Pjanić: "Mindenki abban reménykedik, hogy a Juventus veszít"

pjanic_miralem_portre.jpgA Juventus bosnyák játékmestere, Miralem Pjanić a Corriere dello Sport-nak adott hosszabb interjút, s a beszélgetés során szó esett a gyermekkori példaképekről, a Rómában töltött időszakról, s természetesen az esti rangadóról is.

"Fiatalkoromban Zidane volt a példaképem." - kezdett egy vallomással Pjanić. "Szerettem őt, különösképpen akkor, amikor a Real Madridnál volt. Mindig is emlékezni fogok arra a döntőre Cardiffban, a gesztusaira, s a világbajnokságokra, amelyeken szerepelt.

Miatta kedveltem a Realt, de más csapatokat is szeretek, mint például Messi Barcelonáját. Szeretem azokat a játékosokat, akiknek a hatására az emberek a labdarúgásról álmodoznak. 

Egy álom volt, hogy egyszer Zidane szintjére érjek, az, hogy egy olyan csapatban játszom, mint a Juventus, azt jelenti, hogy közelebb kerülhettem ehhez az álomhoz. Bízom benne, hogy tovább fejlődök, s még többet teszek a klubért és a csapatért.

Roma? Öt fantasztikus évet töltöttem náluk.  Kétségkívül az volt a pályafutásom legfontosabb szakasza. Egy nagy klubra leltem, amely nagyon közel állt hozzám, de még ha időnként kiválóan játszottunk is, s az élmezőnyben végeztünk, nehéz volt versenyre kelni a Juventusszal, amely túl sokkal a többiek előtt járt.

A Juve már évek óta meg akart szerezni. Először elutasítottam, mert nem értettem őket, s szerettem volna Rómában maradni. Azután úgy éreztem, hogy eljött az idő. Győzni akartam, s fontos célokat akartam elérni. Egyetlen a Juventusnál töltött szezon alatt megnyertem a bajokságot és játszottam a Bajnokok Ligája fináléjában.

Egy játékos pályafutása rövid, soha sem állhatunk meg. Új kihívásokat akartam, s a Juventus volt a tökéletes csapat számomra. Mit érhetünk el ebben a szezonban? Az az igazság, hogy kiváló keretünk van, s ezt senki sem kérdőjelezheti meg.

Természetesen vannak olyan dolgok, amikben fejlődnünk kell. A bajnokságban legtöbbször az a csapat nyer a végén, amely a legkevesebb gólt kapja. A Bajnokok Ligáját ugyanakkor gyakran a legveszélyesebb csapat hódítja el. A legfontosabb célunk, hogy zsinórban hetedszer is megnyerjük a bajnokságot, s azután a Bajnokok Ligájára összpontosítsunk.

A Napoli-Juve mérkőzés döntő lehet-e? Nagy meccs lesz a bajnoki cím két várományosa között. Titkolják, de egyértelmű, hogy a bajnokságot akarják megnyerni, s a többi sorozat kevésbé fontos számukra.

Őszintén gratulálok Sarri csapatának mindazért, amit tettek. A bajnokság csodálatos, nyitott bárki számára, s majd meglátjuk. Mindenki abban reménykedik, hogy a Juventus veszít, már csak ezért is még jobb lenne győzni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7413408743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGábr81 2017.12.01. 13:48:16

Nem adjuk olcsón a bajnoki címet. De ha idén véletlenül nem nyerünk az nem tragédia, ha a bl-ből kiesünk a 16 között, azt is túlélem. Egy okos átszervezés küszöbén állunk, kell a játékoskeret frissítése, fiatalítása. Ha az eredmény nem lenne kitűnő akkor ez a folyamat gyorsabb és könyebb lenne. Ha megint bajnok és Bl elődöntősök leszünk, akkor nehéz azt mondani, hogy el kell köszönni néhány embertől. Akkor könnyen azt mondhatja a vezetőség, hogy hiszen jó a keret, nem kell erősítés.

babo0410 2017.12.01. 14:51:34

@GGábr81: Részben osztom, de azt nem, hogy a vezetőség azt mondaná, nem kell az erősítés. Nyilván a vezetők is tudják, hogy meg kell néha újítani a keretet, hogy fiatalítani kell. Ezt eltervezték, és szerintem a fiatalítás az mindenféle eredménytől független lesz.

Ámok 2017.12.01. 18:26:55

@GGábr81: Minden évben a keretet újítjuk.... Amire kialakulna a csapat gerince barmotta elad 1-2 kulcsjátékost - áron alul!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása