Di Matteo: "Höwedes a megfelelő választás a Juve számára"

howedes.jpgRoberto Di Matteo azt tanácsolja a Juventusnak, hogy igazolják le Benedikt Höwedest, valamint elmondta véleményét az olasz csapat Bajnokok Ligáját illető ambícióiról is. 

A Juventus sportigazgatója, Giuseppe Marotta a tegnapi nap egyértelműsítette, hogy a német válogatott védő kizárólag csak egy kölcsön + opciós jog konstrukcióval érkezhet a csapathoz 10 millió eurós összegben, a Schalke ezzel ellentétben a dupláját szeretné érte kapni. 

"Höwedes egy kivételes játékos, egy ilyen belsővédőnek pedig top csapatban kell játszania." - mondta a gelsenkircheni csapat volt edzője a Tuttosportnak.

"Ha a helyzet úgy kívánja, képes a szélen is játszani, de leginkább középen érzi jól magát. Fizikailag erős játékos, aki véleményem szerint kiválóan illene az olasz futballba. 

Azt nem mondom, hogy ő Usain Bolt, viszont azt sem, hogy lassú lenne. Nagyon jól olvassa a játékot és az ellenfeleit. Számtalan lehetősége volt korábban arra, hogy elhagyja a Schalkét, de mindig hűséges volt az anyaegyesületéhez. 

Ő egy olyan védő, aki garanciát jelent, akiben megbízhatsz, nem hiába volt évekig a Schalke csapatkapitánya. Az sem véletlen, hogy világbajnokságot nyert a német válogatottal, és az én edzősködésem alatt is fantasztikusan játszott."

Tudvalevő, a Juventus hat bajnoki címet nyert egyhuzamban és három év alatt két döntőt is játszott a Bajnokok Ligájában, ezeket viszont végül elvesztette.

"Továbbra is a Juventus a bajnokság legfőbb esélyese, de ez egy jóval izgalmasabb és kiélezettebb szezon lesz az előzőekhez képest. A milánói csapatok sokat erősödtek, a Roma is jó erőkből áll, a Lazio pedig remekül teljesített tavaly, azóta pedig szinte semmit sem változtak. 

A legnagyszerűbb futballt a Napoli játssza, az utolsó pillanatig kiélezett lesz miattuk a bajnokság, de ez csak pozitív hatással lehet a Serie A-ra. 

Megértem, hogy a Juventus régóta nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját, de ezzel kapcsolatban a legtöbben csak a negatívumokat látják. Azt kell leginkább megérteni ebben, hogy a csapat két döntőt is játszott három év alatt, amiért minden elismerés megilleti őket. 

A döntő mindig egy olyan mérkőzés, ahol bármi megtörténhet. A legtöbb csapat el sem jut idáig, de a Juventus képes volt erre, amiért mindenképpen dicséret illeti meg őket. 

Tavaly én is azt hittem, hogy nagyobb esélyük lesz megnyerni a sorozatot, mint két évvel előtte a Barcelona ellen, de csak az első félidőben voltak képesek a Real Madriddal egy szinten játszani. Abban viszont biztos vagyok, hogy a Juventus a közeljövőben meg fogja nyerni a Bajnokok Ligáját."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7712783074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2017.08.27. 15:06:37

Hihetetlen nincs penz Torinoban? Eddig talan 20 millio minuszba vagyunk ez egy zopsapathoz kepest bagatel osszeg komolyan nem ertem :/

Conan1984 2017.08.27. 15:23:06

Egyetértek Di Matteoval.Szerény véleményem szerint is szükség van egy rutinos védőre,aki akár Höwedes.Nyilván mindenki Ruganit szeretné a csapatban alapembernek a védősorban,de még fiatal és idő kell neki,mint azt tegbap is láthattuk,de én drukkolok neki.Szerintem még kell 1-2 év neki.Én is őt szeretném látni.Höwedes viszont tud jobb beket is játszani,így Ruganinak is lenne rendes játéklehetősège és tanulhatna is az "öreg" világbajnoktól...

Conan1984 2017.08.27. 15:24:40

A Juventus a közeljövőben meg fogja nyerni a Bajnokok Ligáját."

Legyen így Di Matteo!

vizi8 2017.08.27. 15:30:23

Rugáni azt az utat járja mint anno Bonu, ha visszaolvasnák az emberek az akkori hozzászólásaikat, meglepődnének.Szinte mindenki Bonu fejét akarta, aztán mi lett belőle. Rugáni egy másik stílus, de van benne valami, amit ki kell hozni belőle. Sajna Barzapapa, és Chiellini már rég túlvannnak a zeniten.

alexGicamo 2017.08.27. 17:29:43

Unom már, hogy mindig 5-10 milliókon kufárkodunk ... mi lenne, ha egyszer az életben kifizetnénk azt az összeget egy spílerért, amit kérnek érte ? Főleg, hogy nem egy borzasztó nagy összegről van szó esetében ...

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Spider81 2017.08.28. 14:04:45

Ugy tunik Marotta sikerrel jart Nemetorszagban!
Gianluca Di Marzio szerint Howedes kolcson+ opcioval erkezik!
Az olasz szerint a megegyezes mar csak formalitas es legkesobb kedden megszulethet a megegyezes!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása