Allegri: „Idén is kitettünk magunkért az Olasz Kupában”

allegri_massimiliano_esoben.jpgMassimiliano Allegri az Atalanta elleni egygólos idegenbeli győzelem után a tizenegyest hárító Gigi Buffont méltatta, és természetesen elmondta, hogy a győzelem ellenére a továbbjutás még nem garantált.

„Fontos győzelmet arattunk, amelyet az első félidőben alapoztunk meg, jó futballt játszottunk, a labdát egyik oldalról a másik oldalra járattuk, és így széthúztuk az Atalanta csapatát.” - mondta a mester a Rai Sport munkatársának.

„A második félidőben természetesen az Atalanta visszatámadott, és mi kicsit elfáradtunk, azonban jól kitartottunk. Fontos eredmény ez számunkra, bár semmi sem dől el a visszavágó végső sípszaváig.

A srácok nagyon jó 45 percet teljesítettek. Jobban kellett volna járatnunk a labdát a második félidőben jobbról balra, de kicsit belebonyolódtunk a dolgokba, és nem alakítottuk úgy a helyzeteket, amennyire kellett volna.

Miralem Pjanić egyes pillanatokban mintha a tű hegyén szeretné áttolni a passzt, miközben az adott pillanatban inkább a szélek megjátszása lenne megfelelő, hogy széthúzza az Atalanta csapatát.”

Gonzalo Higuaín korai gólját követően a meccs kulcspillanata Papu Gómez tizenegyese volt, amit kivédett a vendégek negyvenéves legendája.

„Örülök Gigi teljesítményének, aki már öt éve nem játszott Coppa Italia meccsen. Azonban nem felejtett el semmit csak azért, mert 45 napig nem játszott.

Pár hétig pihent, talán arra volt szüksége, hogy kicsit kinyújthassa a lábait, azonban most visszatért, és ő a csapat első számú hálóőre. Az olasz válogatott hiányában Wojciech Szczęsny jól teljesített és egy bajnok, viszont Buffon az Buffon. A kapusokat segíti a védelem és a csapat többi része, akik azért dolgoznak, hogy oltalmat nyújtsanak a védősornak.

Az Atalanta nemigen tudott kapura lőni a tizenegyesen kívül az utolsó 10 percben. Az ellentámadásnál jobban kellett volna teljesítenünk, és nem nyújtottunk elég támogatást Gonzalo Higuaínnak. Van mit javítani, azonban ez jó eredmény.

A következő ellenfelünk a Sassuolo és a Fiorentina, majd jön a Tottenham, tehát inkább haladjunk lépésről lépésre, ne előzze meg a kocsi a lovat. Örülök, hogy ismét tisztelettel adózunk a Coppa Italia küzdelmeknek ebben az évben is.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8413619232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

epaska 2018.01.31. 11:55:43

Kb. Buffon védéséig volt élvezhető a meccs.
Dybala hiányában a mester erőlteti a széleket. A balon Sandro ok, de Mandzukic nem fog megverni 1 az 1-ben senkit, még egy Palominot sem. Jobbon DS kuka, Costa meg szvsz a balon jobban érzi magát. A béna DS-el karöltve tegnap nem volt egy nagy eresztés. Pjanic le van butítva. Khedira számomra értékelhetetlen.
A kp-re kell igazolni plusz a védelemből senkit nem elengedni és egy értékelhető jobbhátvédre mindenképpen szükség van.
Egyre inkább azt érzem, hogy Allegri kihozza a védekezésünkből a maximumot, viszont a támadójátékunk szürke, kiismerhető, gyenge! Nem dőlnék a kardomba, ha lelépne az biztos. Bárcsak rám cáfolna.

Rikoo 2018.01.31. 14:05:02

@epaska: A jobb totál homály volt végig. DS támadásban sehol nincs Fiolához képest. Még a rendkívül technikás Khedira és a kedvtelen brazil Douglas Costa volt ezen az oldalon kiegészülve a védekezőklasszis Bernardeschivel akinek annyi dolga volt 35 percen keresztül, hogy védekezzen.
Nem volt 10 jó passzuk egymásnak egész meccsen.

delpi0823 2018.01.31. 14:18:33

Hatha Higany tudna ezt a format tartani amit tegnap,es tobb tamogatast kapna akkor biztos vagyok benne hogy jonni fognak a golok is.

epaska 2018.01.31. 14:51:00

@Rikoo: nagyon szomorú vagyok. Egyes játékosokra olyan feladatok hárulnak, amihez közük sincs, azt amihez pedig értenek megszólja a mester, mint most Pjanicot, hogy ő aztán miért is akarja középen a réseket keresni... A támadóink védekezzenek, holott Khedira nem képes azt elvégezni, ami egy középső középpályás feladata lenne. De Sciglio és Khedira kettős emberhátrány. 2 ilyen alibisztárt nem vagyunk képesek kompenzálni, ami részben Marotta és részben Allegri hibája is. Mandzukic állandó szélsőként játszatásáról nem is beszélve. Higuaínt nem tudjuk kiszolgálni, így pedig ő is teljesen fölösleges igazolás 90 millióért.
Pjanicból sem tud többet kihozni a mester. Pedig lenne még ott mit a tejbe aprítani.

Rikoo 2018.01.31. 15:03:26

@epaska: Szerintem ő inkább a csapatból akarja kihozni a maximumot eredményekben.
Utolsó 13 meccsből 12 győzelem és 1 döntetlen jött össze és 1 gólt kapott a csapat, azt a bizonyos Cáceres gólt. Azért ez elég komoly stat..

CsakÚjváros 2018.01.31. 15:06:13

@epaska: A mondandód végéről már csak az "Allegritakarodj" hiányzott. Nem ért ez a faszi a játékhoz.... :D

epaska 2018.01.31. 15:18:43

@Rikoo: Majd a BL-ben kiderül mire elég ez. Játékban sikerült az elmúlt évek alá menni...

.Bulldeo 2018.01.31. 15:31:34

@epaska: " Egyes játékosokra olyan feladatok hárulnak, amihez közük sincs"
"A támadóink védekezzenek, holott Khedira nem képes azt elvégezni, ami egy középső középpályás feladata lenne." Hát ezekkel abszolút egyetértek.

@Rikoo: ebből a csapatból azért máshogyan is ki lehetne hozni a maximumot. Az, hogy 13 meccsen kaptunk összesen egy gólt, egy nagyon szép statisztika, de a szezon végén már senkit nem fog érdekelni igazán. Az viszont, hogy nem jön ki a keretben lévő játékosokból egyénileg a maximum, az elég zavaró. Mert a nagy BL meccsekre csak úgy lehetne készülni, ha nem mindig a tartalékolós, "annyit adtunk ki magunkból, amennyit kellett" mentalitással játszanánk. Van most már elég bő a keret ahhoz, hogy sokat kiadjunk magunkból, miközben folyamatosan lehet pihentetni. A szezon elején vertünk pár olyan meccset, amiből arra lehetett következtetni, hogy gyilkos idényt fogunk produkálni. Bentancur 3-4 meccsenként simán lehetne kezdő, és akkor lenne plusz egy jó középpályásunk. A potenciál meg van benne, de élni nem tudunk vele. Ide fiatal tehetségeket vétek hozni, azoknak meg ha van egy csöpp eszük, elkerülnek minket.

Bodnar Daniel 2018.01.31. 16:04:19

Igazatok van. Veszíteni kellett volna. Kihozva az egyéni teljesítményeket. Mindezt szépen. A rohadt életbe már, hogy olaszország legakaratosabb és ELben mindenkit agyonbaszó Atalantát vertük a saját otthonába.. . Nem tudom ki ez az Allegri, de nála biztosan jobban értek a saját csapatához... Tetőácsként...

Rikoo 2018.01.31. 19:31:41

@.Bulldeo: Allegri alatt a BL-ben eddig mintha pont ez a stratégia jönne be, mert ezt komoly meccseken is képes megcsinálni a csapat.
Bentancur nem rossz, de nem véletlenül nem játszik. Technikailag és fizikailag sincs helye a csapatban. Inkább Marcit hiányolom, remélem felépül normálisan.

GGábr81 2018.01.31. 21:21:00

Az a szép a fociban, hogy sokan sokféle képpen látják, majdnem mindenki másként. Én például a tegnapi meccsen Hugit és Buffont láttam a legjobbnak. Az első félidőben még Mandzsu is jó volt. A többiek teljesítménye nálam csak a közepest éri el.
Az eredmény viszont nem ezt mutatja, mert, ha ennyien lettek volna közepesek, akkor nem verjük idegenben az Atalantát.
Voltak akik szerint Matyi volt kiemelkedő, én az elpuskázott lövéseire emlékszem inkább. Volt aki Sándor Sándor munkáját becsülte nagyra, néha vakon volt szegény. De mondom mégegyszer ezért szép a foci.
Viszont megint megkukkantottam a statisztikát. A két legjobb Hugi és Gigi, ez rendben van. DE nem akartam elhinni, hogy én ennyire vak vagyok, hogy nem veszem észre, DS csoda teljesítményét. Hogy a bánatba kaphatott ilyen osztályzatot?

JuventusFanatikus 2018.01.31. 21:44:40

@GGábr81: De Sciglio a védekezést szépen megoldotta és nagy passzokba nem ment bele. Statisztikába jól mutat, de a pályán kevésbé. Persze így is többet nyújt Mattia, mint amit vártam tőle, de ez nem elég. A statisztika főleg Khediránál becsapós, de mondjuk ott is látszik a 0 szerelés

2018.02.01. 11:46:37

@JuventusFanatikus: 0 szerelés? :-DD Az szép, nem is néztem a statisztikát. Kéne neki venni egy barkácskészletet, hogy valahogy legyen 1-2 szerelése.

JuventusFanatikus 2018.02.01. 13:20:47

@Dr. Grant: A 0 szerelést átlagba írtam, most kivételesen volt neki 3. Valamelyik meccsen láttam, hogy mi is pontosan az a híres Khedira - féle passzsáv zárás. Az előrefutás után mikor sétál vagy kocog vissza, belerúgják a labdát. Ezt vagy 2 - 3 alkalommal már láttam. :D
De Sciglióra visszatérve azért nem kis teljesítmény akkora ködbe hatástalanítani az "égimeszelő" Papu Gómezt.:D Benatia előtt állt pár méterre az argentin, Beni meg nem látta és lepasszolta neki.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása