Allegri: „Jelenleg a Fiorentinára koncentrálunk”

allegri_massimiliano_uj_logoval.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri egyelőre nem gondol a Tottenham Hotspur elleni mérkőzésre, hiszen jelenleg a cél az, hogy Firenzéből három ponttal térjen vissza a csapat egy komoly mérkőzést követően, bár kedden már BL-meccs vár a Juventusra.

„A holnapi meccsre koncentrálunk. Fontos meccs ez számunkra, három pontot kell gyűjtenünk, és az ellenfelünk számára ez a meccs rendkívül fontos, a meccset nagy szenvedéllyel kezelik, a cél pedig a Juventus legyőzése.

A tavaly siker övezte a próbálkozásaikat, mivel veszítettünk 2-1-re, szóval nehéz mérkőzés lesz, különösen mivel egy jó győzelem után következik ez a meccs számukra.

Fiatal csapattal rendelkeznek, amely komoly minőséget mutat. A Fiorentina második az olasz bajnokságban a kapura tartó lövések tekintetében, Federico Chiesa személyében pedig kiváló jellemzőkkel bíró fiatal játékos erősíti a csapatot.

Szóval komoly meccset kell vívnunk ahhoz, hogy Firenzéből három ponttal távozzunk. Csak ezt követően pihenhetünk, dolgoznunk kell a felépülésen, majd gondolkodhatunk a Tottenham elleni meccsen.”

Nehéz tíz napnak néz elébe a Juventus, hiszen pénteken a Fiorentina az ellenfél, aztán kedden következik a sarkantyúsok elleni meccs, vasárnap pedig Derby della Mole a program.

„A végső szakaszig meneteléshez és a bajnokság megnyeréséhez szerintem nagyon sok pontot kell gyűjtenünk, hiszen a Napoli pontátlaga meccsenként kiemelkedő, ahogyan a Juventus is nagyon jó pontátlagot hoz meccsre vetítve.

Ha arra gondolunk, hogy holnaptól egészen a Spal elleni idegenbeli meccsig, ez lesz az utolsó meccs a válogatott szünetig, számos meccsünk lesz, és jó csapatokkal fogunk szembenézni.

Egyenként kell vegyük az adott meccseket, holnap a legjobb csapat fog pályára lépni a győzelem céljával. Aztán majd holnapután gondolkodhatunk a BL-meccsen, célunk pedig az, hogy továbbjussunk, és létrehozzuk az ehhez szükséges alapokat.”

A mester a sajtótájékoztatón természetesen beszélt a sérült Paulo Dybala helyzetéről is, illetve Claudio Marchisio esetleges játszatásáról.

„Megvan az esély Claudio Marchisio játszatására, azonban Claudio vasárnap is pályára lépett, játszott Blaise Matuidi helyett. Látnom kell ma edzésen ahhoz, hogy dönthessek az esetleges változásokról. Azonban nincs semmilyen vészhelyzet, mivel szinte mindenki visszatért.

Juan Cuadrado továbbra sem vethető be, de mindannyian tudtuk, hogy ez várható, Paulo Dybala, Benedikt Höwedes és Blaise Matuidi sérült, a többiek viszont játszhatnak.

Douglas Costa kiválóan érzi magát, de nem hiszem, hogy a kezdetektől játszani fog, mivel Federico Bernardeschi nagyszerűen érzi magát, és természetes, hogy Federico Bernardeschi lehetőséget kapjon egy olyan fontos meccsen, mint a holnapi. Tehát számos játékos bevethető a meccseken.

Daniele Rugani? Senkinek nem kell pihennie, mivel vasárnap játszottunk, azóta eltelt öt nap, ha pedig valakinek pihenőre van szüksége, akkor az gond számunkra.

A srácok fiatalok, ügyesek és fürgék, szóval nincs ok a pihenőre. Daniele Rugani vasárnap azért jött le a pályáról, mert a combfeszítőjénél érzett valamit, és nem volt miért kockázatot vállalni. Holnap ki kell értékelnem a helyzetet, de az egyetlen kérdés számomra a jobb szél, Mattia De Sciglio és Stephan Lichtsteiner közül kell választanom, de valószínűleg Stephan Lichtsteiner kap lehetőséget.”

Komoly tíznapos időszak vár a Juventusra, vajon ez a szakasz sorsdöntő a szezon tekintetében?

„Én nem a derbire szűkíteném ezt az időszakot, hanem egészen a március tizennyolcadikai szünetig tekinteném egységesnek az időszakot, akkor majd meglátjuk, hogy meddig jutottunk. Addig számos meccset lejátszunk, kemény időszak lesz, ahogyan a Napoli számára is, mivel nekik is nehéz meccsek következnek.

Szóval meglátjuk majd, hogy hol tartunk, azonban értelmetlen két, három vagy akár egy hónapra előre ondolni.

A bajnoki cím sorsa helyi idő szerint 16.45-kor fog eldőlni az utolsó meccsnap délutánján, ha délután játszunk, vagy 22.45-kor május huszadikán.”

A Napoli mestere, Maurizio Sarri azt mondta, hogy a csapata jól teljesített azzal, hogy nyíltan tartotta a bajnoki versenyt, mivel a Bundesligához hasonlóan Olaszországban is az egyik csapat egyértelműen erősebb a többinél.

allegri_massimiliano_mutogat_1.jpg„Erre annyit mondanék, hogy a számok szerint a Napoli kiváló csapat. Nagyszerű eredményeket érnek el, gólokat lőnek és meccseket nyernek meg, szóval jó csapatról beszélünk. A Serie A nem olyan, mint a Bundesliga, mivel érdekes párharc zajlik a Juventus és a Napoli között.

Nagy részben, valójában 99 százalékban Maurizio Sarri miatt tart ott a Napoli, ahol, szóval ez elismerés számára, mivel magas szintre emelte a Napolit, a Juventus ellen harcolnak, azon csapat ellen, amelyik az elmúlt hat évben sorozatban nyerte a bajnoki címeket.

A mi csapatunk kiváló eredményeket ért el, és a Napolihoz képest rengeteget változott, hiszen a Napolihoz szinte az összes játékos Rafa Benítez idejében érkezett.

Szóval kontinuitás jellemzi a munkájukat, Maurizio Sarri pedig kiválóan teljesített azzal, hogy finomította az apróságokat, és mindenekelőtt szemre kellemes játékstílust adott a csapatnak.”

Az elmúlt héten a Juventus 7-0-ra legyőzte a Sassuolo csapatát, amelyet egyesek átkereszteltek Scansuolóra, így utalva az olasz „scansare” igére, amely félreállást jelent.

„Ezen nem tudok mosolyogni vagy idegeskedni. Annyit mondanék, hogy a nap végén a legjobb csapat fogja megnyerni a bajnokságot, és megérdemelten. Mindegyik csapat úgy játszik, ahogy a keret játékosainak a jellemzői lehetővé teszik, és mindig azt mondom, amit már valószínűleg sokan unnak, hogy egy szezonon belül nem lehet meccsen belül folyamatosan kiválóan teljesíteni.

A meccsek 100 percet tartanak, egy félórában egyféleképpen kell játszani, aztán másik negyedórában talán másfajta játékra kényszerül a csapat.

Egy meccsen belül számos nézőpont létezik, és az szezon során is létezik számos apró pillanat. Az utunkkal kell foglalkoznunk, amelynek végállomása május 27.

Nem egyszerű nyerni, csak egyetlen csapat kerülheti ki győztesnek, és természetes, hogy további csapatok is ezért harcolnak. Jelenleg a Napoli a versenytárs, amely a teljes erejét a bajnokságra összpontosíthatja, hiszen kiestek az Olasz Kupából, kiestek a Bajnokok Ligájából, és minden erővel a scudettóért küzdhetnek.

Számunkra is fontos cél a bajnoki cím, kihívás a kihíváson belül, hogy hetedjére is bajnokok legyünk. Ez olyan siker lenne, ami túlmutat bármilyen már eredményen, bármilyen lehetséges elképzelésen.

Ha nyerünk, a srácok, a szurkolók és a klub kiemelkedő eredményhez segítenek hozzá, ehhez pedig egy olyan nagyszerű csapatot kell legyőzni, mint a Napoli.”

A Fiorentina elleni lesz Massimiliano Allegri 200. meccse a Juventus mestereként.

„Azt mondanám, hogy elégedett vagyok mindazokkal az eredményekkel, amelyekhez a srácok hozzásegítettek az elmúlt három és fél évben, elégedett vagyok a klubnál zajló munkával, és megyünk tovább. Minden az eredményeken múlik, eddig sikerült hozni az eredményeket, és az a célunk, hogy mostantól is folytassuk utunkat ezen a nyomon.

Holnap fontos meccs vár ránk, és szerintem a szezon legszebb időszakához érkezünk. Megkezdődik a kieséses szakasz, de nem a bajnokságban, hiszen még tizenöt meccs áll előttünk itt Olaszországban, és negyvenöt pontot szerezhetünk, azonban kieséses meccset játszunk a Tottenham, majd az Atalanta ellen az Olasz Kupában, amelyen kiharcolhatjuk a továbbjutást, vagy haza ballaghatunk. Szóval szerintem ez szép időszak, és rendkívüli lelkesedéssel kell kezelnünk ezeket a meccseket.

A csapat jó állapotban van fizikailag és különösen mentálisan, szóval minden adott a jó szerepléshez. Aztán ezen kívül, mint mindig, szükség van egy kis szerencsére.”

Federico Bernardeschi először tér vissza a Stadio Artemio Franchi gyepére, miután nyáron a Juventushoz csatlakozott.

„Szerintem szakmai döntést hozott, nem elmenekült Firenzéből. Amennyiben Fiorentina szurkoló lennék, mindenképpen egy adott módon üdvözölném. Azonban természetes, ha majd bizonyos énekek fognak felhangzani, mivel a Juventus az ellenfél, a szurkolók pedig azt szeretnék, hogy a Fiorentina nyerjen, ezért pszichológiailag kényelmetlen helyzetbe kívánják hozni a játékost.

Federico azonban nagyon nyugodt, egyebek mellett nagyon vidám srác. Szerintem ez különleges meccs lesz a számára, de jó meccs is lesz neki.”

Mario Mandžukić nemrégiben nagyon elismerően beszélt a mesteréről, és kiemelte, hogy az edző képes meghallgatni a játékosok szavait.

„Szerintem fontos tudni, hogyan kell hallgatni, azonban ez a legnehezebb dolog is. Ezt már idősebb koromban tanultam meg. Fiatalabb koromban kevesebbet hallgattam, most már sokkal többször meghallgatom mások mondanivalóját.”

Végül Massimiliano Allegrit arról kérdezték, hogy játszhat-e a csapat 4-4-2-ben úgy, hogy Federico Bernardeschi és Douglas Costa legyen a széleken, csatárposzton pedig Gonzalo Higuaín és Mario Mandžukić legyen.

„Nem, holnap nem játszunk így. Igen, igen, Douglas Costa rendelkezésre áll, de valami van Douglas Costával, és meg kell vizsgálnunk, hogy ez az opció használható-e vagy sem… Hogy milyen felállás lesz holnap? Majd később kiderül, viszontlátásra!”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3413645632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2018.02.08. 17:11:49

Azta, nagyon komoly munka lehet a fordításban. Ahogy néztem elég gyorsan ment. Gratula érte!
A cikkhez szólva, én is Bernardeschit emelném ki. Nagyon fontos meccs lesz neki több szempontból is.
Először tér vissza Firenzébe és ha fogadja azt a borzasztó erős gyűlöletet amit kapni fog, később még profitálhat belőle.
A másik pedig az, hogy kihasználhatja a sérüléseket. Előző meccset végigjátszotta és ismét itt az esély előtte.
Mentálisan kell fejlődnie, mert a technikai tudása és képzettsége adott, de mentálisan bőven kell fejlődnie, elsősorban a koncentrációra gondolok.
Hiába képes arra, hogy 2x-3x extrát húz egy meccsen, ha emellett ugyanennyi eladott vagy elvesztett labdája van csak amiatt, mert nem figyelt eléggé.
A 4 gól + 5 gólpassz mindenestre 700 perc alatt egy nagyon jó statisztika, úgy hogy elsősorban szélen játszott eddig.
Ahhoz, viszont kevés, hogy meghatározó játékos legyen, pedig a képességei alapján annak kellene lennie előbb vagy utóbb.

Rikoo 2018.02.08. 17:13:03

@Rikoo: *jól fogadja
-mentálisan

I love JU 2018.02.08. 18:21:50

micsoda nyilatkozat... mekkora Pali ez az Allegri :) köszi a forditast!

el.Flaco 2018.02.09. 12:51:23

Remek cikk, köszi a fordítást, azonban lenne egy észrevételem.

„Megvan az esély Claudio Marchisio játszatására, azonban Claudio vasárnap is pályára lépett, játszott 20 percet Blaise Matuidi helyett.

Matuidit a 26. percben kellett lehozni, akkor állt be Marchisio, tehát nem 20 percet játszott, arra gondolhatott itt Allegri, hogy körülbelül a 20. perctől pályán volt Claudio.

venember83 2018.02.09. 13:06:57

@el.Flaco: köszönöm szépen az észrevételt, javítva!

alexGicamo 2018.02.09. 20:52:05

Minden elismerésem a cikk fordítójának ! Jó hosszú nyilatkozat...
Főleg a stílusa tetszik, ahogyan fordítottad ,mert rendkívül választékosra sikeredett .Köszönöm !

Amúgy meg egy a lényeg :

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása