Douglas Costa: "Azért jöttem, hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját"

douglas_costa_promokep_juve_2.jpgDouglas Costa elárulta, otthon érzi magát Torinóban és azért szerződött az olasz bajnokhoz, hogy mindent megnyerjen vele, beleértve a Bajnokok Ligáját is.

A brazil válogatott játékossal a Gazzetta Dello Sport készített egy nyilvános interjút, melyben a szélső beszélt klubváltásának indokairól és céljairól új csapatával.

"Az első benyomások? Jól érzem magam, otthon érzem magam. Keményen dolgozunk, én pedig hamar beilleszkedtem. Elkezdtem azon dolgozni, hogy utolérjem a csapattársaimat. Tudom, hogy kicsit le vagyok maradva mögöttük, így még többet kell dolgoznom, hogy magasabb szintre érjek, hogy olyan erős és gyors legyek, amennyire ez lehetséges.

Higuaín? Ő egy bajnok és egy remek csapattárs. Bárhova is megyek, én vagyok a csatárok legjobb barátja, így történt ez Luiz Adrianóval még Ukrajnában, illetve Robert Lewandowskival is a Bayernnél. Láthatták, hogy megértjük egymást és ez így lesz Higuaínnal is.

Szeretek olyan minőségi játékosokkal játszani, mint Pjanić. A Bayernnél ott volt Thiago Alcantara, akit sokat tanulmányoztam és sok mindent elsajátítottam tőle. Itt a Juventusnál szintén lenyűgöz a jázékosok minősége, s remélem én is hozzá tudom adni a játékhoz a magam kreativitását.

Miért választottam a Juventust? Mert három éven belül kétszer játszottak döntőt a Bajnokok Ligájában, ők az a csapat, mely kiemelkedő akaraterővel rendelkezik és a legjobb esélye van megnyerni a legrangosabb európai kupasorozatot. Én is be akarok kerülni a Juventus történelemkönyvébe. Egy év van még hátra a Világbajnokságig és én nem választhattam volna jobb csapatot. Azért vagyok itt, hogy mindent megnyerjek, beleértve a Bajnokok Ligáját is.

Melyik posztot részesítem előnyben? A Shaktarban öt évig játszottam a jobb szélen, de a Bayernnél Pep Guardiola alatt minden pozíciót kipróbáltam a középpályán. A lövések szempontjából a jobbszél ideálisabb, az íveléseknél pedig a bal.

Pep? Az évek során mindig is szerettem volna elkerülni azt a feltételezést, hogy csak azért játszottam, mert ő volt az edző. Azért szerettem volna a Juventushoz igazolni, hogy új tapasztalatokkal gazdagodjak és a futballnak egy másik stílusát sajátítsam el."

Az új igazolást arról is megkérdezték, mit gondol új edzőjéről, Max Allegriről, aki kifejezetten szorgalmazta szerződtetését.

"Ő egy olyan edző, aki sokat beszél a játékosaival. Megértette a bennem rejlő lehetőségeket én pedig érzem a bizalmát. Elmagyaráz dolgokat, majd kijavítja a hibákat. Pozitív érzéseim vannak, úgy gondolom sokáig jutunk majd az edzővel és a csapattal együtt.

Ancelotti? Úgy gondolom, hogy nem állt rendelkezésünkre elég idő, hogy meglássa a bennem rejlő lehetőségeket, ez részben a válogatottnál töltött idő, részben pedig a sérülések miatt alakult így. Nem tudtam vele úgy felkészülni a szezonra, mint Guardiolával, ennek ellenére jó a kapcsolatunk, még mindig barátok vagyunk."

Douglas Costát ezt követően a Serie A következő szezonjának kihívásairól kérdezték. A Juventus az utóbbi hat évben dominálja az olasz labdarúgást, de úgy néz ki a következő szezonban több kihívója is akadhat.

"A Juve olyan mint, a Bayern, egy nagy csapat és a többi együttes mindent megtesz annak érdekében, hogy győzzenek ellenük. A Juventusnak rengetek szurkolója van és a Föld minden pontján ismerik a csapatot.

Olaszországban nagyon taktikusan játszák a focit, nagyon nehéz áttörni a védelmeket, ezért türelmesnek kell lenned. A Milan és az Inter erősödött ugyan, de a Juventus a megfelelő játékosokat szerződtette, hogy ismét nyerjen. Gyerekkori emlékeim a csapatról? Emlékszem Emersonra és a 1990-es és 2000-es évek legendás csapataira Zidanenal, Del Pieróval, Ibrahimoviccsal és Nedvěddel.

A példaképem? Mindig is Ronaldinho volt és lesz a kedvenc játékosom. A Gremionál volt közös kapcsolódási pontunk, ő játszott ott, én pedig ott kezdtem a pályafutásomat tizenkét évesen.

Alex Sandro? Mivel mindketten brazilok vagyunk, ugyanolyan mentalitással rendelkezünk és megértjük egymást. Sokat segít nekem.

Vidal? Arturo egy jó barát, aki elmagyarázta nekem, hogy milyen fontos csapat is a Juventus és, hogy mennyien rajonganak érte az egész világon."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5712707488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bertalan Sanya 2017.08.01. 11:39:47

Ha azért jött, hogy BL-t nyerjen, akkor maradhat egy pár évet nyugodtan, sajnos..

Kukszi 2017.08.01. 12:19:40

Nem akarom megint mint tavaly azt hallani egész évbe a nyilatkozatokban hogy:
Bajnokok Ligáját akarunk nyerni!
Tegye idén mindenki szép csendben a dolgát és utána lesz ami lesz!
Máig nagy fàjdalom a BL-döntő nekem.

Tomy81 2017.08.01. 12:24:19

@Bertalan Sanya: Szia! Egy Juventus szurkolói oldalon vagy.Tavaly ez a csapat BL döntős volt.Azóta nem gyengült..

Bertalan Sanya 2017.08.01. 12:36:58

@Tomy81: én csak a védelem miatt aggódom (jobb oldal), egyébként Juventus szurkolóhoz méltóan semmi rossz indulat nem volt ebben, énis szeretném, ha megtörne ez a BL döntő vonal, tavaly a sörösdobozt rágtam a második félidőben..

Tomy81 2017.08.01. 12:52:10

@Bertalan Sanya: A védelem egyenlőre tényleg gyengült, de várjuk ki a végét.Ha a fiatalok beépülnek még jobb is lehet akár.De még a Mercato-nak sincs vége.
Ha most egy sokkal erősebb keretünk lenne mint tavaly a BL döntő ismétlése akkor sem garancia.Szerencse is kell hozzá.

Alex8610 2017.08.01. 13:50:03

Mindegy hogy gyengult vagy sem 2eve de inkabb iden verprofin menetelt a Juve a dontoig aztan ott mintha elvagtak volna a fonalat 3golt kaptunk a Real elleni meccsig tudta mindenki hogy mi a dolga aztan ott meg 90perc alatt 4golt kaptunk aza Real szopatott ki minket akikkel ha osszekerultunk az elmult evekben akar Lippiig visszanezve folyamatosan bucsuztattuk az egyenes kiesesesben meg ugye a csoport meccseken sem termett nekik sok baber.Megkockaztatom ha a Reallal elődöntőbe talalkozunk kiejtjuk oket.Ra sem lehetett ismerni a Juvera max az elso felido volt melto aztan a masodikban konkretan at adtuk a trofeat a Realnak.Nagy lehetoseget hagytunk ki konnyen lehet hogy par evig elodonto sem lesz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása