Matuidi: "Győzelemért lépünk pályára Athénban"

matuidi_blaise_labdaval_fut.jpgA Juventus francia válogatott középpályása a Napoli elleni győzelmet követően, az Olimpiakosz Pireusz elleni fontos Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre készülődve nyilatkozott a Sky Sport Italia munkatársának.

"Nem ez a mérkőzés dönt majd a bajnoki cím sorsáról, de kétségkívül nagyon fontos volt, s segíteni fogja a bajnoki szezonunkat. Egyértelmű jelzést küldtünk arról, hogy a Juventus itt van, erős és versenyben van a scudettóért. Minden nap azért dolgozunk, hogy a legjobbak legyünk. A győzelem a célunk, s hosszú még a szezon.

Képes vagyok alkalmazkodni különböző formációkhoz, s minden egyes alkalommal így is teszek, amikor az edző azt kéri tőlem, hogy különböző szerepekben játsszak, még ha ez előrébb is van, ahogyan azt Nápolyban is láthattuk. Mindig a legjobbamat nyújtom, s bármit megteszek, ami a csapat győzelméhez szükséges."

A Napoli elleni rangadó egyik emlékezetes jelenete Matuidi közeli lövése és Pepe Reina káprázatos védése volt.

"Az első gondolatom az volt, hogy ezt vajon hogyan védte ki. Később a televízióban is megnéztem a jelenetet, s talán, ha egy kicsit még jobbra rúgom, talán gól születik, de hatalmas védés volt. Nem az a legfontosabb, hogy én betaláltam-e, hanem az, hogy győztünk. 

Ha sikerül betalálnom, majd megnézhetik az ünneplésemet. Nagy öröm lesz!"

A csapatra most roppant fontos feladat vár, hiszen egy esetleges győzelemmel az Olimpiakosz Pireusz otthonában, a Juventus kvalifikálná magát a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat együttese közé.

"Nem szabad a kockázatokkal foglalkoznunk, a győzelemért kell pályára lépnünk, ahogyan azt mindig is tesszük. Az lesz a célunk, hogy a saját játékunkat nyújtsuk egy nehéz ellenféllel szemben, de minden adott ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és megszerezzük a három döntő pontot."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5713427705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2017.12.04. 17:21:05

Most Marotta komolyan azt hitte hogyha Khedirát befesti csokira meg megtanítja futni akkor az nem fog feltűnni?? Be kéne fejezni végre a bohóckodást és venni egy középpályást vagy ha nem megy akkor másnak átadni a lehetőséget mert rohadt kínos már amit a középpályán művelünk. Ja amúgy igen, még így is illik győzni a görögök ellen.

Rocky80 2017.12.04. 17:33:01

Majd a BL döntőben rúgsz egyet. Addig ráér.

Rocky80 2017.12.04. 17:33:45

Apropó, ezt meg lehet tenni valahol? Érdekelne.

pedronegroo 2017.12.04. 17:36:55

@Tomy81: Ezzel a Matuidi-val semmivel se vagyunk előrébb mint Khedirával valami ilyesmit akartam írni :) Ugyanolyan jelentéktelen mint a tuniszi herceg attól hogy tud futni még nem lesz Vidal vagy Pogba, szumma-szumma mi értelme volt ennek az igazolásnak?

Rikoo 2017.12.04. 17:38:59

@pedronegroo: Elvileg lehetséges, hogy a 35 és 70 millió eurós ajánlat után egy közel 100 milliós ajánlatot tehet majd Marotta Milinkovic-Savicért. Persze még ez is kevésnek bizonyulhat majd...

pedronegroo 2017.12.04. 18:04:01

@Rikoo: Hát ideje hogy valamit villantson mert középen egyedül Pjanic van aki Juve szint. Savic-on kivűl azért még van egy jó pár középpályás nem feltétlenül kell 100 millát oda költeni de inkább hozzunk egy olyat aki jó lehet mint bé, cé és zsé megoldásokkal próbálkozzunk. Mondjuk Savic csak 22 éves a padra kicsit drága volna ha csak nem az a célunk hogy világ legdrágább padja legyen a miénk.

Rikoo 2017.12.04. 18:12:47

@pedronegroo: Hát ha hihetünk a két megbízhatóbb forrásnak akkor jelenleg 4 játékos van aki komolyabban felmerül középre: Emre Can, Torreira, Goretzka, Milinkovic-Savic. Goretzka pedig valószinűleg nem lesz Juventus játékos, szóval marad a másik három. Illetve télen még érkezhet Barella vagy Cristante és Sturaro távozhat.

Nathas 2017.12.04. 18:36:00

@pedronegroo: én várnék még Matuidi leírásával. Olyan sok lehetőséget nem kapott, hogy elítélhessük.

pedronegroo 2017.12.04. 20:04:13

@Nathas: Csodák nincsenek ne várjad, nem 30 felett lesz belőle klasszis.

cd1 2017.12.04. 22:11:51

Matuidi pedig jol nyomja. Nem ertem a fanyalgokat.

Juvetto 2017.12.04. 22:51:33

Matyi ár-érték arányban bőven magyarázható és védhető deal. Más kérdés, hogy mindenki tisztában van azzal, mi lenne az irány, amire egy Juventus szintű csapatnak haladnia kellene... Igen, ez a "világklasszis", avagy "elit", nem pedig az "elég jó", pláne nem a "megteszi". Már ha kezdő szintről beszélünk persze, mert padra rendben van az "elég jó" is.

Spider81 2017.12.05. 06:50:24

@Juvetto: Es ki lenne szerinted es pedronegroo szerint az "elit", "vilagklasszis" kozepplayas? Mert jelenleg nem sok ilyen van es akik ezt a sizntet kepviselek majdhogynem mozdithatatlanok.
Arrol nem is beszelve,hogy nem tudunk 10+ millios fizeteseket adni nekik es ebbol a szempontbol is a Barca es a Real vagy eppen az angliai klubok is elonyben vannak velunk szemben.
Aki sok penzt akar keresni az Angliaba vagy az emlitett ket spanyol klubba megy.
A PSG-t nem emlitettem,mert az megint mas kategoria...omlik oda az arab penz,ami szinten nincs meg nalunk es nem is kell.
Ha minden poszton sztarjatekosokat akarsz latni akkor a Juventus nem a te csapatod.
Varom azert a neveket. Savic-rol meg annyit,hogy nagyon igeretes es jol toja,de 100 milliot sehol sem er!

Del Pybala 2017.12.05. 09:41:06

Matuidi szerintem baromi jól játszik.

Juvetto 2017.12.05. 11:43:44

@Spider81: [Ha csak a lényeget akarod kivenni, elég a következő kérdésemre válaszolnod, valamint a végefelé található summázatomat elolvasnod.]

Tehát Te elégedett vagy a jelenlegi keretünkkel, és semmiféle hiányosságot nem látsz, ahol előrébb lehetne (kellene!) lépnünk?
(Látom, hogy nem konkrétan ezt írtad, de akkor marad a bús beletörődés...? Azt is lehet, de azt tuti nem én vagyok.)

1. Leszögezném, én csípem Matuidit és örülök, hogy itt van. De az is igaz, hogy egy Vidal, Kanté, Verratti vagy éppen Modric szintű játékosnak nyilván jobban örülnék, amivel valószínűleg nem vagyok egyedül (nem konkrét posztra/stílusra írtam a neveket, viszont mindannyian középpályások).

2. Nem, valóban nem sok világklasszis játékos van úgy egyáltalán. De olyan világszintű klub sem, mint a Juventus. Ahol pénz is van, ezt tudjuk. vagyis lenne, ha akarnánk. Én nem veszem be a terelős maszlagot a vezetőség részéről. Szép és jó, hogy ennyire görcsösen kívánunk megfelelni az FFP-nek (legalábbis ez a kifelé áradó kommunikáció), de akkor ne is csodálkozzunk sajnos...

3. Írtam olyat bárhol is, hogy sztárjátékost akarok látni minden poszton? Én örülnék a legjobban, ha teszem azt, Bentancurból nagy játékos válna itt nálunk, ám ha így is lesz, az nem tavaszra valósul meg (vagyis nem jelentene azonnal gyógyírt). Bentancurból kiindulva egyébként tetszene a Torreira-SMS irány is, amíg mondjuk Modricnak le nem jár a szerződése... :P Oké, nem hajt a tatár (bár Gigi miatt nagyon is!), de nem lenne rossz még ebben az életben BL-t nyerni. Ha Gigit nem nézem, akkor oké, nyerjük meg 3 év múlva egy, most még kvázi fiatal sorral... (és fontos volna, hogy ez idő alatt ne Borriello váltsa Higuaínt, Dybalát pedig Immobile... :/ ) Csak erre van kisebb esély, mintsem "igazi bajnokok" :) segítségével próbálkozni (láthattuk, micsoda különbséget jelentett Dani Alves pl. Lichtihez képest ; egyébként ez is egy - instant eredményben, nem pedig emberileg nézve utólag - nagyon szerencsésen elsült ingyen igazolás volt).
Nagyon örülök a Scudettóknak és Coppa címeknek is, de végtére is a folyamatos építkezés és fejlődés mellett a BL trófea megszerzése lenne a lényeg.
Nana, hátrébb az agarakkal! Azért maradnék Juventino (immáron uszkve 24 éve), ha nem baj... ;)

4. Azt mondtam, hogy könnyen megszerezhető lenne bármelyik "elit" játékos? Ettől még ennek kellene a célravezető iránynak lennie. Vagy szerinted rendben van az "ingyen peca"-hozzáállás? Eddig nem kevésszer volt, nem kis szerencsénk, na de kérem szépen...
(Pipita Pogba árából jött, ha valakinek még esetleg továbbra sem tiszta.)
Minden transzfer más és más (így pl. Kantét többek között azért sem lehetett elhozni még a "Leszterből", mert a játékos mindenképp Angliában akart maradni, stb.-stb.), de ne legyen már mindegyik megvalósíthatatlan, amikor egyfajta szintet kellene lépnünk, könyörgöm!
Biztos, hogy nem tudnám jobban csinálni, mint a jelenlegi illetékesek, de az ő dolguk, hogy rekordbevételeket eredményező szezonok után valahogy megoldják, amit kell (lásd: jobb bekk probléma, avagy ne egy "kegyelem Matuidi" legyen óriási transzferként beállítva; vagy közben legalább "Sami menni Amerika" :D ).
Ha a Juve ennyire nem vonzó, akkor persze megtoszta a kutya az egészet.

Summa summarum, azt az elcsépelt dumát is elég lett volna írnom, hogy a Vidal, Pirlo és Pogba távozása után keletkezett űrt továbbra is csak próbálja betöltögetni a klub. Ezt tetézve, és nem megkérdőjelezve a Mester eredményeit, ugyebár Maxnál Khedira mindenképp Matuidi előtt szerepel a rangsorban (sajnos), tehát jöhetne ide bárki...

És most senkitől nem kell az offense, mert én nagyon nagyra becsülöm az évek óta tartó dominanciánkat és az elért jó eredményeket, minden tiszteletem a klubvezetésé, tényleg le a kalappal, brutál, amit letesznek az asztalra. De az én felfogásom szerint elemi dolog a többre, a jobbra való törekvés, és ezt szeretném látni imádott csapatom esetében is. Nem pedig azt, hogy Vidalt Hernanes-szel pótoljuk, Pogbát Lemina váltja, Dani Alves helyett meg jön DS.

Na, jól van, most már a saját szerepemet is túljátszva kezdek belebonyolódni így, többszöri megszakítások közepette... A lényeg a "Spirito" meg, hogy "Fino Alla Fine"! ;)

Spider81 2017.12.05. 12:12:52

@Juvetto: Wow,szep terjedelmes iras :)
Abszolut egyetertek veled, csak a baj az hogy lehet almodozni viszont a realitas valami egeszen mas lesz!
Sajnos sosem voltunk az a csapat aki melyen a zsebeb nyul egy jatekos miatt...
En is szivesen elnezegetnem Kroos-t a kozeppalyan,de sajna be kell ernunk egy Can-nal majd...
Mint szurkolo nincs mas lehetosegunk csak bizni a vezetosegben es szurkolni a csapatnak!

Juvetto 2017.12.05. 20:06:49

@Spider81: :)

Ehhez most nagyon passzol egy idézet:

"But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams." - Yeats

"Mint szurkolo nincs mas lehetosegunk csak bizni a vezetosegben es szurkolni a csapatnak!" - ez már Spider81 :D

Ez így rendben is van, ha kiegészülhet esetenként egy kis jogos elégedetlenkedéssel, továbbá némi reménnyel, hogy az álmokból még akár valóság is válhat. ;)

kyssga77 2017.12.05. 20:11:30

Hello

Valaki tudna ingyenes linket a mai meccsre?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása