapujába, az idegenbeli mérkőzést kihagyta, így ez lehet az első alkalom, hogy visszatér egykori csapata ellen.

"Csodálatos érzés lesz. Felejthetetlen pillanatokat éltem meg, öt trófeát nyertem és bejutottam a Bajnokok Ligája döntőjébe. A szurkolók továbbra is hatalmas szeretetet mutatnak irántam a közösségi médiában. Szinte azt érzem, hogy nem is csak kettő, de tíz évet töltöttem ott.

Nehéz elhagyni a Juvét. Sírva távoztam a vinovói edzőközpontból. Az is igaz, amit David Trezeguet mondott: csak amikor távozol a Juventustól, akkor érted meg, hogy mit is jelentett számodra. Őrülten hiányzik, s szívesen visszatérnék. Különleges klub, mert annak ellenére, hogy hatalmas, belülről olyan, mint egy család. Jó kép él errefelé a Juventusról, s én csak még tovább szépítem. Mindig szépeket mesélek a Juvéről, s öregbítem a hírnevét.

Beszéltem Claudio Marchisióval, Stephan Lichtsteinerrel és Giorgio Chiellinivel. Nehéz lesz, s két kemény mérkőzésre számítunk, de hiszünk a továbbjutásban. Készen állok arra, hogy szembenézzek Chiellinivel, s hozzá vagyok szokva, hogy kapok néhány ütést. Két évig edzettem vele! Giorgio az edzéseken is olyan, mint a meccseken, szuper profi. Szeretnék tizenegy darab Chiellinit a csapatomban. A Juventus védelme fantasztikus, s egy támadó számára komoly teljesítmény, ha képes gólt rúgni ellenük. 

Sevillában már betaláltam Buffonnak, majd az Európa Ligában folytattuk és megnyertük a sorozatot. Buffon a legjobb kapitány, akivel valaha is dolgoztam. Legutóbb a negyvenedik születésnapja alkalmából beszéltünk. Elmondtam neki, hogy olyan jó formában van, hogy akár negyvenöt éves koráig is játszhat.  

Minden évben változnak, de a csúcson maradnak. Nehéz lesz megismételni a 102 pontot, amit az első évemben értünk el... A Napoli kivételes szezont produkál, de úgy gondolom, hogy a végén újra a Juve nyeri a scudettót. Az biztos, hogy én ebben reménykedem, mert az egykori csapattársaimnak szurkolok."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4713655362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

niccolo 2018.02.11. 12:45:33

Nagyon korrekt nyilatkozat, nem Dani Alves és barátai.

Rocky80 2018.02.11. 13:19:53

Menj már Lóri, esküszöm te vagy a legnagyobb aki itt hagyott minket!
Respekt és szeretünk még mindig!

babo0410 2018.02.11. 13:23:42

@niccolo: Szerintem akik olyan nagy haraggal nyilatkoztak rólunk, azok nem feltétlenül a saját akaratukból távoztak, vagy valami nagyon csúnya dolog történhetett, amíg itt voltak, mert egyeseknél a sértettséget éreztem a nyilatkozatukban távozásuk után.
Llorente meg nem haraggal ment el, mindig is korrekt volt a nyilatkozataiban, ha a Juventusról volt szó. Sajnálom, hogy elment. De mikor ment, jött Mandzukic, akiről azt hittem sokkal gólerősebb lesz. Mondjuk annyi kiszolgálást meg nem is kapott itt soha.
De azt se bánnám, ha Llorente lenne itt most Higu mögött.

MdewC 2018.02.11. 14:00:46

Hihetelen mekkora szeretettel beszél rólunk mindig.

Forza Lóri!

mrdel 2018.02.11. 14:10:27

Bírtam Lórit, de lehet ő is belátta, hogy hosszúv távon nem Juve szint. Max. cserecsatárnak maradhatott volna, de ő játszani akart. Ez az ő döntése volt.

Nathas 2018.02.11. 17:25:47

Te kis cuki :-)

@mrdel: +1 szimpatikus fickó és belátta, hogy mikor kell lépnie.

alexGicamo 2018.02.12. 13:47:49

Roppant szimpatikus ember !
Annak idején nagyon örültem az érkezésének ,szerintem, jól játszott nálunk és sajnáltam, hogy távozott .
Noha nem tudom, jelenleg milyen formában van, én bármikor szívesen látnám nálunk újra .

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

ToTTy-Juve 2018.02.13. 10:40:34

Ment mert nem illett Allegri elképzeléseibe. Az hogy ezt belátta és nem siránkozott erős jellemre utal. A mostani formája miatt is és az jelleme miatt is tisztelej jár neki. Kihaló félben lévő játékos - sajnos.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása